Yüksek Tansiyon Haberleri

Tansiyon nasıl düşürülür, tansiyon nasıl düşer? Evde tansiyon düşürme yöntemleri

Tansiyon, kanın damarlara uyguladığı basınç olarak tanımlanır. Sağlıklı bir insanın kan basıncı genellikle dinlenme durumunda 120/80 mmHg olarak kabul edilir. Fakat, tansiyon yüksekliği veya hipertansiyon, kan basıncının normalden daha yüksek olduğu durumu ifade eder. Hipertansiyon, genellikle belirgin semptomlar göstermeyen fakat ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen yaygın bir durumdur.

Haber 13-03-2024 20:12

Bu belirti büyük riskin uyarıcı işareti! Hemen uzmana görünün, yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz

Yüksek tansiyon muayene ve testler yapılmadığı takdirde teşhisi zor olan hastalıklar arasında yer alıyor. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre; oldukça sinsi bir hastalık olan hipertansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Doktorlar, gözde görülen yüksek tansiyon belirtisi için herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade ediyor.

Haber 26-11-2023 15:13

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

Gözlerde ortaya çıkan ölümcül risk belirtisi! Hemen doktora başvurun

Hastalıkların belirtilerine karşı bilinçli olmamak hastalığın ilerlemesine ve çok daha ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Yüksek tansiyon da belirti vermeden ilerleyen ve tedavi edilmezse kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan hastalıklardan. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan ciddi riski hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 01-06-2023 16:27

Diğer Haber Etiketleri

Doktor Müzik alkol antep fıstığı balık çörek otu domates yumurta karbonat kuru fasulye pancar peynir sarımsak sperm kan şekeri kolesterol saç dökülmesi şeker boyun ağrısı klasik müzik ilaç meditasyon Karbonhidrat Malulen Emeklilik kafein kereviz kalp hastalıkları hastalık uyku Omurga libido Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Göz çikolata İtalya mantar köpek sigara mobil uygulama çorba tavuk pizza tedavi sağlıklı beslenme tuz kırmızı et koronavirüs (Covid-19) seks astım baş ağrısı beyin kanaması boyun fıtığı böbrek yetmezliği damar tıkanıklığı diyabet düşük tansiyon enfeksiyon ense ağrısı felç fıtık hipertansiyon hipotansiyon inme (beyin krizi) kalp çarpıntısı kalp krizi kan basıncı kanser kansızlık Meme kanseri menenjit obezite prostat kanseri stres şeker hastalığı tansiyon tümör uyku apnesi uykusuzluk çörek otu faydaları cinsel cinsel performans bağımlılık böbrek çalışma fayda faydaları etiket gülmek göz kanlanması içecekler hibiscus hibiskus çayı hibiskus çayı faydaları hibiskus faydaları hipertansiyon belirtileri antioksidan besinler diyabet belirtileri doymuş yağ egzersiz kalp hastası yüksek tansiyon belirtileri yüksek tansiyon nasıl düşer yüksek tansiyon neden olur yüksek tansiyona ne iyi gelir yiyecek yemek koruma malulen emeklilik şartları lavaş puding risk şeker hastalığı belirtileri sağlıklı sarımsak faydaları nelerdir şarküteri test kızarmış tavuk koku kola ölüm osteoporoz trans yağ uzman tortilla çeşni kolanın zararları kraker zarar çörek otu zararları ense tansiyonu düşürmek için tansiyonu düşüren yiyecekler ense ağrısı neden olur çörekotu

Yüksek Tansiyon

Yüksek Tansiyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yüksek Tansiyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzmanı uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı! Severek yiyorsunuz ama tansiyonu uçuruyor

Yüksek tansiyon hastalığı tedavi edilmezse böbrek, kalp ve damar hastalıklarına, felçlere ve görme kaybına sebep olabilir. Toplumda sıklıkla görülen yüksek tansiyon hastalığından korunmak için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kalp uzmanı yüksek tansiyon için riskli olan yiyecekleri sıraladı.

Haber 24-05-2023 16:50

Tedavi edilmezse kalp krizi ve felç riskini artırıyor! Gözlerde görülen bu belirtiye dikkat

Yüksek tansiyon hastalığı gerekli testler yapılmadığı müddetçe teşhis edilmesi zor olan hastalıklardan. Oldukça sinsi bir hastalık olan yüksek tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 11-05-2023 09:02

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-2023 09:09

Her gün yediğimiz o gıda kan basıncını uçurabiliyor! Tansiyonu yükselten tehlike...

Yüksek tansiyon sağlığımız için büyük risk oluşturabiliyor. Toplumda birçok insan yüksek tansiyon hastası olduğunu bilmiyor. Tedavi edilmeyen tansiyon kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok besin tansiyonu yükseltebiliyor.

Haber 01-02-2023 09:12

Bilim dünyasını heyecanlandıran buluş! Yüksek tansiyon sadece 10 dakikalık bir test ile tarih olacak

Dünya üzerinde yüksek tansiyon hastası milyonlarca insan bulunuyor. Genellikle önemsiz görülen bu hastalığın tedavi edilmemesi böbrek, kalp-damar hastalıkları ve felç gibi hastalıkların riskini artırarak hastaların yaşamını 10-20 yıl azaltıyor. Bu nedenle yüksek tansiyonun tedavisi büyük önem taşıyor. Yeni bulunan bir testin yüksek tansiyonun tedavisinde önemli rol oynayacağı düşünülüyor.

Haber 17-01-2023 13:55

Sağlıklı diye yiyoruz ama vücudu mahvediyor! Balığın şaşırtan zararı

Severek tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Özellikle çocukların gelişimi için oldukça önemli olan balık tüketimi bazı durumlarda sağlık için çok büyük risk oluşturabiliyor. Kalp krizi ve felç riskini artıran o tehlikeli hastalığa sebep olabiliyor.

Haber 11-01-2023 09:10

Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Cinsel gücü uçurur! Kansere yakalanma riskini azaltır...

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sık sık yenilmeyen bazı yiyecekler sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen ve fazla tüketilmeyen bir gıdanın cinsel gücü artıran en doğal ilaçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok hastalığa önemli ölçüde fayda sağlıyor.

Haber 05-01-2023 11:33

Lezzet değil zehir saçıyorlar! Sevilerek yeniliyor ama kalp krizi ve beyin kanaması riskini artırıyor

Yüksek tansiyon oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Toplumda birçok kişi yüksek tansiyon hastası olduğunun farkında değil. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalpte damar tıkanıklığına, kalp kasında kalınlaşmaya ve kalp krizine; beyinde ise damar tıkanıklığı ve beyin kanamasına yol açabiliyor. Tansiyonu yükselten çok tehlikeli yiyecekler bulunuyor. İşte yenmemesi gereken tansiyon yükselten yiyecekler...

Haber 27-12-2022 11:29

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olabilir mi? Yüksek tansiyon malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekir?

Bazı hastalıklar kişilerin iş hayatını olumsuz olarak etkilediğinde bu kişilere malulen emeklilik hakkı tanınır. Malulen emekliliğe hak tanınabilmesi için kişinin herhangi bir hastalıktan ya da engelden kaynaklı olarak çalışmasında güçlük çekmesi ve çalışmaya devam edememesi gerekir. Malulen emekliliğe hak kazanan kişilerin iş gücünü kaybetmesinden ve çalışamamasından dolayı sigorta tarafından ekonomik refahı koruma altına alınır. Peki, yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olur mu?

Haber 08-11-2022 14:26

Bir kaşığı kalp krizi, felç ve böbrek hastalıklarını önler! Yüksek tansiyonu anında düşürür

Yüksek tansiyon, dünyada milyonlarca insanın şikayetçi olduğu rahatsızlıkların başında geliyor. Her 3 yetişkinden birinin yüksek tansiyon sıkıntısı çektiği tahmin ediliyor. Çoğu kişi de yüksek tansiyon sorunu yaşadığının farkında değildir. Semptomlarını da başka hastalıkların neden olduğunu düşünür. Yüksek tansiyonunuz varsa veya yüksek tansiyon hastası olmak istemiyorsanız nitrat içerikli besinler tüketerek bu sorunu çözebilirsiniz. Peki, nitrat içerikli besinler hangileridir?

Haber 04-11-2022 14:19

Her gün yediğimiz bu gıda damarları tıkıyor! Felç riskini artıyor

Kalp ve damar hastalıkları sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Damarların tıkanıklığını felç riskini artırır. Özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıklara sahip olan kişilerin felç riski çok daha fazladır. Günlük yediğimiz ve oldukça sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdanın inme riskini artırabileceği bulundu.

Haber 01-11-2022 11:09

Yüksek tansiyona ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Tansiyonu ne düşürür?

Bir diğer ifadeyle hipertansiyon olarak ifade edilen yüksek tansiyon, ciddi hastalıklara neden olabilen ve tedavisi uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken bir sağlık problemidir. Genellikle burun kanaması, baş ağrısı, halsizlik ve çarpıntı ile kendini gösteren yüksek tansiyon; yaşam tarzı değiştirilerek kontrol altına alınabilir. Peki yüksek tansiyonu ne düşürür, limon suyu içmek doğru bir uygulama mıdır, evde hazırlanabilecek doğal tarifler nelerdir? Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Haber 09-10-2022 12:44

Yüksek tansiyonu sadece bir saatte düşürüyor! Kanseri ve kalp krizi riskini azaltıyor

Yüksek tansiyon çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında olan yüksek tansiyonu düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğal tedavileri tercih edenler yüksek tansiyon için bitkisel ürünlere başvuruyor. Yüksek tansiyonun tedavisinin aksatılmaması sağlık için büyük önem taşıyor. Hibiskus çayı hem yüksek tansiyonu hem de birçok hastalığı önlüyor.

Haber 18-09-2022 14:34

Kalp krizine ve felce yol açıyor! Yüksek tansiyonu kontrol altına almak için yapmanız gerekenler

Bazı hastalıklar oldukça tehlikeli olarak başka hastalıklara yol açabiliyor. Yüksek tansiyon da ölümcül sonuçlara yol açabilen hastalıklardan. Yüksek tansiyon hastalarının tehlikeli durumlardan korunmak için yaşam düzenine dikkat etmesi hayati önem taşıyor.

Haber 11-09-2022 16:34

Her 4 kişiden 1'inde görülüyor: Sinsice ilerliyor, kalp hastalıklarına yol açıyor

Sağlıksız yaşam koşulları çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumda en sık görülen hastalıklar arasında bulunan şeker hastalığı çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Şeker hastalığını erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hastalığın gidişatında önem taşıyor.

Haber 06-09-2022 12:04

Çok güçlü antioksidan içeriyor! Kanseri önlüyor, sperm sayısını artırıyor

Hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için doğal besinler sıklıkla kullanılıyor. Doğallıktan yana olanların en çok tükettiği çörekotu genellikle hamur işlerinin üzerinde süsleme olarak kullanılsa da faydaları saymakla bitmiyor. Oldukça fazla faydası olan çörek otunu yemek alışkanlıkları arasına eklemek birçok hastalıktan korunmanızı sağlıyor.

Haber 04-09-2022 10:40

Bir de bu şekilde yemeyi deneyin: Cinsel performansı artırıyor! Çiğ sarımsak yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak mutfakta sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katan sarımsağın sağlık için sayısız faydası bulunuyor. Sarımsağın sağlık üzerindeki etkilerini artırmak için çiğ şekilde tüketilmesi öneriliyor. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? İşte cevabı…

Haber 23-08-2022 14:59

Düzeninizi sağlayın: Bunlar yüksek tansiyona yol açıyor! Yüksek tansiyon neden olur?

Uyku en temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Vücudumuzun dinlenmesini sağlayan uykunun yeterli seviyede alınmaması çeşitli hastalıklara yol açıyor. Uzmanlar uykunun kalp krizi, yüksek tansiyon gibi hastalıklar üzerindeki etkisi hakkında uyarıyor.

Haber 23-08-2022 14:37

Hiç aklınıza gelmez! Düşürmek için mutlaka yapın

Kan basıncının sürekli olarak yükselmesi kalp krizi gibi ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Kan basıncının yükselmesi önemli görülmese de mutlaka doktora başvurmak gerekir. Yüksek tansiyon olarak bilinen kan basıncının yükselmesini önlemek için doğru beslenmek önem taşıyor.

Haber 22-08-2022 15:50

Sadece 1 bardak bile zehir gibi! Kolanın zararları nelerdir?

Sağlıklı beslenmek hastalıklardan korunmak ve daha zinde olmak için oldukça önem taşıyor. Yediğimiz yiyecekler kadar içtiklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Yemeklerin yanında en sık tercih edilen içeceklerden olan kola sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Kolanın zararları nedir? Merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 21-08-2022 09:29

Kalp hastaları dikkat! Felce neden olabilir

Kalp, hayati önem taşır. Kalp hastalıkları toplumda en sık görülen hastalıklarındandır. Kalp hastalarının sağlıklarını korumak adına beslenmelerine ve çevreden gelen etkili faktörlere dikkat etmeleri gerekmektedir. Uzmanlar kalp hastalarını artan sıcaklar hakkında uyarıyor.

Haber 19-08-2022 15:38

Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.

Haber 18-08-2022 09:06

Yüksek tansiyonu anında düşürür! Yüksek tansiyona karşı en etkili besinler

Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörü olarak ön plana çıkıyor. Dünyada 1 milyardan fazla insanın yüksek tansiyonla mücadele ettiği tahmin ediliyor. Yüksek tansiyon için en etkili korunma yöntemi doktor kontrolünde kullanılan ilaçlardır. Yüksek tansiyon için ilaç kullanımı dışında beslenmenize de dikkat edebilirsiniz.

Haber 03-08-2022 07:06

Çok sevdiğinizi biliyoruz ama kötü bir haberimiz var: Libidoyu düşürüyor, yüksek tansiyon ve kalp krizini tetikliyor!

Yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon günümüzde sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıkların başında gelir. Yüksek tansiyon, kan damarlarınızdaki normal kan hızının endişe verici ve olağandışı bir düzeyde arttığı bir durumdur. Sonuç olarak, kan damarı duvarlarınız zayıflar ve kalbiniz de normalden daha hızlı pompalamaya başlar. Kalbinizin aşırı çalışmasına neden olan bu hızlı pompala, kalp krizine ve diğer kalp sorunlarına yol açar. Bunları yaşamamak için bazı yiyecekleri yememelisiniz.

Haber 07-07-2022 10:22

Yüksek tansiyonunuzu etkili şekilde düşürmek için

Yüksek tansiyon hastalığı toplumda en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Birçok belirtiyle ortaya çıkabilen yüksek tansiyon bazen hiçbir belirti vermeden ilerliyor. Oldukça ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen yüksek tansiyonu düşürmek adına alışkanlıklarınızı değiştirmeniz ve sağlıklı beslenmeniz gerekiyor.

Haber 23-05-2022 10:01

Gençlerde de görülüyor! Hipertansiyondan korunmak için…

Hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırasında yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın olan hipertansiyon hastalığı özellikle son yıllarda giderek artış gösteriyor. Hipertansiyon hastalığının doğru tedavisinin yapılmaması başka hastalıklara yol açıyor. Hipertansiyondan korunmak ve etkilerini azaltmak için doğru beslenmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 14:23

Her yıl 6 milyon kişi bu hastalık yüzünden ölüyor

Dünyada pek çok hastalık bulunuyor. Bu hastalıklar arasında yer alan inme yüzünden her yıl 6 milyon insan hayatını kaybediyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan inme geçirmeyi önlemek için önlem almak gerekiyor. Birçok hastalık inmeye neden oluyor. İnme geçirme riskini azaltmak için sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak önem taşıyor.

Haber 16-05-2022 13:51

Zararlı sanılıyor ama... Yüksek tansiyonu anında düşürüyor

Yüksek tansiyon, diğer adıyla hipertansiyon son yıllarda artış gösteriyor. Büyük bir sağlık sorunu olan yüksek tansiyon, önemli hastalıkların başında geliyor. Sağlık için en faydalısı dengeli bir tansiyondur. Tansiyon değerlerinin nasıl süreklilik sağlayacağı ile ilgili araştırmalara devam ediyor. Bu araştırmalarda ise bazı besinlerin kan basıncını düşürmeye yardımcı olurken bazılarının ise yükselmeye neden olduğu ortaya kondu.

Haber 30-04-2022 09:43

İlaç almadan önce iki kere düşünün! Yüksek tansiyonu düşüren 3 mucizevi içecek

Yüksek tansiyon aynı zamanda hipertansiyon olarak da adlandırılır. Yüksek tansiyon veya hipertansiyon konusunda şüpheleriniz varsa yapmanız gereken ilk şey beslenmenize dikkat etmektir. İşlenmiş gıdalar, paketli ürünler ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmanız sadece en basit önlemlerdir. Uzmanlar, üç içeceğin de yüksek tansiyonu düşürdüğünü kanıtladı.

Haber 23-04-2022 07:02

Egzersiz yaparak hipertansiyonu kontrol altına almanız mümkün

Hareketsiz yaşam birçok hastalığa neden oluyor. Uzmanlar hastalıklardan korunmak ve daha dinç bir vücuda sahip olmak için düzenli olarak egzersiz yapılmasını öneriyorlar. Fiziksel aktivitenin iyi geldiği hastalıklar arasında hipertansiyon da üst sıralarda yer alıyor. Hipertansiyon hastalarının mutlaka egzersiz yapmaları ve sağlıklı beslenmeleri gerekiyor. Hipertansiyonda yaşam tarzını değiştirmek ölüm riskini yüzde 15 azaltıyor.

Haber 28-03-2022 10:55

Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanamasına yol açıyor

Yüksek tansiyon birçok nedene bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Hastalıklar yüksek tansiyona yol açtığı gibi yüksek tansiyon da beyin kanamasına neden olabiliyor. Beyin kanamasını erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Beyin kanaması belirtilerini öğrenerek meydana gelen riskli durumlarda hayatınızı kurtarabilirsiniz.

Haber 28-03-2022 10:20

Doğal tansiyon ilacı! Bu dört besini her zaman bulundurdun

Yüksek tansiyon tıp dilindeki adıyla hipertansiyon olarak bilinir. Aşırı tuz tüketimi ve hareketsiz hayat tarzı hipertansiyona yol açabilmektedir. Kan basıncının kısa vadede artması herhangi bir belirtiye sebep olmadığından 40 yaş üstü grupta zaman zaman kontrol edilmelidir. Yüksek tansiyonu evde bulunan bazı yiyeceklerle normale döndürebilirsiniz.

Haber 22-03-2022 07:53

Sessizce sizi bitirmesine izin vermeyin! Sadece 3 adımda kurtulabilirsiniz

Halk arasında yüksek tansiyon diye anılan hipertansiyon, dikkat edilmediğinde hayati tehlikeye neden olabilecek kadar tehlikeli bir hastalıktır. Yüksek tansiyon birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan kan basıncı yüksekliğidir. Ülkemizde her üç yetişkinden birinde görülen yüksek tansiyon (hipertansiyon), gerekli önlemler alınmadığı takdirde önemli hastalıklara ve organ hasarlarına yol açar.

Haber 01-03-2022 08:32

Hipertansiyon nedir, belirtileri nelerdir? Hipertansiyon tedavisi nasıl yapılır? Ani tansiyon yükselmesinde yapılması gerekenler

Hipertansiyon, milyonlarca kişiyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biridir. Aynı zamanda yüksek tansiyon olarak da adlandırılan hipertansiyon, dikkat edilmediğinde kalp hastalıklarına zemin hazırlar. Bireyler hiçbir belirti göstermeden uzun yıllar boyunca hipertansiyona sahip olabilir. Herhangi bir semptom olmasa bile, hipertansiyon kan damarlarında ve kalpte tespit edilebilir hasar oluşturmaya devam eder.

Haber 24-02-2022 08:45

Yüksek tansiyonunuzu kontrol alan uygulama

Hello Heart adlı program, insanların tansiyonlarını, kilolarını ve fiziksel aktivitelerini takip etmelerini sağlıyor ve tansiyonun nasıl yönetileceğine dair ipuçları sunuyor.

Haber 18-10-2021 12:02

Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı ilk sırada! Bunları yaşıyorsanız...

Yüksek tansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'inde görülen ciddi sağlık problemlerine yol açan bir hastalık. Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı ve ense ağrısı ilk sırada geliyor. Yüksek tansiyon belirtileri ile ilgili uyarılarda bulunan Dr. Ergöknil, yüksek tansiyonun vücutta yarattığı hasarlara dikkat çekerek nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İşte yüksek tansiyonla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...

Haber 17-05-2021 10:35

Diyabet ve yüksek tansiyon uyarısı: Gözlerinizden olmayın!

Vücudu olumsuz etkileyen diyabet ve yüksek tansiyon ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Kenar, "Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı kişide, katarakt ve göz tansiyonu gibi görme problemine yol açabilir" diyerek uyarıda bulundu.

Haber 14-12-2020 14:02

Yüksek tansiyon uyarısı! Çocuklarda da görülüyor

Yüksek tansiyonun belirti vermeden ilerlediğini söyleyen uzmanlar, yüksek tansiyonun çocuklarda da görüldüğüne dikkat çekti. Hiçbir sıkıntı olmasa bile 3 yaşından sonra her yıl tansiyon ölçümü yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Şeyma Ceyla Cüneydi, çocuklarda da tıpkı yetişkinler gibi organ hasarı yaşandığını söyledi.

Haber 30-11-2020 11:19

Yüksek tansiyon ilaçları covid-19 sürecinde güvenle kullanılmalı

Yüksek tansiyon ilaçlarının covid-19 sürecini ağırlaştırdığı yönünde ortaya atılan duyumların gerçeği yansıtmadığını söyleyen uzmanlar, hipertansiyon hastalarının ilaçlarını güvenle kullanmaları gerektiğini söyledi.

Haber 16-09-2020 14:01

Hipertansiyon tedavisinde çözüm hayat stili değişikliğinde

Yüksek tansiyonu olan hastaların hayat stili değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Yıldırım, hipertansiyon hastalarının tedavi için dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Haber 16-09-2020 10:39

Yüksek tansiyonu düşüren yiyecekler nelerdir? Tansiyon yükselince ne yapılır?

Yüksek tansiyon çok sık görülen hastalıkların başında gelmektedir. Kilo, sigara kullanımı, stres gibi nedenlerle ortaya yetersiz fiziksel aktivite de yüksek tansiyona neden olabilmektedir. Peki yüksek tansiyonu düşüren yiyecekler nelerdir? Bu noktada ilk akla gelenler sebze, meyve ve süt ürünleri olarak göz çarpıyor. İşte yüksek tansiyonu düşüren yiyecekler ve bilinmesi gerekenler...

Kadin 29-06-2020 15:25

Tansiyon yüksekliği, düşüklüğü için hangi bölüme, polikliniğe gitmek gerekir?

Toplumda en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında tansiyon hastalıkları gelir. Kısaca kan basıncı olarak tanımlanan tansiyon kanın tüm vücudu dolaşabilmesi için gerekli bir fonksiyondur.

Haber 24-06-2020 11:06

Koronavirüse ilişkin korkutan araştırma! Ölüm riskini iki katına çıkarabilir

Yüksek tansiyonun, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölme riskini iki katına çıkarabileceği bildirildi.

Haber 05-06-2020 20:25

Yüksek tansiyon hastaları oruç tutabilir mi?

Ramazan ayı ile birlikte yeme düzeninin değiştiği şu günlerde yüksek tansiyon hastalarına uyarıda bulunan uzmanlar, oruç tutarken doktor tavsiyelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Konu ile ilgili bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi. Uğur Dilek Calap, yüksek tansiyon hastalarının bazılarının günde 1, bazılarınınsa 5 farklı ilaç kullandığına dikkat çekerek doktor tarafından hastanın oruç tutmamasının önerilebileceğine dikkat çekti ve hipertansiyon hastalarını uyardı.

Haber 12-05-2020 17:37