Zencefil Tuketmenin Faydalari Haberleri

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 2024-03-29 08:49:06

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı ne işe yarar, öksürüğü keser mi?

Nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar çoğunlukla kış mevsiminde yaygın görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına bazı şifalı bitkiler ve meyve çeşitleri kullanılmaktadır. Çoğunlukla rezene, ıhlamur, elma, kuşburnu, limon, zerdeçal, zencefil gibi bitki, baharat ve meyve çeşitleri kullanılarak hazırlanan içecek türü, kış çayı olarak adlandırılmaktadır. Peki, kış çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar ve öksürüğü keser mi?

Haber 2024-03-08 18:34:00

Zencefilin faydaları nelerdir? Zencefil iltihaba iyi gelir mi?

Eski dönemlerden bu yana sağlık alanında kullanılan oldukça önemli, pek çok bitki çeşidi mevcuttur. Zencefil de bu bitki türlerinden biridir. Zencefilgiller ailesinin bir üyesi olarak karşımıza çıkan zencefil hem uzun hem de ince yapraklara sahiptir. Çok senelik bitki çeşitleri arasında yer alan zencefilin çiçekleri de çoğunlukla kırmızı sarı tonlarındadır. Pek çok farklı alanda kullanılan zencefilin sağlık üzerinde de olumlu etkileri vardır. Peki, zencefilin faydaları nelerdir?

Haber 2024-03-06 18:27:50

Kakulenin faydaları nelerdir? Kakule hangi hastalığa iyi gelir, günde ne kadar tüketilmelidir?

İnsan sağlığı yönünden önemi oldukça fazla olan pek çok bitki çeşidi vardır. Kakule de bu bitki çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Hindistan’a has olan kakule, zencefil familyası içerisinde yer almaktadır. Kakule, hem kokusu hem de tadı ile oldukça farklı bir bitki türüdür. Kakule bitkisinin yaygın olarak tohum kısımları baharat olarak kullanılmaktadır. Peki, kakulenin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar tüketilmelidir?

Haber 2024-03-05 18:21:15

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

'Fiyatlar çok yükselmedi' Kilosu 120 TL ama 100 gramı bile uzun süre yetiyor! Havalar soğuyunca herkes ona akın etti...

Soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Nezle, grip gibi hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Eminönü Mısır Çarşısı esnafları, zencefil, adaçayı, tarçın, ıhlamur gibi ürünler bu dönemde daha çok tercih edildiğini belirterek fiyatlara ilişkin bilgi verdi. "Fiyatlar bu sene çok yükselmedi" diyen esnaf, ıhlamurun kilogram fiyatının 120 lira olduğunu, ancak 100 gram alındığında bile uzun süre yettiğini belirtti.

Finans 17-01-24 15:14

Soğuk havalarda kimse uğramadan geçmiyor! Şifalı formülü paylaştı... Sakın böyle demlemeyin

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde havaların iyice soğuduğu ve kar yağışının beklendiği bu günlerde aktarlara ilgi artmaya başladı. Vatandaşlar soğuk kış günlerini hastalanmadan geçirmek için genellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve adaçayını tercih ederken, aktarlar özellikle ıhlamura talebin arttığını belirtiyor.

Kadin 12-01-24 10:08

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-23 10:48

Zencefil tozunun faydaları nelerdir? Zencefil tozu nasıl kullanılır?

Binlerce yıldır Asya mutfağında yaygın bir şekilde kullanılan zencefil, sağlık faydaları ve benzersiz aromasıyla tanınır. Doğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinden günümüzde dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. Zencefil tozu düzenli kullanıldığında vücut için önemli bir destek sağlayarak sağlıklı yaşamı destekler. Ancak, herhangi bir sağlık sorunu durumunda uzman tavsiyesi almak önemlidir.

Haber 31-07-23 16:02

Ballı zencefilin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ballı zencefil nasıl yapılır ve kullanılır?

Ballı zencefil hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok faydası bulunan bir doğal karışımdır. Zencefilin kendine özgü baharatlı tadı ve balla birleşen tatlılığı bu karışımı hem besleyici hem de keyifli bir deneyim haline getirir. Hem ballı hem de zencefilin tarih boyunca sağlık açısından çeşitli yararları olduğu bilinir. Ballı zencefil lezzetli ve besleyici bir alternatif olarak doğal sağlık çözümlerini arayan birçok kişi tarafından tercih edilir.

Haber 18-07-23 11:28

Altın süt faydaları: Altın süt nedir, nasıl yapılır?

Altın süt binlerce yıldır geleneksel Hint tıbbı olan Ayurveda'nın bir parçası olarak kullanılan doğal ve besleyici bir içecektir. İçeriğindeki ana bileşen olan zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle bilinen altın süt, günümüzde sağlık bilincine sahip insanlar arasında popülerlik kazanmıştır. Altın süt içeriğindeki zerdeçal, zencefil, tarçın ve Hindistan cevizi gibi güçlü antioksidanlarla doludur. Bu doğal bileşenler vücudun bağışıklık sistemini destekler.

Haber 28-05-23 23:20

Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Karanfil nasıl kullanılır, nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli?

Karanfil tuzlu yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde kullanılabilen, keskin tada sahip bir baharattır. Bu baharat, yaprak dökmeyen ve mersingiller familyasından olan karanfil ağacının tomurcuklarından üretilir. Yoğun bir aromaya sahip olduğu için Hindistan cevizi, tarçın ve zencefil gibi alternatifleriyle birlikte yiyecek lezzet katmak için kullanılır. Ayrıca, sağlığa faydalı olan içeriği sebebiyle bu baharat, alternatif tıpta da destekleyici olarak tercih edilir. Karanfilin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:43

Toz zencefilin faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Toz zencefil nasıl kullanılır, toz zencefil çayının faydaları nelerdir?

Zencefil, genellikle baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yüksek lif, C vitamini, potasyum, magnezyum ve manganez içeren sağlıklı bir kök sebzesidir. Ayrıca gingerol ve shogaol gibi güçlü anti-enflamatuar ve antioksidan bileşikler içerir. Yemeklere lezzet katmak için kullanıldığı gibi, çayları, tatlıları, smoothieleri ve diğer sağlıklı içecekleri yapmak için de kullanılır. Ayrıca, bazı kültürlerde doğal bir ilaç olarak da kullanılmaktadır. Peki, toz zencefil çayı neye iyi gelir?

Haber 07-04-23 15:34

Zencefili kimler kullanamaz, toz zencefilin zararları nedir? Zencefilin yan etkileri nelerdir, zencefil çayı fazla içilirse ne olur?

Zencefil bağışıklık sistemi başta olmak üzere birçok sağlık problemine iyi geliyor. Zencefilgiller familyasında yer alan zencefil, besin değeri bakımından çok zengindir. Bilimsel adı “zingiber officinale” olan zencefil, çok eski dönemlerden bu yana şifa için kullanılıyor. Tansiyonu düşürme, hazımsızlığa iyi gelme, enfeksiyonla savaşma gibi pek çok özelliği olsa da her ürün gibi zencefilin de bazı zararları ve yan etkileri vardır. Peki, zencefil çayı fazla içilirse ne olur?

Haber 23-01-23 17:22

Baharatta şaşkına çeviren hile yöntemleri! Kırmızı toz biber, sumak, isot, karabiber ve zencefil... İçlerinde yok yok: Kiremit toz koyan da var tuz basan da

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlarda yapılan hileler duyanları şaşkına çevirdi. Başta kırmızı toz biber olmak üzere; sumak, isot, karabiber ve zencefilde yapılan hileler dikkat çekiyor. En büyük hilenin kırmızı toz biberde yapıldığını belirten esnaf, alışveriş yapmadan dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda vatandaşları uyardı

Haber 12-12-22 08:30

Gribe özel kendi tarifini yaptı: Grip macunu

Türkiye genelinde son günlerde artan ve okulların kapanmasına neden olan grip vakalarına Adana’da bir aktar “çörek otu, zencefil, zerdaçal, karabiber, harnup tozu ve bal” kullanarak yaptığı ’grip macunuyla’ çözüm üretti.

Haber 09-12-22 15:58

Taze zencefil nasıl tüketilir, günde ne kadar tüketilmeli? Taze zencefil çiğ olarak yenir mi, ne işe yarar?

Son dönemlerde zencefil, yararları ve besin değerleriyle sofralarımızda daha çok yer bulmaya başlamıştır. Hem soframıza lezzet katmak için hem de belirli rahatsızlıklarda fayda sağlaması için kullanılır. Genellikle Asya'da yetiştirilse de kullanımı tüm dünyada yaygın olan zencefilin, insan sağlığına olan faydaları uzmanlar tarafından da anlatılıyor. Yer elmasına benzeyen bir görünüme sahip ve birçok kullanım şekli olan taze zencefil çiğ olarak yenir mi?

Haber 08-11-22 10:07

Zencefil nasıl tüketilir? Zencefil nasıl kullanılır, zencefili kimler kullanamaz?

Zencefil insan sağlığına faydalı bir besin olarak bilinir, pek çok hastalık için tedavi amacıyla sıklıkla tercih edilir. Yemeklerden kozmetik ürünlere kadar kullanılan zencefil aynı zamanda gribal ve soğuk algınlıklarının tedavisinde de kullanılır. Zencefil çok faydalı ve vitamin deposu olarak bilinir. Ekonomik değeri de oldukça uygun olan zencefil, kan akışını hızlandıran bir besindir. Peki, zencefil nasıl tüketilir?

Haber 04-11-22 17:07

Taze zencefil çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Taze zencefil çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve doğal ağrı kesici özelliklere sahip olduğu söylenen taze zencefil çayı kronik, mikrobik ve mevsimsel hastalıklara iyi gelebilir. Sayısız değerli vitamin ve mineral içeren taze zencefil çayı, kan dolaşımını hızlandırdığı gibi cilt ve göz sağlığına da fayda sağlar. B grubu vitaminler ile potasyum ve magnezyum gibi değerli bileşenleri içerir. Ağrı kesici ve iltihap giderici özellikler taşıyan taze zencefil çayı tarifi nedir?

Haber 04-11-22 16:42

İki malzemeli en eski doğal reçete! İçen hasta olmuyor

Zencefil sağlık faydaları kanıtlanmış baharatlarından biridir. Dünyanın en sağlıklı baharatı desek çok da yanıltmış olmayız. Kansere olan etkisi kanıtlanmış, bağışıklığı güçlendirdiği bilinen, uzun süre tokluk hissi sağlayan zencefilli su sağlığınız için en etkili içeceklerden biridir.

Haber 03-11-22 20:16

Tadı nane, tipi fıstık, etkisi ilaç gibi! Faydaları arasında yok yok: İltihabı kurutur, ağız kokusunu önler, sindirimi rahatlatır...

Şimdiye kadar belki de adını ve tadınız bilmediğiniz inanılmaz bir bitkiyle tanıştıracağız sizi. Zencefil ailesinden olan bu bitkinin tohumları baharat olarak yemekleri lezzetlendirir. İnsan sağlığına olan faydaları ve yüksek potansiyeli ila bilim insanlarının mercek altına aldığı bu yeşil bitki, genellikle nane ile karıştırılır. Önemli bir antibakteriyel olan kakule, antioksidan deposudur, kansere karşı savaşır, ağız kokusunu tedavi edebilir, sindirim sorunlarını çözebilir...

Haber 01-11-22 17:27

Zencefil limon çayı faydaları nelerdir? Zencefil limon çayı nasıl yapılır?

C vitamini deposu olan limon, turunçgiller arasında en faydalı seçeneklerden biridir. İçeceklere, yemeklere ve salatalara eklenen limon her şeyi lezzetlendirmesinin yanı sıra oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında zencefil ile birlikte çay olarak tüketildiği takdirde soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olur. Zencefil limon çayının faydaları nelerdir?

Haber 26-10-22 00:41

Uçaktaki yemeğinden hamam böceği çıktı! Havayolu şirketinden “sotelenmiş zencefil” açıklaması geldi

Nikul Solanki isimli bir kişi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikketleri üzerine çekti. Mumbai’den Bangkok’a giden bir yolcu uçağında seyahati sırasında yemek servisi yapıldığını dile getirdi. Yemek servisinin düzgün geldiğinden söz eden adam yemeğinden bir çatal aldığında ise korkunç bir keşif yaptı. Yemeğinden hamam böceği çıkan adam durumu sosyal medyadan paylaştı.

Trend 25-10-22 11:11

Zencefil çayı faydaları nelerdir? Zencefil çayı nasıl yapılır?

Bitki çayları hem hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen içecekler arasında yer alır. Faydalı içeriğe ve aromotik bir lezzete sahip olan zencefil çayı da hemen herkesin şifalı olarak bildiği, bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini artıran çaylardan biridir. Zencefil geleneksel Çin tıbbında 2000 yıldan fazla bir süredir tıbbi bir bitki olarak kullanılır. Zencefil çayının faydaları nelerdir?

Haber 20-10-22 17:38

Bir ay boyunca her gün zencefil yerseniz vücudunuza ne olur?

Zencefil, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkan baharatlardan biri. Meyve ve sebzelerin sağlığa olan faydaları bilinen bir gerçek. Baharatlar da en az meyve ve sebzeler kadar sağlığa faydalıdır. Zencefil, çok baskın bir tada sahiptir. Tadı kadar, sağlığa olan faydaları da çok baskın. Peki, her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olur?

Haber 15-10-22 23:23

Aç karnına tüketin: Enerji verir, rahatlatır, ağrıyı yatıştırır... Zencefil suyu nasıl yapılır?

Mide bulantısı, mide ağrısı, sindirim sorunları ve halsizlik için doğal bir çözüm olan zencefili aç karnına tükettiğiniz zaman etkisini iki katına çıkarıyor. Uzmanlara göre aç karnına zencefil tüketmek güne başlamanın en sağlıklı yollarından biri. Mide bulantısı, mide ağrısı ve diğer sindirim sorunları için popüler bir çare olan zencefil, kan şekeri düzeylerini kontrol etmek, kalp sağlığını desteklemek ve bağışıklığı artırmak için yiyeceklere sayısız biçimde eklenebilir.

Haber 27-07-22 09:49

Zencefil ne demek? Zencefil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Zencefil kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Zencefil TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 20:57

Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir? Gıda zehirlenmesi için evde doğal bitkisel çözümler de var: Zencefil ve elma sirkesi...

Gıda zehirlenmesi genellikle bozuk, kirli veya zehirli (kontamine) olan gıdaların tüketilmesinden sonra karşılaşılan bir durumdur. Gıda üzerinde bulunan bulaşıcı ve hastalık yapıcı organizmalar, bakteriler, mantarlar, virüsler ve parazitlerin yanı sıra bu canlıların oluşturdukları toksin maddeler gıda zehirlenmelerinin başlıca nedenleridir. Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir? Gıda zehirlenmesinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler arasında yer alan zencefil ve elma sirkesi nasıl kullanılmalı?

Haber 17-05-22 10:35

Mide üşütmesine ne iyi gelir? Mide üşütmesine iyi gelen doğal şifalı besinlerle evde tedavi yöntemi

Mide üşütmesi sıklıkla yaşanan bir sağlık sorunudur. Mide üşütmesi sonrasında mide bulantısı başladığından ne iyi geldiğini öğrenip tedavi yöntemlerini uygulamak önemlidir. Mide üşütmesine iyi gelen yöntemler arasında sarımsak, limon, zencefil gibi şifalı besinler de bulunur. Ancak bebekler ve hamileler için farklı çözümlere yönelmek gerekebilir. Mide üşütmesine iyi gelen ve evde uygulanabilecek yöntemler...

Yemek 06-05-22 15:39

Öksürük ve boğaz ağrısını şıp diye keser! Yapmanız gereken...

Öksürük ve boğaz ağrısı en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Mevsim geçişlerde özellikle alerjik kişilerde boğaz ağrısı ve öksürük çok sık yaşanmaktadır. Öksürük ve boğaz ağrısına birebir gelen karışımlardan biri zencefilli baldır. Zencefil ve bal ayrı ayrı çok faydalı olduğu gibi karıştırıp kullanıldığında süper bir karışıma dönüşüyor.

Haber 13-04-22 06:55

Şifası ayrı lezzeti ayrı değerli! İşte zencefilin az bilinen 12 mucizevi faydası

Pek çok hastalığa iyi gelen mucizevi bir baharat olan zencefilin, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu biliniyor. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültüründe kullanılan gıdalarından olan zencefilin faydaları bitmek bilmiyor. Her benzer bitki gibi çok fazla tüketildiğinde yan etki yapabileceği söylenen zencefil, miktarında tüketildiğinde pek çok rahatsızlığa çare olabiliyor. İşte mucizevi bitki zencefilin fazla bilinmeyen 12 faydası...

Yemek 27-03-22 20:42

Acılı ve keskin tatları sevenler için: Sağlık deposu zencefil turşusu tarifi

Son dönemin popüler turşu çeşitlerinden biri olan zencefil turşusu, yavaş yavaş her mutfağa girmeye başladı. Peki zencefil turşusu yapmak için gereken malzemeler nelerdir? Aynı zamanda sağlık deposu olan zencefil turşusu nasıl yapılır? Sizler için tüm incelikleri ve ayrıntılarıyla yazımızda. Oldukça pratik yapılan zencefil turşusunu hazırlayıp yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

Yemek 24-02-22 16:35

Zencefil shot sayesinde bu kış hastalıklara dur deyin!

Özellikle kışın düşen bağışıklıklar nedeniyle dışarıdan bol vitaminli besin takviyesi yapmak hastalıklara karşı koruyor. Her sabah içeceğiniz zencefil shot ile hem bağışıklığınızı koruyup hem de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Zencefil shot faydaları ve tarifi için haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-02-22 09:44

Bir damlası libidoyu tetikliyor! İlk çağlardan günümüze zencefil mucizesi

Zencefil ve zencefil yağı çok eski çağlardan beri birçok kültürde şifa kaynağı olarak biliniyor. Çoğu hastalığı iyileştirme özelliğiyle ön plana çıkan zencefil cinsel gücü artırmak için de mucizevi bir besin olarak biliniyor. Özellikle zencefil yağı, doğru kullanıldığı takdirde birçok faydayı beraberinde getiriyor.

Haber 13-01-22 10:50

Muğla'da hasadı yapılan zerdeçal, üreticisinin yüzünü güldürdü

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak: - "Zerdeçal ve zencefil özellikle pandemi sonrasında tüm dünyada şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Yurdumuza da Hindistan, Çin gibi Uzak Doğu ülkelerinden ithalatı yapılıyor. Yaklaşık her yıl 25 ve 50 milyon dolar arası ücret ödüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte kendi yerli ve milli zerdeçal ve zencefilimizi yetiştirerek piyasaya yurttaşlarımızın tüketimine sunmuş olacağız"

Yurthaber 22-12-21 16:24

Ödem atıyor ve yağ yakımına yardımcı oluyor! Zencefille zayıflama yöntemleri

Özellikle kış aylarında artan soğuk algınlığına çare ararken aklımıza gelen ilk besinlerden biri de zencefil. Tam bir vitamin deposu olan zencefilin faydaları saymakla bitmiyor. Son dönemlerde mutfaklara daha sık girmeye başlayan zencefilin vücut şişkinliğini indirme, ödem atma ve yağ yakma özellikleri de olduğunu biliyor muydunuz? Daha fazlasına gelin, birlikte göz atalım.

Haber 24-11-21 15:46

En acı biberlerden en tatlı reçellere yolculuk! Arap turistler akın ediyor

Bursa’da geleneksel yöntemler kullanan ve içerisinde katkı maddesi olmadan reçel üretimi yapan firmanın, acı Şili biberinden ürettiği reçeller, Arap turistlerin gözdesi oluyor. Alışılmış lezzetlerin dışına çıkan firma, patlıcan, zeytin, domates, kekik, zencefil ve süt reçelleriyle de dikkatleri çekiyor.

Yemek 25-10-21 10:30

Baharatın altını zencefil! Kilosu 70 TL: Dövizdeki artıştan dolayı arttı

Üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği belirtilen zencefil, kış aylarına yaklaşılmasıyla birlikte yoğun olarak kullanılıyor. Aktar tezgâhlarındaki talepte ıhlamurla yarışan zencefilin; taze, kuru ve toz olmak üzere üç çeşidi bulunuyor. Ancak zencefil ithal edildiği için geçen seneye göre iki katına satışa sunuluyor. Zencefil hakkında konuşan aktar Koray Özkılıç ''Dövizdeki artıştan dolayı bu ürünün fiyatı da haliyle arttı. Şu anda kilosu 70 TL'den satılıyor'' şeklinde konuştu.

Haber 22-10-21 10:22

Boğaz ağrısı tedavisinde doğal yöntemler de etkili! İşte evde boğaz ağrısı tedavisi

Boğaz ağrısı, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte hemen herkesin şikayetçi olduğu bir sorun haline dönüşüyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli ise, küçük önlemlerle boğaz ağrısının önlenebileceğini söylüyor. İşte su, zencefil, sirke gibi kolay çözümlerle boğaz ağrısı tedavisi...

Haber 19-10-21 09:42

Geleneksel tıbbın vazgeçilmezi! Kas ağrılarının ilacı bu gıdalarda saklı

Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayanların günlük hayatta kas ağrısı yaşayabileceğini belirten Diyetisyen Tuğba Küçük, bu konuda bazı ipuçları verdi. Küçük, ''Zencefil, geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir'' dedi.

Haber 02-10-21 07:59

Baş ağrısına ne iyi gelir? Bu besinler baş ağrısını yok ediyor

Baş ağrısına ne iyi gelir denildiğinde ilk başvurulan besinlerdir. Baş ağrısı tedavisinde ilaç almadan bitki çayları, su tüketimi ve temiz havaya başvurmak yeterli olabilir. Peki bitki çaylarından hangilerini tüketmek gerekir? Magnezyum yetersizliği baş ağrısını tetikler mi? "İçeceğiniz suya ekleyeceğiniz zencefil baş ağrısına iyi gelir " diyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 29-09-21 08:11

Kış hastalıklarından korunmak için aktara uğrayan bunları almadan geçmiyor

Kış aylarına yavaş yavaş yaklaştığımız sonbahar mevsimiyle birlikte soğuk algınlığı ve gripten korunmak için vatandaşlar aktarlara uğramadan geçmiyor. Soğuyan havalara karşı önlem almak isteyenler ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, hatmi çiçeği, tarçın, narçiçeği, ada çayı alıyor.

Haber 27-09-21 07:21

Şifa deposu doğal antibiyotik! Tam kıvamında zencefil turşusu nasıl yapılır?

Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zencefil hem baharat hem de turşu olarak tüketilebiliyor. İhtiyacınız olan hemen hemen her vitamin ve minerali içinde bulunduran zencefilin bugün turşusunu kuruyoruz. İşte sadece kışın değil her mevsim yiyebileceğiniz zencefil turşusu tarifi...

Yemek 09-06-21 17:21

Şifa kaynağı zencefil Muratpaşa’da üretiliyor

Antalya’da, hazımsızlıktan mide şişkinliğine ve enfeksiyonlara karşı son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan zencefilin üretimine başlandı.

Yurthaber 02-04-21 13:54

Muratpaşa’da şifa kaynağı zencefil üretimi başlıyor

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi güçlü bir bağışıklık sistemi için son dönemde kullanımı gittikçe yaygınlaşan zencefilin üretimine başlıyor.

Yurthaber 15-02-21 13:25

Yemeniz için çok sebep var: Afrodizyak etkisi gösteren zencefilin faydaları!

Zencefil, Güneydoğu Asya'da ortaya çıkan çiçekli bir bitkidir. Gezegendeki en sağlıklı ve en lezzetli baharatlardan biridir. Günümüzde artık taze, kurutulmuş, toz halinde veya yağ şekline çabucak ulaştığımız zencefil bakın vücuda nasıl faydalar sağlıyor.

Yemek 11-02-21 14:34

Sertleşmeye evde çözüm yolu! Ereksiyonu güçlendiren zencefil ve bakla...

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre yaban mersini, böğürtlen, bakla, yulaf, zencefil, tarçın gibi gıdaların sadece bağışıklığa değil, cinsel yaşama da iyi geldiği ortaya çıktı. Hal böyle olunca ereksiyonu güçlendiren yiyecekleri bir araya getirdik.

Haber 09-02-21 13:55

Zencefilli cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Çay saatinizin vazgeçilmezi olacak

Zencefilli cevizli kurabiye tarifi alışılagelmiş aromanın dışında bir tat arayanların severek hazırlayacağı tariflerden biri. Evi mis gibi kokusuyla ısıtacak bu kurabiye tarifi, büyük küçük herkesin seveceği bir tat olacak. Zencefil, karbonat, pekmez gibi malzemelerin yer aldığı zencefilli cevizli kurabiye tarifi kısa sürede hazırlayacağınız ve tam kıvamında bir tat elde edebileceğiniz bir lezzet.

Yemek 05-02-21 15:01

Kadın çiftçilere ’Zencefil’ projesi

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması amacıyla "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesinin hayata geçtiğini söyledi.İl Müdürü Yoldaş, yaptığı açıklamada, "Program kapsamında İl Müdürlükleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri işbirliği ile hazırlanarak Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’na gönderilen projeler değerlendirilerek desteklenmesi sağlanmaktadır.

Yurthaber 04-02-21 12:49