HABER

Kadına polis desteği

ANKARA(ANKA) -Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesinin ilk ayağı olan eğiticilerin eğitimi bölümü tamamlandı. 3.'sü yapılan toplantıda konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, özellikle kadına yönelik şiddet, töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda konumların güçlendirilmesi ve statülerinin yükseltilmesinin ve tüm ayrımcılığının ortadan kaldırılmasının temel hedeflerinin olduğunu söyledi.

Ankara Swiss Otel'de yapılan toplantıya Çubukçu'nun yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da katıldı. ilk olarak konuşan Bakan Atalay, hükümet olarak her zaman işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans politikasını izlediklerini ifade eden Atalay, bu konuda Türkiye aleyhine açılan dava sayısının gün geçtikçe azaldığına kaydetti. Sağlık görevlileri, yargı mensupları, kolluk kuvvetleri gibi birimlerin bu konuda eğitim görevinin genelgeyle kendilerine verildiğini kaydeden Atalay, bu konudaki hizmet içi eğitimlerin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kadının Statü Genel Müdürlüğü tarafından koordineli olarak yürütüldüğünü söyledi.

Atalay, projenin iki aşamalı yürütüldüğünü, ilk aşama olan eğitici yetiştirme eğitimlerinin tamamlandığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde bin 197 polis merkezinde çalışan yaklaşık 40 bin emniyet teşkilatı personeli, bu eğiticiler tarafından hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır" dedi. Atalay, eğitimin temel amacının, farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı artırmak olduğunu vurgulayarak, çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü ve yürütüleceğinin altını çizdi.

KADINLARIN GÜVENMESİNİ İSTİYORUZ

Çubukçu ise, konuya ilişkin protokolün imzalanmasının üzerinden 11 ay geçtiğini ve 'Kadına Karşı Şiddete Son Kampanyası' çerçevesinde ve 'Polisin Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans Prensibi' uyarınca başlatılan bu projenin kadına karşı şiddetin önlenmesi için oluşturulmaya başlanan mücadele mekanizmasının en önemli ayağını oluşturduğunu söyledi. Kadınların ev içinde şiddet gördüğünü ve bu şiddetin aile içinde kalmamasının en büyük hedefleri olduğunu ifade eden Çubukçu, kadına yönelik şiddetle mücadelenin bugünden yarına çözümlenemeyeceğini ve bunun için kurumlar arası işbirliği gerektiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan'ın kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyle ilgili bir genelge yayınladığını kaydeden Çubukçu, bu genelgenin ardından yapılan çalışmaların, toplumda duyarlılığın artması yönünde büyük katkıları olduğunu söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilere göre, aile içi şiddet suçunun arttığını belirten Bakan Çubukçu, aile içi şiddetin en önemli özelliğinin aile içinde kalması ve saklanması olduğunu söyledi. Artık, kadınların devletin desteğinden haberdar olduklarını ve korkmadan şikayetlerini yaptıklarını belirten Çubukçu, "Bu ülkenin kadınlarının, başbakanlarına, bakanlarına, meclisine güvenmesini istiyorum. Çünkü biz sıfır toleransla hareket ediyoruz. Her türlü şiddetin karşısında kararlılıkla ve hassasiyetle duracağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

En Çok Aranan Haberler