Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof Dr Bingur Sonmez Haberleri

Kulak memesindeki çizgiye dikkat! Tehlikeli hastalığın riskini işaret ediyor

Kulak memesinde bulunan çapraz çizginin hastalık belirtisi olabileceği öğrenildi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Balcı, "Frank çizgisi" olarak adlandırılan kulak memesindeki çapraz çizginin, artan kalp-damar hastalığı riskine işaret edebileceğini ancak bunun asla tek başına bir gösterge sayılmadığını söyledi.

Haber 2024-04-22 12:32:34

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 2024-04-08 09:17:05

Sayı arttı, alarm veriyor! 3 haftayı geçiyorsa dikkat 'Tehlikeli' diyerek uyardı 'Herkesin gözünden kaçıyor'

Uzun süren öksürüğün bazı hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk “Öksürükler genelde normal enfeksiyonlarda 3 hafta kadar sürebilir. 3 haftayı geçen ve 8 haftaya ulaşan, hatta bu süreyi de aşan öksürükler tehlikeli kabul edilmeli ve detaylı incelenmelidir. 8 haftadan uzun süren öksürükler alerji, sinüzit, reflü, astım, KOAH, bronşektazi, tüberküloz, akciğer kanseri, kalp yetmezliği gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir” dedi.

Haber 2024-04-03 11:54:30

Uzmanları uyardı: 50 yaş altı vakalarda artış yaşanıyor! 'Z kuşağı için büyük önem taşıyor'

Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar kansere dair kritik açıklamalarda bulundu.

Haber 2024-04-01 16:05:25

Diğer Haber Etiketleri

Kalp‎ damar Kulak bağırsak hastalık öksürük kanser iftar Ramazan gazlı içecek serum Adana adana çukurova Çukurova Üniversitesi Danimarka Balıkesir kolon kırmızı et kış spor damarlar eo sağlıklı yiyecek yeşil yapraklı sebzeler yeşil sebzeler kalp krizi kalp damar hastalıkları virüs alara ense ense ağrısı hücre hücreler iltihap orman meyveleri patojen Tıp literatür otizm Diyarbakır Limon otu tansiyon balgam kalp hastalıkları stres astım diyabet bronşit mide rahatsızlıkları Karaciğer‎ Psikoloji hafıza kaybı şeker hastalığı kulak çınlaması demans uykusuzluk siyami ersek hastanesi Doktor Canan Karatay karatay diyeti prof dr canan karatay sahte alkol yenikapı marmaray Bursa darp Profesör karaciğer nakli koşuyolu hastanesi Mustafa Duman ingiliz karbonatı ingiliz karbonatı nedir Milletvekili Ankara Hakan Ural akciğer kanseri prof dr ahmet albayrak trt alkol zehir Bağışıklık Sistemi enerji içeceği zarar zararlı alışkanlıklar sağlıklı beslenme metabolizma kabızlık kemik zeytinyağı zeytinyağı faydaları zeytinyağının faydaları Meyve suyu karaciğer yağlanması bal çocuk yasak türk hematoloji derneği Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon antalya sedef sedef hastalığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi grip koronavirüs Aşı biyopsi ameliyat bebek Konya yemek borusu fındıkkıran İstanbul sendrom Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Almanya atatürk üniversitesi araştırma hastanesi Erzurum tedavi Medicana Bahçelievler Hastanesi Mardin Silopi Şırnak

İftar sofrasında bulundurmadan önce bir kez daha düşünün! 'Vücuda zarar veren maddelerle dolu'

Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.

Yemek 23-03-24 09:57

Dikkat! Damar yolu ile verilen serumda tespit edildi: Uzmanı, Artık yeniden düşünmemiz gerekiyor dedi

Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceledi. İncelemeyle 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğu tespit edildi! Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıkarken, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Plastiğin insanlar ve diğer canlılar ile bu kadar yakın temasta bulunması konusunu artık yeniden düşünmemiz gerekiyor" dedi, cam serum kullanımına dikkat çekti.

Haber 17-03-24 11:47

Balıkesir’de 3 santimlik kesi ile baypas ameliyatı yapıldı

BAÜN Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından, 63 yaşındaki hastaya Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen ve Mid-Cab tekniği olarak da bilinen minimal invaziv cerrahi (kapalı yöntem) ile 3 santimlik kesiden koroner baypas ameliyatı yapıldı.

Yurthaber 28-02-24 12:31

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri! Herkes kendini yorgun düşüren o hataları yapıyor

Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.

Kadin 22-02-24 13:10

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 02-02-24 15:02

Kronik hastalığı olanlarda ölüm riski 241 kat artıyor! 'Halsizlik ve kas ağrıları haftalarca devam edebilir'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.

Haber 02-02-24 13:48

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 11:40

Şehir şehir dolaştı çare bulamadı, gittiği her doktor kesilmek zorunda dedi! Genç Merve'nin bacağını 'yüzyılın cerrahı' kurtardı: “36 yıllık meslek hayatımda ilk kez görüyorum

Diyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Tümör yüzünden yürüyemez hale gelen Merve’ye gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos ise “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkardı.

Haber 03-12-23 16:06

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-23 08:46

Siyami Ersek'te görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu! Son paylaşımında...

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi görevli Kalp Damar Cerrahı ve Akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu. Kapısının kilitli olduğu fark edilen Prof. Dr. Orhan'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.

Haber 17-08-23 19:54

Canan Karatay'dan kilo sorunu yaşayanlara mucize öneri! Kahvaltıda bunu tüketenlerin karnı dümdüz olacak

Sağlıklı beslenme ve kalp sağlığı konusunda verdiği tavsiyelerle adından söz ettiren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan kilo sorunu yaşayanlara mucize bir öneri geldi. Uzman isim kahvaltıda tüketilmesi halinde karnı dümdüz yapan besinleri açıkladı. Canan Karay'ın açıklamasına göre bu gıdaları yiyenler rahatlıkla kilo veriyor. İşte o mucize öneri...

Haber 25-07-23 11:56

İstanbul'da sahte alkolden fenalaşan kişinin yardımına doktor milletvekili koştu

Kalp ve damar cerrahı, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Halit Yerebakan, Yenikapı Marmaray İstasyonu yakınında bir anda yere yığılan kişinin yardımına koşarak, sahte alkolden kaynaklandığı düşünülen vakanın ilk yardım müdahalesini gerçekleştirdi.

Yurthaber 20-07-23 11:02

Bursa'da 2 hasta yakını tarafından darbedilen profesör için sağlıkçılardan tepki

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer'in, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildiği iddiasına meslektaşları tepki gösterdi.

Yurthaber 04-05-23 14:48

Tıp literatürüne girmişti... O profesöre rezidans yakınında saldırı! Annesinin ameliyatından sonra...

Bursa'da başarılı kalp ameliyatlarıyla tıp literatürüne giren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, geçen sene ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darbedildi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hasta yakını profesörün başına silah kabzasıyla vurdu. Olayda 2 kişi gözaltına alındı. Profesör ise tedavisinin ardından taburcu oldu.

Haber 04-05-23 12:33

Bursa'da profesörü darbettiler! 2 hasta yakını gözaltında

Sağlık çalışanına şiddet haberi bu kez Bursa'dan geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 03-05-23 23:51

'İşaret parmağı yüzük parmağından uzun olanlarda...' Uzman isimden önemli uyarı

Prof. Dr. Bilal Boztosun kalp ve damar hastalığı riskini artıran öğelere dikkat çekip kalp sağlığını korumanın anahtarını açıkladı. Teknolojinin az geliştiği dönemlerde vücuttaki değişimlerin kalp hastalıkları için uyarı kabul edildiğini belirten Boztosun, o dönemlerde işaret parmağının yüzük parmağından uzun olmasıyla birlikte bazı belirtilerin krizin erken belirtileri olarak sayıldığını söyledi. Günümüzde 15 saniyede yapılan kalp tomografisiyle hızlı ve kesin sonuçlar alınabildiğini vurguladı.

Haber 30-01-23 12:58

Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjdeli haber! Prof. Dr. Mustafa Duman duyurdu

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp ve akciğer nakillerine bir yenisi daha eklendi. Gerekli prosedürleri tamamlanan karaciğer nakline Mart 2023'te başlanılması bekleniyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Duman konu hakkındaki detayları anlattı.

Haber 28-12-22 11:36

Canan Karatay bombaladı: Yetkililere sesleniyorum

Prof. Dr. Canan Karatay, verdiği tavsiyeler ve yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. Ezber bozan açıklamaları ile ön plana çıkan Canan Karatay, bu sefer herkesi ilgilendiren bir konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnternet üzerinden yaptığı açıklamayla, deterjanlar ve deterjanların sağlığın üzerindeki etkilerini anlattı. Ünlü kalp ve iç hastalıkları profesörü tıkanan burnun nasıl açılacağı konusunda da tavsiyeler verdi.

Haber 13-12-22 09:23

Milletvekilinin kalbi ve solunumu durdu! Doktor, yanlış ilaç enjekte etti... Soruşturma açıldı

Ankara'da, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla özel hastanede görevli Prof. Dr. A.A. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan doktor, nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Doktorun Ok'a yanlışlıkla kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verdiği, Ok'un tedavi sırasında kalbinin ve solunumunun durduğu belirtildi. Ok, 4 günlük tedavi sonrası taburcu edildi.

Haber 01-12-22 21:46

Canan Karatay çileden çıktı! 'Cinayet sebebi, çok tehlikeli'

Prof. Dr. Canan Karatay her açıklamasıyla gündemde kalmayı başarıyor. Kalp ve İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay bu sefer antidepresan ilaçları işaret etti. Antidepresan ilaçların müthiş derecede bağımlılık yaptığını söyleyen Karatay, bu ilaçların beynin biyolojisini bozarak intihara teşebbüs olabileceği yönünde ciddi uyarılarda bulundu.

Haber 19-11-22 07:02

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Haber 01-11-22 09:10

Türk doktor adını tarihe yazdırdı! Bulduğu yöntemle tıp literatürüne girdi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bulduğu yöntemle adını tarihe yazdırdı. Kırılmış vidalı kemiğe, vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başaran Yücesoy'un bulduğu tedavi sayesinde açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşacak. Öte yandan Yücesoy'un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne de girdi.

Haber 26-10-22 10:03

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Alkolden daha zehirli! Ani kalp durmalarına neden olabilir

Gündelik yaşantımızda yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı riske atabiliyor. Sağlık için zararlı alışkanlıklardan uzak durun denildiğinde ilk akla sigara ve alkol geliyor. Ancak severek içtiğimiz alkolden bile daha zehirli olan içecekler bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay bu içecekler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 26-10-22 08:10

Aç karnına içilen bir kaşık kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığın şifası

Zeytin ve zeytinyağı sağlık için çok etkili sonuçlar almamızı sağlıyor. Kahvaltılarda ve yemeklerin içerisinde sıklıkla kullanılan zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Diğer yağlara göre çok daha faydalı olan bu yağın her sabah bir kaşık içilmesi mucizevi sonuçlar sağlıyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da zeytinyağının faydalarını vurguluyor.

Haber 24-10-22 07:48

Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

Kanser ve kalp krizi riskini artıran birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Severek tükettiğimiz ve sağlıklı sandığımız besinler sağlık için büyük tehdit oluşturabiliyor. Yediğimiz gıdalar ile ilgili sık sık çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay meyve sularının büyük riski hakkında uyardı.

Haber 20-10-22 15:18

Damar sistemini tıkayan tromboz, basit önlemlerle engellenebilir

Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Reyhan Küçükkaya: - "DSÖ verilerine göre damar tıkanıklıkları, ölüm nedenleri sırlamasında bir numarada yer alıyor" -"Hareket etmek, kan şekeri ve yağlarını kontrol etmek, vücut ağırlığını normal sınırlarda tutmak, bol su içmek, sigaradan uzak durmak gibi çok basit önlemlerle pıhtı gelişimini engellemek mümkündür"

Yurthaber 13-10-22 15:11

KTÜ'lü Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Uzamış Kovid Sendromuna dikkati çekti:

"Bu sendromdan etkilenen sistemlerin başında kalp-damar, solunum, beyin, sinir ve hareket sistemi gelmektedir" - "Uzamış Kovid Sendromu'nda daha önceden var olan şikayetler yeniden ortaya çıkabildiği gibi, daha önce hiç yaşanmamış bulgular da görülebilmektedir"

Yurthaber 11-10-22 10:17

Sedef tedavi edilmezse tansiyon ve kalp hastalıklarını da tetikleyebiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz: - "Sedefin vücudun görünür yerlerinde olması insanlarda ciddi ruhsal yıkımlara, içe kapanma dahil birçok soruna yol açabiliyor. Bunların sonucunda da metabolik sendrom dediğimiz başka hastalıklara tansiyon, kalp hastalığına eğilimler artıyor" - "Moral bozan, günlük yaşamı olumsuz etkileyen sedeften kurtulmak artık mümkün, tedavide çokça seçenek var. Akıllı ilaçlar, haplar, iğneler kullanıyoruz"

Yurthaber 09-10-22 11:05

Prof. Dr. Bülent Görenek, koroner arter hastalığına dikkati çekti:

"Koroner arter hastalığının en ölümcül şekli kalp krizidir. Kalp krizi bulguları olan bir kişinin hemen vakit geçirmeden 112'yi araması ve en yakın sağlık kurumuna ambulansla gitmesi gereklidir" - "Kendi imkanlarıyla, araç kullanarak ya da başka şekilde hastaneye gitmek doğru olmaz çünkü yolda ani bir çarpıntı ani ölüme neden olabilir"

Yurthaber 29-09-22 11:43

Kalp ve damar hastalıklarına karşı Akdeniz usulü beslenme önerisi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay: - "Daha çok yeşillik ağırlıklı tüketim yapılmalı. Tabaktaki renk sayısı ne kadar çoksa o kadar iyi diyoruz" - "Akdeniz tipi beslenenlerde kardiyovasküler hastalıklar daha az görülüyor, sağlıklı beslenme bu anlamda çok önemli"

Yurthaber 29-09-22 11:24

Hasta minik kalpler için 7/24 diken üstündeler

Türkiye'nin dört bir yanından acil müdahale gereksinimi bulunan kalp hastası bebeklere, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi "Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Ünitesi"nde, uzman ekiplerin iş birliğiyle 24 saat boyunca hızlı ve kesintisiz sağlık hizmeti veriliyor - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Erkut Öztürk: - "Gecenin herhangi bir saatinde doğan bir bebeğin, yenidoğan ekibince süratle değerlendirilmesi, çocuk kardiyoloji ekibinden hastaların değerlendirilmesi için süratle tavsiye alınması, acil müdahale gereksinimi olduğunda anjiyoyla bunu çözebilmemiz veya anjiyo yeterli olmadığında çocuk kalp cerrahisi ekibinin işe hızlı şekilde el atması mümkün olabiliyor"

Yurthaber 27-09-22 11:03

Dikkat! Uyarı geldi: Bu yıl daha erken ve çok görülecek

Koronavirüs nedeniyle her şey değişti. Uzmanlar grip vakalarına karşı uyarıda bulundu. Bu yıl daha erken ve daha çok görülmesi beklenen grip vakalarının ağır seyredeceği tahmin ediliyor. Çocuklar ve yaşlılar aşı olmalı uyarısında bulunan Prof. Dr. Zafer Kurugöl “Altta yatan kronik hastalığı olanlar, gebeler, akciğer, kalp hastası olanlar, kilolu, özellikle beş yaş altı çocuklar mutlaka aşı olmalı” ifadelerini kullandı.

Haber 24-09-22 07:32

Hastalığa özgün ve en etkili tedavi biyopsiyle belirleniyor

Medicana International Ankara Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Özyer: - "Biyopsiyle tümör türü, tümör büyüme hızı, damar ve sinir tutulumları, genetik yapı ve hormon reseptör miktarı gibi tedavi şeklini temelden değiştiren birçok önemli bilgiye ulaşılır"

Yurthaber 23-09-22 09:31

Medicana Avcılar Hastanesi'nden kalpte görülen risk faktörleri sıralaması

Medicana Avcılar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel: - "Sigara ve tüm benzer ürünler (puro, nargile, ve benzeri) risk faktörleri arasında yer alıyor. Sigaranın damar sağlığı üzerindeki öncelikli zararı 100 trilyon hücrenin devamlılığını bozmak"

Yurthaber 20-09-22 13:14

19. Dünya Fleboloji Kongresi İstanbul'da düzenleniyor

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. A. Kürşat Bozkurt: - "Türkiye için bu toplantının en büyük özelliği uzun yıllardan sonra ilk kez bir dünya kongresinin İstanbul’da yapılıyor olması. Güvenden dolayı biz bu kongreyi Türkiye’ye getirdik"

Yurthaber 14-09-22 14:36

Yemek borusu nefes borusuna yapışık ve kapalı doğan bebeğe hayat operasyonu

Konya'da henüz 4 günlükken bebeğe müdahale eden çocuk cerrahisi ve ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Yapılan operasyon, çocuk cerrahisi ameliyatları içindeki en riskli olanlarından. Çünkü hastanın göğüs boşluğunu açarak yani akciğerlerini ilgilendiren sahada yaptığımız bir ameliyat" - Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Ameliyat sonrası bakımla bebeğin beslenmesi yavaş yavaş artırıldı. Sonrasında annenin direkt beslemesine izin verildi. Ameliyattan sonra yaklaşık iki haftalık bir süreci burada geçirmiş olduk"

Yurthaber 08-09-22 11:02

Kalp nakliyle hayata tutunan Asel organ bekleyen arkadaşlarına umut oldu

Nakil bekleyen 14 yaşındaki Münire Cemre Yılmaz: - "Asel Lina'nın nakil olması bizi çok fazla umutlandırdı. Biz de bekliyoruz, inşallah bize de çıkacak" - Sümeyye Kübra Çakar: - "En büyük isteğim sağlığıma kavuşmak. Kardeşimi çok özledim ve pazar kahvaltısını çok özledim" - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar: - "Donör sayısında özellikle pandemi sürecinde çok belirgin bir azalma oldu"

Yurthaber 02-09-22 11:04

Doktor doktor dolaştı, bir türlü teşhis konamadı! 19 yaşındaki Beyzanur'un hastalığı 14 yıl sonra ortaya çıktı: 1992'den beri cerrahım, ilk kez...

İstanbul'da yaşayan hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, 5 yaşından beri şiddetli böbrek ve karın ağrısı, idrarında kan gibi belirtilerle doktor doktor dolaştı. Ancak genç kızın hastalığına bir türlü teşhis konamadı. Yıllarca 6-7 tane hastane dolaşan genç kızın hastalığının geçen yıl yapılan anjiyo ile birlikte çok nadir görülen "fındıkkıran sendromu" olduğu ortaya çıktı. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Sabit Sarıkaya ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 28-08-22 10:52

Karındaki şah damarı yırtılan gurbetçi, Türk doktorları sayesinde şifa buldu

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinden Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Ümit Arslan: - "Karındaki şah damar baloncuk yaptığında, 'içimizdeki balon' diye tanımlarız. Pimi çekilmiş bombaya benzer. Ne zaman, ne olacağı hiç belli değil. Baloncuk belli boyuta ulaştığında yırtılma şansı daha yüksek ve ölümle seyredebiliyor" - 67 yaşındaki Süleyman Gündeş: - "Karın ağrımı böbrekten, geldiğim ülke rakımından ya da 5 günlük otomobil yolculuğundan sanıyordum ama öyle değilmiş. Avrupa'da gitmediğim ülke kalmadı, böyle güzel bir hizmet, hastane, grup çalışması ve iyi doktorlar görmedim"

Yurthaber 18-08-22 12:29

Kalp akciğer makinesi birçok kalp hastalığının tedavisinde önemli rol oynuyor

Bayındır Söğütözü ve İçerenköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaman Zorlutuna: - "1953'ten bu yana kalp akciğer makinesi teknolojisi ve uygulaması konularında çok önemli ilerlemeler kaydedildiği görülüyor. Bilimin ışığında gelişen olanaklar açık kalp ameliyatlarının olumsuzluklarını en aza indirgiyor"

Yurthaber 17-08-22 12:26

Yapıştırıcı ile yeni nesil varis tedavisi

Medicana Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin: - "Son yıllarda diğer dokuların yapıştırılmasında kullanılan bu yapıştırıcı artık varis tedavisinde de kullanılmaktadır. Variste, bacakta şişmeye neden olan damarların tespiti yapılarak yapıştırıcı ile kapatılır. Bu sayede varise neden olan damar kapanır ve varisin yol açtığı şikayetler önlenir"

Yurthaber 08-08-22 13:17

İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel'in durumu iyiye gidiyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran: - "Yeni kalbiyle ona ömür boyu şans diliyoruz. Tüm hocalarım adına bağışı yapan aileye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum"

Yurthaber 28-07-22 19:55

Güneydoğu kavurucu sıcaklarla mücadele ediyor

Sıcaklığın zaman zaman 40 dereceyi aştığı Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta vatandaşlar, 11.00-16.00 saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor, yerli ve yabancı turistler tarihi mekanları gezmek için akşam saatlerini bekliyor, çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor - DÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak: - "Yaşlılar, hipertansiyonu, kalp yetersizliği olanlar ve tansiyon nedeniyle idrar söktürücü ilaç alanların sıcak havada çok dikkatli olmaları gerekiyor"

Yurthaber 21-07-22 11:07