HABER

Karanlık ve kasvetli bir evden modern bir vahaya dönüştü

Karanlık ve kasvetli bir evden modern bir vahaya dönüştü

Blogger Pear Junglin ve mimar Nont Taechahasadin, Tayland’daki karanlık ve eski üç katlı bir evi modern bir vahaya dönüştürdü. Çift, 30 yıllık binayı dönüştürmek için sekiz ay ve 501 bin TL (68 bin dolar) harcadı.

Taechahasadin’in babası 1.614 metrekarelik evi yaklaşık 30 yıl önce satın aldı ve ev o günden beri hiç tadilat görmedi.

Official Space adlı bir yapı ve mimarlık şirketinin kurucu ortağı olan Taechahasadin, yenilemenin tasarımını ve planını kendi yaptı. Kız arkadaşı Junglin ise tüm süreci belgesel olarak kaydederek “Peary is Happy” adlı Facebook sayfasında yayınladı.

Renovasyon öncesi binanın dış cephesinin kişilikli bir görünümü yoktu
3-5f3c3b49b2fa21001d8daa37

Yapının eski kayan kapısı, gereken mahremiyeti sağlamak konusunda yetersizdi.

Çift, binaya ahşap bir ön kapı ile çeşitli bitkiler ekledi.
4-5f3c3bedcdf25a001e84e014

Girişin batıya bakmasından dolayı güneş binanın önünü çok ısıtıyordu. Tayland’da hava sıcaklıklarının 40 derecelere ulaşması nedeniyle çiftin evlerini soğuk tutacak bir çözüme ihtiyacı var. Insider’a konuşan Junglin “Sıcaklığı düşürmek için bir tampon alana ihtiyacımız vardı ve ahşap paneller kullandık” dedi.

Çift, renovasyonda yaratıcılıklarını kullandı
5-f3c43ee42f43f001ddfda27

Binanın yapısı sağlam olmasına rağmen, duvarlardaki su sızıntısı hasara neden olmuştu.

Dekorasyonda modern ve basit tasarımlar tercih edildi.

6-5f3c43cccdf25a001e84e066

Junglin tasarım tercihleri konusunda “İkimiz de minimal bir stil istedik. Bu yüzden duvarları beyaz renk yaptık. Parkelerde ve mobilyalarda ahşap kullandık” dedi.

Mutfakta akşam yemekleri için geniş bir masa bulunuyor

7-f3c446e42f43f001ddfda2b

Açık renkli mutfak dolap kaplamaları evin geneliyle uyumlu.

Orijinal haliyle mekan çok da davetkar görünmüyor

8-5f3c42a642f43f001ddfda17

Junglin parke zeminin kolay uygulandığını ve farklı renk seçeneklerine sahip olduğunu söyledi.

Yeni aydınlatmalar sayesinde daha yumuşak bir ışık elde edildi
9-5f3c40e9cdf25a001e84e047

Rengin sadeliğine duydukları sevgi nedeniyle çift evdeki tüm duvarları beyaza boyadı.

Banyoda sadece temel özellikler bulunuyordu.
10-5f3c3fea42f43f001ddfda02

Renovasyondan önce banyoda saklama alanı veya ayna bulunmuyordu.

Yenilenen banyoya aydınlatma ve depolama alanları da eklendi.
11-5f3c403dcdf25a001e84e043

Yeni banyo, eski versiyonundan tamamen farklı bir görünüme kavuştu.

Mekanın boya, döşeme ve aydınlatmaya ihtiyacı vardı.
12-5f3c456bcdf25a001e84e06f

Junglin and Taechahasadin evin boş olan üst katındaki potansiyeli keşfetti.

Çift artık evlerindeki ofiste çalışıyor.
13-5f3c4592cdf25a001e84e070

Çift gömme dolaplarla dolu havadar bir alan haline getirdikleri ofislerinde artık birlikte çalışıyor.

Evin arka bahçesi ferah bir hisse sahip değildi.
14-5f3c3f1642f43f001ddfd9fb

Junglin and Taechahasadin, alanı daha çekici hale getirmek için mekana yeni tasarım elementleri ekledi.

Yeni avlu eğlenmek ve rahatlamak için alan sağlıyor.
15-5f3c3f7542f43f001ddfd9ff

Zemini, duvarları ve aydınlatmaları yenileyen çiftin artık yeni bir avlu var.

Çift, bu alanı da dönüştürdü.
16-5f3c4859cdf25a001e84e086

Evin bahçesi, renovasyondan önce tamamen kontrolden çıkmıştı.

Yeni arka bahçenin artık parlak bir hissi var.
17-5f3c476242f43f001ddfda3e

Çift, tadilatın ardından evlerine 1889 HAUS adını verdi. 18 rakamı, çiftin tanıştıkları zaman oldukları yaşı simgeliyor. 89 ise kendileri için sonsuzluğu simgelediğini söyleyen Junglin “Bu evin bizim için anlamı çok büyük” dedi.

Geri Dön