Yargıtay Tetkik Hakimi iken 2 çocuk annesi karısı H.M.'yi dövdüğü iddiasıyla hakkında dava açıldıktan sonra 2007 Temmuz kararnamesiyle Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanan hákim Bayram Selek, 6 Mayıs 2009 tarihinde Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde inanılmaz cümleler kullandı.
47 yaşındaki Selek Hurriyet'in haberine göre, Kuran'dan alıntılar yaptığı ifadesinde kendini şöyle savundu: "Zaten eşim olan müştekinin benden herhangi bir şikáyeti yoktur. Ne Amerikan, ne Avrupa Birliği, ne de dünyanın başka bir hukukunda böyle bir suç düzenlenmiştir. Dünyanın hiçbir hukukunda böyle bir suç öngörülmemiştir. Kutsal kitaplarda da düzenlenmemiştir. Türk Hukuku'nda ise konu 'darp' olarak düzenlenmiş ve şikáyete bağlı kılınmıştır. Şikáyetten vazgeçme her aşamada etkilidir ve davayı düşürür.
'AİLE İÇİ' DİYE BİR SUÇ OLAMAZ
Bir başka husus da suçun isimlendirilmesi meselesidir. Suçun isminin objektif olması gerekir. Subjektif olarak 'aile içi' diye bir suç ismi olamaz. Olursa taraflı olduğu anlaşılır. Altında başka amaçlar, kasıtlar aranır. Kur'an-ı Kerim'de Yusuf Peygamber'in ağzından şöyle denir: Doğrusu kadınların fitnesi-tuzağı, şeytanın fitnesi-tuzağından daha büyüktür.
AYET ÖRNEK GÖSTERİP BERAAT İSTEDİ
Bir başka ayet-i kerimde de; 'Onlar Allah'a tuzak kurmak istiyorlar, onlara de ki Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır' deniyor. Başka bir ayet-i kerimde de; 'Onlar Allah'ın mekrinden (hile, tuzak, tezgáh) emin mi oldular?' denilir. Bir başka ayet-i kerimde de; 'Allah emrinde galiptir' buyrulur. Netice olarak esasen hukuki olmayan bu suçlamadan temizlenme mi, aklanma mı, herkesin imtihana tabi tutulduğunu bildirir beraatımı isterim...
HASTANEYE GÖNDERMEDİ
Hakim Bayram Selek hakkında savcılık tarafından düzenlenen iddianamede olay şöyle anlatıldı: "Olay tarihinde çıkan tartışmada birbirlerini darp ettikleri, ertesi günü şikáyetçinin doktora gitmek üzere çıkacağı sırada, şüphelinin şikáyetçinin gitmesini istemediği; doktor konusunda ısrar etmesi üzerine şüphelinin şikáyetçiyi darp ederek basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı, şikáyetçinin soruşturma sırasında şikáyetinden vazgeçtiği; ancak şüpheliye atılı suçun şikayete bağlı ve şikáyetten vazgeçmeyle düşen suçlardan olmadığı, şüphelinin bu suretle atılı suçu işlediği dosya kapsamından anlaşılmıştır."