Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaretinin ardından ören yerine ilgi arttı - Stratonikeia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: - "Artık, antik kentimizde inanılmaz bir değişiklik var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sonrası buraya gelenler, 'Cumhurbaşkanımızın gördüğü sadaka taşı neresi, gezdiği cami nerede, hamam ve cadde neresi, fotoğraf çektirdiği meclis binası hangisi?' diye bize sorarak, o alanları gezip fotoğraf çektiriyorlar"
Muğla'da UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık Strakonikeia Antik Kenti'ndeki 2 bin 200 yıllık antik tiyatronun girişinde bulunan sahne sütunları gün yüzüne çıkarılacak - Kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: - "Tiyatro Augustus döneminde sahne binasıyla birlikte gösterişli bir hal alıyor. Bizde kazı çalışmalarıyla bu yapıların eski gösterişli günlerine dönmesini sağlayacağız"
Muğla'nın Yatağan ilçesinde dönemin falcılık merkezi de olan 3 bin yıllık Lagina Kutsal Alanı'nda 2 bin yıllık sütunlar ayağa kaldırılıyor - Pagan inanışına göre kutsal sayılan tanrıça Hekate adına yapılan en büyük tapınağın ve sütunların gün yüzüne çıkarılması için kazı ekibi tarafından çalışma yürütülüyor - Lagina Kutsal Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: "Lagina kutsal alanında bulunan 20'den fazla sütunu ayağa kaldıracağız. Bizim buradaki ağırlıklı çalışmalarımız Lagina Hekate kutsal alanının kendi içerisindeki tapınak, altar (sunak) ve tören alanlarını gün yüzüne çıkarmak"
UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Muğla'nın Yatağan ilçesindeki "Gladyatörler kenti" olarak da bilinen Strakonikeia Antik Kenti'nde bulunan 2 bin 200 yıllık antik tiyatro eski ihtişamına kavuşturuluyor - Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: "2 bin 200 yıl öncesine ait buradaki tiyatronun varlığını biz biliyoruz. Özellikle 2 bin yıl öncesinde tiyatro 3 katlı sahne binasıyla birlikte anıtsal bir yapı olarak en gösterişli yapılardan biri haline geliyor"