Kirmizi Kabuklu Haberleri

Kayseri'deki o evle ilgili ihbar üzerine harekete geçildi! Tam 8 tane çıktı: 10 milyon yıllık...

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 10 milyon yıllık 8 parça fosil ele geçirildi. 8 parça kabuklu deniz canlılarına ait fosilin, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Erkilet Mahallesi'nde Ç.Y'nin evinde tarihi eser bulunduğu ihbarı üzerine operasyon düzenlediği operasyonda, ikamette yapılan aramada ele geçirildiği öğrenildi.

Haber 2024-03-27 14:38:16

Mutfakla uğraşmayı sevenlerin mutlaka edinmesi gereken hayat kurtarıcı en iyi mutfak makasları

Mutfakta geçirilen zamanlarda birçok farklı özelliğe ve işleve sahip üründen yardım alıyoruz. Kolaylık sağlayan bu ürünlerden biri de mutfak makasları. Sebze, et, hamur ve kabuklu yiyecekleri kesebilme konusunda usta olan en iyi mutfak makası markalarını ve modellerini incelemek isterseniz doğru yerdesiniz! Birbirinden kullanışlı ürünleri sizin için seçtik.

Haber 2023-10-13 15:34:53

Türkiye’nin fıstık ihracatını karşılayan Şanlıurfa’da modern tesisler kuruluyor

Türkiye’nin fıstık ihracatında önemli bir yere sahip olan ve yılda ortalama 100 bin ton kabuklu fıstık üretimi ile lider konumda bulunan Şanlıurfa’da fıstık tesisleri kurulmaya devam ediyor.

Yurthaber 2023-09-29 15:31:26

İstanbul’da midye avlanan alanların sayısı arttı

İstanbul’da avcılığa açık çift kabuklu yumuşakça üretim alanı sayısı, 3’ü kara midye ve 2’si beyaz kum midyesi olmak üzere 5’e yükseldi.

Yurthaber 2023-09-05 14:24:57

Saçtaki kepek nasıl temizlenir? Saçta kabuklu kepek neden olur, nasıl geçer?

Saçtaki kepek birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur ve saç derisinde pul pul dökülen beyaz parçacıklar şeklinde ortaya çıkar. Kepek, estetik bir sorunun ötesinde kişinin öz güvenini etkileyebilir. Kepek genellikle saç derisinin kuruması, mantar enfeksiyonları veya cilt hastalıkları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanır. Kepek sorununu çözmek için uygun bir saç bakım rutini ve doğru şampuan seçimi önemlidir.

Haber 30-06-23 22:46

Sevindirici haber! Uzmanlar da şaşkın... Marmara'da görülmeye başlandı! Kimse beklemiyordu

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesince Marmara Denizi'nde yapılan çalışmalarda, nesli tükenme tehlikesi altındaki müsilaja çare olarak görülen "pina"ların (kalem kabuklu yumuşakça) popülasyonunun arttığı tespit edildi. Yeni pina bireylerini gözlemlediklerini söyleyen Dr. Benal Gül "Bu bizim için sevindirici, önemli haber" dedi. Pinaların korunmasının deniz ekosistemi için önemli olduğunu vurgulayan Gül, pina popülasyonunun kendisini üremeye açtığını ve sayılarının artabileceğini ekledi.

Haber 27-06-23 14:59

Trabzon hurmasının faydaları nelerdir, kaç kalori? Trabzon hurması ne işe yarar, nasıl kurutulur, nasıl yenir?

Trabzon hurması ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, meyve olarak tüketilen bir bitki türüdür. Ana vatanı Doğu Asya olan Trabzon hurması, Türkiye'de de oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. İnce kabuklu ve lezzetli bir meyve olan Trabzon hurması, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Bol miktarda A ve C vitamini içeren Trabzon hurması, antioksidan özellikleriyle de bilinir. Peki, Trabzon hurması nasıl yenir?

Haber 08-05-23 13:22

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ceviz yaprağı ne işe yarar, saça ve cilde faydalı mı?

Ceviz, Cevizgiller (Juglandaceae) familyasından bir ağaç türüdür. Meyvesi ceviz olarak adlandırılır ve içinde bir veya birkaç tohum bulunur. Ceviz, genellikle kabuklu yemiş olarak tüketilir ve yağ, protein ve lif bakımından zengindir. Cevizin içindeki yağın çoğu doymamış yağ asitlerinden oluşur ve bu nedenle kalp sağlığı açısından faydalıdır. En az ceviz kadar faydalı olan ceviz yaprağı ayrıca saça ve cilde de oldukça faydalıdır. Peki, ceviz yaprağının faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 15:27

At kestanesi kremi faydaları nedir, nasıl kullanılır? At kestanesi kremi ne işe yarar, neye iyi gelir?

At kestanesi Aesculus hippocastanum olarak da bilinen, büyük bir ağaç türüdür ve Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak bulunur. At kestanesi, yeşil çiçekleri ve kahverengi kabuklu, parlak, kahverengi-kırmızımsı tohumlarıyla bilinir. At kestanesi tohumları, geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılmaktadır. Peki, at kestanesinin faydaları nedir, ne işe yarar?

Haber 30-03-23 16:40

Ejder meyvesi faydaları nelerdir, zararı var mı? Ejder meyvesi nasıl yenir ve soyulur?

Elma, portakal, muz ve çilek gibi meyvelerin yanı sıra son zamanlarda ejder meyvesi adı verilen egzotik bir meyve de popülerlik kazandı. Ejder meyvesi Asya ve Güney Amerika gibi bölgelerde yetişen pembe veya sarı renkte bir kabuklu ve tatlı bir içe sahip bir meyvedir. Ayrıca pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, besleyici değeri yüksek olması ve farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle giderek daha fazla tüketiliyor.

Haber 28-03-23 17:34

Bilim dünyası bunu konuşuyor! Türk bilim insanları Zonguldak'ta yeni bir canlı türü keşfetti

Türk bilim insanları, heyecanlandıran bir keşfe imza attı. Zonguldak'ta bulunan yeni bir yangıç (gammarus) türü dünya literatürüne kazandırıldı. Gökgöl Mağarası'nda keşfedilen kabuklu sınıfı canlılardan olan yangıç türüne, Türkiye Mağaracılık Federasyonuna (TUMAF) ithafen "gammarus tumaf" ismi verildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek, "Ülkemizde 51 farklı türü var bu canlının. Biz burada 52'ncisini bulmuş olduk" dedi. İşte yeni keşfin detayları...

Haber 12-01-23 14:03

Aksaray'da evinde piton,sakallı ejder ve Çin kaplumbağası bulunan kişiye para cezası

Aksaray'da evinde kraliyet piton yılanı, yumuşak kabuklu Çin kaplumbağası, sakallı ejder ile 9 yavrusu ele geçirilen kişiye 6 bin lira ceza uygulandı.

Yurthaber 02-12-22 14:50

2 tür kalmıştı, parazit vurunca pinaların nesli tükendi! 'Çocuklara artık müzedeki örneklerini göstereceğiz'

Akdeniz ve Ege'de kirlilik ve kaçak avcılık gibi nedenlerle popülasyonu azalan çift kabuklu bir yumuşakça olan pinalar, Antalya Körfezi'nde tamamen yok oldu. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Antalya Körfezi'nde 2 tür pina vardı ancak hiçbiri kalmadı. Çocuklarımıza ancak müzelerdeki örneklerini gösterebileceğiz'' dedi. Pinalar, 2016 yılında ortaya çıkan 'Haplosporidium Pinnae' isimli parazit nedeniyle yok olma noktasına gelmişti.

Haber 31-10-22 10:50

Omega-3 deposu ama sağlık için riskli etkiler taşıyor! Kanser riski oluşturabilir

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte balık sezonu renklenmeye başlıyor. Pazarlarda, balıkçılarda satılan taze balıklar farklı farklı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Balıkların oldukça sağlıklı olduğu biliniyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre kabuklu deniz hayvanlarının kanser riskini artırma riski bulunuyor.

Haber 17-10-22 11:52

Tarihte ilk kez iptal edildi! Yüzde 90'ı yok oldu... Kar yengeci türü yok olmak üzere

Alaska Balık ve Av Departmanı, kabuklu Arktik canlılardan kar yengeci nüfusunun son iki yılda yüzde 90 azaldığını ve av sezonunun tarihte ilk kez iptal edildiğini açıkladı. Kar yengeçlerinin yüzde 90'ının son iki yılda ortadan kaybolduğu ve bunun da yaklaşık 1 milyar kar yengecine karşılık geldiği ifade edildi.

Haber 15-10-22 23:30

Diyarbakır'da fıstık hasadı başladı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su: - "İlimizde son yıllarda yapılan çalışmalarla sert kabuklu meyve bahçeleri 48 bin dekar alana ulaşmış durumda. Her yıl bunu artırarak devam ettiriyoruz"

Yurthaber 14-09-22 12:47

Delice beyazındaki yüksek verim üreticiyi sevindirdi

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde geçen yıl dönüm başına 1 ton ürün alan üzüm üreticileri, bu yıl 1,5-2 ton ürün elde ediyor - Üretici Sercan Biçici: - "Daha ince kabuklu, hazmının kolay ve şıra oranının yüksek olması, diğer üzümlerden farklı kılıyor"

Yurthaber 13-09-22 11:05

Safranbolu'nun coğrafi işaretli maniye domatesinde 2 bin ton rekolte bekleniyor

Karabük'te yaklaşık 1000 dekar alanda yetiştirilen ince kabuklu ve bol sulu maniye domatesi, etli ve dolgun yapısı, büyüklüğü ve lezzetiyle tercih ediliyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık: - "Dekara 2-3 tondur domatesin verimi. Yıllara göre değişebilir"

Yurthaber 29-08-22 11:07

TMO açıkladı: Kırmızı mercimek alım fiyatı 15 bin lira oldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, ton başına 14 bin lira olarak uygulanan kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının 15 bin lira olarak güncellenmesine karar verdi. Öte yandan bugüne kadar teslim edilen ürünler için de fark ödemesi yapılacağı bildirildi.

Finans 17-08-22 13:21
TMO

Günde 50 gram yetiyor: Afrodizyak etkisi var, vitamin ve mineral deposu

Antep fıstığı, yeterli şekilde tüketildiğinde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasını engelliyor, tokluk hissi oluşturduğu için kilo kontrolü sağlıyor. Yetiştiği bölgelerde ‘yeşil altın’ olarak bilinen ve endüstriyel değeri yüksek Antep fıstığı, yeterli miktarlarda yenildiğinde vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral ve proteinleri sağlıyor. Diğer kabuklu yemişlere göre düşük bir yağ ve enerji içeriği olan Antep fıstığı, antioksidan özelliği ile ön plana çıkıyor.

Haber 13-08-22 09:18

Tava ciğerin lezzet ortağı Karaağaç biberini kurutma mesaisi başladı

Biber üreticisi Tunahan Ule: - "Biberimizin en büyük özelliği ince kabuklu olması. Kalın kabuklu biber kurumaz. Biberlerimizi ciğercilere, köfteci ve çorbacılara veriyoruz"

Yurthaber 03-08-22 11:04

TMO duyurdu! Fındık alım fiyatlarının detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hafta sonu açıklanan fındık fiyatları ile ilgili duyuru yayımladı. Buna göre kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak.

Finans 01-08-22 12:12

TMO kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını ton başına 14 bin lira olarak belirledi

TMO kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını ton başına 14 bin lira olarak belirledi

Yurthaber 05-07-22 20:12

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 36 liradan işlem gördü

Yurthaber 30-05-22 14:59

Kabuklu bit ne demek? Kabuklu bit birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Kabuklu bit de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Kabuklu bit TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 21:00

Kabuklu ne demek? Kabuklu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Kabuklu kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Kabuklu ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:00

TÜRKİYE'NİN EKMEK KÜLTÜRÜ - Kocaeli'nin ekşi mayalı teneke ekmeği kırsalda yaşatılıyor

Kocaeli Kent Konseyi Yöresel Değerler Komisyon Başkanı Melek Çeliköz: - "Tenekeler yağlandığından daha yumuşak ve daha ince kabuklu oluyor. Tenekede yapma nedeni de aslında daha yumuşak ve temiz olması"

Yurthaber 27-04-22 11:04

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 38,75 - 38,90 liradan işlem gördü

Yurthaber 26-04-22 10:47

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 14,00 ila 14,20 lira arasında işlem gördü

Yurthaber 18-04-22 14:57

Bu zararını kimse bilmez! Ayarını kaçırırsanız... Cevizin faydaları nelerdir? Ceviz yerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ceviz hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıkan en lezzetli yağlı tohumlar arasında yer alan fakat lezzetli olduğu kadar da sağlığımızı destekleyici etkilere sahiptir. Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Cevizler, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağlar.

Haber 01-04-22 16:00

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 25,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 17-03-22 16:44

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 36-40 liradan işlem gördü

Yurthaber 14-03-22 16:57

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 33-36 liradan işlem gördü

Yurthaber 03-03-22 13:37

TTB Başkanı Ergan, TMO'nun kabuklu fındık satışına başlamasını değerlendirdi:

"TMO'nun satış kararı ve şartları üretimden ihracata kadar dengeli olmuştur"

Yurthaber 16-02-22 15:08

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 14,00-14,50 lira arasından işlem gördü

Yurthaber 09-02-22 09:43

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 14-14,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 07-02-22 11:11

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 14-14,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 01-02-22 10:14

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 14,00-14,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 12-01-22 10:05

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 29-35 liradan işlem gördü

Yurthaber 04-01-22 16:25

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 12,50-13 liradan işlem gördü

Yurthaber 29-12-21 12:34

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 12,50-12,75 liradan işlem gördü

Yurthaber 27-12-21 14:37

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimek kilogramı 14,40-14,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 23-12-21 13:26

Kalp şeklindeki kabuklu deniz canlılarının sıralanmasıyla oluştu! 195 milyon yıllık mermerde şaşırtan Bismillah yazısı

Antalya'da 195 milyon yıllık mermerdeki Bismillah yazısı dikkat çekti. Mermerin içeriğindeki kalıntının doğal oluşum olduğuna vurgu yapan araştırma ekibi, hazırladığı raporda, yazıların, deniz canlılarına ait kalıntıların parçalanıp biçim değiştirmesi sonucunda meydana geldiğine yer verdi.

Haber 16-12-21 09:57

Şanlıurfa Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 9,81 ila 11,40 liradan işlem gördü

Yurthaber 29-11-21 14:56

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 24 - 28 liradan işlem gördü

Yurthaber 03-11-21 16:58

Osmaniye Ticaret Borsası

Kabuklu yer fıstığının kilogramı 7,35 liradan işlem gördü

Yurthaber 28-10-21 16:09

Samsun Ticaret Borsası

Kabuklu fındığın kilogramı 25 liradan işlem gördü

Yurthaber 27-10-21 13:11

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 9,50-9,70 liradan işlem gördü

Yurthaber 22-10-21 12:56

Gaziantep Ticaret Borsası

Kırmızı kabuklu mercimeğin kilogramı 9,30-9,50 liradan işlem gördü

Yurthaber 21-10-21 11:07