İSTANBUL (İHA) - Türkiye ekonomisinin yüzde 99'unu oluşturan, gerek üretim gerekse istihdam alanında son derece önemli bir misyon üstlenen Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ), Kültür Üniversitesi, KOSGEB ve Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) işbirliği ile düzenlenen "2. KOBİ'ler ve Verimlilik Kongresi"nde masaya yatırılıyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un açılış konuşmasını yapacağı kongrede, küreselleşme rüzgarının etkisi altındaki dünyada teknolojideki gelişmelerin de katkısıyla yaşanan değişim sürecinde Avrupa KOBİ'leri ile işbirliğinin oluşturacağı fırsatlar ele alınacak.
Kongrenin bir başka önemli gündem başlığını ise Basel II yaklaşımı oluşturacak. "KOBİ'ler ve Basel II Yaklaşımı" adı altında düzenlenecek oturumda, 2008 yılında hayata geçirilmesi planlanan "Basel II" yaklaşımının KOBİ'leri ilgilendiren boyutlarını ele alacak. Konuşmacılar, "Basel II BDDK Düzenlemeleri ve Sektöre Getireceği Yeni Uygulamalar", "Risk Yönetimi ve Basel II'nin Getirdikleri", "Basel II Düzenlemelerinin KOBİ'lere Etkileri" ve "Banka - KOBİ İlişkilerinde Basel II Etkileri" konularında kongre katılımcılarına bilgi sunacaklar. Türk KOBİ'lerine işbirliği kapısını açmak üzere İtalya, Hollanda, Avusturya ve Almanya ticaret odalarının yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilecek panel oturumlarda imkanlar, fırsatlar ve yöntemler tartışılacak.
2-3 Aralık 2005 tarihinde Ceylan Inter Continental Otel'de gerçekleştirilecek 2. KOBİ'ler ve Verimlilik Kongresi'nin Başkanlığını Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güneş Gençyılmaz yapacak. Kongre süresince 16 başlık altında gerçekleştirilecek panellerde, ayrıca KOSGEB ve MPM'nin KOBİ'lere sunduğu hizmetler ve AB ile işbirliğine girmiş firma yöneticilerinin deneyimleri aktarılacak.