HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS puanı hesaplama nasıl yapılır?

KPSS puanı hesaplama işlemi bugünlerde merak ediliyor. KPSS sonuçlarının henüz açıklanmamasından dolayı adaylar KPSS puanı hesaplama ile puanlarını öğrenmeye çalışıyorlar.

KPSS puanı hesaplama nasıl yapılır?

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından KPSS Önlisans sınavı gerçekleştirildi. Sınava Türkiye genelinde binlerce aday katıldı. ÖSYM resmi sayfasında sonuçlarını henüz açıklamadı. KPSS Önlisans sınavı binlerce aday için memur olarak işe girme umudu taşıyor. Sınavdan sonra yapılan genel yorumlarda adayların büyük kısmı için KPSS Önlisans sınavı oldukça zor geçti. Sınavda zorlanmayan kişiler de elbette bulunuyor. Adaylar henüz sınav sonuçları açıklanmadığı için puanlarını merak ediyor. KPSS puanlarını öğrenip, başvuru yapabilecekleri yerleri tahmin etmek isteyen binlerce aday bulunmaktadır.

KPSS puan hesaplama için tıklayın

KPSS puan hesaplamalarını adaylar kendileri hesaplayarak veya hazır hesaplama sitelerini kullanarak yapabilirler. KPSS puanı hesaplamak isteyen adaylar 0.5 x (Genel Kültür + Genel Yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Sınav Türkiye genelinde henüz açıklanmadığı için puan hesaplamasında bazı kaymalar olabilir. Hesaplama ortalama bir puanı size sunacaktır. KPSS puanı hesaplama işlemini daha kolay ve güvenilir yapmanın yolu ise internet üzerinden hesaplama yapmak. KPSS puan hesaplamayı internet üzerinden yaparsanız sizi yanıltmayacak daha net bir sonuç elde edebilirsiniz. Sorulara verdiğiniz doğru ve yanlış yanıtları yazdıktan sonra sistem direkt olarak hesaplamayı yapıp sonucunu size sunar.

KPSS soruları alan ana başlıkları ve soru sayısı şu şekildedir; Genel Yetenek 60 Soru, Genel Kültür 60 Soru, Eğitim Bilimleri 80 Soru, Hukuk 30 Soru, İktisat 30 Soru, İşletme 30 Soru, Maliye 30 Soru, Muhasebe 30 Soru, Çalışma Ekonomisi 30 Soru, Ekonometri 30 Soru, İstatistik 30 Soru, Kamu Yönetimi 30 Soru, Uluslararası İlişkiler 30 Soru. Bunlar Lisans (P1- P120) için geçerlidir.

Öğretmenlik (ÖABT) (P10, P121) hesaplamaları için Genel Yetenek 60 Soru, Genel Kültür 60 Soru, Eğitim Bilimleri 80 Soru.
KPSS Önlisans(P93) puan hesaplama için için Genel Yetenek 60 Soru, Genel Kültür 60 Soru.
KPSS Ortaöğretim (P94) puan hesaplama için Genel Yetenek 60 Soru, Genel Kültür 60 Soru.
KPSS Din Hizmetleri (DHBT) (P122, P123, P124) puan hesaplama için Genel Yetenek 60 Soru, Genel Kültür 60 Soru.

KPSS Puan hesaplaması girilen KPSS’ ye göre değişkenlik göstermektedir. Hangi alanda ne kadar soru sayısı olduğunu hemen yukarıda belirtmiş bulunuyoruz. KPSS Puan hesaplama yaparken bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. KPSS puan türlerine göre giriş yapılacak kurumlar ve kadrolar farklılaşmaktadır. Bunlar KPSS’ nin hemen yanında parantezde bulunan “ P “ harfinden sonra gelen sayıya göre belirlenir. Örneğin; KPSS-P1 puanı ile bölüm veya fakülte bankacılık, kurum Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, alınacak kadrolar Uzman Yardımcısı. KPSS-P4 puanı ile bölüm veya fakülte Uluslararası Ticaret, kurum Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kadrolar Denetçi Yardımcısı. KPSS-P21 puanı ile bölüm veya fakülte Hukuk, kurum Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, kadrolar Hazine Uzman Yardımcısı. Örneklerde görüldüğü gibi KPSS puan hesaplamada dikkat gerektiren ayrıntılar bulunmaktadır. Bu ayrıntılara dikkat ederek kolay bir şekilde KPSS puan hesaplama yapabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler