Kral Abdullah Bilim Ve Teknoloji Universitesi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Mersin Agropark'ın açılışında konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mersin Agropark ile tarım ve gıda sektörünün bilim, teknoloji ve inovasyon dünyasıyla buluşturulduğunu belirtti.

Yurthaber 2024-03-20 13:47:34

Bursateknopark projesine 250 bin euro erasmus desteği

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine büyük katkı sağlayan Bursateknopark, ‘ERASMUS-KA220-ADU Programı’ çerçevesinde ‘ENTRANT’ projesi ile 250 bin Euro destek almaya kazandı.

Yurthaber 2024-03-18 10:03:57

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 2024-03-06 13:51:14

Elon Musk beynimizde: 'İlk cyborg doğdu!' Neuralink insana beyin çipi taktı, sosyal medya dehşet içinde

Geçmişte bilim-kurgu sahnelerinin veya hayallerin ötesine gidemeyen bir deneyi daha Elon Musk gerçekleştirdi. Neuralink ilk kez bir insanın beynine çip taktı, deney dünyada geniş yankı uyandırdı. Bilim ve teknoloji dünyasını kasıp kavuran bu gelişme sosyal medya kullanıcılarının korku dolu yorumlarını da beraberinde getirdi.

Trend 2024-01-30 09:56:28

Bilim Erzurum yarıyıl tatilinde çocuklarla doldu

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliğinde hayata geçirilen Bilim Erzurum projesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini de bilimsel çalışmalarla geçirmesini sağlıyor.

Yurthaber 26-01-24 14:12

Bakan Kacır, Kocaeli'de Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'nde konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı TRUBA'da yeni süper bilgisayarın yakında devreye alınacağını belirterek, "Yeni süper bilgisayarımız; 56 bin 448 işlemci çekirdeği, 126 terabayt bellek kapasitesi ve 500'den fazla sunucusuyla sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en hızlı ve güçlü bilgisayarlarından biri olacak. Yapay zeka alanında yapılacak çalışmalardaki kapasitemizi böylelikle 5 misline çıkacağız

Yurthaber 05-01-24 11:51

Prof. Dr. Aziz Sancar: “Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi şart”

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleri, 16 Aralık'ta MAREV Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte Mardin topraklarında doğup büyümüş, yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” temasıyla gerçekleşen etkinliğe Amerika’dan çevrimiçi katılan Prof. Sancar’ın din ve bilim, kadın-erkek fırsat eşitliği, bilim ve teknoloji konularındaki yorumları salondan büyük alkış aldı.

Haber 18-12-23 09:38

Türkiye’de üniversitelerde bir ilk

Üniversiteler arasında sadece Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde bulunan 3 boyutlu seramik yazıcı ile bilimsel çalışmalarda ihtiyaç duyulan karmaşık şekilli seramik parçalar kolaylıkla üretilebilecek.

Yurthaber 09-11-23 10:52

TEKNOFEST’te yerli çelik kanatlara büyük ilgi

Başkent Ankara’da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açan TEKNOFEST’te yerli ve milli olarak üretilen çelik kanatlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Yurthaber 31-08-23 11:34

TEKNOFEST Ankara'da kapılarını açtı: Vatandaşlardan büyük ilgi! Bir ilk olacak...

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez TEKNOFEST Ankara'da hayata geçirilecek.

Haber 30-08-23 12:07

Adana'dan üniversite öğrencileri Umut Işığı adlı dron projesiyle TEKNOFEST'te yarışacak

Adana'da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, "Umut Işığı" adını verdikleri dron ile olası depremlerde yaşanabilecek elektrik kesintilerinde ışık problemini çözmeyi hedefliyor.

Yurthaber 29-08-23 12:30

Nerede Kalmıştık projesiyle liseyi bitiren 5 çocuk annesi üniversiteyi kazandı

İlk kez girdiği sınavda Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanan Zehra Çiftçi: - "Türlü sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakan tüm kadınların, eğitimlerini bu projeyle tamamlamalarını tavsiye ediyorum"

Yurthaber 25-08-23 07:56

İsmi: Pibot! Hafızası o kadar büyük ki bir insan pilot için imkansız olanı başarıyor: 2026 yılına kadar...

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (KAIST) mühendis ve araştırmacılardan oluşan bir ekip uçakları uçurabilecek Pibot isimli insansı bir robot geliştiriyor. Robotun dünya çapındaki tüm Jeppesen havacılık navigasyon çizelgelerini ezberleyebildiği söyleniyor. Bunun insan pilotlar için imkansız olduğu belirtiliyor. Geliştirme aşamasında olan robotun 2026 yılına kadar ise tamamlanması bekleniyor.

Haber 18-08-23 13:04

Diyarbakır’da öğrenciler Cezeri Bilim Merkezi’nde gökyüzünü izledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve teknoloji merkezi olarak faaliyete açtığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nde “Gökyüzü Gözlem Etkinliği” düzenledi.

Yurthaber 28-07-23 14:53

Diyarbakır’ın yeni eğitim ve teknoloji merkezi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapılan öğrencilerin yeni eğitim yuvası Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Yurthaber 25-07-23 15:34

Bilim kurgu filmlerinden fırladığını zannedebilirsiniz ancak gerçek! İşte Çin'de tanıtılan insanlı 'uçan daire'

Çinli bir teknoloji girişimi, Çin'de turistleri taşımak üzere tasarlanan insanlı bir 'uçan daire' uçağını tanıttı. UFO benzeri uçan daire, Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenen bir forumda yapılan test uçuşu sırasında sergilendi. Söylendiği kadarıyla yapımı üç yıl süren uçan daire, 15 dakikalık bir uçuş kapasitesine sahip ve saatte 50 km/s hıza ulaşabiliyor.

Haber 12-06-23 17:58

Samsun’da “Teknoloji Şenliği” başladı

Samsun’da "Teknoloji Şenliği" ve "Bilim Samsun"un açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yurthaber 08-06-23 15:38

Liseli Genç Bilim Adamları projeleri ile göz kamaştırdı

BAÜN Teknoloji Transfer Ofisinin düzenlediği 1. Liseler Arası Ar-ge Teknoloji ve Tasarım projesi yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yurthaber 02-06-23 09:38

Çin'in 'gizemli' uzay uçağı! ABD basını yazdı: Yörüngeye tanımlanamayan bir 'nesne' bıraktı

ABD merkezli bir bilim ve teknoloji haber sitesinde yer alan bir haberde, ABD istihbaratının, Çin'in gizemli uzay uçağının yörüngeye tanımlanamayan bir 'nesne' bıraktığını ortaya çıkardığı belirtildi. İşte habere göre, Çin'in gizli bir görev için dokuz ay yörüngede kaldıktan sonra iniş yapan gizemli uzay uçağı hakkında bildiklerimiz...

Haber 24-05-23 11:14

Gençleşmek için yılda 2 milyon dolar harcıyor! Son girişimi çok konuşuldu... 17 yaşındaki oğlunun kanını enjekte etti

Biyolojik yaşını tersine çevirmeye çalışan multimilyoner teknoloji ve bilim girişimcisi Bryan Johnson yeni girişimiyle çok konuşuldu. 45 yaşındaki Johnson gençliğini geri kazanmak için yılda 2 milyon dolar (yaklaşık 39 milyon 740 bin TL) harcıyor. Son olarak Johnson daha genç görünmek için 17 yaşındaki oğlunun kanının enjekte ettirdi.

Trend 24-05-23 09:04

GİBTÜ’den teknoloji paneli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Ofisi Koordinatörlüğü, tarafından düzenlenen “Teknolojinin Verimli Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı ve Çözüm Önerileri” konulu webinar paneli düzenledi.

Yurthaber 17-05-23 13:30

Küçükçekmece’den deprem bölgesine bilim köprüsü

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen "Küçükçekmece’den Pazarcık’a Bilim Köprüsü" projesi dahilinde gerçekleştirilen şenlikte bilim, sanat, teknoloji ve doğanın iç içe olduğu çeşitli etkinlikler yapıldı. Projeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenci faydalandı.

Yurthaber 12-05-23 11:28

Bilim Otobüsü afet bölgesindeki çocuklarla buluştu

Türkiye'nin dört bir yanına bilim ve teknoloji ulaştırmak için hayata geçirilen Mobil Bilim Merkezi, deprem bölgesindeki çocuklarla buluştu.

Yurthaber 27-03-23 08:40

Bilim kurgu nedir, bilim kurgu türleri nelerdir, ilk bilim kurgu romanı nedir? Bilim kurgu nasıl yazılır, yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Yumuşak ve katı gibi alt türleri bulunan bilim kurgu, mevcut dönemde var olmayan bilim ve teknoloji unsurlarının yer aldığı bir türdür. Bu türde oluşturulan eserlerin yakın ya da uzak gelecek ile robotlar, uzay, uzay dışı, farklı gezegenler ya da zaman yolculuğu gibi unsurları içermesi mümkündür. Yaratıcılık ile ilişkili olan bilim kurgu, geleceğe yönelik önermelerin ortaya atılmasını ve bunların doğa kanunları çerçevesinde oluşturulmasını sağlar.

Egitim 24-03-23 16:39

'Yaş itibarıyla sınıra geldim' diyerek duyurdu! İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'ndan veda mesajı

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı yayımladı. "Yaş itibarıyla da sınıra geldim" diyen Hatipoğlu, kurucu rektör olarak görev aldığı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden ayrıldığını duyurdu. Hatipoğlu, açıklamasının devamında "Dini tebliğimiz son nefese kadar devam edecek inşallah" ifadelerini kullandı.

Magazin 16-03-23 17:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dikkat çeken görevden alma ve atama kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Haber 15-03-23 06:14

Diyarbakır’da öğrenciler Bilim ve Teknoloji Haftası’nı kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitimlerine devam eden bilgievi öğrencileri bilim ve Teknoloji Haftası’nı kutladı.

Yurthaber 14-03-23 13:43

23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olduğu söyleniyor... NASA’da çalışmaları bulunan bilim insanından açıklama geldi!

NASA'da çalışmaları bulunan ve bir süre önce Türkiye'ye yerleşen Dr. Fabrizio Pinto, 23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olan astreoide ilişkin uyarılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dr. Pinto, "Yakın zamanda geliştirilen teknoloji ile özel bir uzay aracını gök cisminin üzerine salarak bir çarpışma sağlanabilir. Bu çarpışma sayesinde gök cisminin yörüngesini değiştirerek dünyayı kurtarmak şu anda hayata geçebilecek seviyede bir uygulama. Endişe etmeyi gerektiren bir durum yok" dedi.

Haber 13-03-23 15:50

Japonya'da H3 şaşkınlığı! Kalkıştan sonra infilak ettirildi

Japonya'da fırlatılan yeni tip H3 roketi, ikinci motorun devreye girmemesi nedeniyle infilak ettirildi. Roket yükünde, Savunma Bakanlığı'na ait İleri Arazi Gözlem Uydusu-3 yer alıyordu. Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı (MEXT) Nagaoka Keiko, duruma yönelik kamuoyundan özür dilerken, "Halk ve ilgili tarafların umutlarını karşılayamadıklarını" belirtti.

Haber 08-03-23 10:52

Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mehmet Kul, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 24-12-22 09:12

Meriç Nehri'nde görüldü, hemen incelemeye alındı! 'Nehir çığlık atıyor'

Edirne'de Meriç Nehri'nin bir kısmında meydana gelen köpüklenme üzerine, köpük ve sudan alınan numuneler Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma, Geliştirme Merkezi'nde incelenmeye alındı. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, "Çevre gönüllüleri arkadaşlarımızla birlikte buradan numune aldık. Numuneyi bilim insanları ile paylaşacağız. Nehir çığlık atıyor; 'Ben kirlendim, ben öldüm, benimle ilgilenin' diyor. Nehrimiz ölmeden kurtarılmasını istiyoruz" dedi.

Haber 19-11-22 11:38

TEKNOFEST, Samsun’da meyvelerini vermeye başladı

TEKNOFEST KARADENİZ çerçevesinde şehirde TEKNOFEST Kalıcı İzler Komisyonu vasıtasıyla hayata geçirilen Bilim Samsun, Samsun Keşif Kampüsü ve Özdemir Bayraktar Canik Keşif Kampüsü’nde yer alan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı.

Yurthaber 10-11-22 14:58

The Future Healthcare İstanbul 2022 Uluslararası Konferansı başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz: - "Hem teknoloji hem de sağlığın bütün yelpazelerinden bilim insanları konferansımıza katılıyor" - Tazefikir İletişim Grubu ve The Future Healthcare Kurucusu Çağlar Gözüaçık: - "Amacımız daha çok insana erişmek. 2021'de ilgiyle takip edilen konferansın, bu yıl 30 binin üzerinde katılımcıya ulaşmasını hedefliyoruz"

Yurthaber 19-10-22 14:58

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'da okul açılışında konuştu:

"Son 20 yılda, ülkemizde sağlanan huzur ve istikrar ortamıyla birlikte ülkemizdeki bilim ve teknoloji konusunda da milli bilinç gelişti ve güçlendi" - "İnşallah 2023 yılı içerisinde de Türksat 6A uydumuzu yine tamamen Türk mühendislerin çalışmaları sonucunda üreterek uzaya fırlatacağız" - "Yerli ve milli imkanlarla geliştirmekte olduğumuz 5G teknolojisine de yakın zamanda geçeceğiz, 5G ile de hayatımızı hızlandıracağız"

Yurthaber 07-10-22 17:05

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber 01-10-22 12:31

Nef, Sakarya'da Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri yapacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde inşa edilecek "Yabancı Diller Yüksek Okulu" ile "Bilim ve Teknoloji Merkezleri"nin imalatından peyzajına kadar tüm süreçler Nef tarafından yürütülecek - Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur: - "Hayatta toplumların kalkınması için en büyük dönüşüm konusu eğitim. Bu dönüşüme katkı vermek binlerce okul yapmaya bedel"

Yurthaber 29-09-22 16:27

Türkiye, inovasyonda Yaratıcı Çıktılar performansıyla Kuzey Afrika/Batı Asya grubunda zirvede yer aldı

Küresel İnovasyon Endeksi'nde tarihinin en yüksek seviyesi olan 37'nci sıraya yükselen Türkiye, Endeksin "Yaratıcı Çıktılar" bileşeninde ise dünya genelinde 15'inci sıraya çıktı - İstanbul, en iyi bilim ve teknoloji kümelenmeleri arasında 46'ncı sırada yer alırken Brüksel, Barselona ve Zürih'in de aralarında olduğu kentleri geride bıraktı

Yurthaber 29-09-22 12:37

Bartın Üniversitesinde 5. Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları başladı

Bilim ve teknoloji konusunda farkındalığı artırmak, gençlerin geleceği şekillendirecek gelişmelere odaklanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen organizasyonla Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunulması hedefleniyor

Yurthaber 06-09-22 20:39

Tükürükten elde edilen DNA'dan kolye yapıp çocuklara hediye ediliyor

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan DEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Görkem Akıncı: - "Çok mutlu oluyorlar. DNA'larını elde etmek için standımıza geliyorlar"

Yurthaber 04-09-22 11:28

Teknopark İstanbul TEKNOFEST Karadeniz’de

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Toplumda teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST Karadeniz'in bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 31-08-22 14:57

Kuraklık ve soğuğa daha dayanıklı yulaf türleri için ıslah çalışması yürütülüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde yürütülen bilimsel çalışmalarla geliştirilen farklı genotipte yulaf tohumlarının morfolojik gelişimlerinin iyi düzeyde olduğu gözlemlendi - SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Hem yazlık hem de kışlık, mevcut çeşitlerden çok daha verimli ve kaliteli yeni çeşitlerin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 174 farklı genotipimiz var, bunların hepsinin deneme ekimiyle kıyaslamalarını yapıyoruz"

Yurthaber 25-08-22 13:05

Türk bilim insanı hastalıkların tanı sürecini kolaylaştıracak teknoloji geliştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nde görevli bilim insanı Doç. Dr. Serhat Tozburun: - "Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde farklı çaplarda ve kan akış hızına sahip damar yapılarından tek seferde ve aynı anda görüntüleme ve ölçüm almak mümkün hale geldi"

Yurthaber 25-08-22 11:16

Sivas'ta yerli şeker pancarı tohumu geliştirilme çalışmaları sürüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Mevcut çeşitlerden üstün bir çeşit yakalamamız gerekiyor. Bunun için de dünyada hangi teknikler kullanılıyorsa biz de o tekniklerle ıslah çalışmalarına devam ediyoruz"

Yurthaber 13-08-22 13:35

Kutupları araştıran lise öğrencisi birincilik derecesiyle Antarktika'ya gidecek

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Yarışmasında birinci olan Deniz Çakıltaş, ödül olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir sonraki Ulusal Antarktika Bilim Seferi ekibine dahil edildi - 17 yaşındaki Çakıltaş: - "İlerleyen yıllarda kutuplarla ilgi farklı projelerde de yer almak istiyorum, kutuplar alanı benim hayatımda olmaya devam edecek"

Yurthaber 11-08-22 12:35

Türkiye'nin Slovenya ile bilim ve teknoloji alanındaki iş birliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Slovenya Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Han, iki ülke arasında daha önce mutabık kalınan Bilim ve Teknoloji İşbirliği Anlaşması'nın tadil edilmesine ilişkin protokolü imzaladı

Yurthaber 10-08-22 19:20

Doğu Anadolu Gözlemevi ilk ışık için gün sayıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Teleskobun aynası iki ay içinde yerleştirilecek ve ilk ışık alınacak. Avrupa'nın tek parça en büyük aynasına sahip teleskop, çok ciddi kabiliyetler kazandıracak. Kızılötesi dediğimiz gözle görülmeyen alanlarda Türkiye'den gözlem yapılabilmesinin önünü açacak" - "Hali hazırda bize dünyadan talepler gelmeye başladı. Bilim insanları, kazandıkları Avrupa Birliği projeleriyle bu teleskobu kullanmak için şu anda bizden zaman talep etmeye başladılar"

Yurthaber 27-07-22 11:02

Darphane yeni nesil bandrolleri tanıttı

İçki ve sigarada kaçakçılık ve sahtecilikle mücadele için geliştirilen son teknoloji ürünü ve 5 farklı katmanda güvenlik özellikleri barındıran bandrollerin, sahte ile gerçeğinin gözle kolaylıkla ayırt edilebilmesine imkan sağladığı ve kopyalanamadığı bildirildi - Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin: - "Sistem sayesinde devletimizin ÖTV gelirlerinin yaklaşık 125 milyar liralık kısmını güvence altına da almış oluyoruz"

Yurthaber 22-07-22 10:16

Bilimsel çalışmalara açtığı serasında yöreye uygun 6 çeşit çilek üretiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile 2 yıl önce iş birliği protokolü imzalayan çiftçi Oğuzhan Okatan'ın bilimsel metotlarla ürettiği çilek, üniversite laboratuvarında şeklinden lezzetine kadar tüm yönleriyle analiz ediliyor - Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Burada hangi çeşit daha verimli ve kaliteliyse bunların fide üretimini de yaparak benzer girişimlerde bulunacak çiftçimize dağıtacağız"

Yurthaber 08-07-22 13:43

Sivas'ta savunma, havacılık ve medikal sektörü için yerli alaşım üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı" kapsamında sağlanan, 6 milyon 250 bin liralık fonla 2020'de kurulumuna başlanan İleri Alaşımlar Üretim Merkezi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçti - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "TEI, havacılık alanında titanyum alaşımları üzerine bizimle çalışmak istiyor. TÜBİTAK üzerinden yürütülen bir çalışmayla bu projeyi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 05-07-22 11:07