YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Lastik Ve Can Güvenliği" Çalıştayı

Gazi Üniversitesi ve Polis Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği "Lastik ve Can Güvenliği" çalıştayında, kış aylarında lastik kullanımı, can güvenliği ve konuyla

Gazi Üniversitesi ve Polis Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği "Lastik ve Can Güvenliği" çalıştayında, kış aylarında lastik kullanımı, can güvenliği ve konuyla ilişkin yasal düzenlemeler ele alındı.

Bolu'nun Göynük ilçesinde bu yıl 2.'si düzenlenen "Lastik ve Can Güvenliği çalıştayı" 3 gün sürdü.

Çalıştay sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Lastik Satıcıları ve Servisçileri (LASED) Başkanı Mustafa Karataş, "Lastik ve Can Güvenliği Çalıştayı"nda, "lastik konusunun tüm yönlerinin yanı sıra, konuyla ilgili AB uyum yasaları ve çıkacak kanunların ülkemize uyarlanması konuları görüşüldü" dedi.

Dernek olarak karşılaştıkları sıkıntılara da değine Karataş, en büyük sıkıntını haksız rekabet olduğunu belirterek, "Sektörel eğitimsizlik, lastikle ilgili çıkan yasa ve yönetmeliklerin sektör mensuplarına danışılmadan çıkarılması ve sektörün uygulama alanında belirli bir standardın olmayışı da diğer bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor" şeklinde konuştu.

-"Lastik kullanımında doğru olarak bilinen yanlışlar"-

Karataş, tüketiciler tarafından doğru bilinen yanlışların olduğuna dikkati çekerek tüketicileri uyardı.

Lastik ebatları, hız endeksleri, yük endeksleri, hava basınçları, imalat tarihleri ve raf ömürleri gibi konularda bilgi eksikliğinin olduğuna işaret eden Karataş, şöyle devam etti:

"Araç modifiyelerinde hangi aracın hangi tip lastik kullanacağı, ithal gelen lastiklerinin kaliteleri, lastikte etiketleme sistemi, yeni lastik teknolojileri, yoğun yağışlı ve buzlanmanın olduğu bölgelerde patinaj zinciri kullanımı gibi bir çok konularda doğru bilinen yanlışlar vardır. Buda sektörde bilgi kirliliğine neden olmaktadır. Bu konuların sektörün lokomotifi konumunda olan imalatçı ve ithalatçılar tarafından kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir"

-"Kış lastiği takma zorunluluğun bölgelere göre değişmeli"-

Kış lastiği takma zorunluluğun bölgelere göre değişmesi gerektiğini belirten Karataş, kış lastiği mevzuatı hazırlanırken, Meteoroloji Müdürlüğü'nden bölgeler ve iller bazında bilgi isteneceğini aktardı.

Alınacak bilgiler ışığında ülkenin sosyoekonomik yapısı da dikkate alınarak bir sonuç çıkacağı görüşünde olduğunu kaydeden Mustafa Karataş, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir, Aydın, Antalya gibi bazı illerde kış koşulları diğer bölgelerdeki illerimize göre daha hafif geçmektedir. Bu sebeple kış lastiği takma zorunluluğu bu illerimiz içerisinde kullanılma kaydıyla araçlara kış lastiği takma zorunluluğu gelmeyebilir. Fakat araçlar bu bölgelerden çıkıp ta zorunluluk olan diğer illerin sınırlarına girince sıkıntı söz konusu olacaktır. İşte mevzuatın bunları da dikkate alınarak hazırlanacağı düşüncesindeyiz."

Muhabir: Murat Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler