Lejyoner Bakteri Haberleri

Almanya'daki Türkler paralı asker mi olacak? Lejyoner taburları gündemde: Yılda 40 bin Euro maaş, rütbe yükseldikçe daha da artacak!

Asker sıkıntısı yaşayan Almanya'da oluşan açığı kapatmak için paralı askerlik gündeme geldi. Almanya'da doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan kişilerden oluşan 'Lejyoner taburları' kurmak için harekete geçilen ülkede ilk hedef ise Türkler oldu. Söz konusu planın hayata geçirilmesi halinde Alman Ordusu'nun bir kısmını paralı Türk askerleri oluşturacak. Peki Alman Ordusu'na katılacak Türkler ne kadar maaş alacak? İşte yanıtı...

Finans 2024-02-09 06:56:01

Islak saçla yatağa mı giriyorsunuz? Zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız

Islak saçla yatağa girmenin zararları, çoğumuzun farkında olmadığı fakat önemli bir konudur. Saçlarımızın ıslakken yatakla teması, saç derisinde ve genel saç sağlığında çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu alışkanlık, saçın kırılmasına ve daha kolay hasar görmesine sebep olabilir. Ayrıca, ıslak saçla yatmak, saç derisindeki mantar ve bakteri oluşumunu artırabilir. Saçınızın sağlığı için ıslak saçla yatağa girmekten kaçınmak önemlidir.

Kadin 2024-01-10 10:57:07

Diş eti şişmesi neden olur? Diş eti şişmesine ne iyi gelir?

Diş eti sağlığı genel ağız sağlığının kilit bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Sağlıklı diş etleri sıkı, pembe ve dişlerin tabanını saran bir yapıya sahip olmalıdır. Sağlıklı diş etleri vücut tarafından üretilen bakterilere karşı doğal bir savunma mekanizması sağlar. Ancak bakteri plağı birikirse ve etkili bir şekilde temizlenmezse diş etlerinde şişme ve kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Peki, diş eti şişmesi neden olur?

Haber 2023-12-31 14:01:25

Etil alkol yüze sürülür mü? Etil alkol günlük hayatta ciltte nasıl kullanılır?

Etanol yani halk dilinde alkol kozmetikte ve cilt bakımında çok kullanılır. Toniklerden yüz yıkama ürünlerine, parfümlerden makyaj temizleyicilerine kadar birçok kozmetik üründe bulunur. Etanolün cilt bakımında ve kozmetikte birçok faydası vardır. Örneğin cildi temizlemek, bakteri ve mantarlardan korumak ve diğer bileşenleri çözmek için kullanılabilir. Peki, etil alkol cilt bakımında kullanılır mı?

Kadin 2023-11-25 23:16:31

Diğer Haber Etiketleri

Asker Almanya türk gurbetçi Paralı asker Göz mantar diş eti alara ciltte kızarıklık eo hücre hücreler sant etil alkol mon lavabo sirke limon karbonat Amerika Bakteri diş taşı diş taşı nedir probiyotik reflor reflor şase Canan Karatay hastalık prof dr canan karatay Vajina vajinada koku orta kulak iltihabı kırmızı et buharlı mop temizlik sinüzit sinüzit nasıl geçer sinüzit belirtileri sinüzit belirtileri nedir diş macunu temizlemek telefon cep telefonu Avokado sarımsak kahve muz buzdolabı fesleğen lens Brezilya tiktok fenomen parazit et yiyen bakteri patojen siyah makyaj cilt cilt bakımı cilt sağlığı sivilce tuvalet çoçuklarda kusmaya ne iyi gelir ishal ve kusmaya ne iyi gelir çoçuk kusmasına ne iyi gelir kusma neden olur kusmaya ne iyi gelir mikrop sünger arıtma atık su boncuk Niğde niğde ömer halisdemir üniversitesi Tekstil virüs çocuk okul Gümüşhane antik kent arkeolojik kazı kabak lifi kullanımı faydaları vücut Seramik bulaşık makinesi Selülit ozon tedavisi sabun Kulaklık jilet havlu dudak kremi tırnak makası küpe diş fırçası uzman abd Florida kasırga vaka enfeksiyon makyaj çantası kornea nedir ameliyat tedavi kirli Bolu kanlı ishal zehirlenme su zehirlenmesi Ankara Üniversitesi Lejyoner hastalığı Arjantin domates konservesi ne zaman yapılır mondelez kurutma makinesi Medipol Mega Üniversite Hastanesi halı amonyak beyaz sirke alerji toz arap sabunu mısır nişastası penis kıl dönmesi dezenfektan covid kağıt havluluk zehirlenme belirtileri Cinsellik seks Aksigorta autoking Kefir kanser altını

Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A virüsü tehlikeli mi?

Enfeksiyonlar insan vücuduna zarar veren mikroorganizmaların neden olduğu bir dizi sağlık sorununu tanımlar. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteri, virüs, mantar veya parazit türlerini içerir. İnsanlar günlük yaşamlarında çeşitli mikroplarla karşılaşabilirler, ancak genellikle bağışıklık sistemleri bu mikroplarla başa çıkmak için etkilidir. Ancak bazı durumlarda mikroorganizmalar bağışıklık sistemini aşabilir ve enfeksiyonlara yol açabilir.

Haber 23-11-23 17:11

Bakteriden eser kalmıyor! Mutfak lavabosunu tertemiz yapan temizlik tüyosu

Evde en çok vakit geçirilen alanlardan biri olan mutfaklarda temizlik ve hijyene oldukça dikkat edilmesi gerekiyor. Bulaşıkların yıkandığı alan olan mutfak lavabolarında giderlerinde biriken yemek atıkları sonucunda bakteri ve mikrop oluşumu artabiliyor. Bunun önüne geçmek ve daha hijyenik ve parlak bir lavabo için bu temizlik tüyosunu deneyebilirsiniz.

Kadin 17-11-23 09:58

Pazardan aldığı balık hayatını tamamen değiştirdi! Yedikten sonra dört uzvu kesildi... Birkaç gün içinde etki etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Laura Barajas'ın hayatı pazardan aldığı bir balığı yemesi sonucunda tamamen değişti. Kendisine çiğ deniz ürünleri ve deniz suyunda bol miktarda bulunan ve tüketildiği takdirde ölümcül sonuçlara yol açabilen bir bakteri olan Vibrio Vulnificus teşhisi konuldu. Balık yiyerek ölümcül bakteriye yakalanan kadının dört uzvu kesildi.

Trend 19-09-23 07:53

Diş taşı temizliği nasıl yapılır? Diş taşı neden olur, nasıl geçer?

Sağlıklı bir gülümsemenin temel taşı, düzenli diş bakımıdır. Ancak zamanla oluşabilen diş taşı hem estetik görünümü hem de ağız sağlığını olumsuz etkileyebilir. Diş taşı dişlerin yüzeyinde oluşan sert mineral birikimlerdir ve ağız sağlığı için önemli bir sorun oluşturabilir. Dişlerin üzerindeki bu taşlar, bakteri plağının zamanla mineralleşmesi sonucu oluşur. Diş taşı genellikle sarımsı veya kahverengi renkte görünür.

Haber 30-08-23 13:06

Probiyotik nedir? Probiyotik besinler ve faydaları

Probiyotikler sindirim sistemimizde bulunan yararlı mikroorganizmalar olarak bilinen "iyi bakteriler"dir. Bu dostça mikroplar sindirim sisteminin denge ve sağlığı için önemli bir rol oynarlar. Probiyotik besinler, canlı ve yararlı mikroorganizmalar içererek sindirim sistemine yardımcı olur ve vücudun sağlıklı bakteri dengesini yeniden kurmasına yardımcı olabilir.

Haber 28-08-23 17:36

Reflor ne için kullanılır? Reflor şase nasıl kullanılır?

Reflor probiyotik bir ilaç olarak kullanılan bir marka adıdır. Probiyotikler, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek amacıyla kullanılan canlı mikroorganizmalardır. Reflor da bu tür probiyotik ürünlerden biridir. İçeriğinde genellikle Lactobacillus veya Bifidobacterium gibi faydalı bakteri türleri bulunur. Peki, reflor nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Haber 27-08-23 16:05

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Evinizde varsa derhal çöpe atın! Hastalıklara davetiye çıkarıyor

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Neredeyse her evde bulunan ve biz fark etmeden bakteri ve hastalık saçan o ürün için tehlikeyi dile getirdi. Karatay'ın uyarılarına göre mutfağınıza sokmamanız gereken o ürünü varsa sık sık yenilemelisiniz.

Haber 11-08-23 09:00

Vajina kokusu nasıl geçer, vajina kokusu normal mi? Vajina kokusu doğal ve bitkisel yöntemler ile nasıl giderilir, ne yapılır?

Vajina kokusu birçok kadının endişe duyduğu ve hakkında konuşmayı çekindiği bir konudur. Aslında her kadının vajinası doğal olarak bir koku üretir. Normalde vajinanın pH dengesi ve doğal bakteri florası sayesinde hafif ve karakteristik bir koku oluşur. Ancak vajina kokusu bazen rahatsız edici bir hale gelebilir. Vajina kokusunun nedenleri çeşitli olabilir. Bunlar arasında hormonal değişiklikler, enfeksiyonlar, hijyen alışkanlıkları, terleme, menstruasyon veya cinsel aktivite yer alabilir.

Haber 07-07-23 01:04

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

Kırmızı et tüketirken dikkat! Vücuda zararlarına inanamayacaksınız!

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketiminde zirve yaşanıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekiyor. Kırmızı etin faydası kadar zararı da bulunuyor. İşte Fazla kırmızı et tüketiminin vücuda verdiği zararlar....

Haber 30-06-23 09:42

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Temizlikte buharın gücünü keşfetmenizi sağlayacak en iyi buharlı mop çeşitleri

Temizlik, bazılarının severek yaptığı bazılarınınsa pek hoşlanmadığı için yapmayı sürekli ertelediği bir aktivite! Hangi grupta yer alıyor olursanız olun, bu aktiviteyi daha eğlenceli ve pratik hâle getiren bazı kahramanlar var. Buharlı moplar onlardan biri! "Peki, yüzeylerdeki tüm bakteri ve mikropları giderecek, en iyi buharlı mop hangisi?" diye merak ediyorsanız toplanın. Şimdi birbirinden kaliteli ürünleri inceleme vakti!

Haber 22-06-23 18:01

Sinüzit nasıl geçer, sinüzit ağrısına ne iyi gelir? Sinüzit belirtileri ve tedavisi nedir?

Sinüzit burun ve yüz kemiklerinin arkasında yer alan sinüs adı verilen hava dolu boşlukların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan yaygın bir sağlık sorunudur. Sinüzit genellikle bir soğuk algınlığı veya alerji sonrasında gelişen enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkar. Bu durum sinüslerin enfeksiyona karşı koruyucu olan mukus (balgam) tabakasının inflamasyon ve tıkanma sonucu bakteri ve virüslerin üremesiyle meydana gelir. Peki, sinüzit nedir ve nasıl geçer?

Haber 14-06-23 16:29

Neden telefon ekranına diş macunu sıkmak gerekiyor? Güçlü etki sağlıyor

Cep telefonlarını elimizden bırakmak mümkün olmuyor. Sabah ilk saatlerinden gece yarısına kadar kullandığımız telefonlar çeşitli bakteri, kir ve çiziklere maruz kalabiliyor. Cep telefonuna uygulanan diş macununun etkisi duyanları şaşırtıyor. İşte diş macununun hiç bilinmeyen faydası...

Kadin 02-06-23 14:19

Buzdolabına konulduğunda zehir etkisi yaratıyor! Buzdolabında saklanmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabına konulan yiyecekleri daha uzun süre saklayabileceğimizi düşünsek de her yiyeceğin buzdolabına girmemesi gerekiyor. Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşturarak adeta zehir deposuna dönüşüyor. İşte buzdolabına asla girmemesi gereken 5 yiyecek...

Haber 19-05-23 13:58

Gözüne taktığı kontakt lensler kabusu oldu! Son derece nadir görülüyor... Gözüne et yiyen bakteri bulaştı

Brezilyalı 30 yaşındaki sosyal medya fenomeni Lilian Melchert şiddetli bir acıyla uykusundan uyandığında sonra derece nadir görülen bir hastalık yaşadı. Gözünde şişkinlik, ağrı, acı ve kanlanma sorunu yaşayan Melchert doktora başvurduğunda ise bunun et yiyen bir bakteri olduğunu öğrendi.

Trend 19-04-23 08:26

Cildinize yaptığınız en büyük hata! Üzerindeki bakteriler tuvaletten daha fazla

Ciltte ortaya çıkan sivilce, siyah nokta ve gözenek sorunlarına neden olan birçok etken bulunuyor. Bu cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde fark etmeden yapılan bir hata tüm cilt sorunlarının oluşmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar cildimize uygulamadığımız bir malzemenin tuvaletten daha fazla bakteri içerdiğini tespit etti.

Kadin 13-04-23 15:02

Prof. Dr. Canan Karatay'dan uyarı: Mutfağınızda varsa hemen çöpe atın! Hastalık ve bakteri saçıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Karatay, ev hanımlarını uyararak mutfağa sokulmaması gereken, varsa sürekli yenilenmesi gerektiği o üründen bahsederek bakteri ve hastalık saçtığını dile getirdi.

Haber 10-03-23 09:18

Çocuklarda kusmaya ne iyi gelir, kustuktan sonra ne yapılmalı? Çocuklarda kusma evde tedavi ile nasıl geçer, kusmayı ne keser?

İshal ve kusma her yaş grubundaki çocuklarda sıkça görülen rahatsızlıklardan biridir. Çocuklarda kusma nedeni olabilecek pek çok durum bulunur. Çocuklarda kusma nedeni olarak en sık karşılaşılan sebep çocukların gün içerisinde çok fazla bakteri ile etkileşime girmesidir. Bu durum ishal ve kusma gibi belirtileri de beraberinde getirir. Bunun yanı sıra çocuğun gün içerisinde tükettiği gıdalar da bu sağlık sorunlarına yol açar. Peki, çocuklarda kusmayı kesen bitkisel yöntemler nedir?

Haber 09-12-22 17:11

Her mutfakta var ama resmen bakteri kaynıyor! Uzmanlar uyarıyor: İnsanları hasta ediyor

Bulaşık süngeri temizlik için kullanılıyor ama resmen bakteri kaynıyor. İnsanlardan daha fazla bakteri barındırıyor. Ayrıca bakteriler süngerlerden ellere, ellerden de etrafa yayılıyor. Uzmanlar, bulaşık süngeriyle temizlik konusunda uyardı. İşte tüm detaylar...

Haber 08-12-22 21:01

Faydalı bakteri barındıran boncuklar ile atık sular arıtılacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Tuba Artan Onat'ın, nişasta benzeri bir maddeden ürettiği "boncuk"lara yerleştirilen faydalı bakteriler, atık suları temizliyor.

Yurthaber 08-12-22 11:46

Aşısı yok okullardan bulaşıyor... Sinsi bakteri çocukları hedef alıyor, 3 ayda 6 çocuğu öldürdü!

Koronavirüs pandemisi boyunca zorlu süreçten geçen çocukların başı şimdi de sinsi bir bakteri çeşidi olan Strep A ile dertte! Strep A bakterisi, İngiltere'de ortaya çıktı. 3 ayda 6 çocuk bu bakterinin yarattığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Okullardan bulaşan bu hastalığın aşısı yok, ilaçla tedavi öneriliyor. Strep A nedir?

Haber 05-12-22 08:26

Roma İmparatorluğu’nun Anadolu’daki ilk lejyoner mezarlığı Satala’da ortaya çıktı! 2 bin yıllık 'Diplomata' parçası da bulundu

Gümüşhane'deki Satala Antik Kenti'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Roma İmparatorluğu’nun Anadolu’da kazı yapılabilen tek kalesi olan Satala'da Anadolu’daki ilk Leyjoner mezarlığı bulundu. Çok katmanlı ve ana kayaya oyulmuş mezarlıkta, 25 yıllık görev süresini dolduran Roma askerlerine verilen yaklaşık 2 bin yıllık 'Diplomata' denilen bronz belgenin de parçası çıktı. Mezarlıkta ayrıca, demirden mızraklara ait parçalar ve çeşitli silahlar da bulundu.

Haber 17-11-22 09:50

Prof. Dr. Canan Karatay kullananları uyarmıştı! Bakteri yuvası bulaşık süngerlerini çöpe atın: Kabak lifi etkili sonuçlar sağlıyor

Bulaşık süngerlerinin zararları bugüne kadar tam anlamıyla bilinmiyordu. Yapılan açıklamalar bulaşık süngerlerinin bakteri yuvası olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bulaşık süngeri hakkındaki çarpıcı açıklamalarının ardından alternatif ürünler aranıyor. Doğal kabak lifi hem sağlığınız hem de doğa için doğru tercih olarak görülüyor. Üstelik kabak lifi sadece mutfakta değil birçok alanda fayda sağlıyor. İşte kabak lifi faydaları...

Kadin 09-11-22 09:21

Ozon tedavisi, bakteri ve virüsleri öldürüyor

Birçok alanda kullanılan ozon tedavisini sık sık duyuyoruz.

Haber 31-10-22 09:45

Tam bir bakteri yuvası! Paylaştığınızda hastalık saçan eşyalar

Günlük hayatımızda kullandığımız eşyalar sağlık için riskli durumlara neden olabiliyor. Farkına bile varmadığımız gözle görünmeyen birçok bakteri ve mikrobun birikmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar kişisel eşyalarınızı asla başkalarıyla paylaşamamanız gerektiğini belirtiyor. İşte asla paylaşılmaması gereken eşyalar...

Haber 28-10-22 13:53

ABD'de et yiyen bakteri alarmı! Etkileri korkutucu: 65 vaka tespit edildi, 11 kişi hayatını kaybetti! Vücuda böyle giriyor...

Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsü sonrası bu kez de et yiyen bakteri vakaları paniğe neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD'de etkili olan Ian kasırgası sonrası Florida eyaletinde et yiyen bakteri vakalarında artış yaşandı. Eyalette 2022'nin başından bu yana bakteri kaynaklı toplam 11 ölüm ve 65 vaka kaydedildiği bildirildi. Öte yandan et yiyen bakterinin nasıl bulaştığı ve vücutta ne gibi değişikliklere yol açtığı merak konusu oldu. İşte haberin detayları...

Haber 19-10-22 18:46

Herkes zaten yiyor da... Yer mi daha pis yoksa mutfak tezgahı mı?

Yanlışlıkla yere düşen yiyecekler genelde üflendikten ve kontrol edildikten sonra genellikle yeniyor. Kimileri 3 saniyeden kimileri ise 5 saniyeden kısa sürede yerden alınan yiyeceğin sorunsuz bir şekilde tüketilebilir olduğunu savunuyor. Yere düşen yiyeceklere o an bakteri veya mikrop bulaşıyor mu? Uzmanlar, 5 saniye kuralı hakkında ne diyor?

Haber 13-10-22 21:23

Bu hata uyarılara rağmen tekrarlanıyor! Kirli makyaj çantası nedeniyle kısmi kör kaldı

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Çevreden gelen toz, bakteri, mikroplara karşı koruma sağlayamayan gözümüz bu durumlardan oldukça etkilenebiliyor. Laura Hawkins isimli genç kadın kirli makyaj çantası nedeniyle kısmi kör kaldığını belirtti.

Kadin 27-09-22 09:43

Bolu'da vatandaşların içme suyundan etkilenmesine ilişkin adli soruşturma sürüyor

Soruşturma kapsamında, suyun kaynağından alınan örneklerde görülmeyen bazı bakteri ve benzeri unsurların, şebekenin diğer noktalarında bulunduğu tespit edildi

Yurthaber 23-09-22 15:16

Zirvede Adana var! Sulardan zehir akıyor: Bakteri ve mikrop yuvası!

Kaynağı bilinmeden içilen sular büyük risk taşıyor. Zehirlenme sayılarının artığını belirten uzmanlar, su zehirlenmesinden hastaneye başvuranların sayısının her geçen gün artığını belirtti. Kaynağı bilinmeyen suların içilmemesi gerektiği belirtiliyor. Başka seçenek olmadığı durumunda ise suların kaynatılıp, dinlendirildikten sonra içilmesi gerektiğini söylüyor.

Haber 07-09-22 11:52

Türkiye'de insanları enfekte edebilen kene kaynaklı yeni bir bakteri görüldü

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Orkun: - "Avrupa'da yeni ortaya çıkan ve Avrupa'nın en önemli vektörü olan kene türünün naklettiği bakterinin Türkiye'de daha önce varlığı bilinmiyordu, yeni tespit ettik" - "Bakteriyi taşıyan kene türünü sadece kırsal kesimlerde değil özellikle içerisinde orman ihtiva eden il içi yapılarda yani kentsel bölgelerde de görüyoruz"

Yurthaber 07-09-22 11:04

O ülkede ortaya çıktı... Klinikten bulaştı: 6 kişi öldü!

Arjantin'de bir klinikte legionella bakterisinin yol açtığı zatürreden 6 kişi öldü. Lejyoner hastalığı olarak bilinen hastalığın ise su veya merkezi havalandırma sistemleri vasıtasıyla solunum yoluyla bulaştığı ve hastalığın insandan insana bulaşmadığı bildirilmişti. İşte haberin detayları...

Haber 05-09-22 22:40

Kusma sonrası teşhis gecikebilir! Domates konservesinde 'ölümcül bakteri' tehlikesi

Yaz aylarının son günlerinde, kışlık yiyeceklerin hazırlanmasına başlandı. Evlerinde yemeklere lezzet katan domates konservesi ve turşu yapan kadınların yeterince steril etmeden hazırladığı gıdalar, uygun koşullarda muhafaza edilmezse tehlike saçıyor. Uzmanlar, Steril edilmeyen kavanoz ve gıdayla ikinci kez kullanılan kapaktan veya yeterli kaynatma yapılmadan hazırlanan domates konservesinde oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölüme bile neden olabileceğini belirtiyorlar.

Haber 30-08-22 10:20

Dünyaca ünlü çikolata şirketine sıçradı! Bakteri şüphesi nedeniyle kapattılar

Ferrero'nun ardından Mondelez çikolatalarında da salmonella bakterisi şüphesi ortaya çıktı. Oreo, Mikado ve Pepito'nun üreticisi olan dünyaca ünlü çikolata şirketi, bakteri şüphesi nedeniyle 3 üretim sahasını kapatma kararı aldı.

Haber 28-08-22 18:03

Sonuçlar beklenen çok daha kötü! Her yerdeler: Bir daha asla elinizi uzatmayacaksınız! En iyi yöntem ise...

33 yaşındaki bilim insanı, el kurutma makinelerinde gizlenen tehlikeli bakterileri gün yüzüne çıkardı. Yaptığı deney sonucunca tehlikeli organizmaların umumi tuvaletler, benzin istasyonları ve sinemalardaki kurutucularda olabileceğini ortaya koydu. Her türlü el kurutma makinesinde bakteri ve mantarların olduğunu ve oradaki bakteri ve mantarların ellerini kurutmak isteyenlere bulaştığını belirtti. Bilim insanı en sağlıklı el kurutma yönteminin ise ellerinizi havada sallamak olduğunu öne sürdü.

Haber 27-08-22 07:09

Geçmeyen boğaz ağrısı bel soğukluğu belirtisi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "25 yaşından küçük cinsel olarak aktif kadınlar ve partnerleri bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan bel soğukluğuna yakalanma riski altında. Bakteri pek çoğunda hiçbir belirti göstermeyen bakteri vücuda alındıktan sonra yaklaşık 2 ila 14 gün arasında da belirti gösterebilir"

Yurthaber 25-08-22 10:13

Yeteri kadar temizlenmiyor! Halınızı tam anlamıyla temizlemek için bu yöntemleri kullanın

Halı temizliği hijyenik koşullarda yaşayabilmemiz için oldukça önem taşıyor. Halı sürekli üzerine basıldığı için evin en sık kirlenen alanları arasında bulunuyor. Halınızın kirlendiğini çoğu zaman fark etmiyor olabilirsiniz ama halıda görünmeyen bir sürü bakteri ve mikrop bulunuyor. Bu nedenle halınızın temizliğini uygun koşullarda yapmanız sağlığınızı olumlu etkiliyor.

Kadin 24-08-22 10:52

Ufacık batık canınıza okuyabilir! Enfeksiyon, bakteri, daha da kötüsü...

Erkeklerin cinsel organlarında oluşan batık, hayatlarını altüst edebilir. Dikkat edilmediği takdirde daha büyük hastalıklara neden olabilecek batıklar için uzmanlar mutlaka önlem alınmalı ve fark edildiği an harekete geçilmeli uyarısında bulunuyor. Cinsel organda oluşan batık basit bir kaşıntıdan başlayıp korkunç bir enfeksiyona yol açabilir.

Haber 23-08-22 09:54

En büyük tehlike kağıt havlu, sirke, dezenfektan... Hepimiz bu hatayı yapıyoruz! Cep telefonunu bozmak için bire bir

Cep telefonu temizliği görmezden gelinse de sağlık için kritik öneme sahip. Klozetler üzerinde gizlenen mikrop ve bakteri sayısı kadarı emin olun ki cep telefonu yüzeyinde de var. Elinizde gezdirdiğiniz, sağa sola bıraktığınız hatta tuvalete giderken birle yanınıza aldığınız cep telefonu tam bir bakteri yuvası desek abartmayız. Cep telefonunu temizlerken hepimiz aynı hatayı yaparak bozulmasına neden oluyoruz. Kağıt havlu, sirke ve dezenfektan gibi ürünleri cep telefonuna yaklaştırmamalısınız.

Haber 16-08-22 12:24

Her yıl 6 milyon kişi etkileniyor: Beklettiğiniz her an bakteri üretiyor! Elinizi çabuk tutmazsanız...

Besin zehirlenmesi yaz mevsiminde oldukça sık görülen hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bunun nedeni ise sıcak havalarda mikropların besinlerde daha kolay üreyip çoğalabilmeleri. Sağlık Bakanlığı verilerine göre; ülkemizde her yıl yaklaşık 6 milyon kişi besin zehirlenmesi sorunu yaşıyor.

Haber 11-08-22 10:34

Vajina sağlığınız için sıcak havada dikkat etmeniz gerekenler

Havaların ısınması ile beraber sağlığınız için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar var. Özellikle kadınlar için vajina sağlığı kritik bir durum. Sıcak havalarda kadınların vajina sağlığı için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Günün sonunda vajinanın tün gün kapalı olması her şeyin yolunda gittiği anlamına gelmiyor. Aksine bu durum tüm gün ter ve bakteri oluşumunu tetikliyor.

Kadin 06-08-22 10:48

Aksigorta’dan Autoking iş birliği ile araç bakımında indirim

İş birliği kapsamında Aksigorta müşterileri, 31 Aralık 2022 tarihine kadar, Aksigorta mobil uygulaması üzerinden alabilecekleri kampanya kodu ile Autoking servislerinde seramik kaplama, klima bakteri temizliği ve ozonla dezenfeksiyon gibi bakım hizmetlerinde indirim kazanacak

Yurthaber 03-08-22 11:09

'Mucize çocuk'! Et yiyen bakteri hastalığına yakalanmıştı...

ABD, Batı Virginia'dan 17 yaşındaki Olivia Kiger-Camilo, yılda sadece yaklaşık 2.000 kişiyi etkileyen ender bir enfeksiyondan şaşırtıcı bir şekilde iyileştikten sonra 'mucize çocuk' olarak adlandırıldı.

Trend 29-07-22 11:50

Yaz sıcağında serinletirken sağlık veriyor… 1 bardak kefirle gelen 8 fayda

Tadındaki ekşilik nedeniyle pek çok kişinin tüketmeyi tercih etmediği kefir, içerisinde probiyotik bakteri de bulundurduğundan, besin değeri yüksek, bağırsak sağlığını destekleyici ve bağışıklığı güçlendirici bir içecek olarak öne çıkıyor. Uzun süre tokluk sağlayan kefir, aynı zamanda kanser oluşumunu engeller ve kanser tedavisini olumlu yönde etkiler. Kefir cildi güzelleştirir, ülsere karşı korur. İşte kefirin faydaları...

Haber 13-07-22 15:36