HABER

Londra protestocuları 'şahane haberi' kutluyor

St. Paul Katedrali önünde kamp kuran kapitalizm karşıtlarının taşınması için mahkemeye başvuracağını söyleyen kilise geri adım attı. Finans merkezinin yerel yöneticileri de eylemcilerle çözüm arayışı için daha çok zaman tanıyacaklarını belirtiyorlar.

Londra'nın St. Paul Katedrali önüne çadırlarıyla yerleşen kapitalizm karşıtlarının protesto kampını kaldırtmak için mahkemeye başvurma tehdidinde bulunan kilisenin geri adım atması ardından, yerel yöneticiler de eylemcilere karşı hukuki işlemleri askıya aldıklarını açıkladı.

St. Paul Katedrali, Londra borsasının ve büyük bankaların ana karargahlarının yer aldığı finans merkezinde bulunuyor.

ABD'deki Wall Street İşgalcilerini örnek alan Londra'yı İşgal Hareketi, katedralin girişindeki alana yaklaşık 200 çadırdan oluşan bir kamp kurdu.

Kampa ilk başta göz yuman kilise yetkilileri, daha sonra güvenlik gerekçesiyle St. Paul Katedrali'nin ziyaretçilere kapatılması gerektiğine hükmetmiş ve protestonun katedralin işleyişini aksattığını açıklamışlardı.

Fakat bankacıları protesto eden grupla kilisenin nasıl bir ilişki kuracağı tartışması din adamları arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. St. Paul Katedrali'yle bağlantılı önde gelen iki Anglikan din adamı yakın zaman içinde bu tartışma nedeniyle istifa etti.

Çadırları kaldırtmak için mahkemeye gidileceğini söyleyen kilise yetkilileri, şimdi geri adım atarak, ''protestocularla doğrudan iletişime geçmeyi tercih ettiklerini'' söylüyorlar.

Kilise saf tutmalı mı?

Londra'nın finans merkezinden sorumlu yerel yönetim, St. Paul Katedrali'nin mahkemeye başvurma kararını askıya alması üzerine, protestoculara karşı kendilerinin ayrıyeten başlatacakları hukuk mücadelesinin de askıya alındığını duyurdu.

Finans merkezinin yerel yöneticlerinden Stuart Fraser, ''Kilisenin konuya ilişkin duruşu değişti. Bunun üzerine biz de mahkemeye başvuru hazırlığımızı askıya alıyoruz.'' dedi.

Yerel yönetim, protestocularla çözüme varılması için daha geniş bir manevra sahası sağlandığını söylüyor.

Londra'yı İşgal Hareketi, 15 Ekim tarihinden bu yana St. Paul Katedrali önünde konaklıyor.

Eylemciler, şirket dünyasındaki aç gözlülüğü ve sosyal adaletsizliği protesto ettiklerini belirterek, kilisenin savunduğu değerlerle aynı çizgide olduklarını söylüyorlar.

İşgal hareketinin sözcülerinden Sam Chase, kilisenin açıkladığı son kararını ''şahane bir haber'' diye değerlendirdi.

En Çok Aranan Haberler