13 Egitimde Edebiyat Semineri Haberleri

Günışığı Kitaplığı 14. Eğitimde Edebiyat semineri pandemiye rağmen gerçekleşti

Günışığı Kitaplığı'nın öğretmenler, kütüphaneciler ve akademisyenler için düzenlediği 14. Eğitimde Edebiyat Semineri, FMV Işık Okulları'nın desteğiyle 10 Nisan'da çevrimiçi gerçekleşti.

Magazin 2021-04-12 15:13:56

Trabzon'da mağarada yaklaşık 13 bin yıl öncesine ait olduğu düşünülen taş parçaları bulundu

KTÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Öğretim Üyesi Dr. Hülya Çalışkan Akgül: - "Mağaramız bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü sadece Trabzon için değil Anadolu arkeolojisine de büyük katkıda bulacak bir buluntu grubuna sahip. Çünkü şimdiye kadar bu bölgelerde bu kadar erkene tarihlenecek veriden söz etmek mümkün değildi"

Yurthaber 2021-03-11 17:28:04

İlkadım’da Etkili İletişim Becerileri Semineri

İlkadım Belediyesi 2020 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında, belediye hizmet veren veri giriş personeline yönelik ‘Etkili İletişim Becerileri’ başlıklı eğitim semineri düzenlendi.İlkadım Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen seminere İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcıları Ramazan Bayraktar, Şerif Mırık, OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 2020-09-03 10:48:35

DPÜ’de “Bilimsel Araştırmalarda Proje Yönetim Stratejileri” semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Proje Yönetim Ofisi Koordinatörlüğü tarafından “Bilimsel Araştırmalarda Proje Yönetim Stratejileri” konulu seminer video konferans yöntemiyle düzenlendi.Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.

Yurthaber 2020-04-29 12:40:09

GMİS Armutçuk şube taban eğitim semineri yapıldı

Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Armutçuk Şube Taban Eğitim Semineri, 13-14-15 Mart 2020 tarihlerinde Kızılcahamam’da yapıldı.

Yurthaber 16-03-20 16:26

Sanko’da kitap fuarı heyecanı

Gaziantep’in kalbi Sanko Park Alışveriş Merkezi, düzenleyeceği ilk kitap fuarında kitapseverler ile buluşacak.Tarih, Felsefe, Mitoloji, Bilim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve birbirinden renkli çocuk kitaplarının yer alacağı fuar, 13-29 Mart tarihleri arasında Sanko Park Alışveriş Merkezi ana etkinlik alanında yer alacak.Fuar, 70’i aşkın yayınevinin katılımı ile her gün 10.00-22.00 saatleri arası gezilebilecek.

Yurthaber 13-03-20 11:24

13. Eğitimde Edebiyat Semineri gerçekleşti! 'Fırtına kuşları gibi öğretmenler...'

13. Eğitimde Edebiyat Semineri dün gerçekleştirildi. Kapanış konuşmasını yapan Ahmet Mümtaz Taylan, öğretmenlik mesleğinin hem kendi hikâyesinde hem de toplumda bıraktığı izler üzerine bir konuşma yaptı.

Magazin 01-03-20 14:45

Aydın’da, Almanca Dil Eğitimi ve Almanya’da Yükseköğretim Olanakları semineri

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen ‘Almanca Dil Eğitimi ve Almanya’da Yükseköğretim Olanakları’ semineri, AİSYEM Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.Seminere; Alman Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyeleri Prof.

Yurthaber 20-02-20 09:03

DPÜ’de ’Akademik İntihali Önleme’ eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı iş birliğiyle akademik intihali engellemeye yardımcı programların kullanımına yönelik eğitim semineri düzenlendi.Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen ve Serdinç Kaya’nın eğitim danışmanı olduğu etkinliğe Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 19-02-20 12:04

HRÜ’de ilk yardım eğitimi verildi

Harran Üniversitesinde üniversite personeli ve öğrencilere yönelik “Acil durumlar için ilk yardım” semineri düzenlendi.Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen seminere, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.

Yurthaber 13-02-20 12:12

Samsun Valisi Kaymak: “Bütün vatandaşlarımız oturdukları binaları sorgulatsın”

Samsun Valisi Osman Kaymak, bütün vatandaşların oturdukları binaları sorgulatması ve dayanıklılık testini yaptırması çağrısında bulundu.“Afetlere Hazır Ol Projesi” kapsamında İlk Yardım Uygulamalarını Öğren Programı kapsamında 9-13 yaş arası 25 çocuğa yönelik temel ilk yardım semineri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun İl Müdürlüğü binasında bulunan toplantı salonunda yapıldı.

Haber 29-01-20 14:24

13. Mavi Bayrak Eğitim Semineri Antalya'da başladı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen: - "Çevre bilincini bulunduğumuz il ve ilçedekilere de aşılamak için çalışma yapıyoruz" - Antalya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz: - "Türkiye'nin sahip olduğu mavi bayraklarını yarıya yakınının Antalya'da olması bizim için çok önemli"

Yurthaber 18-12-19 11:41

Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Duruel, MEÜ’de öğrencilerle buluştu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasınca bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Yazar Nursel Duruel, Mersin Üniversitesinde (MEÜ) düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü ile Kültür ve Edebiyat Topluluğu işbirliğinde ‘Edebiyatımıza Yön Verenler’ söyleşisi düzenlendi.

Yurthaber 13-12-19 11:37

Çorlu TSO’dan deprem semineri

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde düzenlenen eğitim ve seminerler kapsamında Deprem Bilinci ve Deprem Anında Yapılması Gerekenler konulu semineri gerçekleştirildi.Tekirdağ AFAD uzmanları tarafından Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşen seminerde, afette alınması gereken tedbirler, öncesi ve sonrası yapılacaklar, afetten sonraki ilk 72 saatin önemi ve doğru davranış şekilleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.Seminere Çorlu TSO Meclis Başkan Yardımcısı ve 13.

Yurthaber 11-12-19 17:37

“Bir Okul Değişir, Antalya Değişir” Eğitim Semineri gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Bir Okul Değişir, Antalya Değişir" projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gürcan, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.

Yurthaber 21-11-19 11:37

Sosyoloji öğrencilerine sosyal hizmet semineri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğünce, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü öğrencilerine yönelik şiddet mağduru kadınlara yönelik sosyal hizmet konusunda seminer düzenlendi.Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, sosyoloji öğrencilerine kadın hizmetleri konusunda eğitim verdi.6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile devletimizin kadınlara sahip çıktığını belirten Gökdaş, ‘’Kadının Statüsü kapsamındaki hizmetlerimizin temel amacı; kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamaktır.

Yurthaber 08-11-19 11:45

Kalbine bilim ve edebiyat şifa oluyor

Mersin'de yaşayan doğuştan kalp hastası 13 yaşındaki Selim Çelebi Çimen, rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı zorlukları bilim ve öykü yarışmalarında aldığı derecelerle aşıyor - Bir çocuk dergisinin düzenlendiği öykü yarışmasında il birincisi olan, arkadaşlarıyla katıldığı bilim yarışmalarında da dereceler elde eden Çimen, ilgi duyduğu alanlarda kariyer hedefliyor - Selim Çelebi Çimen: - "Kardiyoloji doktoru olmak istiyorum. Hem kendi hastalığıma hem de benim gibi olan arkadaşlarıma yardım etmek istiyorum. Gerek tıp gerekse de bilim alanında büyük buluşlar yapıp insanlara yardımcı olacağım"

Yurthaber 03-11-19 11:10

Kalbine bilim ve edebiyat şifa oluyor

Mersin'de yaşayan doğuştan kalp hastası 13 yaşındaki Selim Çelebi Çimen, rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı zorlukları bilim ve öykü yarışmalarında aldığı derecelerle aşıyor - Bir çocuk dergisinin düzenlendiği öykü yarışmasında il birincisi olan, arkadaşlarıyla katıldığı bilim yarışmalarında da dereceler elde eden Çimen, ilgi duyduğu alanlarda kariyer hedefliyor - Selim Çelebi Çimen: - "Kardiyoloji doktoru olmak istiyorum. Hem kendi hastalığıma hem de benim gibi olan arkadaşlarıma yardım etmek istiyorum. Gerek tıp gerekse de bilim alanında büyük buluşlar yapıp insanlara yardımcı olacağım"

Haber 03-11-19 11:09

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, Nursel Duruel'e

MTSO öncülüğünde 13 yıldır verilen ödüle, bu yıl yazar Nursel Duruel değer görüldü

Yurthaber 03-09-19 13:35

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, Nursel Duruel'e

MTSO öncülüğünde 13 yıldır verilen ödüle, bu yıl yazar Nursel Duruel değer görüldü

Haber 03-09-19 13:33

Mersin Kenti Edebiyat Ödülünün bu yılki sahibi Nursel Duruel oldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 13 yıldır sürdürülen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne bu yıl, sosyal konuları Türk Edebiyatına taşıyan yazar Nursel Duruel layık görüldü.

Yurthaber 03-09-19 12:50

Konyaaltı Etüt Merkezi öğrencileri hayalleriyle buluşturdu

Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerden 1’i tıp fakültesi, 2 öğrenci hukuk fakültesi, 4 öğrenci eğitim fakültesi, 2 öğrenci gastronomi, 13 öğrenci mühendislik, 4 öğrenci mimarlık ve 14 öğrenci de fen edebiyat fakültesine yerleşti.Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda üstün başarı gösteren Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi öğrencileri, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla da hayallerine kavuştu.

Yurthaber 16-08-19 11:35

Türk Edebiyatı Yaz Okulu Edebiyat ve Hayat semineri

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen program kapsamında "Edebiyat ve Hayat" semineri gerçekleştirildi

Haber 23-07-19 17:15

13. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri

Türkiye Basketbol Federasyonunun organize ettiği seminer, yarın İstanbul'da başlayacak

Spor 04-07-19 10:40

13. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri

Türkiye Basketbol Federasyonunun organize ettiği seminer, 5-7 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapılacak

Spor 24-06-19 16:10

Hacı adaylarına seminer

Sinop’tan hacı adaylarına “Hacca Hazırlık” semineri verildi.Düzenlenen seminerde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları Kamil Tuncel, Abdullah Söylemez, Ayşe Gül Gürbüz, Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından hacı adaylarına bilgiler aktarıldı.“Sizler Kab-i Muazzama’ya bu seneki hac ibadeti için çağrılmış ve Cenab-ı Hakk’tan gelen davete icabet eden seçilmiş elçilersiniz” diyen İl Müftüsü Çelik, sözlerine hac ibadetinin faziletini anlatarak devam etti.Seminer akabinde hacı adayları, Suudi Arabistan’ın sıcak olmasından dolayı menenjit ve çocuk felci hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olması ve bu hastalıklardan korunmak amacıyla aşı oldular.Sinop Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın kafile başkanı olarak görevlendirildiği hac yolculuğunun, 13 Temmuz 2019 tarihinde 108 hacı adayı ile birlikte Samsun Havalimanından Medine-i Münevvere’ye başlayacağı, 22 Ağustos 2019 tarihinde de Cidde Havalimanından Samsun Havalimanına dönüş için hareket edeceğinin planlandığı belirtildi.

Yurthaber 22-06-19 10:15

Tarihi eserler yakın takip ile kaçakçıların elinden kurtarıldı

Türkiye'de bu yıl düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında Anadolu toprakları ile Suriye'den Avrupa ülkeleri ve ABD'ye götürülmek istenen çok sayıda eşsiz eser ele geçirildi - Polis ve jandarmanın operasyonlarıyla kurtarılan eserler arasında Malazgirt'te ölen Bizanslı komutanın kişisel eşyaları, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini tasvir eden 13. yüzyıla ait tablo, Osmanlı döneminde kehanet amacıyla kullanılan gök küre de yer alıyor - Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek: - "Bir ülkede düzen bozuldu mu önce tarihi eserler yağmalanıyor. Bugün Suriye'de düzensizlik, müzelerin yağmalanması söz konusu. Bu eserlerden de Türkiye'de yakalananlar oluyor"

Haber 14-06-19 11:05

Tarihi eserler yakın takip ile kaçakçıların elinden kurtarıldı

Türkiye'de bu yıl düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında Anadolu toprakları ile Suriye'den Avrupa ülkeleri ve ABD'ye götürülmek istenen çok sayıda eşsiz eser ele geçirildi - Polis ve jandarmanın operasyonlarıyla kurtarılan eserler arasında Malazgirt'te ölen Bizanslı komutanın kişisel eşyaları, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini tasvir eden 13. yüzyıla ait tablo, Osmanlı döneminde kehanet amacıyla kullanılan gök küre de yer alıyor - Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek: - "Bir ülkede düzen bozuldu mu önce tarihi eserler yağmalanıyor. Bugün Suriye'de düzensizlik, müzelerin yağmalanması söz konusu. Bu eserlerden de Türkiye'de yakalananlar oluyor"

Yurthaber 14-06-19 11:05

Diyarbakır’da dijital dönüşüm eğitimlerine ilgi büyük

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Organizasyonu ile ilki Gaziantep’te gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat eğitiminin ikincisi Diyarbakır’da büyük ilgi gördü.Yoğun katılımın sağlandığı eğitimin açılış konuşmasını yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Rekabet gücüne giden yolda en büyük ihtiyacımız dijital dünyanın aralıksız dönüşümüne uyum sağlamaktır” dedi.Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile 12-13 Haziran tarihlerinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Dijital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat konulu bir eğitim semineri gerçekleştirdi.

Yurthaber 13-06-19 12:26

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Ro-Ro Gemisi İsim Verme Töreni Yer: DFDS Pendik Limanı Tarih: 13 Haziran Saat: 09:30 Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı Bursiyerleri Tanıtımı  Yer: Divan İstanbul Elmadağ Tarih: 13 Haziran Saat: 10:30 IICEC "Türkiye'nin Gaz Merkezi Olma Hedefindeki Eksik Parça" Semineri Yer: Minevra Palas Tarih: 13 Haziran Saat: 17:30   I-TECH Teknoloji Kongre ve Fuarı Yer: Ankara Üniversitesi Tarih: 14-15-16 Haziran Saat: 10:00 4x4 Dünyası Offroad Fest Yer:Bolu-Mudurnu Tarih: 14-16 Haziran Saat: 14:00 DenizBank ve A101 İşbirliği Töreni Yer: DenizBank Genel Müdürlüğü Tarih: 18 Haziran Saat: 10:00 Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin Geleneksel Yaza Merhaba Etkinliği Yer: İstanbul Ticaret Odası Vakfı Tarih: 19 Haziran Saat: 19:00 Güvenilir Ürün Zirvesi ve Ödül Töreni Yer: İTO Eminönü Büyük Meclis Salonu Tarih: 20 Haziran Saat: 09:00 Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları: Fırtınalı Havada Dümen Olmak Yer: İstanbul Sanayi Odası  Tarih: 27 Haziran Saat: 09:00 ATT Clothing & Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sergisi Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi  Tarih: 27 Haziran Saat: 18:00 3.

Finans 13-06-19 09:14

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesinde 6. öğrenci sempozyumu düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Öğrenci Sempozyumu’nun altıncısı, “Türkolojiye Genç Yaklaşımlar” başlığı altında gerçekleştiriliyor.13-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında üç gün sürecek olan sempozyumun açılışı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda başladı.

Yurthaber 13-05-19 16:45

Türkçenin başkentinde Türk Dil Bayramı coşkusu

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve böylece Türkçenin resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs, Karaman'da Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor - KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal: - "Türkçe hepimizin evi. Kendimizi en güvende hissettiğimiz yer. Onu korumak, evimizi, yurdumuzu korumak gibidir. Türkçeyi korumak demek, aslında kendimizi korumak demektir"

Yurthaber 12-05-19 11:41

Türkçenin başkentinde Türk Dil Bayramı coşkusu

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve böylece Türkçenin resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs, Karaman'da Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor - KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal: - "Türkçe hepimizin evi. Kendimizi en güvende hissettiğimiz yer. Onu korumak, evimizi, yurdumuzu korumak gibidir. Türkçeyi korumak demek, aslında kendimizi korumak demektir"

Haber 12-05-19 11:39

GAÜN’de uluslararası İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırmaları konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyat Bölümü tarafından hazırlanan 13.

Yurthaber 25-04-19 11:25

Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali başlıyor

TYB İstanbul Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali", 12 ve 13 Nisan'da edebiyatseverlerle TYB İstanbul'da buluşacak - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Daha önce bazı öğrenci kulüpleriyle gerçekleştirdiğimiz, TYB İstanbul Projesi olan ve bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz 'Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali'yle gençlerin şehir ve edebiyat bütünleşmesine dair fikir geliştirmesini ve İstanbul’un serencamının edebiyat alanındaki somut verilerinden haberdar olmasını amaçlıyoruz ve bu gayretle edebiyatseverleri selamlıyoruz"

Haber 10-04-19 17:23

Bartın’da ’’Sıfır Atık Projesi’’ semineri yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘’Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi’’ Bartın’da gerçekleştirildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içerisinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen ’Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi’nin Bartın’da düzenlendi.Düzenlenen seminere; Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Garnizon Komutanı Denizci Albay Mustafa Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Selim Kapancı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanı Şule Bektaş ve çık sayıda davetli katıldı.Bartın’da Sıfır Atık Projesi’nin verilerini paylaşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, “İlimizde Sıfır Atık Projesi çalışmaları ilk olarak 13 Nisan 2018 tarihinde başta kurum amirlerinin bilgilendirilmesiyle başlatılmış, odak noktası olarak adlandırılan 132 kurum temsilcilerine eğitimler verilmiştir.

Yurthaber 21-03-19 12:17

Çukurova Sanat Günleri 19 Mart’ta başlıyor

Bu yıl 19-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) programının omurgasını edebiyat oluşturuyor.Resimden fotoğrafa, sinemaya, tiyatroya, müziğe düzenlenecek birçok etkinliğin yanı sıra halk kültürü, arkeoloji gibi konularda da yetkin sanatçı ve bilim adamları Çukurova kültür-sanat çevreleriyle buluşacak.13.

Yurthaber 11-03-19 11:55

Haydar Ergülen: Çocukluk, şiiri sokaktan toplamaktır

Günışığı Kitaplığı’nın 2 Mart’ta düzenlediği 12. Eğitimde Edebiyat Semineri yine dolu dolu geçti. Seminerin kapanışını şair Haydar Ergülen yaptı.

Magazin 04-03-19 16:05

Dijital Çağda Çocuk ve Edebiyat semineri

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Kitap Festivali kapsamında Yazar Salih Zengin'in konuşmacı olduğu "Dijital Çağda Çocuk ve Edebiyat" isimli seminer düzenlendi - Yazar Salih Zengin: - "Birçok araştırma teknoloji bağımlılığın fiziksel sorunlardan ruhsal problemlere kadar birçok alanda çocukların hayatını etkilediğini gösteriyor" - "Bebeklerde temel beceri 0-2 yaş arasında yüze bakarak yüz haritası oluşturmaktır. Birçok anne baba çocuğuyla ilgilenirken cep telefonu kullanmaya devam ediyor. Bu çocuklarda cep telefonunun kendisinden daha önemli olduğu hissini oluşturuyor"

Haber 02-03-19 17:49

GAÜN’de ’Kariyer ve Yetenek Yönetimi” semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Akif gençler topluluğu tarafından düzenlenen Mental HR Direktörü Sinan Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı ’’Kariyer ve Yetenek Yönetimi” Semineri GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleşti.Seminerde mental danışmanlık hakkında konuşmacıları bilgilendiren Sinan Yavuz, “Umarım bugün kariyer yolculuğunuzda yeni bir ivmenin yeni bir yükselişin yeni bir başlangıcın günü olur.

Yurthaber 22-02-19 15:05

13. Ankara Kitap Fuarı’na Yoğun İlgi

Başkentte ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen 13. Ankara Kitap Fuarı’na çok sayıda yazar katılıyor. Ancak fuarda gündem edebiyat, felsefe gibi başlıklardan çok kitapların fiyatları gibi görünüyor

Haber 17-02-19 19:58

Eşim bana tecavüz etti, davam Türkiye'de emsal niteliğinde olabilir

Edebiyat öğretmeni Merve Tula, boşanma aşamasında olduğu 10 aylık eşi tarafından kaçırılıp günlerce tecavüze uğradığı ve fiziksel şiddete maruz kaldığı iddiasıyla 13 Şubat 2018'de İstanbul'da polise başvurdu. Merve Tula'nın şikayetçi olduğu eşi Ercüment Tula kasten yaralama suçundan 6 ay hapis cezası alırken, cinsel saldırı davası hâlâ sürüyor. Suçlamaları reddeden Ercüment Tula ise Merve Tula'nın kendisine iftira attığını söylüyor.

Haber 01-02-19 15:43

Çorlu TSO’dan deprem semineri

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde düzenlenen eğitim ve seminerler kapsamında Deprem Bilinci ve Deprem Anında Yapılması Gerekenler konulu semineri gerçekleştirildi.Tekirdağ AFAD uzmanları tarafından Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşen seminerde, afette alınması gereken tedbirler, öncesi ve sonrası yapılacaklar, afetten sonraki ilk 72 saatin önemi ve doğru davranış şekilleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.Seminere Çorlu TSO Meclis Başkan Yardımcısı ve 13.

Haber 30-01-19 19:44

DHA YURT BÜLTENİ -13

SEMİNERDE, ŞEHİT FETHİ SEKİN ANILDI ANTALYA'nın Kemer ilçesinde şoförlere yönelik kişisel gelişim ile iletişim semineri düzenlendi.

Haber 19-01-19 17:18

İl Müftülüğü’den Umre semineri

2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile sömestr tatilinde “Kutsal Topraklara” gitmek için kayıt yaptıran vatandaşlarımız için İl Müftülüğümüz tarafından “Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri” başladı.12-13 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenen seminerde, İl Müftüsü Prof.

Yurthaber 14-01-19 10:30

TESK’ten genel sekreterlere yönelik eğitim semineri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna (TESK) bağlı 82 birlik ve 13 federasyonun genel sekreterlerine yönelik, 13 ayrı konuda hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.6-7 Aralık tarihlerinde 2 gün boyunca TESK toplantı salonunda gerçekleşen seminerde esnaf ve sanatkarların sorunları, hukuki zemin, esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarına dair temel konular ele alındı.Seminerde, konfederasyon bünyesinde çalışan ve alanında uzman personeller tarafından, Arabuluculuk Mevzuatı, Vergi Mevzuatı, esnaf/tacir ayrımı, TESK’in uluslararası projeleri, esnaf ve sanatkar meslek kolları, meslek kuruluşlarında teftiş ve denetim, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları Kanunu ve uygulamaları, KOSGEB destekleri ve krediler, TESK Kart uygulamaları, dolaşım belgeleri, kapasite raporu, yerli malı belgesi ve kullanıcı işlemleri, dönem sonu işlemleri, Bilirkişilik Mevzuatı, ESYEM Sınav ve Belgelendirme Kuruluşunun faaliyetleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı hakkında bilgilendirme yapıldı."Esnaf ve sanatkarın sorunları hızlı ve bilinçli çözülecek"Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olarak semineri düzenlemelerinin amaçlarının esnaf ve sanatkarların sorunlarının daha hızlı ve bilinçli çözülmesi olduğunu ifade eden Genel Başkan Bendevi Palandöken, "TESK’in temel amacı olan esnafın sorunlarına daha hızlı ve daha bilinçli şekilde yanıt bulabilmek bilinciyle böyle bir semineri düzenledik.

Yurthaber 07-12-18 11:10

Türk edebiyatının 2 bin 696 eseri yabancı okuyucuyla buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türk edebiyatının yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak amacıyla başlatılan TEDA Projesi kapsamında, 13 yılda 2 bin 696 eserin dünyaya açılması sağlandı - Bakanlığın proje kapsamında verdiği destekler toplam 23,6 milyon liraya ulaştı, Türk yazarların eserleri 61 dile çevrildi - "Edebiyat Eserlerini Destek Projesi" ile de toplam 137 esere 1 milyon 247 bin lira kaynak aktarıldı

Haber 15-11-18 11:12

Van Büyükşehir, 13 ilçede “Kadına yönelik şiddet semineri” düzenledi

Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” semineri düzenledi.Van Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” seminerleri düzenledi.

Yurthaber 26-10-18 09:40

Van Büyükşehir, 13 ilçede “Kadına yönelik şiddet semineri” düzenledi

Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” semineri düzenledi.Van Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla “Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler” seminerleri düzenledi.

Yurthaber 26-10-18 09:40