Ask I Memnu Neden Yayinlanmadi Haberleri

Ayhan Bora Kaplan'dan mahkemede 'zırhlı araç' sorusuna yanıt: 'Benim arabama bomba atsanız işlemez'

Ankara'da, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile birlikte 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Ayhan Bora Kaplan, mahkeme başkanının, Esenboğa Havalimanı'nda yakalandığı aracın neden zırhlı olduğunu sorması üzerine, "Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz. Duyuyoruz haberlerde, adamı çevirmişler onu gasbetmişler, öldürmüşler. Benim arabama bomba atsanız dahi işlemez. Suç işlemek amaçlı değil bu araç. Kendimi tamamen savunma amaçlı" dedi.

Haber 2024-04-19 19:36:43

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 2024-03-15 02:21:57

Enkaz altında tanınmaz hale gelmişlerdi: Hatay'da hurdaya dönen araçlardan 18 bini sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu illerden Hatay'da enkaz altında kalan ve hurdaya dönen araçlardan 18 bin 931'i sahiplerine teslim edildi. Sahipleri belirlenemeyen veya teslim alınmayan binlerce araç ise hala boş arazilerde kalıyor.

Finans 2024-03-05 13:13:37

Bu 3 etkili tüyo bağırsakları rahatlatıyor! 'Bağışıklık sisteminin yüzde 70'i burada bulunuyor' Hem ruh hem de cilde etki ediyor

Sağlıklı bir bağırsak sistemi genel vücut sağlığına önemli katkı sağlar. Neden mi bağırsakların rahat ve düzenli çalışması gerekiyor? Çünkü; Bağışıklık sisteminin % 70’i bağırsakta bulunur, bağırsaklar rahatsa ruhun da rahattır, bağırsaklar güzelse cildin de güzeldir ve bağırsaklar sağlıklıysa vücut da sağlıklıdır. Peki, bunun için neler yapmalısınız? İşte bağırsakları rahatlatan ve tıkır tıkır çalıştıran 3 etkili tüyo...

Kadin 2024-02-02 09:42:50

Balayı için gittikleri otelde can vermişlerdi! Kahreden olayda şok gerçek ortaya çıktı: Kaldıkları oda...

Balayı tatili için geldikleri Kapadokya bölgesinde kaldıkları otelde hayatını kaybeden Kader-Mutlu Akbaş çiftinin ölümüne neden oldukları iddia edilen 1'i tutuklu 3 sanık bugün hâkim karşısına çıktı. Genç çiftin öldüğü odanın, kazan dairesinin üzerinde olduğu ve daha önceden depo olarak kullanıldığı belirlendi. İşte detaylar...

Haber 25-01-24 15:30

Depremde 100 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden dikkat çeken savunma!

Diyarbakır’da depremde yıkılan, 100 kişinin öldüğü, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı ile ilgili 1’i tutuklu, 4 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Müteahhit Mehmet Meşe savunmasında, “Vekaletle inşaat yapıyorduk. Hisami Apartmanı’ndan önce 2 bina daha yaptık. Aynı imar, aynı çimento ve malzemeleri kullandık. Hisami Apartmanı’nda kolon kesilmeseydi bina çökmezdi. Diğerleri yıkılmadı, bu neden yıkıldı anlamadım” dedi. İşte detaylar...

Haber 18-01-24 14:50

Kira fiyatlarındaki düşüş sürecek mi? Evini satamayan kararını değiştirdi: ‘Bu noktadan sonra…’

Kira fiyatlarındaki artış ev sahipleri ve kiracıları birçok kez karşı karşıya getirmişti. Birbirinden ilginç olayların yaşanmasına neden olan kira zamları 3 yıl aranın ardından yerini ilk kez düşüşe bıraktı. Oran ise yüzde 15’i buldu. Peki kira fiyatları düşmeye devam edecek mi? Emlakçılar milyonların merak ettiği o soruya yanıt verdi. ‘Bu noktadan sonra ciddi kırılma beklemiyoruz’ dediler.

Finans 18-12-23 09:00

Farah Zeynep Abdullah 'Bihter' yorumuna dayanamadı! Verdiği yanıt olay oldu

Bir döneme damga vuran Aşk-ı Memnu efsanesi 'Bihter' ismiyle filme uyarlandı. Heyecanla beklenen filmin ilk fragmanı da geldi. Farah Zeynep Abdullah’ın Bihter rolüne, Boran Kuzum'un Behlül rolüne hayat verdiği film tanıtımıyla büyük ses getirdi. Sosyal medyada eleştirilere neden olan filmle ilgili yapılan bir yoruma Farah Zeynep Abdullah kayıtsız kalamadı. Ünlü oyuncunun yorumu sosyal medyada çok konuşuldu.

Magazin 25-10-23 16:11

AŞK-I MEMNU FİNAL BÖLÜMÜ İZLE! Aşk-ı Memnu final bölümü hangi kanalda, saat kaçta? TV yayın akışı

Aşk-ı Memnu final bölümü full izle ekranı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrolde olduğu 2008 yılı yapımlı dizi, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen yapımları arasında yer alıyor. Bihter, Behlül, Nihal, Adnan Bey, Firdevs Hanım, Bülent ve Matmazel gibi karakterleri ile akıllarda silinmez yer edinen Aşk-ı Memnu final bölümü ile ekrana geliyor. Peki, Aşk-ı Memnu final bölümü hangi kanalda, saat kaçta? TV yayın akışı

Magazin 21-10-23 19:18

Tramvayda birden dumanlar yükseldi! Yolcular...

Topkapı Mescid-i Selam metro hattında sefer yapan tramvayın elektrik panosundan çıkan dumanlar paniğe neden oldu. Yolcular panik halinde tramvayı boşalttı.

Haber 09-09-23 11:38

Eskişehir'de eski kız arkadaşının ölümüne neden olan sanık ile arkadaşının yargılanmasına başlandı

Eskişehir'de, Ayşenur Çolakoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin, 1'i tutuklu 2 sanığın bulunduğu davanın görülmesine başlandı.

Yurthaber 07-09-23 15:48

Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nda arıza!

İstanbul'daki Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nda yaşanan arıza yoğunluğa neden oldu.

Haber 02-07-23 16:08

Kupa töreninde gerginlik! Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile kulübün eski başkanı İYİ Partili Emin Yetim arasında arbede yaşandı

Şanlıurfaspor’un TFF 2. Lig Play-off final maçında Bucaspor 1928’i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig’e yükselmesi kentte büyük coşkuya neden oldu. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Emin Yetim arasında arbede yaşandı. Vali kupayı Emin Yetim’in elinden alıp alandan uzaklaştırmak istedi.

Spor 15-06-23 22:27

Ters yöne giren kamyonet kazaya neden oldu

Mardin’in Midyat ilçesinde ters yönden ilerleyen kamyon ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır, 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-06-23 13:44

Şanlıurfa'daki deprem konutlarının teslimine kasımda başlanacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Şanlıurfa'da, şu an itibarıyla 3 bin 205'i kent merkezinde olmak üzere 6 bin konutun inşaatına başlandığını belirterek, ilk teslimatı kasımda yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 24-05-23 13:56

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında 'devr-i sabık' açıklaması: Bürokratlar düzgün ve başarılıysa neden görevden alalım?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Seçilmeleri halinde devr-i sabık yaratmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bürokratlar düzgün ve başarılıysa neden görevden alalım? Siyasetçi kin ve öfkeyle hareket ederse bunlardan bir farkı kalmaz ve Türkiye başka bir kaosun içine sürüklenmiş olur. Öyle kapının önüne koymak falan yok doğru değil" dedi.

Haber 05-05-23 23:34

Sultangazi'de korku dolu anlar! Kontrolden çıkan otomobil kaldırımda yürüyen öğrencilere çarptı

İstanbul Sultangazi'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırımda yürüyen öğrencilerin arasına daldı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki otomobil savrulurken, kazaya neden olan aracın çarptığı 2 kız öğrenciden 1'i yaralandı.

Haber 25-03-23 17:00

Kadıköy'de aynı araca 2 kez çarpan taksi sürücüsü gözaltına alındı

Kadıköy'de aynı araca 2 kez çarparak hasara neden olan ve 35'i "otodan hırsızlık" olmak üzere 63 farklı suç kaydının olduğu tespit edilen taksi sürücüsü gözaltına alındı.

Yurthaber 04-01-23 11:38

Cami cami gezdi, sabah ezanını duyunca kararını verdi! Ukraynalı Yulia, Fethiye'de İslamiyet'e geçip Hülya oldu

Ukraynalı Yulia Konotopchyk (38), dört yıl önce arkadaş aracılığıyla 53 yaşındaki Selim Yontan ile evlendi. Evlendikten sonra İslamiyet'ten etkilenmeye başlayan Yulia, cami cami gezerek İslamiyet hakkında bilgi edinmeye başladı. Yulia'nın kararını vermesindeki en büyük etken ise sabah ezanı oldu. Sabah ezanına hayranlığını vurgulayan Konotopchyk, Fethiye'deki törenle Kelime-i Şehadet getiren ve Kur’an-ı Kerim dinlerken neden özellikle Fethiye'yi seçtiğini de anlattı.

Haber 07-11-22 17:13

iPhone kullanıcıları buraya! Apple Watch Series 8'i tercih etmek için 8 neden

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Apple Watch Series 8, kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekti. Özellikleri ve fiyatı oldukça merak edilen Apple Watch Series 8'i daha yakından tanımak isterseniz doğru yerdesiniz. İşte teknoloji harikası bu akıllı saatin gelişmiş özellikleri ve tercih etmek için 8 neden...

Haber 06-10-22 15:20

İzmir'de hareketli dakikalar! Polisleri aracıyla sürükledi

İzmir'de alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücü hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. 4 polisi aracıyla sürükleyen şahıs, kovalamacada başkada bir araca çarpması sonucu yakalandı. 198 promil alkollü olduğu belirlenen kişiye 10 bin lira ceza yazıldı. 1’i polis 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 28-09-22 06:30

'Sen küçüksün' tartışmasında kan aktı! 'Pes' dedirten cevap: Canım sıkıldı, vurdum

Konya'da iki kuzen arasında başlayan tartışmada kan aktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Halil I., kuzenini sırtından ve omzundan vurarak ağır yaraladı. Gözaltına alınan şüpheli kendini görüntüleyen gazetecilerin 'Neden yaptın?' sorusuna 'Canım sıkıldı, vurdum' diyerek cevap verdi.

Haber 31-08-22 07:13

Tartıştığı kişinin üzerine otomobili sürdü: 1'i ağır 2 yaralı! Dehşet anları kamerada

Beylikdüzü'nde dehşete düşüren bir olay yaşandı. İki sürücü trafikte tartıştı, sürücülerden biri diğerinin üzerine otomobili sürdü. Olayda 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Otomobil sürücüsünün neden olduğu dehşet anları ise kameraya yansıdı. İşte olayın detayları!

Haber 28-07-22 09:31

Son dakika: Bolu'daki zehirlenmelerde son durum! Açıklamalar peş peşe geldi: 3 çocuk yoğun bakımda!

Son dakika haberi: Bolu'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldıran 63 kişiden 31'i taburcu oldu. Çoğu çocuk 32 kişinin tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nden tedavisi süren hastalara ilişkin yapılan açıklamada "Üç hasta yoğun bakımda, üç hasta çocuk nefroloji servisinde izlenmektedir." denildi. Öte yandan zehirlenmelerin neden kaynaklandığı araştırılırken, sel sularının içme suyu şebekesine karışışmış olması üzerinde duruluyor.

Haber 20-07-22 14:23

AŞK-I MEMNU HAYRANLARINA MÜJDE! Aşk-ı Memnu ne zaman başlıyor? Aşk-ı Memnu hangi kanalda saat kaçta başlayacak? Aşk-ı Memnu yeniden mi başlıyor?

Aşk-ı Memnu hayranlarına müjdeli haber verildi. Televizyon ekranlarının efsane dizilerinden Aşk-ı Memnu tekrar bölümüyle yeniden ekranlara döndü. Fenomen dizilerden biri olan Aşk-ı Memnu yaz ayı boyunca hafta içi her gün izleyici ile buluşacak. Peki, Aşkı Memnu ne zaman başlıyor? Aşkı Memnu hangi kanalda, saat kaçta? İşte Aşk-ı Memnu hakkında detaylar!

Magazin 25-05-22 15:18

“Çalışma Hayatının Yüzde 25’i Uzaktan Olacak”

Salgın iş hayatı gibi bazı alanlarda geri dönülemez şekilde değişikliklere neden olmuşa benziyor. Yapılan bir araştırmaya göre 2022’nin sonuna kadar Kuzey Amerika’da çalışma hayatının yüzde 25’i uzaktan olacak

Haber 15-05-22 14:52

Adana'da iğrenç iddia! Doktor hastalarıyla cinsel ilişkiye girdi

Adana'da bir doktor hakkında ortaya atılan iddia açığa alınmasına neden oldu. Doktorun hastalarıyla cinsel ilişkiye girdiği, üstelik suçüstü yakalandığı öne sürüldü. Mesai arkadaşları doktor İ. H. S.'den (53) şikayetçi olurken eşi de boşanma davası açtı.

Haber 11-05-22 10:11

Zuhal Topal'la Yemekteyiz bugün yok mu? 19 Nisan Yemekteyiz neden yok? Yeni bölüm ne zaman?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz bugün yok mu? sorusunun yanıtı programın yeni bölümünü izlemek için TV 8'i açan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Program yerine Fenerbahçe – Şahtar Donetsk hazırlık maçı yayınlandı. Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz bugün yok mu? 19 Nisan Yemekteyiz neden yok? Yeni bölüm ne zaman? İşte detaylar...

Magazin 19-04-22 19:27

Kutlu Doğum Haftası nedir? Neden kutlanır? Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak ibadetler nelerdir?

Kutlu Doğum Haftası nedir? 14 Nisan 2022 Perşembe gününün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Bir diğer adı Mevlid-i Nebi Haftasıdır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum haftası olan, bu özel hafta vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Kutlu Doğum Haftası nedir? Neden kutlanır? Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak ibadetler nelerdir? İşte detaylar....

Haber 14-04-22 08:42

Kutlu Doğum Haftası ne zaman 2022? Kutlu Doğum Haftası nedir? Neden kutlanır?

Kutlu Doğum Haftası ne zaman? 14 Nisan 2022 Perşembe gününün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Bir diğer adı Mevlid-i Nebi Haftasıdır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum haftası olan Kutlu Doğum Haftası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Kutlu Doğum Haftası nedir? Neden kutlanır? İşte detaylar...

Haber 14-04-22 08:18

Gomis neden oynuyor? Torrent açıkladı

Domenec Torrent Galatasaray'ın Barcelona ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Torrent, "Barcelona 11'i ve yedekleriyle çok kaliteli bir takım. Galatasaray ruhuyla mücadele edeceğiz. Camp Nou'da bunu başardık. Barcelona'ya boşluk verirsek, sıkıntılar yaşarız. Her pazar 4 atan bir takımdan bahsediyoruz. Boşluk verme şansımız yok." şeklinde konuştu.

Spor 17-03-22 19:56

14 Mart Tıp Bayramı neden kutlanıyor? 14 Mart Tıp Bayramı nasıl başladı? 14 Mart Tıp Bayramı tatil mi? Tıp Bayramı'nda doktorlar çalışıyor mu?

14 Mart Tıp Bayramı arifesinde vatandaşlar doktorların çalışıp çalışmadığını sorgulamaya başladı. Tıp Bayramının tarihi II. Mahmut dönemine kadar dayanmaktadır. 14 Mart 1827'de Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmasına dayanır. 14 Mart Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. İşte 14 Mart Tıp Bayramı'na merak edilenler!

Haber 13-03-22 22:12

Dakikalarca başlarından ayrılmadı! Görenler gözyaşlarına hakim olamadı... Ölü bulunan 8 köpekte zehirlenme şüphesi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde sokaktaki yavru köpeklerin zehirlendiği iddia edildi. Köpeklerde 8’i telef oldu, 2’si ise veteriner kliniğinde tedaviye alındı. Yaşanan olay sonrası bir görüntü ise görenlerin gözyaşlarına hakim olamamasına neden oldu. Bir başka köpek, zehirlenen köpeklerin başından dakikalarca ayrılmayarak telef olan yavru köpekleri kokladı.

Haber 11-02-22 02:13

İstanbul'da panik anları! Tramvaylarda yangın çıktı

İstanbul'da Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattı sefer yapan iki tramvaydan gelen dumanlar paniğe neden oldu. Her iki yangında yapılan müdahale sonucu söndürüldü.

Haber 17-01-22 13:22

Birleşmiş Milletler 2021'i Değerlendirdi

Salgın hastalıkla mücadelede yeterince küresel işbirliği sağlanamadığı için Omicron varyantının dünyada hızla yayıldığını kaydeden BM, iklim değişikliğinin 2021 yılında etkisini gösterdiğini, değişen hava olaylarının dünyada sel, orman yangını gibi felaketlere neden olduğunu vurguladı

Haber 06-01-22 03:20

Dolar neden yükseliyor? Euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? İşte son durum!

Piyasalardaki hareketliliğin sürdüğü 20 Aralık gününde dolar kuru güne sert yükselişle başladı. Son olarak akşam 19:00 sularında 18'i geçen doların neden yükseldiği merak ediliyor. Peki dolar neden yükseliyor? Euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? İşte kurlarda son durum!

Finans 20-12-21 19:16

Emrah Apartmanı görevlisi: 2005 depreminden sonra binaya epoksi işlemi uygulandı

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı ile ilgili olarak, 1'i tutuklu 3 sanığın, 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen ikinci duruşmada dinlenen tanıklardan biri olan apartman görevlisi, "2005 depreminden sonra binaya epoksi işlemi uygulandı. İşlem sonrası Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden oturulabilir raporu verildi. Ben de bunu apartman panosuna astım" dedi.

Haber 30-11-21 17:52

11 kişi hayatını kaybetmişti! Zincir market hakkında suç duyurusu

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen depremde, 11 kişinin öldüğü 11 kişinin de yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu, 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme başkanı, kolon kesildiği iddiasıyla, binanın altındaki bir marketler zinciri şirketi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 18-11-21 20:03

Türkiye'deki ekonomik krizler: 1994, 2001 ve 2007'de neler yaşandı?

Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki iPara Politikası Kurulu'nda yeniden faiz indirimine gideceği tahminleri yapılırken, Türk Lirası'nın değer kaybı sürüyor. Dolar/TL kuru 10,44 ile yeni rekor kırdı, sterlin/TL 13,98'i gördü, TL’nin gün içindeki değer kaybı yüzde 3'e yaklaştı. Mevcut şartlarda kurdaki yükseliş trendinin süreceğine yönelik tahminler akıllara, Türkiye'nin son 30 yılda yaşadığı ekonomik krizleri getirdi. Peki bu üç kriz neden çıktı ve o yıllarda neler yaşandı?

Haber 17-11-21 01:56

Türkiye'nin günlerce konuştuğu olayda yeni gelişme! Çocuğunu parka götürürken öldürülmüştü

Şişli'de çocuğunu parka götüren Okan Karaten'in (48) başından vurularak ölümüne neden olan silahlı çatışma olayında yeni bir gelişme yaşandı. 5'i tutuklu 9 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılığın iddianamesinde, arsa kiralama meselesinden birbirine giren iki grup üyelerinin değişik oranlarda cezalandırılmaları istendi. Okan Karaten'in ölümüne neden olan silahı ateşleyen şüpheli hakkında ise "Olası kastla adam öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haber 09-11-21 21:07

Osmanlı İmparatorluğu’nda insanların ağaca asılarak öldürülmesine neden olan olay: Çınar Vakası

Çınar Vakası, başka bir ifade ile Vak’a-i Vakvakiye 17. yüzyılın en garip olaylarından biri olarak tarihe geçti. İsyanın başlangıcı ve nedenleri tarihsel olarak kesin bilinmemekle beraber ayaklanmanın sonuçları herkesi şaşırtmayı başardı. İşte tarihin en gizemli olaylarından biri Çınar Vakası...

Trend 21-10-21 10:49

Trabzon şehir merkezini karıştıran kavga! 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı

Trabzon'da bugün öğle saatlerinde kent merkezinde çıkan kavgaya çevredeki vatandaşlar da katılınca gerginlik yaşandı. Gerginliğe neden olan biri kadın 4 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında gözaltına alınarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Haber 19-10-21 15:31

Akademide Kovid-19 konulu makalelerde hakemsiz dergi tartışması

Dünya genelinde Kovid-19 salgını üzerine yazılan binlerce makalenin bir bölümünün hakem kontrolü yapılmadan sadece internet sitelerinde yayımlanması, bilginin hızlı yayılması açısından fayda sağlarken bilim dünyasında yeni tartışmalara neden oldu - ODTÜ URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut: - "Hatalı verilere dayanan makalelerin salgının önlenmesini yavaşlatma tehlikesi bulunmaktadır" - "Hakem incelemesinden geçmeyen ve aralarında hatalı verilere dayalı çok sayıda Kovid-19 makalesi, binlerce atıf alabildiği için üniversite sıralamalarının güvenirliğini sarsacaktır" - Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova: - "Hakemsiz yayınlar, çelişkiler de yaratabiliyor, insanlar duymak istediklerini orada duyunca hakemsiz şekilde yayımlanan bir makaleye bile itibar edebiliyor" - "Mayıs 2021'e kadar hakemli dergilerdeki Kovid-19 ile ilişkili makalelerin sadece yüzde 5'i önceden preprint (ön baskı) olarak yayımlanmış"

Yurthaber 30-09-21 11:03

Yer: Aksaray! Herkes eğik minareyi görmeye geliyor: Pisa Kulesi gibi

Aksaray'da, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın babası I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1221-1236 yıllarında yapılan cami yanındaki minarenin neden eğik olduğu yönünde çalışma başlatıldı. Çalışmayı yürüten Jeoloji Yüksek Mühendisi Nurcan Özdemir, ''Mimar bu camiye eğik bir minare mi yaptı veya zeminden dolayı mı bu minare eğildiğinin çalışmalarına başladık. Kapsamlı zemin etap çalışmaları yapıyoruz'' dedi. Minare, Pisa Kulesi'ne benzetilirken yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Haber 18-09-21 11:20

Topkapı-Mescidi Selam Tramvay Hattı'nda arıza! Yolcular raylarda yürüdü

T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay hattında yaşanan teknik arıza yoğunluğa neden oldu. Yolcular, tramvay yolundan yürüyerek ilerledi. Seferler bir süre sonra normale döndü.

Haber 13-09-21 17:18

Muğla'daki yangınlarla ilgili yeni gelişme! 6 kişi tutuklandı

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan makilik ve zeytinlik alanlarda çıkan yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 1'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bodrum’un Mumcular Mahallesi'nde ormanlık alana sigara izmariti atarak yangın çıkmasına neden olan 3 şüpheli de tutuklandı.

Haber 05-08-21 18:32

Avrupa’da Bilanço Yükseliyor

Kıtanın batısında yoğun yağışların neden olduğu sel nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin sayısı 180’i aştı. Almanya Başbakan Angele Merkel selin vurduğu bölgelerden Schuld’da incelemelerde bulundu

Haber 18-07-21 15:11

Kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 1'i ağır 3 yaralı

Kartal'da alkollü olduğu iddia edilen sürücü direksiyon hakimiyetini kaybedince otomobil, önce yol kenarında park halindeki 3 araca çarptı ardından da sahil yolunda yürüyen 3 kişiyi yaraladı. Kazaya neden olan sürücü kaçarken, polis kaçan yakalamak için çalışma başlattı.

Haber 11-06-21 07:25

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, I. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuştu:

"Yüzlerce milyon dolarlık sinema filmleriyle oluşturulan stereotipler ile İslam'ı ve Müslümanları terörle, şiddetle, insanlık düşmanı olmakla özdeşleştirme çabaları bugün de yoğun şekilde sürmektedir" - "İslam'a ve Müslümanlara yönelik korku ve bundan beslenen diğer olumsuz duyguları hissedenler, neden böyle hissettikleri sorulduğunda elle tutulur, rasyonel cevaplar veremiyorlar. Bu gidişata karşı neler yapabileceğimizi ortaya koymalı ve sürekli güncel tutarak projelerimizi hayata geçirmeliyiz" - "Güç, nasıl kullanıldığına bağlı olarak daima iki yönlü bir araç olmuştur. Medyanın gücü de bu şekildedir. Öyleyse yalana karşı gerçekleri ve doğruları aynı mecralar içerisinde ve yoğun şekilde vererek mücadele etmek, atılması gereken önemli bir adımdır"

Yurthaber 25-05-21 15:09