Asli Safakla Isin Asli Haberleri

Seçimde oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası kaç TL?

Oy kullanma hakkına sahip olan kişilerin 18 yaşını tamamlamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup seçmen kütüğünde kaydının bulunması yeterlidir. Mevcut herhangi bir engeli olmayan tüm bireylerin seçim vakti geldiğinde oy kullanmaları asli görevleri arasında yer almaktadır. Fakat bazı durumlarda ise bazı bireyler oy kullanmak istemeyebilir. Peki, seçimde oy kullanmamanın cezası var mı ve oy kullanmama cezası kaç TL?

Haber 2024-03-19 18:55:50

Oğuz Murat Aci'nin kuzeni Anil Aci de trafik kazasında hayatını kaybetmişti! Hazırlanan rapor gerçeği ortaya çıkardı, yeni karar

Eylem Tok'un oğlunun karıştığı kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin kuzeni de Silivri'de bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda sürücü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken hazırlanan bilirkişi raporunda sürücü asli kusurlu olarak belirtildi. Bu gelişme sonrası sürücü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 2024-03-18 19:21:11

Fitre (Fıtır sadakası) kimlere verilir? Kimler fitre (Fıtır sadakası) vermeli?

Ramazan ayı ile birlikte 1 aylığına günlük hayatta yerini alan terimler vardır. Bu terimlerden biri de fitre veya bir diğer adı ile fıtır sadakasıdır. TDK'nin Türkçe Sözlük sayfasına göre fıtır sadakası, asli ve zorunlu ihtiyaçları dışında 80,18 gram altın veya bu değerde mala sahip olan Müslüman'ın zekâttan ayrı olarak ibadet niyeti ile ramazan bayramından önce fakirlere vermesi vacip olan sadaka demektir. Fitre (fıtır sadakası) vermek için ise bazı şartlar bulunur. Peki fitre kimlere verilir?

Haber 2024-03-04 23:29:33

İstanbul'da motokuryenin öldüğü kazaya ilişkin ek rapor hazırlandı

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin hazırlanan ek raporda otomobil sürücüsünün asli kusurlu olduğu belirlendi.

Yurthaber 2023-12-18 11:39:16

Kolu parçalanıp, hayatını kaybetmişti! Sürat teknesiyle ölümde 9 yıl ceza isteniyor

Balıkesir'de sürat teknesi ile çarptığı Elvan Fırat Taşdöğen'in (46) ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ender Küçük'ün (52), uzman bilirkişi raporuna göre de yüzde 75 asli kusurlu olduğu dosyaya girdi. Rapor sonrası savcı, Küçük'ün cezasını artırıp, suçun vasfını değiştirerek, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaada Küçük'ün meydana gelen sonucu öngörmesine rağmen, teknesini yasak olan bölgede sürdüğü vurgulandı.

Haber 05-10-23 11:38

Hafize Gaye Erkan o soruya yanıt vermekten kaçınmıştı! Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası için çok konuşulacak sözler: 'Uzun süre sonra görevini hatırlamış'

Seçimlerin ardından göreve gelmesiyle çok konuşulan Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz günlerde ilk kez enflasyon raporu açıkladı. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz-enflasyon' tezi sorulduğunda Erkan'ın yanıt vermekten kaçınması dikkatlerden kaçmamıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu soruyu değil, Erkan'ın yanıtlamamasını siyasi bulduğunu belirtirken "MB asli görevini uzun süre sonra hatırlamış görünüyor" diyerek gündem yaratacak bir açıklamaya imza attı.

Haber 31-07-23 09:32

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta gençlerle bir araya geldi:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bunların bu millete reva gördükleri şey, fakirlik değerli kardeşlerim. Bunların garibanla, bu ülkenin asli unsurlarıyla hiçbir organik bağları yok." dedi.

Yurthaber 02-05-23 07:26

Babasının ölümünden sonra 'Kaza değil, cinayet' demişti! Özge Ulusoy'un hukuk mücadelesinde ilk karar

Geçtiğimiz aralık ayında babasını kaybeden ünlü manken Özge Ulusoy'un hukuk mücadelesinde ilk dava sonuçlandı. Cuma günü görülen duruşmada Haydar Ulusoy'un kusursuz, ona çarpan sürücünün ise asli kusurlu olduğu açıklandı.

Magazin 15-03-23 10:29

'Çadır' iddiası sonrası Haluk Levent'in canlı yayındaki sözleri gündem olmuştu! Kızılay'dan yeni 'çadır' ve 'gıda' açıklaması

Kızılay ve AHBAP arasındaki çadır konusunda gündem olan iddialardan sonra peş peşe açıklamalar geldi, Haluk Levent de dikkat çeken ifadeler kullandı. Türk Kızılayı yeni bir açıklama yaptı. Kızılay Çadır-Tekstil Grubu’nun asli görevinin Kızılay Derneği’nin ’barınmaya destek’ fonksiyonu gereği çadır stoklarını hep aynı miktarda tutmak olduğu belirtilip "Bu sorumluğunun ardından ülkemizde ve dünyada kendisinden talep eden kurum ve kuruluşlar için ücreti mukabili çadır üretimi yapmaktadır" denildi.

Haber 27-02-23 17:00

Hastanede yaşam mücadelesini kaybetmişti! Rabia Kallı kusurlu, sürücü kusursuz bulundu

Isparta'da üniversite öğrencisi Rabia Kallı, yürürken duyduğu köpek sesinden korkup yola fırlaması sonucu bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Rabia'nın ölümüyle ilgili görülen davada sürücü Ahmet Y. beraat etti. Kararda Rabia Kallı'nın tali kusurlu, başıboş köpeklerin saldırısının asli etken, sürücü Ahmet Y.'nin ise kusursuz olduğu aktarıldı.

Haber 25-01-23 11:43

Önüne oturup dinlendiği dolmuşun altında ölen adam asli kusurlu bulundu

Zonguldak’ta geçen 9 Eylül günü önünde oturup dinlendiği dolmuşun hareket etmesi üzerine altında kalıp hayatını kaybeden 80 yaşındaki Mehmet Baş, olayda asli kusurlu bulundu.

Yurthaber 08-12-22 10:53

TFF ile Fuchs Sports, 2 ve 3. Lig maçlarının yayın hakları için sözleşme imzaladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Beş yıl boyunca Türkiye'de 2 ve 3. Lig maçlarını Fuchs Sports yayımlayacak. Bu anlaşmayla bu liglerin maçlarını taraftarla canlı yayında buluşturma imkanı tanıyacağız" - Fuchs Sports Avukatı Emin Özkurt: "Artık amatör liglerimiz ve futbolcularımız için çok farklı bir dönem başlayacak. İnsan kaynağımız daha iyi değerlendirilmiş olacak. Asli amaç, Türk sporunun gelişmesini temindir"

Yurthaber 12-10-22 13:46

BBP Genel Başkanı Destici'den, dezenformasyonla mücadele düzenlemesine ilişkin açıklama:

"Dijital dünyada da insanların onur, şeref ve saygınlığını, kişisel haklarını, özel hayatlarının dokunulmazlığını ve kişisel verilerini korumak devletin asli görevlerindendir"

Yurthaber 05-10-22 13:00

Köpekten kaçarken feci şekilde can vermişti! Kaza raporu ortaya çıktı

Isparta'da üniversite öğrencisi Rabia Kallı (20), yürürken duyduğu başıboş köpek sesinden korkup yola fırlayarak feci şekilde can vermişti. Kallı'ya çarpan sürücü Ahmet Y.'nin tutuksuz yargılandığı davada, kaza tespit tutanaklarına ilişkin rapor okundu. Raporda, ölen Rabia Kallı'nın tali kusurlu, başıboş köpeklerin saldırısı 'asli etken', sürücü Ahmet Y.'nin ise kusursuz olduğu belirtildi. Kallı ailesinin avukatları yeni bir rapor talebinde bulundu, hakim isteği reddetti. İşte detaylar...

Haber 13-09-22 16:50

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Konya'da Ahilik Haftası programına katıldı:

"Esnaflarımız bu ülkenin asli unsurları, tabir yerindeyse vücudumuzun omurgası; bizi ayakta tutan ve bizim için olmazsa olmaz temel unsurlarımız"

Yurthaber 13-09-22 13:51

Bakan Bozdağ, Kozan'da yeni adliye binasının temel atma töreninde konuştu: (2)

"Buradan net söylüyorum; ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Adalet Bakanıyım. Kanunlara uymak ve mevzuata uygun davranmak benim birincil ve asli görevimdir. Değil 81 baro, herkes imza atsa benden kanuna aykırı bir davranış konusunda adım atmamı kimse bekleyemez" - "Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranır, siyasi partilerin parçası, müştemilatı veya bir kısmı gibi hareket etmeye kalkarlarsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler. Biz de onlara siyasi parti gibi bakarız, kusura bakmasınlar"

Yurthaber 08-09-22 20:26

Aracını sıkıştırdığı husumetlisinin ölümüne neden olan sürücü için 22,5 yıl hapis istendi

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yer alan rapordan: - "M.K'nin, Bünyamin Öz'ün seyir durumunu bozarak kamyonetiyle yol dışı kalmasına sebebiyet verecek ölçüde asli kusurlu şekilde 'bilinçli taksirle' hareket ettiği, Öz'ün vefatına ve araçtakilerin yaralanmasına neden olarak üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır"

Yurthaber 11-08-22 11:39

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara'da esnafın sorunlarını dinledi:

"Siz milletsiniz, siz asılsınız, siz bizi seçensiniz. Yani asli unsursunuz. Dolayısıyla biz siyasileri, dertleriniz üzerinden çözüm üreterek yarıştırmalısınız"

Yurthaber 05-07-22 17:40

Gaziantep'te ehliyetsiz sürücü hayattan koparmıştı! Ezgi, 'asli kusurlu' bulundu

Gaziantep'te skuter ile evine dönen lise öğrencisi Ezgi Alya Yiğit'in öldüğü, Şimal Toprak'ın yaralandığı kazanın ardından tutuklanan ve 1 ay sonra serbest kalan ehliyetsiz otomobil sürücüsü 17 yaşındaki Osman S. hakkındaki iddianamede Kazada yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit'in 'asli' kusurlu bulundu. 'Tali' kusurlu olarak kabul edilen sürücü Osman S., hakkında 'taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber 22-06-22 15:44

Binali Yıldırım'ı kızdıran soru: Bunlar saçma sapan, zırva uydurma şeyler

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Türkiye'nin son günlerde konuştuğu sınır ötesi operasyonu ve seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. "İçerde olduğu gibi dışarda da teröristi yok etmek asli görevimizdir" diyen Yıldırım, seçimlerin ertelenmesine ilişkin gelen soruya "Bunlar saçma sapan, zırva uydurma şeyler" diyerek tepki gösterdi.

Haber 03-06-22 18:29

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına ilişkin yeni bilirkişi raporu

2020'de Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin raporda, havalimanı otoritesi asli, şüpheli kaptan pilot ise tali kusurlu bulundu

Yurthaber 25-05-22 14:49

Asli nüsha ne demek? Asli nüsha birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Asli nüsha birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Asli nüsha ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:54

Asli maaş ne demek? Asli maaş birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Asli maaş şeklindedir. Peki, Asli maaş ne demek?

Egitim 17-05-22 20:54

Asli düşünce ne demek? Asli düşünce birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Asli düşünce birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Asli düşünce birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 20:54

Asli ne demek? Asli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Asli kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Asli ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:54

SON DAKİKA | Ayasofya Fatih Medresesi, 86 yıl sonra yeniden açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih Medresesi Açılış Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ayasofya'yı asli kimliğinden kopararak müzeye çeviren zihniyet, maalesef bu medreseye de tahammül edememiştir." ifadelerini kullandı.

Haber 15-04-22 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılışında konuştu: (1)

"İstanbul'un tarihi, coğrafi ve kültürel yapısını yansıtan, şehrimize çok yakışan bu müzenin ziyaretçileri, medeniyetleri inşa eden asli gücün ilim ve hikmet olduğunu fark edeceklerdir" - "İslam medeniyetini yok sayarak dünya tarihi yazmanın ve bilimde bugünkü seviyeye nasıl gelindiğini kavramanın imkansızlığı müzemizde sergilenen eserler sayesinde bir kez daha anlaşılacaktır"

Yurthaber 08-04-22 16:30

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'Liralaşma ve enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası'nın Genel Kurul'da açılış konuşması yapan Başkan Şahap Kavcıoğlu ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu 'Liralaşma stratejisi'nin politika gözden geçirme sürecinin asli unsurlarından biri olduğunu dile getirdi. Ayrıca enflasyon ve faizlere ilişkin de konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 29-03-22 14:28

Burak Elmas’tan TFF Başkanı Nihat Özdemir’e 'istifa' çağrısı! 'Türk futboluna son bir iyilik yapın ve...'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i istifaya davet eden bir açıklama yaptı. Galatasaray resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada Elmas, "Sayın Başkan, asli görevi olan Türk futbolunu yönetmeyi ve çürümüş hakemlik müessesesini ıslah etmeyi başaramadığından, her durumdan ucuz kahramanlık üretmeye çalışmaktadır. Sayın Nihat Özdemir, Türk futboluna son bir iyilik yapın ve istifa edin!" dedi. İşte Elmas'ın o açıklamaları!

Spor 27-03-22 23:17

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şırnak'ta Regaip Kandili Özel Programı'na katıldı:

"İyiliklerimizi öyle çoğaltalım ki kötülüğe yer kalmasın. İyiliklerimizi öyle büyütelim ki tüm yeryüzünü kuşatsın. İyiliklerimizi birleştirelim, dünyada garip gureba, mazlum, mağdur, mahzun kimse kalmasın" - "Eğer bu asırda açlıktan soğuktan, yokluktan çocuklar ölüyorsa demek ki bu asrın adı vicdansız asırdır, merhametsiz asırdır. İnsanların vicdanlarını eğitmemiz lazım, merhamet eğitimine tabi tutmamız lazım. Bu da Müslümanlar olarak en asli görevimiz"

Yurthaber 03-02-22 22:44

İzmir depreminde Doğanlar Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin yargılama sürüyor

Mahkemeye sunulan ek bilirkişi raporunda, fenni mesul ve müteahhit, asli kusurlu olarak gösterildi

Yurthaber 21-01-22 15:04

Şarkıcı Faruk Tınaz kimdir? Faruk Tınaz kaç yaşında ve neden öldü?

Türk müzisyen Faruk Tınaz hayatını kaybetti. Bunun ardından Faruk Tınaz'ın kim olduğu ve neden öldüğü araştırmaları hız kazandı. Dinlenesi Şarkılar, Ömrümü Çalan Yıllar, Yunus Gibi albümlerinin sahibi Faruk Tınaz, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi, ünlü at sahibidir. İşte merak edilenler...

Magazin 23-12-21 15:27

Tekirdağ'da 7 kişinin öldüğü hemzemin geçitteki kazanın bilirkişi raporu hazırlandı

Raporda, minibüs şoförü "asli", TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğünün yerel idaresi "tali" kusurlu bulundu

Yurthaber 20-12-21 13:52

SON DAKİKA | Tekirdağ'da tren minibüse çarpmıştı! 7 kişinin öldüğü olayla ilgili yeni gelişme

Son dakika haberine göre Tekirdağ Ergene'de 4 Eylül'de meydana gelen kazanın bilirkişi raporu açıklandı. 7 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin hazırlanan raporda servis şoförü 'asli', TCDD ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yerel idaresi ise tali kusurlu bulundu. Hemzemin geçitteki bariyer kollarının yolu tam kapatacak uzunlukta olmadığına dikkat çekilen raporda, TCDD'nin de tali kusurlu olduğu vurgulandı.

Haber 20-12-21 11:13

Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonundan asimilasyon iddialarına tepki

Genel Başkan Yardımcısı Cemil Görücü: - "Çerkezler, hem imparatorluk döneminde hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda asli unsur olmuşlardır"

Yurthaber 29-11-21 11:08

Yoldan karşıya geçmek isterken feci şekilde can vermişlerdi! Asli kusurlu bulundular

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobil çarpması sonucu yaşamını yitiren Şengül Sarı (55) ve komşusu Nazikar Sarı (70), kazayla ilgili bilirkişi raporunda, araca ilk geçiş hakkını vermedikleri, kendi güvenliklerini sağlamadıkları ve aydınlatma olmayan yolda sürücüler tarafından görülmelerini sağlayacak ön tedbir almadıkları için asli kusurlu sayıldı.

Haber 12-11-21 10:35

GÖRÜŞ - Yeni Anayasa tartışmasının anlamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'ndan doktora öğrencisi Anıl İbrahim Bakırcı Türkiye'de son dönemde gündeme gelen anayasa tartışmalarını AA Analiz'e değerlendirdi: - Türk siyasal hayatında anayasa tartışmaları iki ana başlık ekseninde şekillenmiştir: Hükümet sisteminin belirlenmesi ile temel hak ve hürriyetlerin korunması - 82 Anayasası'nın temel hedefi; anayasal değerlerin güçlendirilmesinden ziyade siyasal sistemi belirli kalıplara göre tesis etmektir - 82 Anayasası halk nezdinde “12 Eylül Anayasası” ya da “darbe Anayasası” şeklinde karşılık bulmuştur - Milletin asli rolde olduğu bir sivil anayasa, Türkiye için yeni bir milat olacaktır - “Kuvvetlendirilmiş parlamenter sistemin” Türkiye’nin sorunlarını hızla çözeceği yönündeki yaklaşım, kamuoyunda seçim tansiyonuna yönelik bir hamle olmanın ötesine geçmiyor - Yeni (sivil) anayasa sürecinden önce Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda gerekli değişiklikler yapılmalıdır

Yurthaber 04-11-21 12:45

Keyfi kelepçe takarak ölüme neden olan polis asli kusurludur

Yargıtay Başsavcılığı, kelepçe takılmaması gerektiği halde kelepçe takarak Yılmaz Koçyılmaz'ı strese ve ruhsal buhrana sokan, ardından da kalp krizi geçirerek ölümüne neden olan polisin cezalandırılmasını istedi.

Haber 25-10-21 16:54

Ölümü yasa boğmuştu! Kazada ölen Seycan hemşire asli kusurlu bulundu, dosya kapandı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, 4 ay önce mıcırlı yolda kontrolden çıkan otomobiliyle 15 metre yükseklikten uçan hemşire Seycan Alan'ın (26) öldüğü kazayla ilgili Ermenek Başsavcılığı’nın açtığı soruşturmada, bilirkişi heyetinin raporuna göre Seycan hemşirenin yol durumunu gözetmeyerek viraja hızlı girdiği gerekçesiyle, dikkatsiz ve tedbirsizlik nedeniyle asli kusurlu bulundu. Başsavcılık, takipsizlik kararı vererek soruşturma dosyasını kapattı.

Haber 24-08-21 13:59

Bakan Pakdemirli'den yangın söndürme konusundaki iddialara yanıt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gazeteci Tuncay Mollaveyisoğlu'nun iddialarına verdiği yanıtta "Ülkemizde yangın söndürme işinin özelleştirilmesi diye bir şey yoktur. Orman yangınlarıyla mücadele Orman Genel Müdürlüğü'nün asli görevidir" dedi.

Haber 01-08-21 01:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gençlerle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutlayarak, "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı da asırlardır adanın asli sahibi Kıbrıs Türkü'nün, bu toprakların ilanihaye egemen ve eşit sahipleri olduğunun cümle aleme ilanıdır." ifadelerini kullandı.

Haber 20-07-21 21:18

Görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesi ilçeye 1,5 yılda 47 milyon liralık yatırım yaptı

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam: - "Kaynaklar halka hizmet olarak giderse Kızıltepe'de yapılamayacak hiçbir şey yok. Salgına rağmen hem borcumuzu ödedik hem belediyenin asli işlerini gerçekleştirdik. Bununla birlikte ilçemize yatırım da yaptık"

Yurthaber 26-05-21 11:15

Başkan Kılca: “Yeşili korumak hedefimiz değil asli görevimizdir”

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Cuma Buluşmaları kapsamında bir araya geldiği vatandaşlara Orman Haftası dolayısıyla fidan dağıttı.AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, ilçe teşkilatı mensupları Karatay Belediyesi Belediye Meclis Üyelerinin ve Karatay Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı programda vatandaşların Cuma günü ve Dünya Ormancılık Haftası tebrik edildi.“Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın”Vatandaşların taleplerini de dinleyerek bölgenin ihtiyaçları konusunda istişarelerde bulunan Hasan Kılca, Cuma Buluşmaları’nın Karatay’ın çok güzel bir geleneği haline geldiğine vurgu yaparak, bu geleneği sürdürmenin öneminden söz etti.

Yurthaber 26-03-21 16:19

Başkan Bozkurt Güdüller’de yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Güdüller Kümesinde ikamet eden vatandaşları ziyaret etti.Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ilçenin Güdüller Kümesinde ikamet eden vatandaşlarla bir araya gelerek yapılacak mescit yerinin tespiti ile oradan geçen derenin ıslahı ve menfezlerin temizlenmesi gibi çalışmalara başlamadan önce burada incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bilgi alışverişinde bulundu sorun ve taleplerini dinledi.Yaptıkları tüm çalışmalarda Devrek insanının onayı ve desteği olmadan ilerlemek istemediklerini vurgulayan Başkan Bozkurt,” Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, Devrek’imizi, ülkemizi seven herkes ülkemizin de ilçemizin de asli unsurudur.

Yurthaber 25-03-21 15:44

Bölge Müdürü Keskin: “Maden sahası rehabilitasyonları önceliklerimiz arasında”

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, maden sahası rehabilitasyonlarının öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; Kütahya’da üretim yapan, Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandıran Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’ni ziyaret etti.Kümaş Genel Müdürü Koçağa Türeoğlu, Maden Sahaları Yönetimi Grup Müdürü Tuğba Özyiğit ile Araştırma ve Rezerv Geliştirme Müdürü Serdar Atabay tarafından karşılanan Bölge Müdürü Hasan Keskin’e ziyarette, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, İzin ve İrtifak Şube Müdürü Savaş Serdar Ateş, Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem eşlik etti.Ziyarette, Orman Bölge Müdürlüğü teşkilat yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Hasan Keskin “Ormanlarımızın devamlılığını sağlamak en asli görevimiz.

Yurthaber 16-03-21 12:29

Bölge Müdürü Keskin: “Maden sahası rehabilitasyonları önceliklerimiz arasında”

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, maden sahası rehabilitasyonlarının öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; Kütahya’da üretim yapan, Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandıran Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’ni ziyaret etti.Kümaş Genel Müdürü Koçağa Türeoğlu, Maden Sahaları Yönetimi Grup Müdürü Tuğba Özyiğit ile Araştırma ve Rezerv Geliştirme Müdürü Serdar Atabay tarafından karşılanan Bölge Müdürü Hasan Keskin’e ziyarette, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, İzin ve İrtifak Şube Müdürü Savaş Serdar Ateş, Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem eşlik etti.Ziyarette, Orman Bölge Müdürlüğü teşkilat yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Hasan Keskin “Ormanlarımızın devamlılığını sağlamak en asli görevimiz.

Yurthaber 16-03-21 12:29

Yemin ederek asaleten memurluğa başladı

Kütahya’nın Aslanapa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başlayan Tuğba Selçuk için yemin töreni düzenlendi.Aslanapa İçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ertaş’ın makamında düzenlenen türende Türk bayrağı üzerine el basarak yemin eden Tuğba Selçuk, asli memur görevine başlamaktan çok mutlu olduğunu belirtti.Müdür Ertaş, yaptığı açıklamada, ’’Müdürlüğümüzde görev yapan Tuğba Selçuk’un adaylığı kaldırıldığından yemin töreni düzenlendi.

Yurthaber 12-03-21 10:42

Baro Başkanı Aktürk: “Kadına şiddet insanlığa ihanettir”

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Kadına şiddet insanlığa ihanettir” dedi.Bugün yeryüzünde her üç kadından birinin şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmakta olduğunu ifade eden Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:“Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmekte olup bu husus devletimizin asli görevlerindendir.

Yurthaber 06-03-21 10:54

HKÜ’de “Ufuk Avrupa” seferberliği

Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları kapsamında 2021-2027 yılları arasında uygulanacak olan “Ufuk Avrupa (Horizon Europe)” programının ilk bilgilendirme toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) gerçekleştirildi.“Ufuk Avrupa”’nın etkin olarak tanıtılması, işbirliği fırsatlarının gözden geçirilmesi ve proje hazırlıkları sürecinin başlatılması amacıyla düzenlenen programa; alanında birçok AB projesi yürüten, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 06-03-21 09:22