Atatürk Haberleri

Kendine yapılandan çok Ulu Önder'e söylenenleri kabul etmedi! Atatürk bu dünyadaki en büyük zaafım diyerek affetmedi

Adana'da tartıştığı veteriner teknikeri Melek Nida Şahin'i (30) darbedip, ona ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakarette bulunmaktan tutuklanan Bülent Yılmaz (53) hakkındaki dosya uzlaştırmaya gitti. Uzlaşmayı reddeden ve psikolojik olarak çöküş yaşadığını söyleyen Şahin, "Şahsıma yapılandan ziyade, bu ülkenin kurucusuna yapılmış çok büyük bir saygısızlık varken uzlaşamam. Atatürk, bu dünyadaki en büyük zaafım." dedi.

Haber 13-04-2024 12:40

Hafızalara kazınan fotoğraftaki dedesiymiş! Atatürk'e derdini anlatan adamın torunu CHP'den belediye başkanı oldu... O detayı Özgür Özel anlattı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ünlü fotoğrafındaki derdini dinlediği vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural, CHP'den Tokat Turhal ilçesine belediye başkanı oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında o detayı anlatırken, "Ural da vatandaşın derdini dinleyip sorunlarını çözmek için Turhal'ın belediye başkanı oldu" ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-2024 15:37

Saadet Partisi İBB adayı Birol Aydın'dan 'Atatürk' sorusuna gündem olan yanıt! Ayağa kalkıp...

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Birol Aydın, konuk olduğu programda bir seyircinin "Atatürk hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine gündem olan bir hareketle yanıt verdi. İşte o anlar!

Haber 28-03-2024 09:26

Atatürk'ün gezilerinde kullandığı Acar Botu özel günlerde ziyarete açılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün denizle olan son bağlantısı olarak bilinen "Acar Botu", yenilenen objeleriyle Çanakkale Deniz Müzesi'nde özel günlerde ziyarete açılacak.

Yurthaber 15-03-2024 10:03

Atatürk

Atatürk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Atatürk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Atatürk büstüne alçak saldırı! Siz puta mı tapıyorsunuz diyerek baltayla vurdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne bir saldırı daha gerçekleştirildi. Manisa Şehzadeler ilçesinde yaşayan Cumhur Ö. "Siz puta mı tapıyorsunuz?" diye bağırarak baltayla büste zarar vermeye kalkıştı. Duyarlı mahalleli araya girerek polise habere verdi. Gözaltına alınan Cumhur Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber 12-03-2024 16:25

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e hakaretler yağdırdıktan sonra tepkilerin hedefi olan Şevki Yılmaz'dan geri vites!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretler yağdıran Şevki Yılmaz’dan geri adım geldi. Başta Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına yönelik ‘soysuzlar’ ifadesini kullanan Şevki Yılmaz sözlerine açıklık getirerek kast ettiği kişileri başka isimler olduğunu iddia etti. İşte Şevki Yılmaz’ın soysuzlar ifadesi için yapmış olduğu o açıklamanın detayları…

Haber 20-02-2024 11:18

Şevki Yılmaz'dan Atatürk için skandal sözler! Sosyal medya ayağa kalktı: 'Tutuklansın'

Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan skandal sözleri sosyal medyada infiale yol açtı. Kısa sürede 'ŞevkiYılmazTutuklansın' başlığı gündem oldu. Görüntülerde Halil Konakçı'nın olduğu da görüldü.

Haber 19-02-2024 23:17

500 TL ve 1000 TL'lik banknot mu geliyor? 'Hazır olun' dedi, Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu: Yeni paralara fotoğraflarını sakın koymayın

Yeni banknotlar mı geliyor? Özgür Demirtaş 'Seçimden sonra mecbursunuz' demiş, Cem Küçük ise Bakan Mehmet Şimşek'i etiketleyerek çağrı yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları sonrası ise Ersan Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Yeni banknotlar için 'Hazır olun' diyen Şen'in basılacağı iddia edilen paralarla ilgili Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu. Şen, 'Bana bunu açıkla' diyerek TCMB Başkanı Karahan'a yüklenirken, kredi kartları ve dolarla ilgili tarih verdi.

Finans 09-02-2024 08:19

Ermeni gazetesinden Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadeler!

Ermeni gazetesi The Armenian Weekly'de yer alan bir haberde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadeler büyük tepki topladı. Skandal ifadelerin sahibi Stepan Piligian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'ırkçı ve fırsatçı' olarak nitelerken, Atatürk için ise 'acımasız Kemal' ifadelerini kullandı.

Haber 18-01-2024 11:53

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! Atatürk portresini böyle kurtardı

İskenderun'da yıkım hazırlığı sırasında son katta bulunan Atatürk portresini indirip görevliye teslim eden iş makinesi operatörü, sosyal medyada büyük takdir topladı.

Haber 18-01-2024 10:59

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Enner Valencia'dan Atatürk paylaşımı: Yurtta Sulh, Cihanda Sulh

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Enner Valencia sosyal medya hesabından ülkesinde yaşanan kartel olaylarına tepki gösterirken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü paylaştı. İşte detaylar...

Spor 10-01-2024 16:54

Adana'da Atatürk'e hakaret etti! Kendisini böyle savundu: 'İlaçların etkisindeydim'

Adana'da kedisini bir veterinere götüren kişi, klinikte eşine kedilere çok para harcadığını söyleyerek hakaret etmeye başladı. Devam eden tartışmada adam, klinik duvarında asılı Atatürk portresine bakarak hakaret ve küfürler etti. Olayın ardından Bülent Yılmaz isimli kişi gözaltına alınırken, ifadesinde yakın zamanda olduğu ameliyat nedeniyle kullandığı ilaçların etkisinde bulunduğunu ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Haber 07-01-2024 17:28

Atatürk'e hakaret eden 2 kardeş hakkında karar verildi!

Osmaniye'de sosyal medya üzerinden Atatürk'e, şehitlere ve vatana hakaret ve küfür içerikli paylaşımlar yapan 2 kardeş adli mercilerce tutuklandı.

Haber 04-01-2024 20:33

Osmaniye'de sosyal medyadan Atatürk ve şehitlere hakaret eden kişi yakalandı

Osmaniye'de sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlere hakaret eden şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 04-01-2024 11:18

Devlet Bahçeli'den yeni yıl mesajında 'Atatürk' çıkışı! 'İstismarcılara fırsat tanınmayacak'

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yeni yıl mesajı yayımladı. Suudi Arabistan'daki Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki 'Atatürk' tartışmaları hakkında açıklama yapan Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeri, onur simgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet banisidir. Onun muazzam bir mücadeleyle inşa ve ihya ettiği kalıcı eserleri ve emanetleri daha güçlü bir şekilde yaşatılacak, istismarcılara elbette fırsat tanınmayacaktır." dedi.

Haber 31-12-2023 13:35

Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği çevresi Atatürk posterleriyle donatıldı

Beşiktaş Belediyesi'nin Fahreddin Paşa hamlesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de Suudi Arabistan Büyükelçiliği çevresini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı.

Haber 30-12-2023 15:11

Fenerbahçe'nin efsanesi Alex de Souza heykelinin boşuna dikilmediğini gösterdi! Atatürk paylaşımı yaptı, rekora koşuyor

Daha önce Süper Lig'de Fenerbahçe forması giyen ve Sarı-Lacivertliler'in efsane figürlerinden biri haline gelen Alex de Souza Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa skandalının ardından bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar...

Spor 30-12-2023 12:01

Ahmet Hamdi Çamlı'dan gündem yaratan sözler: En son 15 Temmuz ihanetinde duymuştuk

Dün akşam Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali'nde Suudi yetkililerin Atatürk tişörtü ve sözleriyle sahaya çıkmasını reddetmesinin ardından Türkiye ayağa kalkmıştı. Eski AK Parti milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yaşananlarla ilgili sürpriz bir çıkışta bulundu. Çamlı olayla ilgili, "'Yurtta sulh cihanda sulh' lafını en son 15 Temmuz ihanetinde duymuştuk." dedi.

Haber 30-12-2023 09:12

Suudi Arabistan hükümeti, soyunma odamızın önüne polis yığdı! Atatürk tişörtü ve pankartını engellemek için skandal üstüne skandal hamle

Galatasaray ile Fenerbahçe, yaşanan kriz sonrası Türkiye’ye dönüyor. Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maçta yaşanan kriz sonrası olay büyüdü. Suudi Arabistan hükümeti, takımlarımızın Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkmasına izin vermedi. Bu olayı engellemek için takımlarımızın soyunma odasının önüne polisleri görevlendirdiler.

Spor 29-12-2023 21:44

Suudi Arabistan'da Süper Kupa maçı iptal edildi! Galatasaray ve Fenerbahçe kulübü Türkiye'ye döndü! Suudi Arabistan'a tokat gibi cevap...

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan cephesinden karar çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe bu talebi kabul etmediği için sahaya çıkmama kararı aldı. Ali Koç ve Dursun Özbek, Atatürk ile ilgili hiçbir pazarlığı kabul etmeyeceklerini TFF yönetimine iletti. Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı bildirildi. Bu bildirinin ardından Fenerbahçe de maça çıkmayacağını açıkladı ve Süper Kupa iptal oldu. İki takım da yurda döndü...

Spor 29-12-2023 21:01

Suudi Arabistan'da rezalette son perde, bu kadarına da pes! Atatürk fotoğrafı var diye stada almadılar!

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi Arap yetkililerin hadsiz talepleri sonrası iptal edilirken, yaşanan bu duruma dair detaylar da zaman ilerledikçe ortaya çıkmaya başladı.

Spor 29-12-2023 20:52

Atatürk'e hakaret yağdırmıştı! Hakim karşısına çıktı, savunması 'pes' dedirtti

Gayrettepe'de, Cuma namazı hutbesinde, 10 Kasım'da Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı, ilk kez hakim karşısına çıktı. Bostancı savunmasında, "Ben hutbede, Atatürk anması olmamasına rağmen imam, 'ruhuna Kur'an okuyalım' deyince sinirlenip video çektim. Video tanınınca benim eski paylaşımlarımı da irdelemeye başladılar ve hakaret içerikli paylaşımlar oradan çıktı" dedi.

Haber 20-12-2023 12:59

Mustafa Destici'den sokak köpekleri için dikkat çeken öneri! Atatürk'ün onayladığı genelgeyi örnek gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz'ın uğradığı köpek saldırısını hatırlatıp, sokak köpekleri ile ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. Destici, "Bu konu etraflı bir şekilde görüşülmeli. Gerekirse Meclis'te bununla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmalı. Çok açık ve net söylüyorum; gerekirse bunların önüne geçmek için Atatürk'ün 1932'deki tamiminin uygulamaya geçmesini de buradan önerdiğimizi ifade ediyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 11-12-2023 11:59

Harbiye Askeri Müzesi'ndeki Cumhuriyet'in 100. Yılı Sergisi mayısa kadar gezilebilecek

Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda açılan "Cumhuriyet'in 100. Yılı Sergisi" mayıs ayının ilk haftasına kadar ziyaret edilebilecek.

Yurthaber 06-12-2023 10:42

Atatürk fotoğrafını takmayı reddeden teğmen iddiasına Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi! CHP Meclisin gündemine taşımıştı

10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninde bir teğmenin Atatürk fotoğrafını takmayı reddettiği, devamında kavga çıktığı iddiası sosyal medyanın gündeminde. Tuzla Piyade Okulu'nda gerçekleştiği belirtilen olayı CHP, TBMM'nin de gündemine taşıdı. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Ordu içinde Ata'sından, tarihinden, geçmişinden rahatsız olan bu tip askerler varsa temizlenmelidir" dedi. Milli Savunma Bakanlığı da iddiayla ilgili açıklama yaptı.

Haber 24-11-2023 10:18

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN 2023? Bugün Öğretmenler Günü bugün mü, neden kutlanıyor?

Öğretmenler Günü ile ilgili arama motorlarında yapılan sorgulamalar hız kazandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü anlamı ve önemi ise arama motorlarında en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981'de 24 kasımın her sene, Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. İşte detaylar...

Haber 24-11-2023 09:21

Atatürk'ün fotoğrafını yakan 4 lise öğrencisi hakkında karar!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları iddiasıyla tutuklanan 4 lise öğrencisi hakkında karar verildi. Öğrenciler, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Haber 22-11-2023 19:00

Atatürk'e hakaret sözleri büyük tepki çekmişti! İkisi de tutuklandı

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi olan Mustafa Atmaca da Atatürk'e ettiği hakaretler nedeniyle gündem oldu. 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununa muhalefet'ten adliyeye sevk edilen Mustafa Atmaca, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Öte yandan Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı da tutuklandı.

Haber 11-11-2023 13:42

Atatürk'e benzerliğiyle popüler olan Serdar Görel 09.05'te canlı yayın açtı! Yüksek miktarda bağış topladı

29 Ekim'de açtığı canlı yayınla adından söz ettiren oyuncu ve Tiktok fenomeni Serdar Görel bu kez 10 Kasım sabahı 09.05'te açtığı yayınla yine gündem oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken Görel, yüksek miktarda da bağış topladı.

Haber 10-11-2023 16:23

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun adı değişiyor! Atatürk Stadı... Görüşmelere başladık

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun adının Atatürk Stadı olarak değiştirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ali Koç açıklamasında "Devletimizle gerekli görüşmelere başladık" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Spor 10-11-2023 15:16

İstanbul Valiliğince Büyük Önder Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan programda, Atatürk'e yazılan şiir ve mektuplar okunurken güzel sanatlar lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "100 Yıllık Eserin Bize Emanet" oratoryosu sahnelendi.

Yurthaber 10-11-2023 13:34

Çanakkale Boğazı'ndaki gemiler Büyük Önder Atatürk'ü andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında Çanakkale Boğazı'ndaki gemiler siren çaldı.

Yurthaber 10-11-2023 10:44

10 Kasım siren sesi kaç dakika sürer? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor? Ata'ya özlem!

10 Kasım'da siren sesinin kaç dakika süreceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta saygıyla anılacak. Peki, 10 Kasım siren sesi kaç dakika sürer? 10 Kasım'da neden sirenler çalıyor?

Haber 10-11-2023 08:24

O cümleye gelince duygulandı, okumaktan vazgeçti! İşte Atatürk'ün sesinden duyamadığımız duygu yüklü kelimeler...

Tüm Türkiye, 1938'in 10 Kasım saat 09:05'inde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikaliyle hüzne boğuldu. Atatürk’ün sesinden duymadığımız, ancak kağıda yazdığı şu dizeler duygu yüklü bir veda gibiydi: "Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden (Türk Milleti’nden) ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız!"

Haber 09-11-2023 21:57

Atatürk olmasaydı ne olurdu? 10 Kasım yaklaşırken Celal Şengör'den gündem olan sözler: Türkiye'yi düze çıkarmak için reçete belli!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan ünlü bilim insanı ve Yer Bilimci Celal Şengör'ün sözleri sosyal medyada gündem oldu. Şengör, "Atatürk olmasaydı ne olurdu?" sorusuna "Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Türk Milleti olmazdı. Ayrıca bir sürü önemli fikir ortaya atılmamış olurdu." yanıtını verdi.

Haber 09-11-2023 14:41

10 Kasım'da Anıtkabir saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri

Anıtkabir ziyaret saatleri 10 Kasım yaklaşırken vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Bundan 85 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefat etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yurt genelinde anma törenleri gerçekleştirilecek. Birçok kişi "10 Kasım'da Anıtkabir saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? " gibi soruları araştırmaya başladı. İşte 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri...

Haber 09-11-2023 07:52

Atatürk ile Seyit Onbaşı'nın görüşmesinin anlatıldığı Sağol Atam filminin galası yapıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları'nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'nın buluşmalarından esinlenilen "Sağol Atam" isimli kısa filmin galası gerçekleştirildi.

Yurthaber 09-11-2023 07:13

Anıtkabir 10 Kasım'da saat kaçta açılacak ve kapanacak? 10 Kasım 2023 Anıtkabir ziyaret saatleri!

Anıtkabir 10 Kasım'da saat kaçta açılacak ve kapanacak, sorusu Atatürk'ün ölüm yıldönümüne sayılı günler kala araştırılmaya başladı. Bundan 85 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefat etti. 10 Kasım 2023 Cuma günü birçok kişi Anıtkabir'e giderek atalarını ölüm yıl dönümünde anacak. İşte Anıtkabir ziyaret saatleri 10 Kasım 2023 Cuma...

Haber 08-11-2023 08:24

10 KASIM TATİL Mİ? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı? İşte resmi tatil tarihleri

10 Kasım’ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için tüm Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Vatandaşlar 10 Kasım’a az bir zaman kala araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı?

Haber 06-11-2023 10:57

Fenerbahçe Divan Kurulunda tarihe geçecek an! Atatürk'ün hologram görüntüsüyle gerçek sesi kullanıldı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıya; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, divan kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Mustafa Kemal Atatürk'ün hologram görüntüsü ve gerçek sesiyle yaptığı 10. Yıl Nutku ile açıldı.

Spor 05-11-2023 15:06

İlber Ortaylı'nın, Atatürk'ün boyu ile ilgili açıklaması sosyal medyada gündem oldu

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, “Atatürk” filminin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ve yönetmeni Mehmet Ada Öztekin ile buluştu. Youtube için bir söyleşi gerçekleştiren İlber Ortaylı'nın Atatürk'ün boyu ile ilgili yaptığı açıklama, sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar...

Haber 05-11-2023 11:25

'Atatürk' ve 'Cumhuriyet' ile ilgili sözleri tepki çekmişti! İmam hakkında flaş karar

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde düzenlenen bir mevlit töreninde Atatürk, Cumhuriyet ve Türk eğitim sistemi ile ilgili yaptığı konuşma sosyal medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan imam Metin Özcan, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile 'Atatürk'e hakaret' suçundan tutuklandı.

Haber 02-11-2023 22:29

3 bin askerle 41 yıl önce yapılmıştı! Uzaydan görülebiliyor: Yenilendi

Erzincan’da 3 bin askerle 41 yıl önce Keşiş Dağları’nda yapılan dev Atatürk portresi yenilendi. Dünyanın sıra dışı 100 projesi arasında yer aldığı ve uzaydan görülebildiği belirtilen Atatürk portresinin yenilenen halinin açılışı ise gerçekleştirildi.

Haber 30-10-2023 09:49

100. yıl kutlamalarına İzmir'deki görüntü damga vurdu! 1923 dron havalandı, gökyüzünde Atatürk portresi oluşturdu

İzmir'deki Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle yapılan kutlamalara, dron gösterisi damga vurdu. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 1923 dron ile gökyüzünde Atatürk portresi oluşturuldu. Şehrin birçok yerinden gözüken Atatürk portresi, izleyenleri hem hüzünlendirdi hem gururlandırdı.

Haber 30-10-2023 09:19

ATATÜRK FİLMİ KONUSU VE OYUNCULARI! Atatürk 1881 - 1919 filmi hangi kanalda, saat kaçta? Cumhuriyetin 100. yılına özel yapım!

Atatürk filminin hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacağı araştırılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle gösterime girecek olan filmin başrolünde Aras Bulut İynemli bulunuyor. Film Atatürk’ün hayatını, mücadelelerini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma sürecini ele alıyor. Peki, Atatürk filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Atatürk filmi hangi kanalda, saat kaçta? Cumhuriyetin 100. yılına özel yapım!

Magazin 29-10-2023 19:12

RESİMLİ 29 EKİM MESAJLARI 2023! En yeni, en güzel, kahramanlık vurgulu, etkileyici ve Atatürk resimli 29 Ekim mesajları TIKLA İNDİR!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle internette araştırılıyor. Bugün birçok kişi sosyal medya platformlarında ve anlık mesajlaşma uygulamalarında paylaşımda bulunuyor. En yeni, en güzel, kahramanlık vurgulu, etkileyici ve Atatürk resimli 29 Ekim mesajları ile sözlerini sizler için derledik. İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel en yeni 29 ekim mesajları...

Finans 29-10-2023 14:38

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemi nedir? 29 Ekim'de ne oldu? Bir asırlık gurur!

29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan edildi ve cumhuriyet yönetimi ile kişilere yaşama, sağlık, eğitim hakkı, düşünce özgürlüğü gibi haklar verildi. Cumhuriyetin ilânının önündeki en büyük engel şüphesiz saltanattı. 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla bu engel aşıldı. Peki, 29 Ekim'de ne oldu? İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemi...

Haber 29-10-2023 14:24

Cumhuriyet'in 100. yılında devlet erkanı Anıtkabir'de! Erdoğan: 100. yıla ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde Ankara'daki törenlerin ilk adresi yine Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet erkanı, Ata'nın huzuruna çıktı. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, "100. yıla ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla mesaj da paylaştı.

Haber 29-10-2023 11:08

96 yaşındaki Nesibe nine Atatürk'ü gördüğü günü unutamıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Nesibe Kaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında trenle Osmaniye'nin Bahçe ilçesine geldiği günü anlattı.

Haber 29-10-2023 10:33