Ikby Bayragi Haberleri

8 ay sonra yeniden! Petrol için Türkiye’ye onay çıktı: ‘2 veya 3 güne…’ diyerek duyurdular

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden başlaması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol şirketleri ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. Bakan Abdulgani, anlaşmanın iki üç gün içinde gerçeklemesini umduklarını da sözlerini ekledi.

Finans 2023-11-13 07:15:19

ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı'na İHA saldırısı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı’na İHA ile saldırı düzenlendi.

Haber 2023-10-27 00:05:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Haber 2023-06-29 17:23:21

Bakan Güler'den Erdoğan-Barzani görüşmesi hakkında açıklama: ‘Mutlaka olacak’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başbakanı Barzani'yi kabulünün terörle mücadeleye etkisi hakkındaki soruya yönelik açıklamasında “Mutlaka olacak. İşbirliğimizi geliştireceğiz, sonunda olumlu sonuçları olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-06-21 13:36:38

Erdoğan'dan Beştepe'de kritik kabul! IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Haber 20-06-23 15:04

Sosyal medyada gündem olan fotoğraf! Sinan Oğan, İlham Aliyev, Stoltenberg ve Neçirvan Barzani...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde liderler kendi aralarında da görüşmeler yaptı. Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin bir arada olduğu fotoğraf ise sosyal medyada gündem oldu.

Haber 03-06-23 20:57

Türkiye'den kritik talep! Irak petrol ihracatının yeniden başlatılması için...

Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO), bölge petrolünün ihracatının yeniden başlatılması için Türkiye’den talepte bulundu. Yapılan açıklamanın devamında "Petrol ihracatının başlatılması için IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Irak Petrol Bakanlığı, Türkiye’den cevap bekliyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Haber 11-05-23 19:42

Irak'ta dehşete düşüren görüntüler! Sokak köpekleri küçük çocuğa böyle saldırdı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde sokak köpeklerinin saldırdığı 3-4 yaşlarındaki çocuk ağır yaralandı.

Haber 18-04-23 16:50

PKK'lıları taşıyan helikopterle ilgili merak edilen soruyu yanıtladı! Bakan Akar'ın Suçüstü yakalandılar sözlerinin ardından... Açıklanacak şey var

Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde düşen teröristlerin içinden PKK/YPG'li teröristlerin çıkmasının perde arkası aralanmaya devam ederken gelen son açıklamalar dikkat çekti. Helikopterin teröristlerin eline nasıl geçtiğiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalandı" demişti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani helikopteri satan alan grubu açıkladı.

Haber 19-03-23 12:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Haber 14-02-23 22:37

IKBY Başkanı Barzani, depremden etkilenen Gaziantep'i ziyaret etti:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulundu.

Yurthaber 14-02-23 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Beştepe'de görüştü.

Haber 26-01-23 16:44

Hain saldırının ardından büyük tepki çekti! Diyarbakır'da polis ekipleri harekete geçti: Parti binalarına operasyonda o bayraklar toplandı

Diyarbakır'da polis servis aracına teröristlerce düzenlenen hain saldırının ardından, bölgedeki kimi partilerin binalara Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları asılması kamuoyunda tepki topladı. Bunun üzerine polis ekipleri binalara operasyon düzenledi, balkonlardaki bayraklar toplandı. Partilerde ise arama yapıldığı belirtildi.

Haber 19-12-22 16:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti

Yurthaber 15-04-22 23:47

Son dakika: Erbil'e balistik füze saldırısı

Son dakika haberi: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurdu. Ankara'dan söz konusu saldırıyla ilgili 'kınama' mesajı geldi

Haber 13-03-22 07:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani'yi kabul etti

Yurthaber 12-03-22 14:59

Irak'da ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Havaalanı'na füzeli saldırı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) kaynakları, ABD askerlerinin de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na insansız hava araçlarıyla füzeli saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Haber 07-07-21 02:46

PKK ve Peşmergeler arasındaki gerilimle ilgili neler biliniyor?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri ile PKK arasında gerilim son dönemde arttı. Gerilimin nedenlerini ve olası sonuçlarını taraflara sorduk.

Haber 23-06-21 05:32

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Yurthaber 15-04-21 00:28

Son dakika! Erbil Uluslararası Havalimanı'na füzeli saldırı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil Uluslararası Havalimanı'na yönelik saldırının drone ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

Haber 14-04-21 22:36

IKBY, Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.

Haber 10-03-21 19:40

Papa Francesco hatıra puluna Türkiye nasıl tepki verdi, IKBY hangi açıklamayı yaptı?

Dışişleri Bakanlığı, Papa ziyareti nedeniyle IKBY'nin hazırladığı hatıra pullarında Türkiye'deki "bazı illeri de içeren bir harita" olduğu gerekçesiyle açıklama istedi. IKBY ise paylaşılan tasarımların taslak halde olduğunu, hangisinin basılacağına henüz karar verilmediğini söyledi.

Haber 10-03-21 19:20

Papa'nın Irak ziyaretinde harita rezaleti! Türkiye'den çok sert tepki geldi

Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın tarihi Irak ziyaretinin Erbil ayağında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edildiği görüldü. Dışişleri'nden de söz konusu skandalla ilgili çok sert bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haber 10-03-21 08:56

Erbil’deki roketli saldırıda ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentine düzenlenen roketli saldırıda yaralanan 1 kişinin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi ile saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi.Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’de bulunan ABD üssünün yakınlarındaki Erbil Uluslararası Havalimanı’na ve yerleşim alanlarına 22 Şubat’ta roketli saldırı düzenlenmişti.

Haber 22-02-21 19:24

Erbil’deki roketli saldırının hasarı ortaya çıktı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanı ile yerleşim bölgelerini hedef alan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan roketli saldırının bıraktığı hasar ortaya çıkarken, Erbil Uluslararası Havalimanı da yeniden hizmete açıldı.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’de bulunan ABD üssünün yakınlarındaki Erbil Uluslararası Havalimanı’na ve yerleşim alanlarına yönelik dün roketli saldırı gerçekleştirilmiş, roketlerin 2’si havalimanının içine, diğer roket ise bölgedeki bir toplu konutun yakınlarına düşmüştü.

Haber 16-02-21 15:06

Erbil’deki roketli saldırıda kullanılan araç bulundu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı (IKBY) Terörle Mücadele Birimi, ABD’ye ait askeri üs yakınında bulunan Erbil Uluslararası Havalimanı ve bazı yerleşim alanlarına yönelik dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen roketli saldırıda kullanılan aracın bulunduğunu duyurdu.Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’de bulunan ABD üssünün yakınlarındaki Erbil Uluslararası Havalimanı’na ve yerleşim alanlarına yönelik dün akşam saatlerinde roketli saldırı düzenlenmişti.

Haber 16-02-21 09:57

Erbil’deki roketli saldırıda 1 kişi öldü, 1’i ABD askeri 5 kişi yaralandı

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki ABD’ye ait askeri üs yakınında bulunan Erbil Uluslararası Havalimanı ve bazı yerleşim alanlarına yönelik roketli saldırıda 1 sivil personelin hayatını kaybettiğini, 1’i ABD askeri olmak üzere 5 kişinin de yaralandığını duyurdu.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de bulunan ABD üssünün yakınlarındaki Erbil Uluslararası Havalimanı’na ve yerleşim alanlarına yönelik dün roketli saldırı düzenlendi.

Haber 16-02-21 09:06

Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı: 2 yaralı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’deki Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı düzenlendi.

Haber 15-02-21 23:26

Iraklı Kürtler: “IŞİD Yeniden Güçleniyor”

IKBY, IŞİD'in liderinin öldürülmesinin, son aylarda saflarına yeni militanlar katan grubun faaliyetlerini sekteye uğratacak bir işaret olarak görülmemesi gerektiği görüşünde

Haber 08-02-21 23:16

Iraklı Türkmen Bakan’dan Anka’ya övgü

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve beraberindeki heyet, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ni ziyaret etti.Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ni ziyaret eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, ANKA Hastanesi ile işbirliği içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle donanımlı bir hastanenin sağladığı avantajlardan faydalanıyor olmak bizim için mutluluk verici” dedi.Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve beraberindeki heyet, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 29-01-21 11:36

Iraklı Kürtler İran’ın Propaganda Dizisine Tepkili

IKBY yetkilileri, İranlı komutan Kasım Süleymani hakkındaki filmi, hem yönetimlerine hem de IŞİD’le mücadelede ölen Kürt savaşçılara "hakaret" olduğu gerekçesiyle tepkiyle karşıladı

Haber 26-01-21 23:13

Bakan Akar'dan kritik görüşmeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüştü.

Haber 19-01-21 16:10

Erbil’de petrol rafinesinde yangın: 3 ölü

Erbil’de bir petrol rafinerisinde çıkan yangın sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde petrol ve gaz rafinerisinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haber 24-12-20 15:02

Terör örgütü PKK, Peşmerge güçlerine saldırdı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge Bakanlığı, peşmerge güçlerinin Suriye’den gelen terör örgütü PKK’nın saldırısını püskürttürdüğünü söyledi.IKBY Peşmerge Bakanlığı Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’den gelen terör örgütü PKK yanlısı HPG silahlı grupların, Simalke sınır kapısı yakınlarındaki Sihila bölgesindeki peşmerge güçlerine ait kontrol noktasına saldırı düzenlediğini söyledi.Sabah saatlerinde başlayan ve 2 saat süren çatışmalarda ağır silahların kullanıldığını belirten Lezgin çatışmada peşmerge güçlerinde herhangi bir can kaybının meydana gelmediğini ve terör örgütü PKK’nın saldırısının püskürtüldüğünü vurguladı.Suriye’deki DSG lideri Mazlum Abdi’nin PKK’nın sözünden çıkmayacağını bildiklerini söyleyen Lezgin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin tekrarlanan saldırılara karşı bir tavır sergilemeye davet etti.

Haber 16-12-20 12:48

Suriye’de Kürt Ulusal Meclisi binası ateşe verildi

Suriye’nin kuzeyindeki Amuda kasabasında Kürt Ulusal Meclisi binası kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile yakınlığıyla bilinen Kürt Ulusal Meclisi’nin Suriye’nin kuzeyindeki Amuda kasabasındaki binasının kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiği bildirildi.

Haber 15-12-20 16:43

IKBY: Petrol gelirlerini Bağdat’a teslim etmeye hazırız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Talabani, bölgeye ayrılacak bütçe miktarının belirlenmesi halinde petrol gelirlerini Bağdat’a teslim etmeye hazır olduklarını söyledi.

Haber 15-12-20 11:16

Terör örgütü PKK ile Peşmerge güçleri arasında çatışma: 1 ölü

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Duhok kentinde terör örgütü PKK ile IKBY’ye bağlı Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti.Duhok’a bağlı İmadiye ilçesi yakınlarındaki Birkari bölgesinde gece geç saatlerde, Peşmerge güçlerinin kontrol noktasında durmayan terör örgütü PKK’ya ait bir araçta bulunanlar ile IKBY Peşmerge güçleri arasında başlayan kavga daha sonra silahlı çatışmaya dönüştü.

Haber 14-12-20 12:33

IKBY’deki protestoların bilançosu açıklandı: 8 ölü, 54 yaralı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) geçen hafta başlayan protestolarda 8 kişi hayatını kaybederken 54 ayrı kişinin de yaralandığı açıklandı.IKBY’de memurların maaşlarına yapılan kesinti ve gecikme nedeniyle geçen hafta başlayan protestolara ilişkin açıklama yapan Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, 3-9 Aralık tarihleri arasında meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişinin öldüğünü ve 54 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haber 10-12-20 15:42

Irak’taki protestolarda 3 kişi daha öldü

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye ilinde maaş protestolarında bugün 3 kişi hayatını kaybetti.IKBY ile Bağdat yönetimi arasında yaşanan petrol gelirini paylaşma konusundaki anlaşmazlık nedeniyle maaşların ödenmemesi üzerine başlayan protestolar Süleymaniye’nin diğer bölgelerine sıçradı.

Haber 08-12-20 18:07

IKBY’deki protestolarda ölü sayısı 2’ye yükseldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentinde ekonomik krize yönelik protestolarda meydana gelen şiddet olayları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2, yaralıların sayısı ise 8 olarak açıklandı.

Haber 08-12-20 13:45

IKBY’de protestocular siyasi parti binalarını ateşe verdi: 1 ölü, 6 yaralı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentinde protestocular siyasi partilerin binalarını ateşe verdi.

Haber 07-12-20 18:41

IKBY’de protestocular binaları ateşe verdi

Irak’ın kuzeyinde yer alan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Süleymaniye ilinde yaşanan ekonomik krizi protesto eden bir grup, Kürdistan Demokratik Partisi’ne (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) ait parti binalarını basarak ateşe verdi.Yaklaşık 2 aydır memurlarının maaşlarını ödemeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti protesto edildi.

Haber 06-12-20 20:30

Koalisyon güçleri konvoyu Irak’tan Suriye’ye geçti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir askeri konvoy dün akşam saatlerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçti.Irak - Suriye arasındaki el-Velid Sınır Kapısından bir kaynak, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait ve askeri malzeme ile lojistik destek taşıyan 40 araçlık konvoyun söz konusu sınır kapısından Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçtiğini bildirdi.

Haber 04-12-20 11:36

Terör örgütü PKK, Sincar’daki gelir kaynaklarına saldırıyor

TSK'nin Irak’ın kuzeyindeki yoğun operasyonları nedeniyle zor durumda kalan terör örgütü PKK, bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Sincar’da varlığını sürdürmeyi hedefliyor

Yurthaber 26-11-20 10:18

Terör örgütü PKK, IKBY’de petrol kuyusuna saldırdı: 2 yaralı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Duhok kentindeki petrol kuyusuna terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 2 Peşmerge yaralandı.Sabah saatlerinde Irak’ın Türkiye sınırına yakın Amediye ilçesine bağlı Çemanke kasabasında görev yapan Peşmerge güçlerine saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK, bu kez IKBY’nin Duhok kentinde yer alan Nusra köyündeki petrol kuyularına saldırdı.

Haber 04-11-20 21:40

PKK’lı teröristler Peşmerge gücüne saldırdı: 1 ölü, 2 yaralı

Irak’ın kuzeyindeki Duhok iline bağlı Amadiye bölgesinde terör örgütü PKK militanları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine saldırdı.

Haber 04-11-20 15:27

IKBY'den Fransa'ya destek ziyareti!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi'nden bir heyet, İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle İslam dünyasının tepki gösterdiği Fransa'nın Erbil Başkonsolosluğu'na "destek" ziyaretinde bulundu. İki gün önce de, IKBY Fransa Temsilciliği, İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle İslam dünyasının tepki gösterdiği Fransa'ya destek mesajını sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından silmişti.

Haber 29-10-20 15:50

Sincar'da anlaşma tamam! Terör örgütü PKK bölgeden çıkarılacak

Irak merkezi yönetimi ile IKBY arasında imzalanan anlaşmada, "PKK’nın Sincar ve çevresindeki bölgelerde varlığı sonlandırılacak. PKK ve ona bağlı tüm yapıların bölgede hiçbir rolü olmayacak." maddesi de yer aldı.

Haber 10-10-20 20:07
pkk

IKBY Başbakanı Barzani: Saldırı karşılıksız kalmayacak

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarından gerçekleştirilen saldırıya yönelik yaptığı açıklamada saldırının karşılıksız kalmayacağını ifade etti.Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki Uluslararası Havalimanı yakınlarına gerçekleştirilen roketli saldırıya ilişkin IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’den açıklama geldi.

Haber 01-10-20 00:16