Istanbul Kultur Sanat Vakfi Haberleri

Mehmet Topal, Down Sendromlular için verdiği iftarda sanat ve spor dünyasını buluşturdu

Sezer AFŞAR - Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) - Sanat ve futbol camiası Down Sendromlularla iftarda bir araya geldi. Aktif futbol hayatı döneminde Down sendromlulara sıkça destek veren Mehmet Topal, pandemi döneminde ara verdiği buluşmalara bu kez teknik adam olarak devam ediyor. Mehmet Topal ile eşi Selda Topal, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, Down Sendromlu bireyler için özel bir buluşma düzenleyip sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerini iftarda bir araya getirdi.

Spor 2024-03-21 11:11:41

Kahkaha dolu gecelere davetlisiniz! En yeni oyunlar ve sevilen stand-up gösterileri burada

Tiyatro sahnelerinin büyülü atmosferinde, kahkahalarla dolu unutulmaz akşamlar yaşamaya ne dersiniz? İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir ve daha pek çok ildeki güncel tiyatro ve stand-up gösterimlerini bu içeriğimizde sizin için bir araya getirdik. Gülme garantili, renkli ve eğlenceli gösterimler için şimdiden yerinizi ayırtın, heyecan dolu bir kültür sanat deneyiminin tadını çıkarın! İşte detaylar...

Magazin 2024-02-21 17:13:06

18. İstanbul Bienali'nin açılışı 2025'e ertelendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV) bu yıl düzenlenmesi planlanan "18. İstanbul Bienali" 2025'e ertelendi.

Yurthaber 2024-01-19 15:14:46

Başkan Tekin’den o projeye tam destek

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ceylin Naz Eryılmaz’ın "TÜBİTAK 2204-A" projesi çerçevesinde Pazaryeri’nin yöresel katma değerli ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmasına Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den tam destek geldi.

Yurthaber 2024-01-16 11:38:12

AKM'de görme ve işitme engelli bireyler için Erişilebilir Tiyatro dönemi başladı

Türk Telekom, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle görme ve işitme engelli bireylerin kültür ve sanat etkinliklerine katılımını artırmak amacıyla "Erişilebilir Tiyatro" projesini başlattı.

Yurthaber 08-01-24 14:10

Dolmabahçe Sarayı'na nasıl gidilir? Dolmabahçe Sarayı nerede, hangi semtte?

Ülkemizde yer alan birçok müze çok eski zamanlardan günümüze ulaşmış olan binaları, sanat eserlerini ya da yazılı kaynakları yerli ve yabancı ziyaretçileri ile buluşturmaktadır. İstanbul müze bakımından en zengin iller arasında yer alır. Hem tarihi hem de mimari özellikleri ile dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı da bu müzelerden biridir.

Haber 21-11-23 22:47

Emre Kurttepeli; GBA Contemporary Istanbul Talks: Sanat, Girişimcilik, Melek Yatırımcı konulu panele panelist olarak katıldı

Dünya hızla dijitalleştikçe, yaratıcı sektör de payını alıyor. Ekran çağında yaşıyoruz ki bu sebeple medya sanatının artışı süpriz olmuyor. Dijitalizasyona ayak uydurarak sanatyapıtları değişiyor.

Finans 06-07-23 12:31

3. İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin açılışı AKM'de yapıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "İstanbul Dijital Sanat Festivali"nin açılışı, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı.

Yurthaber 02-06-23 07:36

Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" Öğrenci Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Yurthaber 24-05-23 10:02

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ulaşım esnafıyla İstanbul'daki iftarda buluştu:

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Yenikapı'daki Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Ulaşım Esnaf Odaları ve Birlikleri İftar Programı"na katıldı.

Yurthaber 17-04-23 07:53

İlyas Salman TKP'den İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı

Türkiye 14 Mayıs'taki seçimlere hazırlanırken, siyasi partilerden de milletvekili adaylıkları için sürpriz isimler gelmeye devam ediyor. Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'un Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olmasının ardından sanat dünyasından bir isim daha adaylığını açıkladı. Oyuncu ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman da Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Haber 31-03-23 20:41

Erdal Uğurlu neden öldü, hastalığı neydi? Erdal Uğurlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? 57 yaşında vefat etti!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde balet ve koreograf olarak görev yapan Erdal Uğurlu hayatını kaybetti. Okan Bayülgen paylaşımında, "Erdal Uğurlu, hayatımız, sanat, diğer her şey, sen diğer her şeyde öldün, hayatımız, sanat devam ediyor. Ne saçma değil mi?" ifadelerini kullandı. Peki Erdal Uğurlu neden öldü, hastalığı neydi? Erdal Uğurlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilenler...

Haber 11-12-22 16:56

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu, Gümüşhane'de açılış törenine katıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gümüşhane'de, Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi açılış törenine katıldı. Konuşmaların ardından Akşener ve İmamoğlu, açılış kurdelesini birlikte kesti.

Haber 20-10-22 15:15

Başkent'te güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile usta sanatçılar aynı sahneyi paylaştı

Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Ankara ve İstanbul radyolarından ses sanatçıları, 12 güzel sanatlar lisesi öğrencisi ile Türk sanat ve halk müziğinden eserler seslendirdi

Yurthaber 11-10-22 00:33

MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "(İstanbul Resim ve Heykel Müzesi) koleksiyonunda resim, heykel, seramik, hat, ikon ve enstalasyon olmak üzere yaklaşık 12 bin adet yapıt bulunuyor. Yeni binasıyla daha önce teşhire çıkarılmayan pek çok eseri de sanatseverlerle buluşturma imkanına kavuşmuş oluyoruz" - "İnşa edilen bu zarif sanat evi, görevini bihakkın yerine getirmenin ötesinde bugün dünyada bir Türkiye markasına dönüşmekte olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin de önemli duraklarından biri olmuştur. Devletimizin sunduğu bu destekler, en üst makamdan başlayarak ortaya bir irade koymaktadır"

Yurthaber 09-10-22 17:06

Fatih'teki 1600 yıllık açık hava Bizans sarnıcı restore ediliyor

İstanbul'daki 3 açık hava sarnıcından biri olan, "Yavuz Sultan Selim Sarnıcı" diye de bilinen Çukurbostan'daki Aspar Sarnıcı'nın restorasyon projesi Fatih Belediyesince başlatıldı - Sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz: - "Bunlar dünyada benzeri olmayan dev su hazneleri. Suyun insanlık tarihi boyunca ne kadar önemli olduğunu, uygarlığın gelişmesine nasıl katkı sağladığını anlamak ve İstanbul tarihini algılamak açısından bu mekanlar çok hoş"

Yurthaber 05-10-22 11:06

Diyarbakırlılar Sur Kültür Yolu Festivali'nde tiyatroya doyacak

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'nin 18'incisi, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır'da düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Çınar: - "Diyarbakır seyircisini sanat, tiyatro, opera ve resim yönünden çok yönlü bir festival bekliyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon ve Van'dan çok güzel oyunlar seçtik. Festivale yoğun ilgi var. Biletlerimiz tükenmek üzere"

Yurthaber 04-10-22 12:00

7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı başladı

Bu yıl 29 ülkeden 250'yi aşkın yayınevini ağırlayacak fuarda 100'ü aşkın konferans, panel, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, şiir dinletisi, konser, sergiler, tiyatro gösterisi ve sanat atölyesi gerçekleştirilecek

Yurthaber 01-10-22 16:11

Besteci ve piyanist Aydın Karlıbel, 35 yıl sonra İDOB'dan emekli oldu

Karlıbel, sanat hayatının 35 yılını geçirdiği İstanbul Devlet Opera ve Balesine (İDOB) veda etti

Yurthaber 28-09-22 12:44

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bread and Puppet Theater’ın dev kuklalarına ev sahipliği yaptı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Alper Akyüz: - "Bread and Puppet Tiyatrosu’nu bölümümüz ev sahipliğinde kampüsümüzde ağırlamak istememizin nedeni grubun sosyal konularda duyarlı sanat anlayışını gönüllüleri sürecin oyun yazımı, uyarlaması ve kuklaların yapımı dâhil her aşamasına katarak yaşama geçirmesiydi"

Yurthaber 15-09-22 19:16

QUA Granite, Contemporary Istanbul'un partneri oldu

Contemporary İstanbul, 17 - 22 Eylül 2022'de dünyanın dört bir yanından 65 çağdaş sanat galerisi ve 558 sanatçıya ait 1.476 eserle sanatseverlerle buluşacak

Yurthaber 15-09-22 10:36

17. İstanbul Bienalinin resmi açılış töreni yapıldı

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: - "İKSV olarak, İstanbul Bienali'yle özgün ve özgür bir güncel sanat platformu yaratabildiğimiz için sevinç ve kıvanç duyuyoruz" - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: - "Kültür sanat yaşamını zenginleştiren ve geliştiren her türlü çalışmanın ve çabanın parçası ve destekçisi olmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 14-09-22 09:41

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 16 Eylül'de başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Çanakkale, Diyarbakır ve Konya ve civar illerde yaşayanlar, bir ayı aşkın sürede tam anlamıyla kültür ve sanata doyacak" - "Kültür sanat coşkumuzu bu 5 şehrimizden tüm Türkiye'ye dalga dalga yayacağız. Bu şehirlerimize gelecek yıl Nisanda İzmir'imizi de ekleyeceğiz. Ayrıca Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nı da Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alacağız"

Yurthaber 06-09-22 14:57

Yapay zekâ ile sanat üretmek sanıldığı kadar kolay değil

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İpek Sucu: - "Yazılım ve animasyon gibi tasarımların da dijital sanat olarak kabul edildiği günümüzde dijital ortamda sanat eserlerini üretmenin kolaylık sağladığı düşünülmesinin aksine, teknolojide sanat üretmenin basit bir olgu olmadığı da ortaya çıkmaktadır" - "Dijital sanatta, sanat eserlerini ortaya çıkartmak için bilgisayar program bilgisini yüksek donanımda kullanarak sanat eserini şekillendirmek gerekiyor"

Yurthaber 25-08-22 09:54

İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir, yapacakları çalışmaları anlattı:

"Özellikle kültür, sanat ve spor alanında önemli çalışmalarımız olacak"

Yurthaber 20-08-22 14:45

Contemporary Istanbul Vakfı, Tosyalı Holding iş birliğinde 5 sanatçıya ev sahipliği yapıyor

Artist in Residence programı kapsamında konuk edilen sanatçılar, seçtikleri hurda ve atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor - Sanatçıların öne çıkan eserlerinden oluşan bir seçki, 17-22 Eylül tarihleri arasında Contemporary Istanbul'un 17. edisyonunda Tersane Istanbul'da sergilenecek

Yurthaber 10-08-22 14:41

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Yurthaber 31-07-22 14:16

Tosca operası 13. Uluslararası İstanbul Opera Festivalinde sahnelendi

Eserde başrolleri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan ile Rumen opera sanatçısı Angela Gheorghiu yorumladı

Yurthaber 21-07-22 12:45

İstanbullular dikkat! Valilikten uyarı geldi: Toplu ulaşım kullanın

İstanbul Valiliği'nden bugün için İstanbullulara önemli bir uyarı geldi. Valilik, bugün Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi temel atma töreni ve birçok ilçedeki kültür-sanat etkinliklerinden dolayı, vatandaşlara alternatif güzergahları ve toplu ulaşım araçlarını kullanmaları önerisinde bulundu.

Haber 29-05-22 09:30

2. İstanbul Dijital Sanat Festivali, 3 Haziran'da başlayacak

Festivalde, sanatçılar Afra Sönmez, Ali Phi, Bahar Ergül, Balkan Karışman, Deniz Yılmaz, Deniz Töleğen, Nohlab, Orhan Kavrakoğlu, Osman Koç, Shusha, Entangled Others ve Volkan Dinçer'in eserleri yer alacak

Yurthaber 25-05-22 11:48

4. Uluslararası İstanbul Trienali açıldı

Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı ressam Hülya Yazıcı: - "Bu trienal, İstanbul'un çok katmanlı kültürel yapısına ve aynı zamanda mekansal katmanlarına okuma yapmak gibi bir şey"

Yurthaber 13-05-22 14:47

Yer İstanbul… 200 yıllık genelevin yıkımı sırasında ortaya çıktı!

İstanbul’daki tarihi genelevlerinin yıkımından dikkat çeken haberler geldi. Beyoğlu Belediyesi tarafından yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu. Kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan genelevleri ile ilgili son durum hakkında ise belediyeden açıklama geldi.

Haber 14-04-22 08:09

Manisa'daki Çancı ailesi Saya'nın Sesi için atölyede

Sanatçı Betül Kotil'in, İstanbul Havalimanı'nın metro çıkış kısmına yerleştirilmek üzere tasarladığı İGART Sanat Projeleri Yarışması'nı kazanan "Saya'nın Sesi" adlı eserinde kullanılacak çanlar, Demirci ilçesinde 4 kuşaktır çan üreten Çancı ailesi tarafından hazırlanıyor - Aile üyelerinden Fatih Çancı: - "Her zaman ürettiğimiz standart çanların dışında biraz daha özel bir çalışma olacak"

Yurthaber 20-03-22 11:42

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor söyleşi programı

İstanbul Kent Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Korkmaz Bilgin: - "İnsan, mezun olunca ne kadar para kazanacağım diyerek başlamamalı. Aksine, dört seneyi iyi geçirebileceği bir eğitim ortamının olup olmadığına bakmalı"

Haber 25-02-22 12:22

Diyarbakır'da sahnelenen Kürtçe tiyatro oyunu turneye çıkacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ve sahnelenen "Deri" isimli Kürtçe tiyatro oyunu beğeniyle izlendi - Tiyatro ve Sinema Şube Müdürü ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici: - "Sanatsal anlamda üstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Oyun, festivallere çağrılıyor. İstanbul, Adana, Ankara, Mersin, Şanlıurfa, İzmir gibi illerde turneler programlıyoruz"

Yurthaber 22-02-22 11:03

İstanbul'da suya zam gelecek mi? İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu'nda gerginlik

"İstanbul'da suya zam gelecek mi?" sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu için toplandı. Genel Kurul toplantısı Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. İBB Meclisi'nde su fiyatlarına yapılacak zamların görüşüldüğü oturumda tartışma çıktı. Tartışma sırasında kısa süreli arbede de yaşandı. Öte yandan İSKİ'nin zam talebini içeren teklif AK Parti ve MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Haber 16-02-22 19:56

ABD'li milyarder koleksiyoncu tarafından çalınmıştı! 14 Anadolu kökenli eser yurda dönüyor

Anadolu kökenli 14 eser için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığının 2 yıl süren çalışması sonuç verdi. Dünyanın en büyük antik sanat eseri koleksiyoncularından olan Michael Steinhardt’ın çaldığı tespit edilen eserler, Manhattan Savcılığı tarafından Türkiye’ye iadesi için New York Başkonsolosluğuna teslim edildi. Ankara’ya getirilecek olan eserler, özel bir lansmanla tanıtıldıktan sonra İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek.

Haber 22-01-22 01:08

Münir Özkul kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? İşte Münir Özkul'un hayatı...

Türk sinemasının önde gelen oyuncularından biri olan Münir Özkul, 5 Ocak 2018'de hayatını kaybetti. İstanbul Erkek Lisesi mezunu Münir Özkul, sanat hayatına lise öğrencisiyken 1939'da Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile adım attı. Bir süre İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine ve Edebiyat Fakültesinin sanat tarihi bölümüne devam etti. 1948'de Ses Tiyatrosu'nda gösterilen "Aşk Köprüsü" isimli oyun ile profesyonel oldu. İşte Münir Özkul'un sanat ve özel hayatı...

Magazin 05-01-22 09:20

Kültür Yolu başkentten de geçecek

İstanbul AKM'nin açılmasının ardından İstiklal Caddesi'ndeki kültürel mekanların değerlendirildiği Beyoğlu Kültür Yolu festivalinin benzeri Ankara'da da yapılacak - Bahar aylarında düzenlenmesi öngörülen festivalde, CSO Ada Ankara Yerleşkesi ile Ankara'nın tarihi mekanları, sokakları ve müzeleri, konserlere, çalıştaylara, söyleşilere ev sahipliği yapacak - CSO Şefi ve CSO Ada Ankara Sanat Yönetmeni Cemi'i Can Deliorman: - "Dünyanın birçok yerinden farklı türde müzik yapan grupları buraya getirecek, çok beğenilen, ses getirecek, dinleyiciyi buraya çekecek bir içerik hedefliyoruz" - "Festival için uluslararası etki bırakacak bir müzikal içerik tasarlıyoruz"

Yurthaber 15-12-21 11:10

60 Yıllık Başarı Hikayesi: Almanya İkinci Vatan paneli Berlin'de gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi Global Başkanı Enver Yücel: - "Dün kas gücüyle buradaydık, şimdi akıl gücüyle buradayız. Bizler Almanya’da, ABD'de, İngiltere'de ve Gürcistan'da o ülkenin yasalarına göre üniversiteler kurduk" - "Araştırma projeleri ile Berlin-İstanbul arasında bilim ve sanat köprüsü yapacağız"

Yurthaber 01-11-21 14:19

İstanbul ve Diyarbakır Üç Masada Buluşacak

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in sergisi için Diyarbakır’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, işadamlarıyla biraraya geldi. Toplantını sonunda, iki kent arasında işbirliğinin geliştirilmesi için kültür-sanat, turizm ve ekonomi alanlarında üç masa kurulması kararlaştırıldı

Haber 17-10-21 00:43

Meksikalı yönetmenden İstanbul çıkartması! Ünlü yönetmen Carlos Reygadas İstanbul'a gelecek

İlk uzun metraj filmiyle Cannes Film Festival'inde ödül kazanan yönetmen, Bosphorus Film Lab kapsamında 29 Ekim'de düzenlenecek masterclass etkinliğine ve festivalin kapanış gecesine katılacak. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "9. Boğaziçi Film Festivali", Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas'ı sinemaseverlerle bir araya getiriyor.

Trend 15-10-21 11:21

Müzikseverlerin takvimi sonbaharda da dolu

Türkiye’nin kültür sanat lokomotifi Kerki Solfej, sonbahar konserleriyle İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te müzikseverleri buluşturmaya devam ediyor.

Magazin 07-10-21 14:07

İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor, nasıl kayıt olunur? İSMEK kursları neler 2021?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) binlerce vatandaşa ücretsiz eğitim fırsatı sunuyor. Mesleki eğitimlerden kişisel gelişime kadar vatandaşların faydalanması için ücretsiz eğitim sunan İSMEK 4 dalda, 22 alanda hizmet verecek. Başvurular online olarak kabul ediliyor. İşte detaylar...

Haber 24-09-21 23:28

Kanuni Sultan Süleyman tablosu, Fatih Sultan Mehmet’in portresinin yanında yerini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in portresinden sonra, Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosuna da ev sahipliği yapmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her iki sanat eserinin, Fatih tarafından 566 yıl önce yaptırılan ve faaliyetine devam eden Haliç Tersanesi’nde kurulacak Sanat Müzesi’nde sergileneceği söyledi.

Haber 24-06-21 01:08

Fransa ve Türkiye Arasında Renkli Bir Sanat Köprüsü

"İstanbul-Montparnasse: Paris ekolünde Türk ressamlar" adlı kitap, siyasi ve diplomatik açıdan zor bir dönemden geçen Türkiye ve Fransa arasında yeni ve renkli bir sanat köprüsü kurmayı amaçlıyor

Magazin 15-05-21 18:23

Sami Özer kimdir? Sami Avni Özer kaç yaşında? Sami Özer nereli?

Sami Özer, Türk tasavvuf müziği sanatçısıdır. Ünlü tasavvuf müziği sanatçısı olarak bilinen Emin Ongan’ın öğrencisi olarak da tanınan Sami Özer, 13 yıl boyunca Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Klasik Türk Müziği eğitimi almıştır. 1974 yılında düzenlenen “Altın Ses” yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında birincilik ödülüne sahip olan Sami Özer, TRT İstanbul Radyosu’nda da bir süre görev almıştır.

Haber 19-04-21 11:33

Fransız sanat tarihçisi kitabında 11 Türk ressama yer verdi

Fransız sanat tarihçisi Clotilde Scordia, "İstanbul Montparnasse" adlı kitapta Fransa’da yaşamış 11 Türk ressamının eserlerine ve yaşantılarına yer verdi.

Trend 19-03-21 10:30

Kadir Topbaş’ın ismi Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ne verildi

Son dakika haberine göre hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ismi Yenikapı’da yaşatılacak. İBB meclis toplantısında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi ile Yenikapı Meydanı’nın isimlerinin "Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Haber 09-03-21 11:06