Istanbul Teknik Universitesi Jeoloji Muhendisligi Haberleri

Evliliklerine ikinci kez şans vermişlerdi! Fatih Terim'in kızı Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı boşandı

Ünlü teknik adam Fatih Terim’in küçük kızı Buse Terim, 2014 yılında görkemli bir düğünle evlendiği Volkan Bahçekapılı ile boşandı. Daha önce evliliklerine ikinci kez şans veren ünlü çiftin davası bugün (26.03.2024) İstanbul 3. Aile Mahkemesi’nde görüldü.

Magazin 2024-03-26 14:33:18

Mehmet Topal, Down Sendromlular için verdiği iftarda sanat ve spor dünyasını buluşturdu

Sezer AFŞAR - Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) - Sanat ve futbol camiası Down Sendromlularla iftarda bir araya geldi. Aktif futbol hayatı döneminde Down sendromlulara sıkça destek veren Mehmet Topal, pandemi döneminde ara verdiği buluşmalara bu kez teknik adam olarak devam ediyor. Mehmet Topal ile eşi Selda Topal, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, Down Sendromlu bireyler için özel bir buluşma düzenleyip sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerini iftarda bir araya getirdi.

Spor 2024-03-21 11:11:41

Şişli'de elektrik panosunda meydana gelen patlamada bir kişi yaralandı

Şişli'deki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde elektrik panosunun patlaması sonucu bir kişi yaralandı.

Yurthaber 2024-03-20 14:04:30

İTÜ Maslak kampüsündeki inşaat alanında çıkan yangın kontrol altına alındı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsü içerisindeki inşaat alanında işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 2024-03-06 10:21:42

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın çıktı, ekipler olay yerine sevk edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın çıktı, ekipler olay yerine sevk edildi.

Yurthaber 06-03-24 08:31

SON DAKİKA | İTÜ yerleşkesinde yangın! Dumanlar Sarıyer'deki pek çok noktadan gözüküyor

Son dakika haberi: İstanbul Sarıyer'de yangın paniği! Maslak'ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa yerleşkesinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kampüste işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayda ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

Haber 06-03-24 08:29

İstanbul ve çevre iller de sallanmıştı! Prof. Dr. Özden 'Depremden hemen sonra' diyerek 'enteresan' detayı açıkladı

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş sarsıntı İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de hissedilmişti. Depremin analizini yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, "Depremden hemen sonra şu ana kadar hiçbir artçı sarsıntının olmaması da enteresan. Dolayısıyla bunu izlemek gerekiyor." dedi.

Haber 05-03-24 15:54

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için kritik uyarı! Bugün deprem olsa şaşırmayacağımız yerler Dikkat çeken İstanbul değerlendirmesi...

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye'de 24 ilin diri fay hattı üzerinde konumlandığına dikkat çekti. Tüysüz ayrıca İstanbul'da da derhal araştırmaların başlaması gerektiğine dikkat çekerken, İstanbul'daki 1 milyon 160 bin konuttan 750 bin tanesinin hasar göreceğini açıkladı. Hangi kentlerin öncelikli riskli olduğunu da açıklayan Tüysüz, bu kentlerde her an deprem olabileceğini ifade etti. İşte Tüysüz'ün işaret ettiği ve dikkat edilmesi gereken o iller!

Haber 04-03-24 12:16

Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki seferler normale döndü

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki teknik arıza nedeniyle bir süre gecikmeli yapılan seferlerin normale döndüğünü duyurdu.

Yurthaber 01-03-24 09:58

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ’de ders verecek

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) çevrim içi ders verecek.

Haber 25-02-24 18:04

Prof. Dr. Naci Görür 'ülkenin bir numaralı gündemi deprem olmalı' diyerek o fay hattıyla ilgili uyarıda bulundu

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli kentler yapılması gerektiğini vurguladı. Deprem konusunda uyarılarda bulunan Görür, Doğu Anadolu Fay'ına dikkat çekti. Görür, 'bu ülkenin bir numaralı gündemi deprem olmalı.' ifadelerini de kullandı.

Haber 05-02-24 18:33

Kırılmayan fay uyarısı korkuttu! '7 büyüklüğünde deprem potansiyeline sahip’

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, Elazığ ile Bingöl arasındaki kırılmayan fay hattına dikkat çekerek korkutan bir uyarıda bulundu. Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralarda 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi. İşte detaylar...

Haber 04-02-24 12:59

İTÜ'den deprem araştırma merkezi! Türkiye'deki aktif faylar mercek altına alınıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATAM) hayata geçirildi. Merkezde; başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye'deki aktif fayların oluşturduğu tehlike ve risklere dair dinamik, sayısal, interaktif tehlike ve risk haritalama teknikleri geliştirilecek.

Haber 26-01-24 12:00

Orgazm sahnesi olay olmuştu! İstanbul İçin Son Çağrı filminin güzeli Beren Saat'in tarzı sosyal medyayı ikiye böldü

Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un yıllar sonra yeniden bir araya geldiği İstanbul İçin Son Çağrı filmi büyük bir ilgiyle izlendi. Her sahnesi olay olan filmde Beren Saat'in orgazm sahnesi uzun süre konuşuldu. Beren Saat Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Yılın Yıldızları Ödülleri gecesinde Yılın En İyi Sinema yıldızı seçildi. Güzel oyuncu tarzıyla da sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 12-01-24 16:01

Orgazm sahnesi uzun süre konuşulmuştu! İstanbul İçin Son Çağrı filminin yıldızı Beren Saat'in ödül gecesi tarzı olay oldu

Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'u yıllar sonra yeniden buluşturan İstanbul İçin Son Çağrı filmi büyük ses getirdi. Her sahnesi olay olan filmde en çok Beren Saat'in orgazm sahnesi konuşulmuştu. Beren Saat Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Yılın Yıldızları Ödülleri gecesinde Yılın En İyi Sinema yıldızı seçildi. Güzel oyuncu tarzıyla da sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 12-01-24 07:15

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos bu akşam İstanbul'da!

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos, 20.30’da İstanbul Havalimanı’nda olacak.

Spor 08-01-24 15:52

Yıllarca yalan mı söylemiş? 'Meteoroloji uzmanı' Kerem Ökten için olay 'sahte diploma' iddiası... Mikdat Kadıoğlu paylaştı, küfürlü yanıt geldi

Meteoroloji uzmanları arasında 'sahte diploma' atışması bir anda gündem oldu. Hava durumu tahminleriyle bilinen ve İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak tanıtan Kerem Ökten'in diplomasının sahte olduğu iddia edildi. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu'nun gündem yaratan iddiası sonrası Ökten'den yanıt geldi. Söz konusu yanıtta Ökten'in küfürlü ifade kullandığı görülürken, takipçilerinden avukatlık desteği istedi.

Haber 08-01-24 07:08

Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan taklidine, Muhammed Nur Nahya'dan gülümseten yorum! 'Teknik iyi ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ses tonunun benzerliğiyle tanınan ve sosyal medyadaki videolarıyla fenomen olan Muhammed Nur Nahya'dan dikkat çeken bir paylaşım daha geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün akşam katıldığı bir canlı yayında Erdoğan’ın sesini taklit etmesi ile ilgili yorum yapan Nahya, tepkisi ile yine güldürdü.

Haber 29-12-23 13:59

Türkiye Model Uçak Şampiyonası 2024 yılında Manisa’da yapılacak

Model Uçak ve Model Roket Türkiye Şampiyonasında, Türkiye Şampiyonu olan Alaşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Model Uçak Takımı desteklerinden dolayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu ziyaret ederek 2024 yılında Manisa’da yapılacak olan şampiyonada hedeflerinin yine Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Yurthaber 08-12-23 08:10

İstanbul'un bir günde aldığı yağış, yağmur suyu hasadıyla 100 günlük suya dönüşebilirdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, çarşamba günü İstanbul'a düşen yağış miktarının kentin 100 günlük suyuna denk geldiğini, yağmur suyu hasadı yapılmadığı için bunun elde edilemediğini söyledi.

Yurthaber 01-12-23 11:02

Spor dünyasını sarsan dolandırıcılık! Tam 25 milyon dolar! Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera... Ünlü isimler mahkemeye başvurmuştu, detaylar ortaya çıktı: Tüm birikimimi zimmetine geçirdi!

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmadaki detaylar ortaya çıktı. Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, "Bu süreç beni çok yıprattı" derken, Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise "Tüm birikimimi kandırarak zimmetine geçirdi" ifadelerini kullandı.

Spor 20-11-23 16:29

İstanbul merkezli Sahte ses operasyonunun detaylarına ulaşıldı

Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından yakalanan şüphelilerin 37 müştekiyi 4 milyon 500 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Yurthaber 26-10-23 15:01

Profesör Yılmaz, 'İstanbul depremi kaçınılmaz' dedi ve bir ili daha uyardı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, İstanbul depremiyle ilgili konuştu. Yılmaz, "İstanbul ve çevresini etkileyecek deprem olacak mı? Evet, kaçınılmaz. İstanbul çevresini etkileyecek çok büyük bir deprem olacak, İstanbul'u buna hazırlamak gerekiyor" dedi.

Haber 19-10-23 20:17

İstanbulspor'da Fatih Tekke'nin yerine gelen isim resmen açıklandı! 2 yıllık sözleşme imzalandı...

İstanbulspor’da teknik direktörlük görevine Hakan Yakın getirildi. Süper Lig’in 6. haftasında Gaziantep FK ile oynanan ve sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan sarı-siyahlılar, Fatih Tekke ile yollarını ayırmıştı. İstanbul ekibi teknik direktörlük görevi için Hakan Yakın ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Spor 16-10-23 19:23

Kayserispor'dan ilginç hareket! Eski teknik direktörü Çağdaş Atan için lokma dağıttı...

Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koç, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Çağdaş Atan için lokma dağıttırdı. İstanbul Kadıköy'deki Söğütlüçeşme Camii'nde Atan hayrına 10 bin kişiye lokma dağıttıran Koç, "Kayserispor, herkesin hayallerinden de ideallerinden de bütçelerinden de büyüktür." dedi.

Spor 02-10-23 17:54

Emre Belözoğlu geri dönüyor! İstanbul ekibi ile görüştü, ilk görüşme olumlu...

RAMS Başakşehir ile yollarını ayıran Emre Belözoğlu'nun yeni adresinin neresi olacağı merak edilirken, genç teknik adam çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. İşte detaylar...

Spor 28-09-23 16:52

Metroda şaşkına çeviren görüntüler! Arıza oluşunca vatandaşlar raylarda yürüdü, sinirler gerildi: Metro İstanbul son gelişmeyi duyurdu

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda teknik arıza oluştu. O sırada araçta bulunan vatandaşlar trenden inerek raylarda yürüdü. Metro İstanbul arızayla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat sonra seferlerin normale döndüğü belirtildi.

Haber 26-09-23 09:47

Naci Görür'den o ille ilgili dikkat çeken açıklama! Tehlike yok...

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'da düzenlenen deprem çalıştayında önemli açıklamalarda bulundu. Görür, 'Eğer ölmeyeceksek kentleri deprem dirençli yapacağız' ifadelerini kullandı.

Haber 22-09-23 20:30

Depremin büyüklüğü 8.4’e ulaşabilirdi Uzman isimden çok çarpıcı sözler 'Bunu durduran şey... diyerek sıraladı

Fırat Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ile ABD’deki Colorado Üniversitesi’nde görev yapan sismolog Roger Bilham, önemli açıklama yaptı. Bilham, 2020 ve 2023 depremlerinin normalde olduğundan daha büyük bir deprem olabileceğini, bunu bölgedeki ’quartz schist’li kayaların engellediğini söyledi. Görür ise Kuzey Anadolu Fay hattının dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Haber 21-09-23 16:17

Son Dakika! THY uçağının iniş takımında ceset bulundu!

Son Dakika! Türk Hava Yolları'nın (THY) Amsterdam-İstanbul uçağında iniş sonrası gerçekleşen teknik incelemede uçağın iniş takımında ceset bulundu. Henüz kimliği belirlenemeyen ceset hakkında polis soruşturma başlattı.

Haber 15-09-23 10:18

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023: YKS ile İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları!

YKS 2023 sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Tercih süreci öncesi taban puanları, başarı sıralamaları ve Üniversitelerin kontenjanları internette araştırılıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'ni hayal eden birçok aday tapan puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili detayları merak ediyor. ÖSYM her sene üniversite sınavının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayımlıyor. Peki, 2023 İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları açıklandı mı?

Egitim 21-07-23 08:49

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ 2023! 2 yıllık ve 4 yıllık İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralaması

İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları hakkında araştırmalar YKS sonuçları için geri sayım sürerken merak edildi. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda düzenlenen sınavın sonuçları açıklanınca tercih süreci başlayacak ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim görmek isteyenler taban puanı, kontenjan, başarı sırlaması gibi unsurlara dikkat edip tercih yapacak. İşte İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları!

Egitim 17-07-23 14:56

Emre Kurttepeli SeedCamp’a konuşmacı olarak katıldı

Türkiye’de daha önce bir etkinlik yapmayan Seedcamp ilk defa 30 Nisan’da Yalım Gerger ve İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE öğrenci kulübünün organizatorlüğünü üstlenmesiyle Avrupa’da yapılacak olan 5 Seedcamp’ten birini İstanbul’da ITU Maslak Kampüsü KSB Oditoryumunda düzenledi. Emre Kurttepeli SeedCamp’a Konuşmacı olarak katıldı.

Finans 06-07-23 13:08

THY uçağı acil iniş yaptı

THY'nin Siirt-İstanbul seferini yapan uçağı teknik arıza nedeniyle Batman'a acil iniş yaptı.

Haber 22-06-23 18:01
thy

Süper Lig ekibinden sürpriz hamle! İki eski Beşiktaşlı hoca ile görüşme yapıldı...

Spor Toto Süper Lig'de sezonun sona ermesinin ardından gözler transfere ve yapılacak olan hamlelere çevrildi. Bitime kısa bir süre kala teknik direktör Andrea Pirlo ile yollarını ayıran Karagümrük'te yeni teknik direktörün kim olacağı merak ediliyordu. Farklı hoca tercihleriyle dikkat çeken İstanbul ekibinde gündeme tanıdık bir isim geldi. İşte detaylar...

Spor 18-06-23 23:31

Karabük'te deprem ve kentsel dönüşüm sempozyumda ele alındı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, "Önce en riskli, can kayıplarına neden olması yüksek olan binaları tespit edip müdahaleleri ve kaynaklarımızı buralara yönlendirmemiz lazım. Burada kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı." dedi.

Yurthaber 01-06-23 07:47

Andrea Pirlo'nun ayrılığı sonrası Mbaye Diagne'den flaş yorum! Resmi açıklamanın ardından dayanamadı...

Spor Toto Süper Lig ekibi VavaCars Fatih Karagümrük'te flaş bir gelişme yaşanmış ve teknik direktör Andrea Pirlo ile yollar ayrılmıştı. Geride kalan 35 haftada topladığı 44 puanla 9. sırada yer alan İstanbul ekibinde İtalyan çalıştırıcı ile yolların ayrılmasının ardından takımın golcü oyuncusu Mbaye Diagne'den dikkat çeken bir yorum geldi. İşte detaylar...

Spor 24-05-23 16:31

Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" Öğrenci Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Yurthaber 24-05-23 10:02

Naci Görür'den Malatya Belediye Başkanı Gürkan'a tepki: Benim de adımı kullanıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın depremle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşım yapan Görür, "Malatya Belediye Başkanı depremde yıkılan evleri ve ölen canlarımızı azdıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıklarını ima ediyor ve bir vesile ile benim de adımı kullanıyor. Bir doğa olayını kutsal inançlarımızı da lekeleyecek şekilde yorumlayan bu bilgisiz zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum" dedi.

Haber 22-05-23 19:40

Naci Görür, 'deprem olasılığı yüzde 64' diyerek İstanbul için tarih verdi: 'En iyi ihtimalle...'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 1999'dan itibaren 30 sene içinde her an olmak üzere İstanbul'da 7 ve üzeri deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğuna vurgu yapan Naci Görür, "Bu 2029'a kadar bir süre demek. Bu tahmin 15 yıl artı veya eksi olarak düşünülüyor. Bu, en iyi ihtimali düşündüğümüzde 2044'e kadar zamanımız olabildiği anlamına geliyor" dedi.

Haber 18-05-23 08:33

Siber saldırılara karşı uzman yetiştirecek 4 yeni meslek yüksekokulu açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında imzalanan protokolle Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversiteleri bünyesinde 4 yeni siber güvenlik meslek yüksekokulu açılacak.

Yurthaber 16-05-23 11:37

Fatih Terim, ''müşteki'' sıfatıyla savcılığa ifade verdi

Teknik direktör Fatih Terim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir bankanın özel fonu aracılığıyla dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ''müşteki'' sıfatıyla ifade verdi.

Yurthaber 28-04-23 07:40

İGA'lı çocuklar depremzede kardeşleri için bisiklet süsledi

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın çocuk kulübü üyeleri ve İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 35 bisikleti süsleyerek depremzede çocuklara hediye etti.

Yurthaber 23-04-23 12:06

Yeni adresi İstanbul! Volkan Demirel sezon sonuna kadar o takımı çalıştıracak... İlk temas kuruldu

Eski Fenerbahçeli Volkan Demirel futbolculuk yıllarının ardından teknik adamlık yapmaya başlarken, Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'u çalıştırmış ama yaşanan deprem felaketi ile birlikte bir süre boşta kalmayı tercih etmişti. İsmi birçok kulüple anılan Demirel için sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

Spor 20-04-23 15:41

Son dakika: Süper Lig ekibinde beklenen oldu! Üst üste gelen kötü sonuçların ardından ayrılık...

Son dakika haberleri: Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig'i 2. sırada tamamlayan ve Süper Lig'e yükselen Ümraniyespor, beklentilerin altında bir performans sergilemişti. Spor Toto Süper Lig'de şu ana kadar geride kalan 30 haftada 23 puan toplayan İstanbul ekibi, son sırada yer almıştı. Üst üste gelen kötü sonuçların ardından Ümraniyespor'da teknik direktör Recep Uçar ile yollar resmen ayrıldı.

Spor 19-04-23 16:10

Kargo uçağı teknik arıza nedeniyle İstanbul'a geri döndü!

İstanbul Havalimanı'ndan kalkan Turkish Cargo'nun Airbus A330 tipi kargo uçağı, teknik bir arıza nedeniyle Bulgaristan hava sahası üzerinden geri döndü. Kargo uçağı, 19.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde indi. 

Haber 18-04-23 20:27

SON DAKİKA: Arda Turan teknik direktörlük kariyerine ilk adımı attı! Eyüpspor ile anlaşma sağladı, o maçta sahada olacak...

Son dakika... Eyüpspor'da İbrahim Üzülmez ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Zafer Turan getirilirken, yalnızca 17 gün sonra takımdan gönderilmişti. Yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Eyüpspor'dan ses getiren bir hamle geldi. İstanbul ekibi bir süredir eğitimler alan ve antrenörlük kursunu tamamlayan Arda Turan'ı takımın başına getirdi. İşte detaylar...

Spor 14-04-23 12:25

İstanbul için korkutan 'ölü fay' uyarısı! 10 milyon yıl önceye ait ama...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'daki fay hatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İstanbul'da on milyon yıl önceye ait ölü fayların hareket ettiğini belirten Öztürk, "O faylar ara sıra 'tamamen de ölmedik' diye ses veriyorlar. Üçlük, ikilik, depremlerle ses veriyorlar. 'Deprem burada nereden çıktı' dediğimiz depremler, bunlarla ilgili depremler" şeklinde konuştu. İşte Öztürk'ün dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 04-04-23 10:55

Jeoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Jeoloji Mühendisliği toprağı, yer altı sularını ve çeşitli koşulları ve teknik, bilimsel analizlerini yapan meslek dalıdır. Üniversite tercihi sırasında bölümler ve iş imkânları detaylı olarak araştırılır ve bilgi sahibi olunur. Jeoloji Mühendisi olmak isteyen kişiler bu alanda araştırmalar yaparak tercihte bulunabilir. En sık araştırılan konulardan biri de Jeoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar konusudur. Peki, Jeoloji Mühendislerinin iş olanakları nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:45