Kist Haberleri

Vücudunda ortaya çıkan şaşkına çevirdi: Tam 17 santim! Regl sancısı sandı aldırış etmedi, 8 organını kaybetti

İngiltere'de Faye Louise adındaki 39 yaşındaki kadın, aşırı regl sancısı ve şişkinlik şikayetleriyle doktora başvurdu. Ağrıyı dindirebilmek için mefenamik asit kullanan kadının vücudunda 17 santimlik bir kist keşfedildi. Kist iyi huylu olduğu için doktorlar aldırış etmedi fakat ilerleyen süreçte kist, bir faciaya yol açtı. Zavallı kadının, 'ağrıyı dindirmek için ağızdan morfin alıyordum' diyerek ifade ettiği sürecin tüm detayları haberimizde.

Haber 12-12-2023 10:15

Hamile olduğunu sanıyordu... Karnından çıkan doktorları bile şaşkına çevirdi

Kocaeli’de Mona Dahhan (37) 3 ay önce mide bulantısı ve ağrısı yaşamaya başlayınca hamile olduğunu zannetti. Yaşadığı ağrılar sebebiyle hastaneye başvuran kadın, gerçeği öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Dahhan'ın karnından tam 15 kilo kist çıkartıldı. Kistin büyüklüğü, ameliyatı yapan doktorları bile şaşkına çevirdi. İşte detaylar...

Haber 01-10-2023 11:15

Türkiye'nin konuştuğu hastanede yine skandal! Doktorun kadına pişkin yanıtı tepki çekti: Bikini de giymeyiver canım

Denizli'de yaşayan 45 yaşındaki H. K.'ye iki yumurtalığında da kist teşhisi kondu. H. K. özel bir hastaneye gitti, gittiği hastane tüm Türkiye'nin gündemine daha önce de yoğun bakımda yaşlı bir hastaya eziyet uygulanması skandalıyla gelmişti. Hastanede iddiaya göre H. K.'nin yanlış yumurtalığı alındı. Tekrar ameliyat olup ücret ödemek durumunda kalan H. K. vücudundaki şişlikleri doktor A. U.'ya sordu. A. U.'nun verdiği öne sürülen pişkin yanıta tepki yağdı.

Haber 04-08-2023 16:20

Engel olamadığı bir şekilde devamlı kilo alıyordu! Nedeni yumartalık kistiymiş...Doktorlar bile şaşkına döndü

Tayland’ta engel olamadığı bir şekilde devamlı kilo alan bir kadının yumurtalıklarında Fransız buldoğunun ağırlığına yakın bir kist oluşturduğu tespit edildikten sonra ameliyata alındı. Doktorlar kitlenin büyüklüğü ve ağırlığı karşısında şaşkına döndü.

Trend 21-07-2023 07:37

Karnında ortaya çıkan devasa kisti nedeniyle 10 çocuğa hamile gibi görünüyor! Bütün organlarım eziliyormuş gibi hissediyordum

Vücutta oluşan kistlerin bazıları gözle görülemeyecek kadar küçük olurken bazıları ise devasa boyutlara ulaşabiliyor. Özellikle karında oluşan kistler kilolu ve hamile gibi görünmeye sebep olabiliyor. 20 yaşındaki Allison Fisher, 45 kiloluk kisti nedeniyle 10 çocuğa hamile gibi göründüğünü paylaştı.

Haber 29-03-2023 09:05

Her şey baş ağrısıyla başladı! Beyninden yumruk büyüklüğünde tümör çıkartıldı

Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.

Haber 17-02-2023 09:04

Vajinasına yaptırdığı ağda yüzünden hastanelik oldu! Yaşadıkları dehşete düşürdü

Ağda yaptırmak kadınlar için tam bir çile olarak görülüyor. İstenmeyen tüyleri aldırmak için zaman ayırmak ve oldukça fazla acı çekmek oldukça yıpratıcı olabiliyor. TikTok'ta bikini bölgesine ağda yaptırdıktan sonra hastanelik olduğunu anlatan bir kadın izleyenleri dehşete düşürdü.

Kadin 24-01-2023 16:04

Her şey göz tembelliğiyle başladı! Göz çukuru alındıktan sonra hayatını kaybetti

Göz tembelliği toplumda sıklıkla görülen göz sorunları arasında bulunmaktadır. Genellikle doğru muayeneler ve erken teşhis ile tedavi edilen göz tembelliği nadiren riskli durumlar oluşturmaktadır. Göz tembelliği nedeniyle doktora giden Aleksandra Celiç, nadir görülen kansere yakalandığını öğrendi.

Haber 01-12-2022 11:35

Şişkinlik şikayeti bulunan hastanın karnından 20 santimetrelik kist alındı

Şişkinlik şikayeti bulunan hastanın karnından 20 santimetrelik kist alındı

Yurthaber 30-09-2022 09:58

Her kadında görülebilir! Gaz şişkinliği sandı ama 15 kilogramlık kist çıktı

Karında zaman zaman şişkinlikler meydana gelebiliyor. Bu şişkinliklerin çoğu yenilen yiyeceklerden veya gazdan kaynaklanıyor. Ancak geçmeyen şişkinlikleri göz ardı etmemek gerekiyor. Karnındaki şişkinlik nedeniyle doktora giden Fatma Yıldız’ın karnından 15 kiloluk kist çıkartıldı.

Haber 29-08-2022 10:36

Herkes onu hamile zannediyordu! Gerçek bambaşka çıkınca büyük şaşkınlık yaşadı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde yaşayan 25 yaşındaki bir ilkokul öğretmeni Raquel Rodriguez, 5 yıldır devam eden sağlık sorunlarından bahsettiği sosyal medya paylaşımı sayesinde kısa sürede popüler oldu. Aşırı yemek yememesi, diyet ve spor yapmasına rağmen karnının büyümeye başladığını fark eden Rodriguez gören herkes hamile sanıyordu. Ancak Rodriguez doktor kontrolünden sonra gerçeğin farklı olduğunu öğrendi.

Trend 10-07-2022 13:14

Kendisini hamile zanneden kadın, karnındaki şişliğin nedenini öğrenince şaşkınlığa uğradı

Hollie Welham isimli bir kadın yaşadığı sağlık sorununun paylaşarak sosyal medyada gündem olmayı başardı. Karnındaki şişliğin günden güne artması üzerine Welham, hamile olduğunu zannetti. Ancak bütün hamilelik testleri negatif çıkınca doktora giden kadın karnında kocaman bir kist olduğunu öğrendi.

Trend 28-06-2022 12:08

Kilo aldığını sanıyordu! Karnında büyüyen şey bakın ne çıktı

İskoçya Kilbirnie'den 38 yaşındaki Sarah McInnes dayanılmaz bir acı çekiyordu ve midesinin ikiz çocuklarına hamile olduğu zamandan çok daha şiş olduğunu fark etti. Doktora gittiğinde kendisine yalnızca kilo aldığı söylenen kadının aslında içinde devasa bir kist büyüyordu.

Trend 17-04-2022 18:16

Sivas'ta bir hastanın karın boşluğundan yaklaşık 5 kilogramlık kist çıkarıldı

Sivas'ta bir hastanın karın boşluğundan yaklaşık 5 kilogramlık kist çıkarıldı

Yurthaber 17-03-2022 12:37

İzlenmesi 10 milyonu geçti! Görenin midesi bulandı: Epidermal kisti 'badem ezmesi' gibi sıktı!

Dr. Pimple Popper olarak da bilinen Sandra Siew Pin Lee Rebish, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adını duyurmayı başaran doktorlardan biridir. Amerikalı dermatolog ve YouTuber’ın son videosu ise takipçilerini altüst etti. Dr. Pimple Popper, yayınladığı videoda epidermal kisti nasıl boşalttığını baştan sona yayınladı. Bazı takipçileri videoyu ilginç bulurken bazıları ise izlerken midelerinin bulandığını belirtti.

Haber 15-03-2022 10:34

Hamile olduğunu sandı, gerçek bambaşka çıktı! Tam 5 kilo... Ameliyatla alındı

Konya'da yaşayan 48 yaşındaki kadın, hamile olduğunu sanarak hastaneye gitti. Yapıla muayenede gerçek ortaya çıktı ve kadının yumurtalık ve rahmindeki 5 kilogramlık kist ameliyatla alındı.

Haber 23-02-2022 14:24

Hamile olduğunu düşünen kadındaki 5 kilogram kist ameliyatla alındı

Hamile olduğunu düşünen kadındaki 5 kilogram kist ameliyatla alındı

Yurthaber 23-02-2022 14:17

Kistlerine isim verdi! İki yıldır içinde diş ve saçların çıktığını öğrendi

Page Davenport isimli bir sosyal medya kullanıcısı rutin jinekolog kontrolü sırasında rahminde büyüyen iki kist olduğunu öğrendi. Doktorunun ultrason görüntülerinde içinde biriken saç ve dişlerden oluşan iki yumağın olduğunu söylemesi üzerine Davenport, kistlerine "Philip Seymour Hoffman" ve "Archibald Winklet" adını verdi.

Trend 05-02-2022 16:45

Karnından 10,5 kilo kitle çıktı! Doktorlar gözlerine inanamadı

Samsun’da 29 yaşındaki 55 kilo ağırlığındaki genç kadının karnından 10 kilo 470 gram kitle çıkartıldı. Ameliyattan 44 kilo 530 gram olarak çıkan kadın, “Nefes almakta zorlanıyordum, şimdi kendimi çok iyi hissediyorum” dedi. Gürcistan vatandaşı olan kadın, başarılı operasyon sonrasında ülkesine geri döndü.

Haber 19-01-2022 15:15

12 yıldır teşhis konulamadı! 5 çocuk babası adamın hayatı altüst oldu

Batman'da 36 yaşındaki Cemal Turan, 20 yıldır başında oluşan kistten dolayı hayatı kabusa dönüştü. 5 çocuk babası adam, 12 yıldır bir teşhis konulamadığını belirterek "İş yapamıyorum, dışarı çıkamıyorum, gezemiyorum, hayatımdan bir tat alamıyorum. Belki yarın öbür gün çok daha kötü olacaktır. Gelişimi takip ettiğim zaman düne bakıyorum iyiydim. Bugüne bakıyorum daha kötü oldu, daha çok içinden çıkılmaz bir hal aldı ve daha büyüdü" diye konuştu.

Haber 24-12-2021 07:46

Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle gitti, acı gerçeği askerde öğrendi

Erzurum'da baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran 23 yaşındaki Mücahit Bingöl, hastalığına teşhis konulamayınca askere gitti. Gerçeği askerde öğrenen Bingöl, halk arasında köpek kisti olarak bilinen hastalık nedeniyle karaciğer nakli olması gerektiğini öğrendi. Bingöl, kız kardeşinden alınan karaciğerle yeniden hayata tutundu.

Haber 22-11-2021 15:51

Karaciğeri yaklaşık 6 kat büyüyen hastaya hayat kurtaran operasyon

Hasta Özlem Günaydın: - "Yaklaşık 2,5 yıldır ciddi anlamda karın şişliğim vardı. Artık kişisel ihtiyaçlarımı karşılayamıyordum ve beni çok rahatsız ediyordu. Bunun haricinde yemek yiyemiyordum, çok ciddi kilo kaybım vardı" - "Ameliyatın ardından kendimde inanılmaz derecede hafiflik hissediyorum, karın şişliğimin olmaması beni çok şaşırttı" - Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can: - "Hastamızda karaciğer öyle bir boyuta ulaşmıştı ki artık karnın içinde diğer organlara hiç yer kalmamıştı. Karaciğer aşağı kadar inerek idrar kesesine ve bütün bağırsaklara baskı uygulayacak seviyeye gelmişti" - "Normalde hacminin 1,5 litre olması gereken karaciğer, hastamızda yaklaşık 8,5 litreye ulaşmıştı"

Yurthaber 29-09-2021 11:51

Hastalığı hayatını kâbusa çevirdi! 2 yıl sonra ilk kez su içebildi

Poliskistik böbrek hastalığı nedeniyle böbreğini kaybeden ve diyalize giren 19 yaşındaki Ukraynalı Anastasiia Androshchuk, annesinden nakledilen böbrek sonrası yeniden hayata tutundu. Hastalığı nedeniyle 2 yıldır su içemeyen Androshchuk, uygulanan tedavi sonrası sağlığına kavuşunca yeniden su içmeye başladı.

Haber 07-09-2021 10:30

İnanılmaz görüntü! Bedeninden tam 35 kiloluk kitle çıktı

Isparta'da yıllardır kasık bölgesinden dizlerine kadar sarkan ur ile yaşamaya çalışan Hakan Akın, gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Marmaris'te olduğu operasyon sonrası adeta yeniden doğan Akın, şekil bozukluğu nedeniyle okulunu bile bırakmak durumunda kalmıştı. Kısıtlılığından dolayı insan içine çıkamayan Altın, vücudundan alınan 35 kilogram ağırlığındaki kist sonrası, yaşama yeniden 'merhaba’ dedi.

Haber 29-08-2021 17:52

Yıllardır hamile gibi yaşıyordu, doktora gidince gerçeği öğrendi! Geceleri hareket ediyordu”

Diyarbakır'da yaşayan 27 yaşındaki Yasemin Yılmaz, geceleri yatarken vücudunun içerisinde hareketlilik olduğunu fark etti. Belirtiler üzerine yaşadığı şehirde doktora başvuran Yılmaz’a ilk başta hamile olduğu söylense de gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Genç kadının karnından, neredeyse 9 aylık bebek boyutuna ulaşan 2 buçuk kilogramlık kist çıkarıldı.

Haber 24-08-2021 12:25

Karın ağrısına dikkat! Yumurtalık kisti belirtisi olabilir

Birçok kadın vücudunda yumurtalık kistlerinin olduğundan haberdar bile değildir. Ancak yumurtalık kistleri, kasık ve karın ağrısı, bulantı gibi şikayetlerle kendini belli edebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aşkın Evren Güler konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 25-06-2021 17:15

Karaciğer kist hidatiği nedir, neden olur? Belirtileri nelerdir? Karaciğer kisti nasıl tedavi edilir?

Hayvancılığın yaygın ve hijyen koşullarının yeterli olmaması nedeni ile Türkiye'de sık rastlanan hidatik kist hastalığına özellikle vurgu yapılması gerekir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 31-05-2021 12:00

'Kilo aldım sanıyordum!' Karın ağrısı şikayetiyle gitti, yumurtalığından 20 kilo kitle çıkarıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 54 yaşındaki Havva Yılmaz'ın yumurtalığından 20 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı. 40 santimetre boyuta ulaşan kitle operasyonla alındı. Yılmaz, ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Haber 29-03-2021 14:35

Uzmanlardan nadir hastalık uyarısı: 7 binden fazla çeşidi var! Her ay yenileri çıkıyor

7 binden fazla hastalık çeşidi olan nadir hastalıkla ilgili bilgi veren uzmanlar, tanının zor konulduğu, tedavinin ilaç yoksunluğu nedeniyle gerçekleştirilemediği hastalıklarla ilgili bilgi veriyor. En çok çocukları etkileyen nadir hastalıklarda tanı belirlense bile yüksek ücretli tedavi ve ilaç masrafları kişileri çıkmazda bırakıyor.

Haber 25-02-2021 15:22

O Ses Türkiye'nin yıldızından kötü haber! Konuşamayacak

O Ses Türkiye yarışmasındaki performansıyla adını duyuran Aziz Kiraz'dan kötü haber geldi. Ses tellerindeki kist nedeniyle ameliyat olan Aziz Kiraz'ın bir süre konuşamayacağını belirtildi.

Magazin 21-11-2020 15:43

Dalağında kist tespit edilen çocuk riskli bir ameliyat yerine robotik cerrahiyle sağlığına kavuştu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde robotik cerrahi yöntemiyle dalak kisti çıkartılan 17 yaşındaki Derya Bozkurt, taburcu edildikten sonra ameliyatı gerçekleştiren doktorları ziyaret etti - Derya Bozkurt: - "Ben hep bu ameliyatı robotun mu yoksa doktorların mı? yaptığını merak ediyordum. Türkiye'de ve dünyada uygulanan ameliyat sayesinde sağlığıma kavuştum. Vücudumda da hiçbir iz kalmadı" - Doç. Dr. Emre Divarcı: - "Dalağın ameliyat sırasında kanama ihtimali yüksek oluyor. Robotik yöntemle ameliyatı yapma kararı aldık. Bu sayede kistin tamamını çıkarmayı başardık"

Yurthaber 21-11-2020 11:50

Bu testler hayat kurtarıyor! Kist ve miyomu olanlar dikkat

Tüm kanserlerde olduğu gibi jinekolojik kanserlerde de erken tanı ve tarama testleri yaşamsal önem taşıyor. Ancak jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında gecikmelerde, hastaları ilerlemesi ile karşı bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, jinekolojik kanserler ve tanı yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 17-09-2020 10:44

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, yumurtalığından 3.5 kilo kist çıkartıldı

Karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın yumurtalığından 20x15 santimetre büyüklüğünde yaklaşık 3.5 kilo ağırlığında kist çıkarıldı.

Haber 27-01-2020 10:16

Çenede görülen tümör ve kistler, diş çürüklerinden kaynaklanabilir

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, çenede görülen tümör ve kistlerin diş çürüklerinden kaynaklanabileceğini belirterek ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Trend 25-12-2019 13:38

Köpek kisti organ nakline kadar götürebilir

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaprak, halk arasında köpek kisti olarak bilinen karaciğer kist hidatiğinin insanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyerek, “Köpek kisti organ nakline kadar götürebilir. Kist safra yollarına bası yaparsa ya da açılırsa sarılığa yol açar. Kist patlarsa ölümcül bir alerjik reaksiyon gelişebilir” dedi.

Trend 20-12-2019 12:41

Genç kadının karnındaki 30 santimetrelik kist operasyonla alındı

Sivas’ta genç kadının karın kısmındaki 30 santimetre büyüklüğündeki kist başarılı bir operasyonla alındı.

Trend 05-12-2019 11:36

Muğla'da İngiliz turistin yumurtalıklarından 10 kilogramlık kist çıktı

Muğla Marmaris'te tatile gelen 20 yaşındaki İngiliz turist Louise Catherine Jones, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gerçekleştirilen ameliyatta Jones'un yumurtalıklarından, 10 kilo ağırlığında kist çıkarıldı. Catherine Jones, operasyon sonrası 108 kilodan 98'e düştü. Hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emrah Ergun "Bu genç yaşta böylesi bir kist nadir rastlanan ve açıkçası şaşkınlık verici bir vaka." diye konuştu.

Trend 19-09-2019 10:45

Kilo aldığını sanıyordu! Gerçek hastanede ortaya çıktı...

Manisa’da 86 yaşındaki bir kadının karnından 12 kilogram ağırlığında yumurtalık kisti çıkartıldı. Kilo aldığını sanarak uzun süre hastaneye gitmeyen yaşlı kadın, karnında 12 kilogramlık kist olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Manisa Şehir Hastanesinde başarılı bir operasyonla dev kisti alınan kadın, taburcu olacağı günü bekliyor.

Haber 13-08-2019 13:03

Yumurtalık kistleri üreme sağlığını etkiliyor

Yaş farkı gözetmeden en sık rastlanan kadın sorunları arasında yer alan yumurtalık kistlerinin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, gebelik düşünenlerin önceden muayene olmaları konusunda uyardı. Ünal, gebelik düşünenlerin yumurtalıklarına, rahmine ve rahim ağzına baktırmaları gerektiğini vurgulayarak, gebelik sırasında tedaviyi engelleyecek bir hastalığın varlığının da araştırılması gerektiğini anlattı.

Kadin 09-08-2019 16:48

Karnından 10 kiloluk kist çıktı

Yalova'da solunum şikayeti ile hastaneye başvuran 56 yaşındaki Sunay E.’nin karnından 10 kiloluk kist çıktı.

Trend 26-06-2019 10:26

Karnından 10 kilogramlık kist çıktı

Karnından 10 kilogramlık kist çıktı

Haber 25-06-2019 18:38

Karnından 10 kilogramlık kist çıktı

Karnından 10 kilogramlık kist çıktı

Yurthaber 25-06-2019 18:37

Karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle hastaneye gitti! Sonrası doktorları şoke etti

Karnında ağrı ve şişlik şikayetiyle hastaneye giden 20 yaşındaki M.E.’nin karnından dev boyutta kist çıktı.

Trend 12-05-2019 19:03

Karnından 3,5 kilogramlık kitle çıktı

Karnından 3,5 kilogramlık kitle çıktı

Haber 12-05-2019 17:26

Karnından 3,5 kilogramlık kitle çıktı

Karnından 3,5 kilogramlık kitle çıktı

Yurthaber 12-05-2019 17:26

Çikolata kisti testi için artık 7,5 yıl beklemenize gerek yok

Artık çikolata kisti (yumurtalıklardaki endometriozis) olan kadınlara bu tanının konması için 7,5 yıl beklenmesine gerek yok. Olguların yüzde 90’ı tek bir kan testiyle birkaç günde tanımlanabilecek.

Kadin 22-04-2019 12:28

Laparoskopik kist eksizyonu nedir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, yumurtalık kisti tedavisinde uygulanan laparoskopik ameliyatı türünü sizler için anlattı. Yumurtalık kistleri, genel olarak ifade edilecek olursa, kadınların yumurtalıklarında oluşan sıvı veya katı yapılanmalar içeren kitleler olarak tanımlanabilir.

Trend 26-03-2019 13:40

Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti neden oluşur? Çikolata kisti tedavisi beslenme ile ilişkili mi?

Sadece Türkiye'de 2 milyon kadına çikolata kisti hastalığından muzdarip. Zaman zaman ihmaller sonucu, zaman zamansa ilerlemiş şekilde teşhis edilen çikolata kisti neden oluşur? Doğurganlık ihtimalini de düşüren çikolata kisti tedavisi nasıl yapılır? İşte çikolata kisti hakkında bilinmesi gerekenler...

Trend 08-02-2019 11:40

Elazığ'da öksürük şikayeti ile hastaneye giden genç kadın hastalığını öğrenince şoke oldu

Elazığ'da öksürük şikayeti ile gittiği hastanede hayvandan sağ ve sol akciğerine kist geçtiği tespit edilen genç kadın, bölgede ilk kez uygulanan kapalı yöntemle sağlığına kavuştu.

Trend 06-02-2019 14:09