Mangal Haberleri

Mangal tutkunları buraya! Saklama alanından tasarruf ettirecek en iyi katlanır mangal tavsiyeleri

Aileniz ve sevdiklerinizle mangal ziyafeti yapmak ister misiniz? Yanıtınız "Evet!" ise doğru yerdesiniz. Son zamanlarda oldukça revaçta olan katlanır mangallar, hem pratik hem de fonksiyonel olmasıyla mangal severlerin favorileri arasında yer alıyor. Çünkü katlanır mangallar hem fazla yer kaplamıyor hem taşıma sırasında kolaylık sağlıyor. Bahçenizde ya da doğada mangalınızı rahatça yapabilin diye katlanır mangal tavsiye listemizi sizinle paylaşıyoruz.

Haber 24-08-2023 16:28

Yer: Bursa! Mangal keyfi kabusa dönüştü! 'Kendimi göle attım'

Bursa'da 2 hafta önce ailesiyle birlikte mangal yapan adam, mangal jelinin alev almasıyla bir anda alevler içinde kaldı. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan Sabri Karakaş, "Ne olduğunu anlayamadım zaten olayın şoku ile çevredekiler yanıyorsun dediler. Bunu duyunca en yakın yerden kendimi göle attım" dedi.

Haber 24-07-2023 14:45

Mangal yapmak için aldıkları iki kilo pirzolayı köpeğe kaptırdılar

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde iki esnaf, mangal yapmak için aldıkları iki kilo pirzolayı köpeğe kaptırdı.

Yurthaber 30-05-2023 09:35

Terasta mangal keyfi yaparken çatıyı yaktılar!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 5 katlı apartmanın çatı katındaki terasta oturanların yaktığı mangal, yangına neden oldu. Yangın, itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Haber 11-05-2023 20:52

Yer: İstanbul... 1600 yıllık surlarda şaşırtan görüntü!

İstanbul'da bir süre önce restore edilen tarihi kara surlarının Zeytinburnu Kennedy Caddesi'nde bulunan birçok bölümü hafta sonu yapılan mangallar ve madde bağımlılarının yaktığı ateş nedeniyle siyaha büründü. Bir sürücü ateş yakan kişileri kameraya kaydetti. Çevre sakinlerinden biri "Belediye ekiplerini görüyoruz, motosikletli ekipler burayı kontrol etmek için geliyor. Mümkün olduğunca gezip bu tip olaylarda ceza yazıyorlar ama kaçak yollarla hala mangal yakanlar, çevreyi kirletenler var" dedi.

Haber 22-03-2023 13:05

Mangal lezzetinde fırında tavuk şiş tarifi! Evde tavuk şiş nasıl yapılır?

Mangal lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen tarif tavuk şiş oluyor. Ancak her zaman mangal koşulları sağlanamıyor. Evde mangal lezzetinde olan tavuk şiş tarifinin lezzeti yiyenleri şaşırtıyor. Fırında tavuk şiş nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 01-03-2023 11:39

Şaşırtan görüntü! Donan gölde mangal yaktılar

Ardahan-Kars illeri arasında yer alan Çıldır Gölü'nde şaşırtan bir olaya imza atıldı. Yüzeyinin büyük bölümü donan gölde mangal yakıldı. Gölde ziyaretçilerin yaptığı mangal keyfi oldukça dikkat çekti.

Haber 16-01-2023 15:15

MasterChef levrek şaşlık nasıl yapılır? Levrek şaşlık malzemeleri neler?

MasterChef Türkiye'de bu akşam levrek şaşlık yapıldı. Mangalda yapılan levrek şaşlık şefler tarafından oldukça beğenildi. Öncelikle yerken sorun yaşamamak için balıkların kılçıklarının iyice temizlenmesi gerekiyor. Peki MasterChef levrek şaşlık için hangi malzemeler gerekli? Levrek şaşlık nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Yemek 10-12-2022 23:29

Mangal severlerin mutlaka edinmesi gereken dayanıklı ve uzun ömürlü ızgara mangal çeşitleri

Mangal yapmayı sevmeyen yoktur herhâlde. Vegan ya da vejetaryen besleniyor ile olsanız sebzeleri mangalda pişirerek lezzetli ve keyifli yiyecekler elde edebilirsiniz. Gerek et gerek sebze pişirmenin en güzel yollarından biri olan mangalda pişirme tekniği için öncelikle güzel bir ızgara mangala ihtiyacınız var. Her türlü boy ve yükseklikte kaliteli mangal çeşitleri için listemize göz atmaya ne dersiniz?

Haber 17-11-2022 16:07

Lezzetine doyamayacağınız et ve tavukları pişirmenizi sağlayacak en iyi mangal ızgara çeşitleri

Et ve sebzelerde mangal lezzetini arayanlar için üretilen pek çok mangal çeşidi bulunuyor. Elektrik, gaz ya da kömür ateşi ile kullanılabilen mangal çeşitleri ihtiyaca göre kolaylık sunuyor. Mangal lezzetini eve taşımak isteyenler için özel olarak tasarlanan elektrik ya da gazla çalışan modeller, bu keyfi kış aylarında da yaşamanızı sağlıyor. Siz de derlediğimiz mangal çeşitlerine göz atarak ihtiyacınıza yönelik seçim yapmaya ne dersiniz?

Haber 15-11-2022 07:47

Sivas'ta 3 Afgan çocuk mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi

Sivas'ta, mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Afgan uyruklu 3 kardeş hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 14-11-2022 07:16

Balkonda mangal yakınca olanlar oldu! Bütün duman evin içine doldu: Çocuklar zehirlendi

Sivas'ta Afganistan uyruklu bir kişinin balkonda yaktığı mangalın dumanı evin içerisindeki 3 çocuğunun zehirlenmesine neden oldu. Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar hastanede tedavi altına alındı.

Haber 13-11-2022 23:39

Yaktıkları mangal sonu oldu! 18 yaşındaki Ahmet'ten acı haber geldi

Isınmak için evde yaktıkları mangal kabusları oldu. Akşam saatlerinde, aileyi ziyarete gelen yakınları 3 kişiyi de yerde hareketsiz buldu. Karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırılırken, 18 yaşındaki Ahmet Işık, 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber 06-11-2022 10:18

Mangal gazından zehirlendi! 17 yaşındaki gencin kahreden sonu...

Batman’ın Gercüş ilçesinde ısınmak için yakılan mangaldan sızan karbonmoksit gazından zehirlenen dede, nine ve torunu zehirlendi. Hastanede tedavi altına alınan dede ile nine kurtulurken 17 yaşındaki torunları Ahmet Işık 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber 05-11-2022 19:34

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: - "Türkiye'de yapılan festivaller içerisinde en düşük karbon ayak izine sahip olan organizasyon olması da alkışlanacak, takdir edilecek bir konudur" - Vali Süleyman Elban: - "Mutfağı güçlü, tarımı güçlü, ürünler güçlü ama her şeyden önce insanı sıcak, insanı samimi, insanı misafirperver, bütün bunlar bir araya gelince bu şehirde lezzet festivali hakkıyla oluyor"

Yurthaber 07-10-2022 18:38

Mangalda dehşet... Mahkemede şok sözler! 'Cinayeti gölge işledi'

Bolu'da, mangal yaparken tartıştığı arkadaşı Güray Uzun'u (38) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ferdi Gül (21), müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada son savunmasını yapan Gül, suçlamaları reddederek, olay anında kendisinin dövüldüğünü, baygınlık geçirdiğini, bu sırada ormanda uzun bir gölge gördüğünü, cinayeti de bu gölgenin işlediğini söyledi. Gül, "Cinayeti kesinlikle ben işlemedim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 06-10-2022 15:37

Yatak odasında yaktığı mangal hayatına mal oldu!

Alanya'da evde yakılan mangal faciaya yol açtı. Mangaldan sızan karbonmoksit gazından zehirlenen yürüme engelli kişi hayatını kaybetti. Kapıyı kırarak eve giren itfaiye ekipleri acı manzarayla karşılaştı.

Haber 21-09-2022 01:33

Alanya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen engelli öldü

Alanya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen engelli öldü

Yurthaber 20-09-2022 23:30

Et ve tavuklarınızı lezzetli bir şekilde pişirmenizi sağlayacak en iyi mangallar

En büyük keyiflerimizden olan mangal ziyafetlerine "Hayır." demek çok zor, değil mi? Her ne kadar yaz aylarında yapılsa da dört mevsim tadına doyulmaz. Hem ailenizle hem dostlarınızla yapacağınız bu nefis etkinlik, oldukça keyifli anlar yaşatır. Ateşin etle muhteşem buluşması etrafa mis gibi bir koku yayar ve aç olmasanız da yemek istersiniz. Et ve tavukların yanı sıra sebzelerinizi de közleyebileceğiniz en iyi mangallar için yazımız sizi bekliyor!

Yemek 16-08-2022 16:10

Sıcak yaz aylarında açık alanların keyfini daha çok çıkarmak isteyenler için yardımcı ürünler

Termometrelerin yüksek derecelere ulaşması ile açık alanlarda yapılan aktiviteler daha çok tercih ediliyor. Yaz günlerinde açık havada daha eğlenceli vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız bazı ürünlerden faydalanarak alacağınız keyfi arttırabilirsiniz. Dışarıda mis gibi havanın tadını çıkarmanızı sağlayacak ve mutluluk seviyenizi arttıracak yardımcı ürünlerin neler olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin!

Haber 21-07-2022 13:22

İstanbullular dikkat! Ormanlarda ateş yakma yasağı bugün başladı

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla ormanda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasaklandı. Bugün uygulanan kararın ardından Belgrad Ormanı'nda bazı aileler evden yiyeceğini getirerek piknik yaptı. Vatandaşların çoğunluğu kararın doğru olduğunu belirtirken bazı kişiler ise bir kişi yüzünden herkesin cezalandırıldığını ifade etti.

Haber 05-07-2022 16:45

Bir damlası bile çok tehlikeli! Sağlığınızı korumak için...

Yazın ısınan havalarla birlikte mangal ve barbekü yapma isteği artıyor. Mangalda ve barbeküde pişen etlerin tadı ayrı bir lezzete sahip olsa da sağlığınızı tehlike altına atabiliyor. Izgara yapılan etlerde kalan bir damla çiğ et suyu bile sağlığınızı büyük ölçüde etkiliyor.

Haber 05-07-2022 07:07

Yaz aylarında bahçesinde ya da terasında vakit geçirmeyi sevenler için eşsiz sehpa modelleri

Artan hava sıcaklıkları ile bahçe veya teras keyfini doyasıya yaşamak istiyor olabilirsiniz. Yaz aylarında vaktinizin çoğunu bahçe ya da terasınızda geçirmeyi tercih ediyorsanız mobilya seçiminize özen göstermenizi tavsiye ederiz. Kendisi küçük olsa da işlevi büyük olan hem şık hem kullanışlı sehpa modellerini sizler için derledik. Bu şekilde bir sehpa ihtiyacınız varsa sizin için seçtiğimiz ürünlerden oluşan listemize mutlaka göz atmalısınız!

Haber 27-06-2022 17:03

Etlerinizin lezzetini arttıracak en iyi mangal kömürü markaları

Yaz ayları denince akıllara ilk gelenler piknik ve mangal keyfi oluyor. Mangalda yapılan etlerin daha lezzetli olması, mangal kömürünün ne kadar kaliteli olduğuyla doğru orantılı. Siz de yaz aylarında mangal keyfinizi katlayacak kömür çeşitleri arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Sizler için birbirinden kaliteli mangal kömürü çeşitlerini bir araya getirdik. İncelemeden mangal kömürü almayın deriz!

Haber 16-02-2022 17:19

Samsun'da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi 2 saatte tüketildi

Samsun'da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi 2 saatte tüketildi

Yurthaber 11-01-2022 15:27

Mangal aşıkları buraya! Mangal tadında tavada tavuk kanadına bayılacaksınız!

Tavuk kanatları en sevilen, en lezzetli yemeklerden biri. Özellikle mangalda pişiyorsa! Ama her zaman mangalda kanat pişirmek mümkün olmuyor, değil mi? Peki, mangalda tavuk tadını elde etmek için illa mangal gerekli mi? Öyle mi sanıyorsunuz? Hiç de öyle değil! Mangalda tavuk kanadı tadını tavada da yakalayabilmek için birkaç basit yöntem var!

Yemek 14-12-2021 23:16

Mangal keyfi için ihtiyacınız olan her şey

Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz anlarda unutulmaz mangal sofraları kurmaktan keyif alıyorsanız bu ürünleri kaçırmak istemeyeceksiniz.

Yemek 25-08-2021 01:35

Validen mangal için mesaj atanlara sitem: Ülke yanıyor, bugün piknik günü mü?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, orman yangınları nedeniyle kentte uygulanan ormanlara giriş yasağı ile ilgili çok sayıda mesaj aldığını belirterek, "Bana özelden gelen mesajları görseniz, yazılanları bir görseniz. Mangal Allah mangal, piknik Allah piknik. Diyorum ki kardeşim Türkiye yanıyor, bugün piknik günü mü? Orada canlar yok oluyor, külleniyor. 3 gün mangal yapmayıversen ne olur?" dedi.

Haber 04-08-2021 13:04

Uzman isim uyardı: Bayramda hazımsızlık yaşamamak için eti dinlendirin

Kurban Bayramı öncesi beslenme alışkanlıkları ile ilgili uyarılar yapan Beslenme Uzmanı Seda Uşarer, hazımsızlık yaşamamak için kesilen etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yemek 19-07-2021 12:11

Kavurucu sıcaklarda gece gündüz çalışarak ekmek mücadelesi veriyorlar!

Erzincan’da ateş, duman ve kavurucu sıcağın altında gün boyu ter döken meşe kömürü işçileri, 2000 rakımlı yaylada mangal kömürü üretmek için gece gündüz mesai yapıyor.

Finans 07-07-2021 15:56

Park, bahçe, mesire alanlarında piknik yapılıyor mu? Mangal yapmak yasak mı? Mangal yasağı kalktı mı?

Yeni kararların açıklanacağı ve ilgiyle takip edilen İçişleri Bakanlığı genelgesi, 27 Haziran Pazar günü itibariyle yayınlandı. 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan kademeli normalleşmenin üçüncü etabı ile ilgili merak edilen genelgede park, bahçe, mesire alanlarında piknik yapılıyor mu gibi çeşitli soruların yanıtları da yer alıyor. Peki park, bahçe, mesire alanlarında piknik yapılıyor mu? Mangal yapmak yasak mı? Mangal yasağı kalktı mı? İşte ayrıntılar...

Haber 28-06-2021 01:16

Mangal ateşi, Adana'nın tescilli ürünü içli köfteye lezzet kattı

Usta Fatih Cavlak: - "Değişiklik olsun diye közde pişirmeyi deneyeyim dedim. Ayrı bir lezzet çıktı. Müşterilerime ikram ettim, herkese çok farklı geldi" - Müşterilerden Ahmet Çetinkaya: - "Adana'nın içli köftesi normalde suda kaynatılarak pişirilir. Mangalda içli köfteyi ustam keşfetmiş. Biz ilk defa burada yedik. İçli köfteye farklı bir tat katmış. İçli köfte biraz daha kızarmış oluyor, mangal tadı veriyor"

Yurthaber 12-06-2021 11:05

Mangal yasağı var mı? Dışarıda mesire alanlarında mangal yapılıyor mu?

Haziran ayında uygulanacak yeni kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Yeni normalleşme dönemine geçilen haziran ayında kısıtlamaların gevşetildiği görüldü. Peki mangal yasağı var mı? Dışarıda mesire alanlarında mangal yapılıyor mu?

Haber 01-06-2021 16:23

Piknik yapmak ve mangal yakmak yasak mı? Sahillerde ve piknik alanlarında mangal yapılıyor mu?

Tam kapanmanın 17 Mayıs itibariyle son bulması ve kademeli normalleşme adımlarının atıldığı süreç içerisinde, havaların ısınmasıyla beraber vatandaşlar kendini açık alanlara attı. Sıcakların artmasıyla piknik yapmak için sahile inmek isteyen vatandaşlar, mangal yakmak ve piknik yapmanın yasak olup olmadığını araştırıyor.

Haber 19-05-2021 15:12

Antalya'da mangal kömürü yüklü kamyonet seyir halindeyken yandı

Antalya'da mangal kömürü yüklü kamyonet seyir halindeyken yandı

Yurthaber 11-05-2021 12:01

Yer: Adana! Mangal yakma yasağını böyle aştılar

Adana'da kısıtlamaların esnetilmesiyle birlikte güneşli havayı fırsat bilenler, Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki mesire alanlarına akın etti. Mangal yakmanın yasak olduğu mesire alanının açığındaki bir tekne üzerinde 3 arkadaşın mangal yaktı.

Haber 29-03-2021 15:45

Hangi etler ızgara yapmaya uygundur?

Lezzetli bir ızgara için en önemli nokta et seçimidir. Izgara için et seçiminde nelere dikkat edilmeli, hangi tür et kullanılmalıdır. İşte mangalcıların mutlaka bilmesi gereken et seçimi önerileri...

Yemek 26-10-2015 07:58

Mangalda etin yanında yoğurt yiyin

İstanbul İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan, kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda, kırmızı et ile etin özellikle kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu bildirdi.

Haber 21-04-2006 00:50

Mangal kömürü kanser yapıyor

İsveçli araştırmacılar, mangal kömürünün kanser yapıcı özelliğinin bulunduğunu "kesin olarak" ortaya çıkardı. Araştırmacılar, kömürün en kızgın olduğu zamanda çıkan gazların zehirleyici boyutunun maksimum seviyeye ulaştığını bildirdi. Ayrıca, uzun müddet yanan mangal kömürünün de "aşırı dozda" kanserojen madde ürettiği açıklandı.

Haber 30-11-1999 00:00