Seda Bakan Kizi Haberleri

Öğretmen ataması ne zaman olacak? Bakan Tekin'den açıklama geldi: Sona yaklaştık, önümüzdeki hafta...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi. Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

Haber 2024-04-23 20:08:19

Bakanlıktan sonra Bakan Şimşek'ten de 'locals' açıklaması geldi! Milletimiz benim duruşumu bilir, belli ki kötü niyetli çevreler var

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ardından Bakan Mehmet Şimşek'ten gündem olan 'locals' kelimesi hakkında açıklama geldi. Şimşek, "Uluslararası bir finans platformunda anlamı çok net olan kelimeyi kullanmamın istismar edilmesi gerçekten bizi çok şaşırttı. Belli ki kötü niyetli çevreler var. Onun için biz programımıza odaklanacağız" dedi.

Finans 2024-04-23 10:04:08

Bakan Tekin'den öğrencilerle Anıtkabir ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haber 2024-04-23 09:30:13

Bakan Uraloğlu'ndan duyurdu! 23 Nisan'da ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan'da Başkentray, Marmaray Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy hattı ve İzban'ın ücretsiz olacağını duyurdu.

Haber 2024-04-22 14:09:18

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında 1200 kilometrelik demir yolu, otoyol, enerji nakil ve iletişim hattı planladıklarını anlatan Uraloğlu, gelecek sene bunun ilk fazının devreye alınacağını bildirdi.

Finans 21-04-24 16:02

Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu son pozlarıyla çok konuşuldu! Bakan bir daha baktı

Kızılcık Şerbeti dizisinde Doğa karakterine hayat veren Sıla Türkoğlu sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Oyuncunun son paylaşımı da çok konuşuldu.

Magazin 21-04-24 12:37

Seda Sayan, Hande Yener'in o şarkısını seslendirdi! Takipçileri beğenmedi! Nihat Doğan'ın...

Seda Sayan, şarkıcı Hande Yener'in 2004 yılında seslendirdiği ve halen daha akıllarımızda olan 'Acı Veriyor' parçasını yeniden seslendirdi. Sayan'ın "Acı Veriyor" performansına sosyal medyada yorum yağdı.

Magazin 21-04-24 11:19

Kağıthane’deki otoparka el bombalı saldırı kamerada! Bakan Ali Yerlikaya açıklamıştı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Kağıthane’deki yediemin otoparkına yapılan bombalı iki saldırının ise görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, ilk saldırıda el bombasının aracın önüne düşüp patladığı, ikinci saldırıda bombanın otopark kapısında patladığı görülüyor.

Haber 21-04-24 10:43

İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı! Türkiye'den sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi görüşmesiyle ilgili İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı'nı hedef alarak "Utanmalısın" ifadesini kullanmıştı. İsrailli Bakan'ın sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

Haber 20-04-24 20:41

Bakan Uraloğlu 'Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı' için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümünü 2026, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haber 20-04-24 16:39

Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından önemli açıklamalar! 'Bu gerginliğin yayılma ihtimali var'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı Mevkidaşı Samih Şükri ile ortak basın toplantısında konuştu. Önemli açıklamalar yapan Bakan Fidan "Görüşmemizde Gazze'de yapılması gerekenlerin altını çizdik. Yardımların Refah sınır kapısına ulaşması için yoğun çalışıyoruz. Gazze krizi çözülmezse böyle krizler artarak devam eder" derken Şükri "İran-İsrail gerilimi ile ilgili olarak, bu savaşın bu çatışmaların bu gerginliğin yayılma ihtimali var. Bütün araçlarla gerilimin büyümemesi için çalışıyoruz" dedi.

Haber 20-04-24 13:15

Tarihte böylesi görülmedi! Dünyayı şaşkına çeviren açıklama: İran'a İHA'ları çocuklar mı gönderdi?

Cuma sabahı tüm dünya yeni bir haberle uyandı. İsrail'in İran'a İHA'larla saldırması misilleme olarak değerlendirildi ve gözleri yeniden Orta Doğu'ya çevirdi. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’in İran’a saldırısına yönelik açıklamaları ise duyanları şaşkına çevirdi. İranlı bakan, "Dün gece İsfahan’da yaşananlar bir saldırı değildi. Kullanılan İHA'lar ülkemizde çocukların oynadığı 2 veya 3 oyuncak mini drona benziyordu" dedi.

Haber 20-04-24 12:40

Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partililer için harekete geçildi! Bakan Yerlikaya duyurdu... Böyle gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrası, makam odasındaki Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir." açıklamasını yapmıştı. Son olarak Bakan Yerlikaya, U.G. adlı şüphelinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını duyurdu ve görüntüleri paylaştı.

Haber 20-04-24 12:29

Tuba Büyüküstün davet tarzıyla geceye damga vurdu! Bir bakan bir daha baktı

Son olarak Halit Ergenç ile başrolünü paylaştığı Yarın Yokmuş Gibi dizisiyle izleyicisinin karşısına çıkan Tuba Büyüküstün başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla da adından söz ettiren Büyüküstün şimdi de davet tarzıyla gündem oldu. Güzel oyuncuya bir bakan bir daha baktı.

Magazin 20-04-24 09:57

Bakan Yerlikaya duyurdu: Odacılar organize suç örgütü çökertildi

Batman merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 34 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilere ait ve 34 milyon 530 bin lira değerinde işlem hacmine sahip 1283 banka hesabına el konuldu.

Haber 20-04-24 08:31

Kuşadası'ndaki tüfekli saldırı görüntüleri gündem olmuştu! Bakan Yerlikaya Asla müsaade etmeyeceğiz sözleriyle duyurdu: 2 kişi tutuklandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir işletme önünde meydana gelen silahlı kavganın görüntüleri gündem olmuştu. Av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açan 6 kişi polisler tarafından yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'sinin tutuklandığını, 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirterek "Ateş açarak masum insanların hayatını riske atanlara, halkımızın huzurunu kaçıranlara asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-24 00:10

Bir marka için kamera karşısına geçen Hande Erçel'in iddialı pozlarına bakan bir daha baktı!

Bir süredir Hakan Sabancı ile aşk yaşayan oyuncu Hande Erçel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Oyuncu bu kez yüzü olduğu marka için kamera karşısına geçti.

Magazin 19-04-24 18:00

Bakan Fidan'dan İran teması! Mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü

İran-İsrail gerilimi çerçevesinde Türkiye de temaslarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü.

Haber 19-04-24 15:54

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde tepki çeken Türk bayrağı detayı, iki fotoğraf karesi sosyal medyada gündem oldu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinde Türk bayrağının kaldırılması tepki doğurdu. Seçimden önce ve seçimden sonra paylaşılan iki fotoğraf karesi sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında 'İstiklal Marşı’nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Haber 19-04-24 15:30

Adalet Bakanlığında o cemaatten tehdit! Eski AK Parti Milletvekili fotoğrafını paylaşıp ifşa etti: Bana parmak salladı

Adalet Bakanlığında skandal bir tehdit iddiası gündeme geldi. Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, bir bakan yardımcısının koruma ekibinden birinin "Cemaat, yazılarından çok rahatsız" diyerek ve parmak sallayarak tehdit ettiğini öne sürdü. Denizolgun söz konusu kişinin fotoğrafını da paylaştı.

Haber 19-04-24 13:40

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans 19-04-24 10:58

Son dakika | İstanbul'da teker teker yakalandılar! Bakan Yerlikaya karıştıkları suçları paylaştı

Son dakika haberi: İstanbul'un birçok ilçesinde suç makineleri için harekete geçildi! Mahzen-29 operasyonlarında 32 kişi gözaltına alındı.

Haber 19-04-24 08:18

Tokat'taki korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı! İşte depremin bilançosu…

Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Tokat'taki depreme ilişkin yaptığı açıklamada "Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var" dedi.

Haber 19-04-24 07:59

Bakan Şimşek'ten 'harcama' çıkışı! Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne, olası harcama kesintilerinin neler olabileceğine ve harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz" açıklamasını yaptı. Şimşek yurt içinde en büyük zorluğun yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

Finans 19-04-24 07:23

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum'da da hissedildi: Bölge beşik gibi, çok sayıda artçı meydana geldi: Tokat ve Yozgat'ta eğitime ara verildi (AFAD-Kandilli son depremler)

Tokat'ta akşam saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi. Bölgede çok sayıda artçı meydana gelirken Bakan Koca depremde bir kişinin etkilendiğini açıkladı. İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, "Tokat'ta 191, Yozgat'ta 7 bina hasar gördü" dedi. Ayrıca Tokat'ın genelinde ve Yozgat'ın 3 ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Haber 18-04-24 18:18

Bakan Işıkhan'dan Memur Sen heyetiyle görüşme! Gündem kamu çalışanlarının hakları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmeyi Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu.

Finans 18-04-24 15:51

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Finans 18-04-24 13:53

Bakan Bayraktar'dan maden ruhsat sahası açıklaması: '3 binden fazla...'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ruhsat sahalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, 15 Nisan'dan itibaren 3 binden fazla denetleme yapıldığını söyledi. Tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle toplam 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı verildi.

Finans 18-04-24 12:45

En düşük emekli maaşı 17 bin lira olmayacak ama… Bakan Işıkhan, ‘15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu: Seyyanen zam değil bölgesel destek

Emekli zammı için en net açıklamalardan birisi dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. ‘Emekli maaşı zammı yüzdesel olacak’ diyen Bakan Işıkhan, aylıkların asgari ücret seviyesine yükseltilmeyeceğini açıkladı. Emekliye seyyanen zam beklenirken en düşük emekli maaşı alanlar için hükümetin planı ortaya çıktı. Çalışmalar hızlanırken bölgesel destek formülü gündeme geldi. Bakan Işıkhan, ’15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu.

Finans 18-04-24 08:12

Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer beyazlar içinde paylaştı! Bakan bir daha baktı

Başarılı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Son olarak bir davete katılmak için beyazlar içinde giyinen Dizer, boy boy pozlarını Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı. Güzelliğiyle büyüleyen Başak Dizer'in pozlarına beğeni ve yorum yağdı.

Magazin 18-04-24 01:31

Bakan Bolat canlı yayında açıkladı! Stokçulukla ilgili cezalar artıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında açıklamalar yaptı. Aldatıcı reklam, zararlı ürün ve stokçulukla ilgili cezaların artırılacağını açıklayan Bolat, "Stokçulukta teklifimiz üst sınırın 11 milyon liraya çıkarılması. Geçici kapatma uygulaması da teklifimiz arasında" dedi.

Finans 17-04-24 20:34

Bakan Tunç, görevde yükselme sınav sorularıyla ilgili iddiaları yalanladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığının görevde yükselme sınavında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?" ve "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haber 17-04-24 17:54

Bakan Işıkhan son noktayı koymuştu! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken 'asgari ücrete ara zam' yorumu: 'Diğer ücretlerde de...'

"Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusuna net yanıt bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek" açıklamasıyla asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağını ilan etmiş oldu. Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve emekli açıklamalarını SGK uzmanı yorumladı.

Finans 17-04-24 17:02

Bakan Fidan'dan Katar'da kritik temas: Hamas ile görüştü, işte ele alınan konular...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas ile kritik bir temas gerçekleştirdi. Görüşmede ele alınan konular belli oldu.

Haber 17-04-24 16:32

Türkiye-Irak sınırındaki 'güvenli hat' için Bakan Güler'den açıklama: Orada yapmamız gereken işler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günkü Irak ziyareti öncesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 'güvenli hat' konusunda önemli bir açıklama geldi. Türkiye-Irak sınırındaki hatla ilgili Güler, "Orada yapmamız gereken bazı işler daha var" dedi.

Haber 17-04-24 16:19

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi! Hayvanların hastane yerleşkesinde barınmasına izin verildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, ’Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde ve bahçesinde başıboş hayvanların toplatıldığı için bir bakan yardımcısının araya girip tekrar hayvanları bahçeye getirtiyor’ iddialarının asılsız olduğunu duyurdu.

Haber 17-04-24 14:45

Randevu alıp gitmeyenler dikkat! Bakan Koca duyurdu: Hastanelerde yeni dönem!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir randevu onay sisteminin faaliyete alınacağını duyurdu. Bakan Koca'nın duyurusuna göre artık hastane randevusuna gitmeyenler, aynı bölümden 15 gün içinde yeni randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevuya iki defa üst üste gitmeyenlere ise tüm branşlarda 15 gün randevu yasağı getirileceği de öğrenildi.

Haber 17-04-24 14:16

SON DAKİKA | Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması! Takvim ve sayı ne zaman belli olacak?

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz. Öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak, takvim ve sayı Hazine ve Maliye Bakanı dönünce kesinleşecek" dedi.

Haber 17-04-24 11:59

SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

Son dakika: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? AK Parti grup toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en net yanıtı verdi. İşte detaylar...

Finans 17-04-24 11:47

'En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkmayacak...' AK Partili kaynaklar hükümetin emekli zammı planını açıkladı: Bölgesel destekler geliyor

Emekli zammı için Temmuz öncesinde seyyanen artış yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. AK Partili kaynaklar Temmuz ayını işaret etti. 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak artış yapılacağını dile getirdiler. Ayrıca emekli aylığı en düşük seviyede olan ve başka bir geliri olmayan emeklilere bölgesel farklılıkları da dikkate alarak ihtiyaçlar doğrultusunda destek sağlamak için çalışma başlattı. Bakan Vedat Işıkhan da, "Emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkma durumu yok" dedi.

Finans 17-04-24 11:17

Masquerade yangınında 29 kişi hayatını kaybetmişti: Bakan Bolat duyurdu: Yaşamını yitirenlerin ailelerine 14,5 milyon liralık destek

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Masquerade adlı gece kulübünde, çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki iş yerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Sektör Meclisi ile başlattıkları kampanyada biriken 14 milyon 500 bin liranın, ailelere ulaştırılmak üzere İstanbul Valiliğine teslim edildiğini ifade etti.

Finans 17-04-24 10:32

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR bazı hibe desteklerini artırdı

İŞKUR'un kendi işini kurmak isteyen engelli ve hükümlü vatandaşlara verilen hibe desteklerinin miktarı artırıldı. İşte yeni tablo...

Finans 17-04-24 10:11

Bakan Göktaş duyurdu! Destek ödemeleri programında bütçe artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı’nın bütçesinin artırıldığını duyurdu. Söz konusu programdan temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalıkları olan vatandaşlar yararlanıyor.

Finans 17-04-24 09:56

Tebliğ taslağı GİB sitesinde yayımlandı, lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek: 'KDV oranlarında artış yapmadık!'

KDV oranı yüzde 10 olan yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV oranında fatura kestiği tespit edildi. Bazı marketler temizlik malzemesi sattıkları halde gıda malzemesi satmış gibi göstererek yüzde 20 KDV yerine yüzde 1 KDV hesapladığı belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlemesiyle lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler sattıkları tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak. Öte yandan Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Finans 16-04-24 20:34

Bakan Uraloğlu bayram sonrası verileri paylaştı: 6 milyondan fazla kişi uçakla seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında gerçekleşen 42 bin 573 uçak trafiğiyle 6 milyon 852 bin 948 yolcunun seyahat ettiğini bildirdi.

Finans 16-04-24 17:01

Son dakika | Bayram tatilinin en çok konuşulan konusuydu! Bakan Yerlikaya'dan talimat: Selektör cezaları iptal edildi

Son dakika haberi: Bayram tatili süresinde yaşanan kazaların acı bilançosu ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre 6 bin 530 kazada 75 kişi öldü. Bayram tatili boyunca en çok konuşulan konulardan biri olan 'selektörle radar uyarısına' da değinen Yerlikaya, 14 işlemin iptal edildiğini duyurdu.

Haber 16-04-24 11:49

İletişim Başkanlığı'ndan sonra Bakan Şimşek'ten de Erdoğan'la gerginlik iddialarına yanıt! 'Bir süredir yalan haberlerle...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerginlik yaşandığı iddialarına yalanlama geldi. DMM'nin ardından bir açıklama da Bakan Şimşek'ten geldi. Şimşek'ten "Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız" çıkışı geldi.

Finans 16-04-24 11:41

Bu yaz kavrulacağız! Bakan Özhaseki'den uyarı geldi: 'Bazı illerimizde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor'

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Haber 15-04-24 21:54

Bakan Işıkhan: İstihdam sayımız tarihi zirvesini yeniledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İstihdam sayımız 2024 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi ile tarihi zirvesini yeniledi" dedi.

Finans 15-04-24 13:18