Zeki Alasya Haberleri Ve Son Dakika Zeki Alasya Haberleri

Zeki Alasya Haberleri Ve Son Dakika Zeki Alasya Haberleri

Kıbrıs kökenli olan Zeki Alasya, 18 Nisan 1943 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Tiyatro ve sinemanın en tanınan isimlerinden biri olan Akasya, Robert Koleji’nden mezun oldu. 1959 yılında Milli Türk Talebe Birliği’nde amatör olarak sanat hayatına başladı. Çeşitli tiyatrolarda çalışmalarını sürdürdükten sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nu kurdu. 1973’ten sonra film çevirilerine başladı. Metin Akpınar ile dostluğunun yanı sıra Türk sinemasında oluşturdukları ikili görünüm de oldukça beğeni aldı. Pek çok filmde rol alan Alasya’ya 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verildi. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmlerle birlikte düşünülen bir komedyen olarak akılda kaldı. Kariyerinin son zamanlarında daha çok dizilerde yer almayı tercih etti.

Zeki Alasya Haberleri

'Köyden İndim Şehre' filmiyle tanınıyordu! Zeki Alasya'nın ilk eşi Zeynep Oya Kaya hayatını kaybetti

'Köyden İndim Şehre' ve 'Salak Milyoner' gibi filmlerle tanınan Zeki Alasya'nın ilk eşi Zeynep Oya Kaya, hayata veda etti. Zeynep Oya Kaya (Oya Alasya) 74 yaşındaydı.

Magazin 18-09-2023 07:13

Akasya Durağı'nın Nuri Baba'sı Zeki Alasya'nın kızı bakın kim çıktı! Görenler şaştı kaldı

Yeşilçam’ın usta oyuncularından biri olan Zeki Alasya hafızalara kazınan isimler arasında yer alıyor. Türk sinemasındaki sevilen filmlerinin ardından Akasya Durağı, Küçük Ağa, Cennet Mahallesi gibi başarılı dizilerde de rol alan Alasya’nın kızının kim olduğunu duyanlar çok şaşırdı.

Magazin 18-07-2023 08:04

Akasya Durağı'nın Dilek'i Pelin Sönmez'in son hali şoke etti! Osman Ağa'nın kızı artık bambaşka biri

Bir dönem izleyiciyi ekranı başına kilitleyen Akasya Durağı dizisinde Dilek karakterine hayat veren Pelin Sönmez son haliyle şaşırttı. Şimdilerde evli olan ve yaptığı estetiklerle değişime uğrayan Sönmez, dizide Cezmi Baskın'ın hayat verdiği ''Osman Ağa'' karakterinin kızı Dilek'i canlandırıyordu. İşte Pelin Sönmez'in son hali...

Magazin 05-04-2023 23:34

Zeki Alasya ne zaman öldü? Zeki Alasya neden öldü? Zeki Alasya kaç yılında, nerede doğdu?

Zeki Alasya ölümünün 7. yılında anılıyor. Alasya Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli bir oyuncusudur. 7'den 70'e pek çok seveni olan usta oyuncu Zeki Alasya'nın kim olduğu, neden öldüğü ve ne zaman öldüğü araştırılıyor. İşte Zeki Alasya hakkında merak edilen detaylar!

Magazin 08-05-2022 17:10

Zeki Alasya

Zeki Alasya Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zeki Alasya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Köyden İndim Şehre'de Himmet Ağa'nın eşiydi! İşte Oya Alasya'nın son hali

Köyden İndim Şehre'de Himmet Ağa'nın eşini oynayan Oya Alasya'nın son hali ortaya çıktı. Oya Alasya o dönem filmde birlikte rol aldığı Zeki Alasya ile evliydi.

Magazin 04-01-2022 12:59

Zeki Alasya’nın Salak Milyoner filminde eşiyle karşılıklı rol aldığını biliyor muydunuz?

2015 yılında kaybettiğimiz Türk sinemasının efsane oyuncularından Zeki Alasya ömrüne 2 evlilik sığdırdı. İlk evliliğini 1975 yılında yapan Alasya’nın eşiyle Salak Milyoner filminde oynadığını biliyor muydunuz?

Magazin 08-10-2021 12:22

Petrol Kralları filmi nerede ve ne zaman çekildi? İşte Petrol Kralları filminin oyuncuları

Yeşilçam’ın en sevilen ikililerinden Metin Akpınar ile Zeki Alaska’nın oynadığı Petrol Kralları filminin konusu internette araştırılıyor. 1978 yılında çekilen Petrol Kralları filmi, İstanbul’un Arnavutköy mevkiinde çekilmiştir. Peki, Petrol Kralları filminin konusu ne, oyuncuları kim? İşte detaylar…

Trend 21-08-2021 17:39

Güler Misin Ağlar Mısın filmi konusu nedir? Güler Misin Ağlar Mısın filmi oyuncuları kimler?

Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi usta isimlerin başrollerinde oynadığı ve Osman Fahir Seden tarafından yönetilen sevilen Türk filmi Güler Misin Ağlar Mısın, bu akşam televizyon ekranlarına gelecek. Filmin konusu ve oyuncuları gibi detaylar merak ediliyor. Peki Güler Misin Ağlar Mısın filmi konusu nedir? Güler Misin Ağlar Mısın filmi oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...

Magazin 14-08-2021 19:33

Namus Düşmanı filminde rol alan İlknur Yontar'ın son hali

Zeki Alasya ve Metin Akpınar'lı Namus Düşmanı filminde rol alan İlknur Yontar son haliyle gündem oldu.

Magazin 27-05-2021 15:11

Önce babası Zeki Alasya’yı sonra da eşi Alpay Göltekin'i kaybeden Zeynep Alasya’dan duygu dolu mesaj

Usta tiyatrocu Zeki Alasya’nın kızı Zeynep Alasya da babası gibi ünlü bir isim. Önce babası Zeki Alasya’yı sonra da hayat arkadaşı Alpay Göltekin’i kaybeden Zeynep Alasya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlar yürekleri dağladı.

Magazin 12-05-2021 07:50

Ertuğ Koruyan hayatını kaybetti! | Ertuğ Koruyan kimdir? Ertuğ Koruyan neden öldü?

Bir zamanların ünlü sinema ve dizi oyuncusu Ertuğ Koruyan hayatını kaybetti. Uzun bir zamandır Bodrum Kızılağaç’ta yaşayan Ertuğ Koruyan, 25 Nisan sabaha karşı hayatını kaybetti. Bodrum’da eşi Serhan Koruyan ile beraber yaşayan Eryuğ Koruyan, çevresinde samimi olarak bilenen ve sevilen biriydi. Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi isimlerle beraber rol alan Koruyan, mütavizi yaşam tarzı ile biliniyordu.

Haber 25-04-2021 18:21

Köyden İndim Şehire filminin oyuncuları kim? İşte Köyden İndim Şehire oyuncu kadrosu!

Köyden İndim Şehire filmi, Türk sinemasının önemli yapımları arasında yer alıyor. Köylerinde defile bulan 4 kardeşin, buldukları altınları bozdurmak için Ankara’ya gitmesini ve burada yaşadıkları olayları konu edinen filmin başrollerinde Zeki Alasya, Kemal Sunal, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe gibi Türk sinemasının usta isimleri yer alıyor. Yeşilçam filmleri içerisinde unutulmazlar arasına giren Köyden İndim Şehire filmi, 1974’te çekildi.

Magazin 20-04-2021 14:02

Hasip İle Nasip filmi ne zaman çekildi? Hasip İle Nasip nerede çekildi?

Metin Akpınar ile Zeki Alasya’nın başrollerinde yer aldığı Hasip ile Nasip filminde iki düşman ailenin her alanda çekişmeleri anlatılıyor. Vefat eden Halis ve Muhlis’in rekabetini, oğulları Hasip ile Nasip de sürdürür.

Trend 20-03-2021 13:05

Nereye Bakıyor Bu Adamlar ne zaman ve nerede çekildi? Nereye Bakıyor Bu Adamlar konusu nedir?

Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın sevilen filmlerinden olan Nereye Bakıyor Bu Adamlar bu akşam televizyonda yeniden yayınlanıyor. Osman Seden'in yönetmenliğini yaptığı Nereye Bakıyor Bu Adamlar 1976 yılında çekildi. Peki Nereye Bakıyor Bu Adamlar filmi konusu nedir, nerede çekildi? İşte Yeşilçam'ın unutulmaz komedi filmleri arasında yer alan Nereye Bakıyor Bu Adamlar hakkında bilgiler.

Magazin 30-06-2020 20:07

Sivri Akıllar nerede ve ne zaman çekildi? İşte Sivri Akıllılar filmi konusu ve oyuncuları

Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın başrollerde oynadığı Sivri Akıllılar isimli Türk filmi yeniden televizyonda yayınlanıyor. Film konu olarak ise iftiraya uğrayan arkadaşlarını kurtarmaya çalışan Zeki ve Metin’in hikayesini konu almaktadır. 6,5 Imdb puanına sahip olan Sivri Akıllılar filminin yönetmen koltuğunda Zeki Alasya oturuyor. Peki, Sivri Akıllılar filmi nerede ve hangi yıl çekildi? Sivri Akıllılar oyuncuları kimler, konusu nedir?

Magazin 23-06-2020 20:02

Beş Milyoncuk Borç Verir Misin ne zaman çekildi? İşte Beş Milyoncuk Borç Verir Misin filmi konusu ve oyuncuları

Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın unutulmaz filmlerinden olan Beş Milyoncuk Borç Verir Misin bu akşam Fox TV'de yayınlanıyor. Yönetmenliğini Osman Seden'in yaptığı ve 1975 yılında vizyona giren Beş Milyoncuk Borç Verir Misin filmi HD olarak yenilenmiş haliyle ekranlarda olacak. Peki Beş Milyoncuk Borç Verir Misin konusu nedir? İşte film hakkında bilgiler.

Magazin 16-06-2020 20:09

Petrol Kralları ne zaman ve nerede çekildi? İşte Petrol Kralları konusu ve oyuncuları

Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın sevilen filmi Petrol Kralları bu akşam Fox ekranlarında yayınlanıyor. 1978 tarihli komedi filmi Petrol Kralları'nda Metin Akpınar ve Zeki Alasya evlerinin bahçesinde petrol bulunca hayatları değişen iki yakın arkadaşı canlandırıyor. Peki Petrol Kralları nerede çekildi? İşte Petrol Kralları konusu ve oyuncuları.

Magazin 09-06-2020 20:06

Aslan Bacanak ne zaman çekildi? Aslan Bacanak filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın unutulmaz filmlerinden biri olan Aslan Bacanak bu akşam televizyonda yayınlanıyor. Zeki Alasya'nın ilk yönetmenlik deneyimini de yaşadığı Aslan Bacanak 1977 yılında çekildi. Peki Aslan Bacanak filmi konusu nedir? İşte oyuncu kadrosu

Magazin 02-06-2020 19:44

Baba Parası filminin başrol oyuncuları Edirne'de izleyiciyle buluştu

Oyuncu Ahmet Kural: - "Zeki Alasya ve Metin Akpınar'a yakıştırılmak ve benzetilmek bizim için onur verici bir durum"

Haber 23-01-2020 22:29

Sinemanın güldüren adamı: Zeki Alasya!

Türk sinema ve tiyatrosunun gülen ve güldüren yüzü Zeki Alasya, vefatının 4. yılında anıldı.

Trend 08-05-2019 10:19

Ününü tesadüfen öğrendiği otomobiline gözü gibi bakıyor

Klasik otomobil tutkunu Mustafa Özkan, 1972'de çekilen "Tatlı Dillim" isimli sinema filminde Zeki Alasya'nın kullandığını televizyonda tesadüfen gördüğü 1960 model klasik otomobiline gözü gibi bakıyor - Mustafa Özkan: - "Filmi izlerken bir baktım araç aynı plakasıyla geliyor. Filmde kullanıldığını orada gördüm. Zeki Alasya sürüyordu. Arabayı filmde görünce çok heyecanlandım" - "Talipleri çok oluyor ama veremiyorum, vermek istemiyorum. Bu arabadan, bu güzellikten ayrılınır mı? Sinema filminde oynamış nostaljik bir araba. Tabii ki gözüm gibi bakıyorum"

Haber 26-08-2018 12:47

Metin Akpınar: Yaşayan bir ben kalmışım!..

Usta oyuncuyu Metin Akpınar son röportajında duygusal açıklamalar yaptı. Yakın dostlarını kaybeden Akpınar duyduğu özlemi anlattı

Magazin 04-02-2018 13:13

Zeki Alasya'nın eşinden duygu dolu paylaşım

Jülide Alasya rahmetli eşi Zeki Alasya'ya duyduğu özlemi sosyal medya hesabından dile getirdi. Geçmişe ait bir fotoğrafı yayınlayan Jülide Alasya 'Zeki beni istemeye gelmişti' mesajıyla o gün yaşananları anlattı.

Magazin 13-10-2017 11:09

Metin Akpınar, dostu ve ortağı Zeki Alasya'yı anlattı

Metin Akpınar, Kafa dergisinin yeni sayısında geçen sene kaybettiğimiz usta oyuncu Zeki Alasya'yı anlattı.

Magazin 30-10-2016 12:23

Zeki Alasya klasik otomobillerle anıldı

Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, aramızdan ayrılışının ilk yılında, 17 Nisan'da 73. yaş gününde, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD'un organize ettiği, törenle anıldı.

Magazin 18-04-2016 12:35

Tatlı İntikam dizisinde Zeki Alasya sürprizi

Kanal D'nin yeni dizisi Tatlı İntikam'da geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü sanatçı Zeki Alasya sürprizi yaşandı.

Magazin 28-03-2016 09:48

Oyuncak kasabası Koç Müzesi’nde

Geçen yıl mayıs ayında aramızdan ayrılan usta oyuncu Zeki Alasya’nın en sevdiği hobiler arasında yer alan ve 11 yılda hazırladığı ‘Tren Dioraması’, Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Haber 12-01-2016 03:17

Gidenlerin ardından...

Altbaşlığı 'Sansürsüz Kültür-Sanat Yıllığı' olan Can Almanak 2015 çıktı. Almanakta 2015'te aramızdan ayrılan Zeki Alasya, Yaşar Kemal, Memduh Ün gibi kültür-sanat dünyamızın önemli isimleri de anılıyor.

Magazin 20-12-2015 09:44

Jülide Alasya'dan duygusal paylaşım

Jülide Alasya, üç ay önce hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane ismi Zeki Alasya'nın yokluğuna alışamadı.

Magazin 03-08-2015 08:25

Aydemir Akbaş isyan etti

Cenazede fotoğraf çektirenlerden bıktık...

Magazin 10-05-2015 15:06

Zeki Alasya için son görev yapıldı

Türk Sineması'nın unutulmaz ismi Zeki Alasya 8 Mayıs Cuma günü vefat etti. Milyonları yasa boğan Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı.

Magazin 10-05-2015 15:03

Zeki Alasya'ya veda

Usta oyuncu Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı.

Magazin 10-05-2015 10:29

Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs sabahı hayatını kaybeden Zeki Alasya, bugün son yolculuğuna uğurlandı

Haber 10-05-2015 09:05

Yeni Şafak yazarından Zeki Alasya için skandal ifadeler

Yeni Şafak gazetesi eski yazarı ve Tv Net programcısı Sevda Türküsev, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden usta oyuncu Zeki Alasya'nın ardından skandal ifadeler kullandı.

Haber 08-05-2015 17:32

Davutoğlu: Alasya saygı ve takdirle hatırlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber 08-05-2015 15:46

Zeki Alasya’nın ailesi taziyeleri yapım şirketinde kabul etti

Tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Zeki Alasya'nın dostları Levent'te bulunan yapım şirketine koştu.

Haber 08-05-2015 15:34

Metin Akpınar: Zeki Alasya benim yarımdı

Zeki Alasya ve Metin Akpınar ikilisini ölüm ayırdı. Zeki Alasya'nın ölümü haberi ile yıkılan Metin Akpınar acısını "Zeki Alasya benim yarımdı." sözleriyle dile getirdi.

Magazin 08-05-2015 13:19

MHP lider Bahçeli’den Zeki Alaysa için taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sinema ve tiyatro sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.

Haber 08-05-2015 13:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeki Alasya'nın vefatı nedeniyle mesaj yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Zeki Alasya sinema ve tiyatromuzun gelişmesinde önemli rol oynamıştır" dedi.

Haber 08-05-2015 12:35

Zeki Alasya'nın ölümü ünlüler dünyasını yasa boğdu

Zeki Alasya bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ölümü ile tüm Türkiye'yi yasa boğan Zeki Alasya için ünlü isimler sosyal medyada duygularını böyle paylaştı.

Magazin 08-05-2015 12:32

TBMM Başkanı: Türkiye bir büyük oyuncusunu daha kaybetmiştir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sanatçı Zeki Alasya'nın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Türkiye bir büyük oyuncusunu daha kaybetmiştir" dedi.

Haber 08-05-2015 12:17

Metin Akpınar göz yaşlarını tutamadı: Zeki Alasya benim yarımdı, yarım gitti benim, canım gitti

Ünlü sanatçı Metin Akpınar, yıllarca aynı sahneyi paylaştığı Zeki Alasya'nın ölümü sonrasında canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

Haber 08-05-2015 11:53

Usta oyuncu Zeki Alasya yaşamını yitirdi

Usta oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti. Karaciğer tedavisi gören Türk Sineması'nın unutulmaz ismi Zeki Alasya'nın ani ölümü Metin Akpınar'ı ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Alasya, pazar günü Levent Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Magazin 08-05-2015 11:41

Türk Sineması'nın usta ismi Zeki Alasya hayatını kaybetti

Metin Akpınar ile bir döneme damgasını vuran Zeki Alasya hayatını kaybetti. Son olarak Kanal D'de yayınlanan Küçük Ağa dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkan Zeki Alasya 72 yaşında vefat etti.

Haber 08-05-2015 11:31

Arda Turan Zeki Alasya'yı unutmadı

Türk sinema ve tiyatrosunun en ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Zeki Alasya vefat etti.

Spor 08-05-2015 02:20

Küçük Ağa Final Bölümü Galerisi

Sinem son yaşanan olaylardan sonra Mehmetcan konusunda sürekli panik olmaktadır.

Magazin 17-03-2015 10:32

Küçük Ağa'dan sürpriz final

Kanal D'de iki sezondur ekranlarda olan Küçük Ağa dizisi bu hafta final yaparak ekrana veda ediyor.

Magazin 15-03-2015 12:49

Küçük Ağa Final Bölümü Fragmanı

Küçük Ağa final bölümüyle 17 Mart Salı akşamı saat 22:15'te Kanal D'de...

Magazin 15-03-2015 12:45

Küçük Ağa hayranlarına kötü haber

Kanal D yönetimi Küçük Ağa dizisi için final kararı aldı.

Magazin 08-03-2015 13:25