Maydos Kilise Tepesi Hoyugu Haberleri

Dünyada yankı uyandıracak: İzmir'deki bazilika sarnıç, kilise çıktı! Yuhanna İncili burada yazıldı iddiası

İzmir'de daha önce bazilika sarnıç olarak değerlendirilen yapı ile ilgili yürütülen araştırmalar neticesinde ilginç bir sonuca varıldı. Binanın serbest haç planlı bir kilise olduğu ortaya çıktı. Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı Kazısında elde edilen bu bilgi ile Hristiyanların kutsal kitap olarak kabul ettiği 4 İncil’den biri olan Yuhanna İncili’nin de burada yazıldığı düşüncesi üzerinde durulmaya başlandı.

Haber 2021-11-11 10:47:38

Balkanlardan gelenler 4 bin yıl önce Maydos'ta yaşamış

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Maydos Kilise Tepesi Höyüğü kazılarında, 4 bin yıl önce Balkanlardan gelen insanların da bölgeye yerleştiği belirlendi - Kazı Başkanı Doç. Dr. Göksel Sazcı: - "Merkezi kısımda daha çok yerel üretim buluntular tespit ettik. Höyüğün batı kısmında Balkanlardan, Bulgaristan, Romanya'dan gelen, belki tüccarların da burada oturduğu, belki bir acente kurdukları, orta kısmında ve daha prestijli doğu kısmında da buranın yerel insanlarının ikamet ettiğini söylememiz mümkün"

Yurthaber 2019-11-08 11:34:12

Maydos'ta 4 bin yıllık ağırşak bulundu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Maydos Kilise Tepesi Höyüğü'nde yapılan kazılarda 4 bin yıllık ağırşak bulundu - Maydos Kilise Tepesi Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Göksel Sazcı: - "Bu yılki Maydos kazı çalışmalarında ip yapımında kullanılan ve ilk defa kemik sapının kalıntısıyla birlikte yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait ağırşak bulduk. Fakat bu ağırşakın diğerlerinden farklı bir özelliği var. Bu özelliği ise içerisinde kemik kalıntılarının olması"

Haber 2018-09-15 11:17:17

Çanakkale Boğazı 5 bin yıl önce de korunuyordu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Maydos Kilise Tepesi Höyüğü'nde yapılan kazılarda ortaya çıkan savunma sistemleri, Çanakkale Boğazı'nın asırlardır kontrol altında tutulan ve her zaman stratejik öneme sahip bir bölge olduğunu ortaya çıktı - Maydos Kilise Tepesi Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Göksel Sazcı: - "Höyüğün batı kısmında yapmış olduğumuz çalışmalarda iki farklı döneme ait savunma sistemi ortaya çıkardık. Bir tanesi Homeros Çağı'nın öncesine ait dönemleri tarihlenen bir savunma duvarı. Bu savunma duvarının dış yüzeyi testere dişi dediğimiz ilginç girintilere çıkıntılara sahip" - "Günümüzde stratejik öneme sahip Çanakkale Boğazı'nın 5 bin yıl önce de koruma ve kontrol altında tutulduğunu görüyoruz"

Haber 2018-09-13 11:16:15

Diğer Haber Etiketleri