İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran: - "Şehir Tiyatrolarında yerli ve milli tiyatro oyunlarımızın sayısını artırdık. Mustafa Kutlu'nun Mavi Kuş ve İskender Pala'nın Lale Devri eserleri de Mart ayından itibaren sahnelenecek. Şehir Tiyatrolarında 2018 yılında 550 binin üzerinde bir izleyiciye ulaştık" - "İstanbul, dünyadaki kültür sanat gündemine yön verecek bir tılsıma sahiptir"
Karikatürist, oyuncu ve senarist Hasan Kaçan: - "Siz bir şey üretmezseniz sizin yerinize başkası yazar ve biz de içinde ne olduğunu bilmeden onu kuzu kuzu seyrederiz. Sanatla alakadar olmamız lazım. Çünkü sanat olmadan olabilemezsiniz" - "Birer birer iyi insan olmaya çabalamamız yanımızdakine sirayet edecek. Böyle böyle hayat denilen bu rüyanın içerisinde Yaradan'ın bize vermiş olduğu vazifeyi insan olarak yerine getirmeye çalışacağız" - "Ben kendimi adam gibi beslemiş, iç dünyamı sağlıklı bir şekilde adam edebilme yolunda gayret gösterebilmişsem, sizinle olan muhabbetim sizin beyninizi, ruh sağlığınızı bozmayacak. Sahte ve ucuz malzemeden yapılan sanat ise her zaman bozacaktır" - "Bizim yapmamız gereken, milim milim, mümkünse daha hızlı, şuur altındaki tahribatı çözmek. Çözmenin en iyi yolu da karşımızdaki sahte sınırları aşmak"
MSM Başkanı İsmail Halis: - "Burası ticari bir yer değil. Protokolün olduğu bir yer değil. Bizim en baştaki düsturumuz bu. Sizin eviniz, ocağınız burası. Birlikte yol alıp üreteceğiz" - MSM Senaryo Okulu Koordinatörü Oktay Berber: - "Gerek içerik gerekse de biçim olarak bu toprağın ruhuna uygun kalemler yetiştirmeliyiz. MSM tam olarak bunu hedefliyor"
Sektöre profesyonel senaristler yetiştirmeyi amaçlayan Medya Sanat Merkezi Senaryo Okulu'na 15 Kasım'a kadar ön kayıt yaptırılabilecek - İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran: - "En etkileyici senaryolar kendi kültüründen en güzel şekilde beslenebilmiş ve bunu evrensel dilde en açık şekilde ifade edebilmeyi başarmış isimlerden çıkmıştır. Kendi kültürümüzden beslenen yerli ve milli senaryolara ihtiyacımız var" - MSM Başkanı İsmail Halis: - "Bu toprağın ruhunu, iklimini teneffüs eden herkese ulaşmak istiyoruz. MSM olarak, öncelikle bir platform, havza ve kültür oluşturmayı amaçlıyoruz. MSM, bir anlamda 'sakin sakin acele eden' ve 'kendine dert arayan' medya ve sanat insanlarının birbiriyle tanıştıkları, kalıcı bir mecranın merkezidir"
TRT Arapça Genel Yayın Yönetmeni Resul Serdar Ataş: - "BBC'nin, CNN gibi uluslararası kanalların kurduğu dilden, meseleye yaklaşımından, hikayeye neresinden yaklaştığına dair şikayetlerimiz var. Bunların karşısında da bir dil oluşturma zorunluluğumuz var ama ya bu mesele çok önemsenmiyor ya da nasıl ve nereden başlanacağı konusunda iptidai bir durum söz konusu" - "Mesele, 'hakkaniyet' dediğinde hikayeyi nasıl inşa edeceğin. Bu kavramlar kendisini hikayede nasıl dışa vuracak? Biz burada tıkanıyoruz ve bu konuyu ihmal ediyoruz" - Gazeteci yazar Taha Kılınç: - "Etrafıma baktığımda, insanların mutsuzluğunu, olmaması gereken yerde tutunmaya çalışması, olması gereken yerde de olamaması olarak görüyorum" - "Ben önüme bir kapı çıktığında o kapıyı zorlamıyorum, parmağımın ucuyla dokunuyorum, açılırsa giriyorum. Açılmayan bir kapıyı ne zaman zorlasam, kırmaya kalksam, kapının ardında hoşuma gitmeyen bir durumla karşılaştım"
AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu: - "Sinemaya, sanata, tiyatroya, müziğe ve birçok sanat dalına baktığınız zaman, bizim asıl endişemiz, yani çıkış noktamız, kendi yerli-milli arkadaşlarımızın ortaya çıkması, kendi gözümüzle, ruhumuzla var olmamız meselesiydi" - "Gerçekten bu topraklardan çıkmış arkadaşlarımızın kendi kültürümüzü ve geleneğimizi, sinemaya, sanata, tiyatroya yansıtabilecek yeni bir ortam oluşturmamız gerekiyordu. Bununla ilgili Türkiye'de birtakım çalışmalar var ama gerçekten bu kadar güçlü ve deneyimli bir çalışma, herhalde ilk defa yapılıyor" - MSM Başkanı İsmail Halis: - "MSM, bir protokol ve ticaret mekanı değil. MSM, bu ülkenin ruhu ve mayası için gayret eden, cehdeden insanların bir araya geldiği, tabiri caizse bir enerji üretim merkezidir" - "Kültürel iktidardan ziyade kültürel iklime talibiz. Kültürel iklim oluşturmak, kültürel zemin, mecra, platform ve bir ocak oluşturmak için buradayız"
Medya Sanat Merkezi'nin uygulamalı eğitimleri başladı
İBB Kültür Daire Başkanı Duran: - "Artık devletimizin önemli isimleri programlarımıza katılıyor ve katlı sağlıyor. Bu büyük bir nimet aslında. Dolayısıyla biz size ne kadar imkan ve ortam sağlayabilirsek, aslında yöneticiler olarak üzerimizdeki vebali biraz hafifletebildiğimizi düşünüyoruz, o günleri yaşamış kişiler olarak" - Medya Sanat Merkezi Başkanı Halis: - "Şehitlerimizin mücadelesiyle yoğrulan ve mayalanan Türkiye için yaşamak, üretmek, sadece bir ülke için yaşamak değil. Dünya için, ümmet ve ila-yi kelimetullah için yaşamaktır"
MSM Başkanı Halis: - "Amaçlarımızdan biri, Medya Sanat Merkezi'nin aziz Türkiyemizin, güncel, düşünsel, politik, kültürel ve sanatsal enerjisini üretip bir araya getirme zemini ve platformu olması" - "Belgesel Okulu insan, hikaye ve gerçeklik odaklı olacak. Bize göre her insan bir belgeseldir, aynı zamanda belgeselcidir de. Hayat tecrübesiyle tarihi, yaşam alışkanlığıyla coğrafyayı inşa eden insanın belgeseli için yola çıkıyoruz" - "Ülkemizde sanat alanında yetişmiş insan sorunu yaşadığımız en ciddi alanlardan biri senaryo yazımı. Senaryo Okulu'ndaki yaklaşım ve müfredat tekniğiyle bu eksikliğe dair çözüm odaklı çabamızı ortaya koyacağız" - "Dijital Medya Okulu'nda, 'Yeni Medya' formunu tüm yönleriyle, tecrübeli isimlerin kılavuzluğunda bir atölyeye dönüştüreceğiz." - MSM Genel Sekreteri Güler: "7 Nisan'da derslere başlayacağız. Kontenjanı sınırlı tutup, birebir kaliteli eğitimi hedefliyoruz. 13 Mayıs'ta düzenlemeyi planladığımız gala ile sona erecek eğitimlerin ardından öğrencilerin hazırladığı birçok eser ortaya çıkmış olacak"