HABER

Milletvekillerine 40 metrekarelik odalar

Milletvekillerine 40 metrekarelik odalar

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 22. Dönem Meclis'in, son projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı.

TBMM Başkanı Arınç, Meclis kampüsü içinde yapılacak ziyaretçi kabul salonu, kütüphane araştırma merkezi ve arşiv binası ile Genel Sekreterlik yeni hizmet binalarından oluşan kompleksin temelini törenle attı.

Arınç törende yaptığı konuşmada, "Meclis'in dev projesi" dediği yeni binaların gerekliliğini anlattı.

MİLLETVEKİLLERİNE 40 METREKARELİK ODALAR

Meclis Binası'nın 45-50 yıldır önemli ölçüde tahribata uğradığını ve bu binaların yenilenme ihtiyacı doğduğunu belirtti. Arınç, şöyle devam etti:
"Personel binamızı elden geçirmekten kullanılamaz hale gelmişti. Mevcut Halkla İlişkiler binalarımızda milletvekillerine iyi hizmet sunamaz hale gelmiştik. Milletvekillerinin çalışma ofisleri yetersiz geliyordu. Milletvekilleri 9 metrekarelik odalarda çalışamıyor, ziyaretçilerini oturtacak yer bulamıyorlardı. Şimdiki projede milletvekili odaları 40 metrekare olacak. 24 metrekaresi milletvekili odası olarak kullanılacak. Geriye kalan 16'sı ise sekreter ve danışmanlar için olacak. Çok zengin bir kütüphanemiz, nadide eserlerimiz var. Bunları muhafaza edecek yeterli yerimiz yoktu. Yeni yapacağımız kütüphane bu ihtiyaçları karşılayacak. Meclis'e günde 4 bine yakın ziyaretçi geliyor. Ziyaretçi kabul salonumuz yetersizdi. Bu yeni bina ihtiyacı karşılayacak. Ayrıca arşiv ve araştırma binası da yapma ihtiyacı duyduk."
Arınç, ziyaretçi kabul salonunun 23. Döneme kadar tamamlanacağını söyledi.

Meclis'te düzenlenen törene çok sayıda liste dışı milletvekili de katıldı. Tören'de Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç da babasına eşlik etti.

YENİ BİNALAR

TBMM Başkanlık Divanı'nın 4 Mart 2004 tarihli kararı ile yapımına karar verilen hizmet binaları Meclis'in dikmen tarafında ve 82 bin 271 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek.
Kompleksin bölümlerinden olan Ziyaretçi Kabul binası 7 bin 808 metrekarelik bir alana sahip olacak. Ziyaretçi kabul salonunda 1500 metrekare büyüklüğünde bir ziyaretçi bekleme salonu ve kafeterya yer alacak.

KÜTÜPHANE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ARŞİV BİNASI

Kompleksin en önemli yapısı olan Kütüphane Araştırma Merkezi ve Arşiv Binası 16 bin 748 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak. Bu bina, Dikmen tarafından ve kampus içinden iki farklı giriş kapısına sahip olacak. Kütüphane Araştırma Merkezi ve Arşiv Binasında 2000 metrekare büyüklüğünde genel okuma salonu, süreli yayınlar ve dergi okuma salonları ile grup çalışma salonları ve milletvekilleri kişisel çalışma odaları yer alacak. Ayrıca bu binada sosyal etkinlikler için 700 kişilik konferans-toplantı salonu, 300 metrekare büyüklüğünde genel ve özel sergi salonları, dinlenme salonu ve 200 metrekare büyüklüğünde bir kafeterya bulunacak.

GENEL SEKRETERLİK HİZMET BİNASI

Kompleksin güney ucunda yer alacak olan Genel Sekreterlik Hizmet binası ise 57 bin 715 metrekarelik bir alana sahip olacak. 8 katlı olarak planlanan binanın 1, 2 ve 3. katlarında milletvekilleri hizmet ofisleri ve çeşitli toplantı salonları yer alacak. Binanın alt zemin katında yer alacak olan Doktorluk biriminin Dikmen Caddesi'nden ayrı bir girişi olacak. Yine aynı katta komisyon ve eğitim salonları, yemek salonları, banka, lostra, kuaför ve spor merkezinin bulunduğu bir sosyal alan yer alacak. Garaj olarak planlanan 1, 2 ve 3. bodrum katların bir bölümünde 512 araçlık bir otopark yer alacak.

ANKA

En Çok Aranan Haberler