Kadınların el emeği ürünlerin satışı için Muğla'ya Hizmet Vakfı tarafından kiralanan Hanımeli Çarşısı'nda düzenlenen kredi dağıtım törenine katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, tezgahları dolaşarak, ürettikleri malzemeler hakkında kadınlardan bilgi aldı.
Törende konuşan Çiçek, kredilerde yüzde 100 geri dönüşüm sağlandığını, amaçlarının Muğla'da kadınları ekonomik hayatın içine çekmek olduğunu söyledi.
Mikrokredi alan kadınların hem ev ortamında hem de toplum içerisinde büyük gelişim sağladığını belirten Çiçek, "Bu desteklerle balık yemeyi değil, tutmayı öğretiyoruz. Gerçekten ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlara destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.
Çiçek, Muğla'da bir ilke imza atarak bugün tek seferde 3 kadına 10 bin, bir kadına 7 bin 500, toplamda 16 kadına 76 bin lira verileceğini dile getirdi.
Mikrofinans Programı Aydın Bölge ve İç Denetim Müdürü Demet Pilevneli ise kredi imkanı ile gerçekleştirilen yatırımların ekonomik ve ticaret hayatına katkı sunmanın yanında yoksul kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.
Mikrofinans uygulaması ile kadın girişimciliğine ve toplumda kadının statüsünün gelişmesine destek olunduğuna işaret eden Pilevneli, "2009 yılında açılan Muğla Mikro Kredi Şubesi bugüne kadar hiçbir teminat ve kefil istenmeden 2 bin 100 kadına 4 milyon 250 bin lira kredi verdi. Geçen 5 yıl içerisinde mikrokredinin amacına uygun olarak Muğla'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşılmaya çalışılmış, bu sayede kadınların da ekonomik ve sosyal hayata katılımları sağlanmıştır" diye konuştu.
Plevneli, kadınların kendilerine güvenerek iş hayatına atılmaları yönünde önemli rolü olan mikrokredinin sosyalleşme ve ekonomik kalkınmada da çok başarılı olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek ve protokol üyeleri kredi almaya hak kazanan 16 kadına paralarını teslim etti. (AA)