ANKARA(ANKA)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP'ye karşı yürütülen muhalefet hareketine, "Tek dertleri siz gidin, biz gelelim" sözleriyle tepki gösterdi. Öymen, CHP'nin seçimlerden daha iyi sonuç alsa bile yenilenme konusunun gündeme geleceğini kaydetti.
ANKA'nın sorularını yanıtlayan Onur Öymen, yargı yoluyla tekrar CHP'ye dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği muhalif hareketin, beş yıldır CHP yönetimini yıpratmaya çalıştığını öne sürdü.
Öymen "Bunlar son 5 yıldır parti yönetimini yıpratmak için faaliyet yapıyorlar. Tek dertleri siz gidin biz gelelim. Partiyi eleştirenler çıkıp şu politikanız yanlış diyemiyor" diye konuştu.
Muhaliflerin, CHP'nin yaptığı hiçbir işin doğru olmadığı yönünde propaganda yaptığını ifade eden Öymen, şunları söyledi:
"Seçimlerde 7 milyon insan oy kullanmadı. Kim bunlar? Bu oyun önemli bir bölümünün bize yakın insanlardan olduğunu tahmin ediyoruz. Bu insanlar niçin oy kullanmadılar. CHP'nin eksiği yok mu? Tabi ki var. Biz yenileşelim diyoruz. Mesele sadece CHP'nin iç sorununa bağlanırsa olmaz. Partiyi eleştirenler çıkıp şu politikanız yanlış demiyor. Siz gidin biz gelelim. Normal bir kurultay olduğunda çok da gecikeceğini zannetmiyorum bütün bunlar değerlendirilecek. Her kurultayda herkes çıkar aday olur. Demokrasilerde bu iş böyle olur. Yenilenmeye karşı değiliz. Daha iyi sonuç alınsaydı bile yenilenmeye ihtiyaç duyulacaktı.
.
"BİR TON KÖMÜRÜN…"
İzledikleri politikaların yanlış olduğunu kimsenin söyleyemeyeceğini belirten Öymen, seçimlerde alınan sonuçların "sosyolojik ve bilimsel" olarak ele alınmasını istedi.
Çağdaş demokrasilerde siyasi partilerin seçmene yönelik rüşvet niteliği taşıyan yardımlar yapamayacağının altını çizen Öymen, AKP'nin dini ön plana çıkaran söylemleri ve dağıtılan yardımlardan dolayı oy aldığını savundu. Öymen, şöyle dedi:
"Seçim rüşveti denilen, gıda ve kömür yardımı yaptılar. Çağdaş demokrasilerde böyle bir şey yok. Seçimlerde harcanan her kuruşun hesabı sorulur. Belediyelerin kaynaklarından 6 milyon kişiye 4 milyon 300 bin ton kömür dağıtıldı. Seçimler sırasında da 400 bin ton daha dağıtıldı. 2 milyar dolara yaklaşan bir gıda yardımı yapıldı. Bu bir bahşiş politikası. Toplumu kendisine muhtaç edip, sömürüyorlar. Anadolu'da bir söz var ‘bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' diye, bir ton kömürün de oy olarak hatırı oluyor sonuçta.