HABER

Osmaniye Üniversitesi masaya yatırıldı

OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Üniversitesi Kuruluş ve Geliştirme Kurulu, ilk toplantısını Vali Zübeyir Kemelek başkanlığında yaptı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Nihat Yıldırım, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erdem Koç, Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Erdoğan, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Bedir, Ticaret Borsası Başkanı Ali Koza, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, OSİAD Başkanı Oğuz Özdemir, Araştırmacı Yazar İsmet İpek, Serbest Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Ali Erat, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Menderes Demir ve Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Celal Kaymak katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Zübeyir Kemelek, "Osmaniye henüz yeni bir il. Böyle olmasına rağmen hızlı bir gelişme göstermiş bir il. Türkiye geneline baktığımızda ilçelerinin önemli bir sorunu yok. Özellikle ilköğretim ve lisede okullaşma oranı çok yüksek. Sınıf mevcutları ilköğretimde 30, liselerde 35 civarında. Türkiye'de çok az il bu sayıya ulaşmış durumda. İlköğretimde 105 bin öğrencimiz var. Bu nedenle de üniversitenin, Osmaniye'nin hakkı olduğunu düşünüyorum. Kurulumuzun çalışmaları da bu doğrultuda olacaktır" dedi.

Kemelek, Osmaniye'de üniversite kurulmasına sadece Osmaniye'ye getireceği ekonomik kazanç olarak bakılmaması gerektiğini, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu ve konuya bu şekilde bakılması gerektiğini vurguladı.

Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erdem Koç ise, hazırlanan raporlar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Teknik eğitim fakültesinin raporu YÖK'e ulaşmıştı, sonucu olumsuz oldu. Bu durum bizi yıldırmadı. Teknik eğitim fakültesi yerine mesleki eğitim fakültesi raporunu hazırladık ve bitirdik. Gelecek haftalarda senatomuzun onayına sunacağız. Bu fakülte çok daha rahat geçecektir. Türkiye'de biri Gazi Üniversitesi'nde, diğeri Konya'da olmak üzere 2 mesleki eğitim fakültesi var. Dolayısıyla açılabilecek programlarda esneklik var. Bizim mevcut alt yapımız da tekstil, seramik olmak üzere belli bir sırada. İkinci olarak fen fakültesi var. Onun raporu da hazır hale gelecek. Bu raporlar senatoya sunularak YÖK'e gönderiliyor. Bundan sonraki süreçte de herkese büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Erdem Koç, Osmaniye Meslek Yüksek Okulu'nun alt yapı bakımından fakülte kurulmasına olanak tanıdığını ifade ederek, "Okulumuzda şu an 14 bölüm bulunmakta. bin 600-bin 700 öğrencisi olan okulumuz, 2 bin-3 bin öğrenciye eğitim verebilecek durumda. 3 bloktan oluşan biri tamamen boş yurda sahip olan okul, öğrencilerin barınma imkanları açısından da oldukça uygun" şeklinde konuştu.

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar dayapılan çalışmalarda özellikle kamuoyu oluşturulması gerektiğinin önemine değinerek, bu konuda belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi.

OSİAD Başkanı Oğuz Özdemir ise açılacak olan bölümlerin Organize Sanayi Bölgesi'nde var olan fabrikalarla ilgili bölümler olması gerektiğini dile getirerek, fabrikalarda yetişmiş kalifiye elemana ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

En Çok Aranan Haberler