HABER

ÖSS sınavının püf noktaları

SAMSUN (İHA) - Uğur Dershaneleri ÖSS Bilgilendirme Dairesi Başkanı Sait Gürsoy, ÖSS'nin taktik bir sınav olduğunu ifade ederek, "Başarılı olmak için çok çalışmak yerine, etkili çalışmak gerekiyor" dedi.

ÖSS sınavına 54 gün kala sınava girecek öğrencilerle Samsun Değişim Sahnesi'nde bir toplantı yapan Sait Gürsoy, ÖSS'nin püf noktalarını anlattı. Üniversiteye hazırlık sürecinde olan gençler için geri sayımın başladığını kaydeden Güryoy, sınava sadece 54 gün kalmasının gençlerin, 'ya istediğim yeri kazanamazsam, ya 20 Haziran sabahında her şey isteğim gibi geçmezse' şeklindeki kaygısını artırdığını ancak gençlerin kalan süreyi doğru değerlendirmek zorunda olduğunu kaydetti
Başarılı olmak için çok çalışmak yerine, etkili çalışmak gerektiğine dikkat çeken Gürsoy, "Etkili çalışmak, zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı olarak kullanmayla olacak. Ders çalışmaya başlamanızı engelleyecek ve geciktirecek bahaneleriniz varsa, ilk olarak onlardan uzaklaşın. Kendinize uygulayabileceğiniz bir çalışma programı yapın. Hangi dersin hangi konusunda nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceğinizi açıkça belirleyin. Girdiğiniz her ÖSS denemesinin ardından durum değerlendirmesi yapın. Yani hangi testte hangi soruları yapamadınız? Neden? Sebebini bulmalı ve telafisini bir daha ki, ÖSS denemesine kadar yapmalısınız. Amaç sınavdaki doğru sayısını artırmak olmalı" şeklinde konuştu.

Öğrencilere sınavda en başarılı oldukları testten başlamaları yönünde öneride bulunan Gürsoy, şöyle devam etti:
"ÖSS'de sorular zorluk derecesine göre beşe ayrılıyor. Çok kolay yüzde 10, kolay yüzde 20, normal yüzde 40, zor yüzde 20, çok zor yüzde 10. Aynı test içinde çok zor soruyu da yapsanız aynı puanı, çok kolay soruyu da yapsanız aynı puanı alıyorsunuz. O zaman zor sorulara takılıp zaman kaybetmek, soruyla inatlaşmak yerine yapabileceğiniz kolay, çok kolay soruları bulmalısınız. Uzmanlar buna "turlama tekniği" diyor. Bilmiyorsanız bunu kalan 54 günde öğrenmelisiniz. ÖSS, aynı zamanda bir taktik sınavıdır. Genel bir ilke olarak, en başarılı olduğunuz testten başlamanız, sınavın başında her öğrenci de belirli düzeyde bulunan sınav heyecanınızın yatışmasına, kendinize güvenmenize, yapabileceğinizi görmenize ve zaman sıkıntısına düşmeyeceğinizin de farkına varmanıza yardımcı olacak. En başarılı olduğunuz testten başlamak, sizin güçlü olduğunuz konuda hata yapma olasılığınızı azaltacağından kısa süre içinde panik ve heyecanınız ortadan kalkacak ve dikkatinizi yoğunlaştırmanızı kolaylaştıracak. Binde bir puanın dahi çok önemli olduğu ÖSS'de bilgi, dikkat ve sınav taktiği başarının olmazsa olmaz üçlüsüdür"

En Çok Aranan Haberler