Çeşitli markaların piyasaya sürdükleri birbirinden çekici kokular arasından seçim yapmaya çalışmak, parfüm kullanıcılarını zor durumda bırakıyor.
Çiçek kokuları, meyve kokuları ve onlarca farklı bileşimdeki parfümden birini tercih etmek, sabırlı olmayı ve karar verirken acele etmemeyi gerektiriyor. Parfümün tene sürüldükten sonra vücut ısısıyla beraber gerçek kokusuna ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması için, bileğe bir miktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine kurumasını beklemek gerekiyor. Uzmanlar, aynı anda birkaç parfüm denemek yerine, acele etmeden, kokuyu iyice hissetmeye çalışarak karar verilmesini öneriyor.
Parfüm kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk şey ise kullanılacak miktar. 'Güzel kokayım' derken, girdiğiniz ortamı buram buram parfüme boğmamak gerekiyor. Parfümü yeterli miktarda, yalnızca çok yakınınızda bulunanların duyacağı kadar kullanmak yeterli.
Daha kalıcı olması için parfümü vücudun sıcak, kuytu bölgelerine sürmek hem kokunun kalıcılığını arttırıyor hem de hafif hafif, hoş bir şekilde yayılmasını sağlıyor. En ideal noktalar, kulakların arkası, boyun, bilekler ve göğüslerin arası. Bu noktalardan geçen damarlar, her kalp atışınızda kokunun yavaşça yayılmasına yardımcı oluyor.
Seçim yapıp oldukça yüksek bir fiyat ödeyerek satın alınan parfümü bozulmadan kullanmak için, saklama şartlarına dikkat etmek gerekiyor. Yüksek sıcaklık, nem ve doğrudan güneş ışığı, parfümün bileşenlerinin kimyasal özelliklerinin, dolayısıyla da kokusunun değişmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle parfümün serin ve kapalı bir yerde saklanması gerekiyor.