HABER

Personel rejimi TBMM'de

ANKARA (ANKA)- Sözleşmeli personelin "sağlık raporuyla" aldığı izinlere kısıtlama getiren, "Kamu İktisadi Teşebbüsleri Personel Rejimini Düzenleyen" Hükümet Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarı, kamu kurumlarında çalışan personelin sağlık kurulu raporu üzerine verilen izinler yeniden düzenleniyor. Buna göre personel, her hastalıkta uzun süreli sağlık raporu alamayacak. Hükümet tarafından hazırlanan, "Kamu İktisadi Teşebbüsleri Personel Rejiminin Düzenlenmesi ve Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnameye Ek Bir Madde Eklenmesine İlişkin" tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Her hastalığa sağlık raporu verilmeyecek

Hazırlanan tasarıyla, uzun süreli hastalık tedavilerinin dışında, sağlık raporuyla izinlere kısıtlama getiriliyor. Buna göre personele, takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının yedi günü aşması halinde, aşan günlere isabet eden kıdem ve başarı ücreti ödenmemesi öngörülüyor.

Uzun süreli hastalıklar

Buna göre personel sağlık raporunu "kanser, verem, akıl hastalığı, şeker hastalığı ve açık kalp ameliyatı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri ve hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri tedavi süreleri" kapsamında kullanabilecek.

Hizmetler aksıyor

Hükümet hazırladığı tasarıyla, "Personel Rejimi" ile ilgili değişikliğin gerekçelerini "görev yapan sözleşmeli personelin, görev yeri değişikliklerinde ve işlerin yoğun olduğu dönemlerde sıhhi izin alarak hizmetlerin aksamasına, işyeri ahenginin bozulmasına, iş verimi ve motivasyonun düşmesine sebep olduğu gibi diğer personele de kötü örnek olarak, kamu hizmetlerin aksamasına neden oluyor" şeklinde ifade edildi.

En Çok Aranan Haberler