HABER

PTT çalışanlardan iş bırakma eylemi

Posta emekçileri PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bıraktı.

ANKARA (ANKA) - Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen ise son güne kadar katılacağını belirttiği greve bugün destek vermeyerek posta çalışanlarını yalnız bıraktı.

PTT çalışanları PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'na "hayır" demek ve tasarının geri çekilmesini talep etmek için ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde greve gitti. Daha önce, BASK'a bağlı Bağımsız Haber-Sen, Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen, KESK'e bağlı Haber-Sen ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in tamamının destek vereceğinin duyurulduğu greve, Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen destek vermedi. Birlik Haber-Sen dün konuya ilişkin düzenlenen toplantıya da katılmamış ama daha sonra yaptığı açıklamada greve desteklerinin devam ettiğini belirtmişti.

-GREV ANKARA'DA EYLEME DÖNÜŞTÜ-

Posta emekçileri tüm yurtta iş bırakırken, Ankara'da ki meslektaşları ise sabah erken saatlerde işyerlerini terk ederek Maltepe nokta durağında buluştu ve eylemin başlayacağı Kızılay YKM önüne doğru yürüyerek burada toplandı. Eylem alanında davul zurna eşliğinde halaylar çeken posta emekçileri, "Zafer direnen emekçinin olacak", "PTT halkındır satılamaz" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. Daha önce duyurulan eylem programı akışına göre, buradan hareketle TBMM Dikmen kapısı önüne yürüyecek ve burada basın açıklaması yapacak olan grup, haberleşme iş kolundaki görevli sendikaların başkanları Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin'in PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın Komisyondaki görüşmelerinin iptal edilerek, tasarının bir alt komisyona sevk edildiği haberini vermesi üzerine bu eylemlerinden vazgeçti.

Meclis'e yürümekten vazgeçen grup adına YKM önünde bir açıklama yapan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "2 asırlık PTT'nin şerefli memurları hepinizi kutluyorum. Mücadelemiz geri adım attırdı, taslak bir alt komisyona sevkedildi" dedi.

Karadavut, eyleme haberleşme iş kolunda görevli 4 sendika olarak karar verdiklerini ancak Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen'in yapılan eylemde yer almadığını ifade ederek, "Çalışanların hakkını hukukunu aradığını söyleyen bu sendika bugün burada olmayacaksa ne zaman olacak? Bunun hesabını çalışanlar elbette soracaktır" diye konuştu.

Hükümete de seslenen Karadavut, yasa tasarısının geri çekilmesini ve kurumun daha iyi hizmet verebilmesi için kadrolu personel ihtiyacının giderilmesi ve dağıtıcıların yıpranma haklarının iade edilmesini istedi. Karadavut, aksi takdirde eylemlilik süreçlerinin bundan sonra da devam edeceğine dikkat çekti. Karadavut'un açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

güncel haberler

En Çok Aranan Haberler