Antalya -(AA) TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, AB sürecinde Avrupa'da ve Türkiye'de bazı politikacaların ve kurumların, AB karşıtlığı yaptığını belirterek, "(8 madde askıya alındı, öldük, mahvolduk, bittik) diyenler var. Bunlardan rica ediyorum, siyasi çıkarları için ülkenin geleceğini tehlikeye atmasınlar" dedi.
"Girişimcilik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katılan Sabancı, "Yeni İş Fikirlerinin Ülke Kalkınmasındaki Rolü ve Türkiye'nin İnovasyon Politikası" konulu konferansta, üniversitenin Mühendislik Fakültesi'nden bir grup öğrencinin protestosuyla karşılaştı.Protestonun ardından Sabancı, "Türkiye artık bunları aştı. AB yolunda ilerleyen, çağdaş olmak için yürüyen Türkiye'de bu düşünceler kalmadı. Tepkileri de anlayışla karşılıyorum" dedi.
Sabancı, konferansın soru - cevap bölümünde bir izleyicinin "TÜSİAD'ın hükümeti sürekli desteklediği" şeklindeki değerlendirmesi üzerine, bunun doğru olmadığını söyledi. Sabancı şöyle konuştu:
"Türkiye menfaatini öne koyarak, eksik veya yanlış gördüklerimizi açık yüreklilikle kamuoyunda seslendiriyoruz. Ülkemizin menfaati açısından yapılan doğru uygulamaları desteklediğimizi de açıkça beyan ediyoruz. TÜSİAD için (Patronlar kulübü) veya (Kendi menfaatlerini düşünüyorlar) diyorlar. TÜSİAD inanın, hiç bir üyesinin şahsi işiyle ilgilenmemektedir. Sektörlerle, Türkiye'nin menfaatleriyle ilgilenmektedir."
Sabancı, ülkenin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, işsizliğin önlenmesi için daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğunu bildirdi.Sabancı, şöyle devam etti:
"Yerli ve yabancı sermayenin yatırım yapabilmesi için Türkiye'nin de bir sanayi stratejisine ihtiyacı var. Bugün Türkiye'de herhangi bir yatırım konusunda Ankara'ya giderseniz, ilgili kurumdan yatırım teşvik belgesi alabilirsiniz. Avrupa'da böyle değil. Avrupa'da artık bazı sektörlere yatırım teşviki verilmiyor. Artık hangi yatırımın hangi bölgede yapılacağı belli olmalı. Eğer bu uygulamayı oturtabilirsek sektörel ve bölgesel öncelikleri oturtabilirsek, kıt olan kaynaklarımızı daha iyi kullanmış oluruz. Buna bağlı olarak da işsizlik sorununu yeni yatırımlarla çok hızlı çözebiliriz."