Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, "Ülke bazında topyekun sağlık hizmeti kalitesinin artırılması ve bunun ucuzlatılması açısından atılmış çok büyük adımlar var. Bunu takdir etmemek elde değil ama bunun bir miktar daha Ar-Ge'ye dönüştürülüp diğer ülkelere de bu bilgiyi transfer etmemiz gerekiyor." dedi.
Hacettepe Teknokent tarafından "Sağlıkta İnnovasyon" toplantısı düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Birleşmiş Milletlerin (BM) her yıl yayınladığı dünya insanlık raporunda, en önemli yeri tutan parametrelerden birinin sağlık hizmeti olduğunu söyledi.
Türkiye'nin birçok alanda büyük yatırımlar yaptığını belirten Gökçeoğlu, sağlık alanında da yatırımların sürdüğünü ifade etti.
Gökçeoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"İnsanlar hala belli merkezlere hücum ediyor. Belli merkezlerden tedavi alma peşinde. Ülke bazında topyekun sağlık hizmeti kalitesinin artırılması ve bunun ucuzlatılması açısından atılmış çok büyük adımlar var. Bunu takdir etmemek elde değil ama bunun bir miktar daha Ar-Ge'ye dönüştürülüp diğer ülkelere de bu bilgiyi transfer etmemiz gerekiyor."
- "Sağlığın önde bulunduğu bir teknokent olduğumuza inanıyoruz"
Hacettepe Üniversitesi Klinik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, klinik araştırmalarda problemler olduğunu, düzey açısından da olmaları gereken yerin çok altında bulunduklarını dile getirerek, iddialı bir alanda adım attıklarını söyledi. Toplantıda, klinik araştırmalarının problemini masaya yatırıp çözüm önerilerini bulmaya çalışacaklarını belirten Ünal, "Bu tür klinik araştırmaların bir Ar-Ge olarak görülmesini desteklediğimiz için buradan yola çıkıyoruz. Hacettepe Teknokent olarak biz, sağlığın önde bulunduğu bir teknokent olduğumuza inanıyoruz." diye konuştu.