Açık kaynak yaklaşımı ile onlarca farklı cihazda yer alan bu işletim sistemi, uygulama mağazası konusunda da ”Açık” olmayı tercih ediyor. Fakat bu durum kullanıcıları zaman zaman zor duruma düşürüyor.
Bu durumun son örneği Siri ile yaşanıyor. Apple’ın geliştirdiği ve iPhone 4S’te yer verdiği Siri özelliği, henüz diğer iOS cihazlarına bile resmi olarak gelmemişken Android Market’e gelmiş. Uygulamayı markete yükleyen geliştiriciye göre bu ”resmi” bir uygulama. Elbette tecrübeli kullanıcılar bunun resmi bir uygulama olmadığını hemen anlayacaktır. Fakat bazı kullanıcılar yazılanlara kanabilir.
Sahte Siri uygulaması, logo olarak gerçeğiyle aynı. Fakat aslında Siri özelliğini taklit bile etmiyor, sadece bir kısayol görevi görüyor. Uygulamaya tıkladığınızda karşınıza Google’ın sesli arama özelliği çıkıyor. Bu özellik tüm Android cihazlarında mevcut ve arama butonuna basılı tutulduğunda da açılabiliyor. Uygulama sadece bir kısayol olmasına rağmen yükleme esnasında detaylı izinler istiyor. Dolayısıyla bazı zararlı özellikleri de olabilir.
Google, uygulama mağazasında denetleme yapmak yerine sadece zararlı olduğu bildirilen uygulamaları kaldırıyor. Dolayısıyla birçok çalışmayan, zararlı ya da sahte uygulamaya rastlamak mümkün. Son dönemin en popüler konularından olan sahte Siri uygulamarı konusunda da dikkatli olmak gerek.
[**
**](http://www.scroll.com.tr/62496/radeon-hd-7000-serisinin-detaylari-ve-fiyatlari-sizdi/)