HABER

Şişecam işçileri eylemde

Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin tarihi Beykoz fabrikasının faaliyetini durdurma kararı üzerine işçiler protesto gösterisi yaptı.

Şişecam işçileri eylemde

Şişecam'ın faaliyetlerini durdurmasını protesto etmek için fabrika önünde toplanan işçiler, buradan kendilerini hiçbir kuvvetin çıkaramayacağını söyledi. Ellerinde, "Burası İsrail değil" ve "Vur vur inlesin, Mesut Yılmaz dinlesin" şeklinde pankartlar taşıyan işçilerden bazılarının, gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Beykoz'da Tekel, Deri Kundura ve Paşabahçe Şişecam olmak üzere 3 fabrika bulunduğunu belirten Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükbuca, 10 yıldır tarihi Beykoz fabrikasının kapatılmasının gündemde olduğunu ifade etti. İşçilerin 2 yıldır hiç zam almadan çalıştıklarını kaydeden Büyükbuca, "Fabrika'da 875 tane Türk-İş'e bağlı sendikalı işçi, 200 tane de normal işçi çalışıyor. Bu fabrikanın kapatılması 1991 senesinde de gündeme gelmişti. Yine kapatma durumu söz konusu olmuş, yapılan protesto gösterilerinin ardından işveren geri adım atmak zorunda kalmıştı. İşveren, herkese 15 gün ücretli izin verdiklerini, eğer izne ayrılmazlarsa, İşçi Kanunu'nun 17. maddesinin 2. bendini, yani İşten Çıkarma Kanunu'nu yürürlüğe koyacaklarını söylüyorlar. Bu haksızlık" dedi.

"ÖLÜRÜZ DE BURADAN ÇIKMAYIZ"

Fabrikanın faaliyetlerini durdurmasındaki asıl amacın, ekonomik kriz olduğuna inanmadıklarının ifade eden Faruk Büyükbuca, "Fabrikanın kapatılmasındaki asıl amaç, buradaki arsaların bazı holding sahiplerine peşkeş çekilmiş olması. Bunun hesabını millete verecekler. Araziler çok pahalı olduğu için üzerinde oynan oyunlar da bitmiyor. Ölürüz de buradan çıkmayız. Ne zaman işveren, oturup bizimle anlaşmaya varır, o zaman iş değişir. Bu rant kavgasını bütün Beykoz biliyor. Arsalar dış kaynaklı holdinglere satılacak" şeklinde konuştu.

"ÜRETİMİN DURDURULMASI VERİMSİZLİKTİR"

Öte yandan Şişe Cam Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt yaptığı açıklamada, "Beykoz fabrikasında üretimin durdurulması, uluslararası pazardaki yerimizi güçlendirmenin zorunlu bir sonucudur. Üretimin durdurulmasının gerekçesi verimsizliktir" dedi.

Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamada ise, fabrikanın 1998-2001 yıllarını kapsayan 4 yıllık dönem içinde 71.5 milyon dolar zarara uğradığı ve bu zararın sermaye kaybına yol açtığı kaydedildi. İşçilerin Şişecam Fabrikası önündeki eylemi devam ediyor.

İHA

En Çok Aranan Haberler