Rize'nin Muradiye Beldesi Yeşilyurt Mahallesi'nde üç arkadaş, mahallede bir araya gelip sohbet edebilecekleri kahvehane olmadığı için hurma ağacının üzerine kulübe inşa etti, adını da "sohbet evi" koydu.
Fotoğraflar için tıklayın - Foto Galeri
Yaklaşık 8 metre yükseklikte 16 metrekare büyüklüğündeki kulübeyi bir yılda tamamlayan üç kafadar, arkadaşlarıyla burada bir araya gelip sohbet ederek vakit geçiriyor.
Fikri ortaya atan İbrahim Kazdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç yıl önce İstanbul'dan ailesi ile Muradiye'ye döndüğünü, mahallede sohbet edebilecekleri kahvehane ya da benzeri bir yer olmadığından arkadaşlarıyla bir araya gelemediklerini belirtti.
Göç nedeniyle mahalle nüfusunun azaldığını, kalanların da uygun mekan olmadığı için bir araya gelemediğini söyleyen İbrahim Kazdal, ihtiyacı gidermek amacıyla mahallede bir "sohbet evi" yapmayı düşündüğünü, fikrini cami imamı Mustafa Mert ve Doğan Kazdal ile paylaştığını ifade etti.
Mahallede kendisine ait hurma ağacının üzerine bu amaçla bir kulübe yapılabileceğini söyleyen İbrahim Kazdal, "Fikri herkes beğendi. Kulübenin projesini çizdikten sonra malzemeleri temin ettik. Üç kişi yaklaşık bir yılda hurma ağacının gövdesi üzerine, yerden yaklaşık 8 metre yükseklikte 16 metrekare büyüklüğündeki kulübeyi ahşap malzeme kullanarak tamamladık. Elektrik çektiğimiz kulübemizi donattık, televizyonumuz bile var. Yaklaşık bir yıldır sohbetlerimizi adını 'sohbet evi' koyduğumuz bu kulübede yapıyoruz. Sohbet evini duyanlar ziyarete geliyor, burada misafirlerimizi ağırlıyoruz" dedi.
Kazdal, hurma ağacına zarar vermemek için çivi çakmadıklarını, merdiven yardımıyla çıktıkları kulübeyi ağaç direk ile desteklediklerini söyledi.
Eşinin "sohbet evi" nedeniyle kendisine sitem ettiğini dile getiren Kazdal, "KUlübeyi tamamladıktan sonra evimi ihmal ettiğim için eşim sitem ediyor. Kızdığı zaman soluğu kulübede alıyorum. Kulübeye çıkamıyor ancak bir gün kızıp ağacı keseceğinden korkuyorum" diye konuştu.
İmam Mustafa Mert ise "sohbet evi"nin çok değerli olduğunu ifade ederek, "Mahalle halkını yeniden bir araya getirip sohbet ortamı oluşturmak için böyle bir şey yaptık. Yaparken çok zorluklar çektik. Malzemeyi yukarı çekmek bir hayli zor oldu ama sonucu çok olumlu oldu. İçinde her şeyimiz mevcut, bir nevi köy konağı gibi. Sosyal paylaşım sitelerine sohbet evinin resimlerini yükledikten sonra çok arkadaşımız gece burada sabahladı. Çok keyifli toplantılar yapılıyor. Göç nedeniyle nüfusu hayli azalan mahalleye yeni bir canlılık getirdi" dedi.
Doğan Kazdal ise kulübeyi sohbetin dışında yazın serin olduğu, kışın ise araziyi yabani hayvanlardan korumak için kullandıklarını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz