---
title: "Tarladan çıkıp büyükşehirlere gönderiliyor! Alucra kelemi hasadı başladı"
date: "2026-10-01 15:29:45"
author: "Gökçen Kökden"
tags: "Keşfet"
canonical_url: "https://www.mynet.com/tarladan-cikip-buyuksehirlere-gonderiliyor-alucra-kelemi-hasadi-basladi-1261556-myyemek"
original_url: "https://www.mynet.com/tarladan-cikip-buyuksehirlere-gonderiliyor-alucra-kelemi-hasadi-basladi-1261556-myyemek"
---
# Tarladan çıkıp büyükşehirlere gönderiliyor! Alucra kelemi hasadı başladı
Hasat edilen kelem başta Alucra'da cumartesi günleri kurulan ilçe halk pazarında olmak üzere Giresun, Ordu, Samsun ve Sivas'ın yanı sıra Ankara, Bursa ve İstanbul gibi büyükşehirlere de gönderiliyor. Yöresel yemeklerde kullanılan ürün, özellikle turşu yapımında tercih ediliyor.
## "FINDIĞIN YETİŞMEDİĞİ İLÇEDE ALTERNARİF ÜRÜN"
![AW800188_01](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/26477861/1200xauto.jpg)
Alucra Ziraat Odası Başkanı Mete Metinyurt, Alucra keleminin ilçede fındığa alternatif tarımsal ürün olarak üreticilere katkı sağladığını belirtti.
Bu yıl verimli bir sezon geçirildiğini ifade eden Metinyurt, "Giresun denince akla fındık gelse de coğrafi şartları nedeniyle fındığın yetişmediği Alucra'da, yöremize has Alucra kelemi alternatif bir tarım ürünü olarak üreticilerimizin yüzünü güldürüyor. Bu yıl oldukça bereketli bir dönem geçiriyoruz. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almasını temenni ediyoruz" dedi.
## COĞRAFİ İŞARET İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR
![AW800188_04](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/26477885/1200xauto.jpg)
Metinyurt, Alucra Keleminin coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Coğrafi işaret tescili için Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Giresun'un bir ürününün daha coğrafi işaretle tescillenerek marka değeri kazanmasını ümit ediyoruz" diye konuştu. Alucra keleminin coğrafi işaret almasıyla birlikte ürünün yöresel kimliğinin korunmasının yanı sıra tanınırlığının ve ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.
