YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Temiz Çevre Temiz Maden" Ağaçlandırma Projesi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB), "Temiz çevre temiz maden" ağaçlandırma projesi kapsamında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB), "Temiz çevre temiz maden" ağaçlandırma projesi kapsamında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Selçik köyünde düzenlenen fidan dikiminde, Türkiye'nin orman varlığını artıran dünyadaki nadir ülkelerden birisi olduğunu belirterek, kereste ithalatının son 15-20 yılda artmasıyla Türkiye'de, ormanlar üzerindeki ticaretin ve köylünün kullanımı anlamındaki baskısının azaldığını bildirdi.

Köy nüfusunun gittikçe azaldığına dikkati çeken Akpınar, şöyle konuştu:

"Mevcudu korumak, mevcudun yanmadan, yıkılmadan ve yok edilmeden muhafazasını sağlamakta bizlerin görevidir. Dikeceğimiz fidanların orman haline dönüşebilmesi 25-30 yılı alacak. Bunun için artık, Bilecik'te ve Türkiye'nin birçok yerinde düzenli piknik alanları var. Vatandaşlarımız kontrol edemeyecekleri yerlerde ateş yakmamaları, böyle üzücü olaylara meydan vermemeli. Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız."

-"Sağlıklı bir çevrede yaşamaktan vazgeçmeyeceğiz"-

İMİD Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş de birliklerinin hayata geçirdiği ağaçlandırma projesiyle 2023 yılına kadar 15 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Osmaneli'nde geçen yıl yanan orman alanının rehabilitasyonu için 20 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerini anlatan Keleş, şöyle devam etti:

"Sağlıklı bir çevrede yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çevrenin korunması herkesin görevidir. Enerji ve sanayinin temel hammaddelerini sağlayan madencilik olmazsa olmaz üretim faaliyetlerinden biridir. Her tür ekonomik faaliyette olduğu gibi madencilik faaliyetlerinde amaç, insanın refah ve mutluluğudur. Ancak madencilik faaliyetleri yürütülürken göz ardı edilmemesi gereken en önemli noktalardan birisi de ekolojik çevreyi tahrip etmemek olmalıdır. Bugün madenciler orman alanlarını yok eden kimseler olarak görülmektedir. Bugün ülkemiz orman alanlarının sadece binde ikisinde madencilik faaliyeti yapılmaktadır. Maden sahalarında madencilik faaliyeti sona erdiğinde ise buralar rehabilite edilerek yeniden ekosisteme dahil edilmektedir."

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise teşkilat olarak ormanları korumak, iyileştirmek ve işletmenin temel gayeleri olduğunu anımsatarak, ormanları korumada, orman yangınlarıyla mücadelenin en temel görevleri arasında yer aldığını vurguladı.

Konuşmaların ve halk oyunları gösterilerinin ardından Akpınar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada ve beraberindekiler, fidanları toprakla buluşturdu.

Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler