HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG 2. nakil başvuru işlemleri: Güncel boş kontenjanlar ve bu haftanın tercih listeleri

TEOG 2017'de 2. nakil başvuru sürecine başladık. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi yerleştirildiği okulu değiştirmeyi denemek isteyen öğrenciler MEB'e e-okul üzerinden nakil başvuru yapacaklar. Bunun için en kritik bilgi boş kontenjanlar. Öğrenciler boş kontenjanlara bakarak ilk nakil sonuçları sonrası okulların nakil başvurusuna olan uygunluğuna göre işlem yapacaklar.

TEOG 2. nakil başvuru işlemleri: Güncel boş kontenjanlar ve bu haftanın tercih listeleri

Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında yani 2017-2018'de hangi liseye gideceğini belirlemek için bazı öğrenciler nakil işlemlerini sürdürüyor. Boş kontenjan bulunan başka okulları denemek isteyen öğrenciler tercih listeleri ve boş kontejan durumuna göre 2. nakil başvurusu yapıyorlar.

TEOG 2017'nin İlk nakil başvuru sonuçları nakil sonucu sorgulama sayfasının erişime açılması ile ilan edildi. Sonuçlarla beraber e-okul da güncellendi ve 21-25 Ağustos 2. nakil haftası tercih listeleri ile yeni, güncel boş kontenjanlar belli oldu.

Güncel boş kontenjanlar ve taban puanlar için tıklayınız

E-okul ana sayfasında 21-25 Ağustos tarihlerini kapsayan 2. nakil haftası için yerleştirmeye esas nakil başvuruları tercih listeleri de yayımlandı.

Nakil başvuru listeleri için tıklayınız

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

E-okul ile nakil ve kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğrenciler okulların açılmasını bekleyecekler. 2017-2018 yeni öğretim yılı herhangi bir değişiklik olmazsa 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler yine yollara dökülecek ki bu da okul servislerinin yollara dönmesi demek. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi özellikle büyük şehirlerde okulların açıldığı gün veya haftasında toplu taşımayı teşvik etmek için indirim yapılabilir. Bu yüzden özellikle uzakta çalışanlar için okulların açılma tarihi kritik bir öneme sahip.

OKULA KAYIT NASIL YAPILACAK?

Kayıt için velilerin ekstra bir şey yapmalarına gerek bulunmuyor. Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanıyor.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecekler.

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

YATILILIK TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 11-14 Eylül 2017 tarihleri saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir.

İOKBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne en geç 29 Eylül 2017 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir. Konu ile ilgili genel açıklamalar, Parasız Yatılılık ve Bursluluk e-Kılavuzunda yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler