Turk Gastroenteroloji Dernegi Haberleri

Uzman isim üstüne basa basa uyardı! “Erken teşhis için endoskopi şart”

Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.

Kadin 2024-04-16 15:55:32

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 2024-03-25 10:27:51

İftar sofrasında bulundurmadan önce bir kez daha düşünün! 'Vücuda zarar veren maddelerle dolu'

Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.

Yemek 2024-03-23 09:57:21

Uzmanından Ramazan için aralıklı iftar önerisi! 15 dakika kuralına dikkat!

Ramazanda vücut sağlığını korumak oldukça önem taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, ramazan ayında uzun süren açlığın ardından sofraya oturanların kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesi için iftar menüsünü aralıklı tüketmeleri gerektiğini belirtip, "Oruç açıldıktan sonra bir kase çorba ya da hafif atıştırmalıkla devam etmeleri gerekir. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ızgara et, tavuk, balık ya da haşlanmış gıdalar tüketebiliriz" dedi.

Haber 2024-03-13 19:10:02

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

Ordulu hasta, ’whipple’ ameliyatıyla hayata tutundu

Pankreasında kitleye rastlanan Ordulu Selime Özdemir, Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Salih Can Çelik uzmanlığında gerçekleştirilen ve 5 saat süren başarılı ’whipple’ ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Yurthaber 28-12-23 10:24

Kolonunda keşfedilen canlı sinek doktorları şok etti! Bu daha önce duyulmamış bir şey

Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlanan bir cilt taraması çalışmasına göre, sağlık görevlileri kolonoskopi sırasında bir adamın kolonunda tamamen sağlam bir sinek keşfettikten sonra rutin bir kanser muayenesi garip bir hal aldı. Görüntüler sosyal medyanın da ilgisini çekerek tıp literatürüne girmeyi başardı.

Trend 30-11-23 10:34

Prof. Dr. Ertuğrul: 'Kafeinli içecekler ramazanda reflü şikâyetlerini tetikleyebilir'

Ramazanda sık tüketilecek kafeinli içeceklerin reflü hastalarının şikâyetlerini artıracağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ertuğrul, “Ramazanda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Kafein denilince aklımıza sadece kahve gelmemelidir" dedi.

Haber 27-03-23 09:07

Severek yiyoruz ama şiddetli ataklara neden olabiliyor! Uzmanlar reflü riskine karşı uyarıyor

Yediğimiz yiyecekler ilk olarak mide sağlığımızı etkiliyor. En yaygın mide hastalıkları arasında yer alan reflü yenilen yiyecekler ile tetiklenebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, yaygın tüketilen bazı yiyeceklerin göğüste yanma hissini artırdığını paylaştı.

Haber 23-02-23 13:54

Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjdeli haber! Prof. Dr. Mustafa Duman duyurdu

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp ve akciğer nakillerine bir yenisi daha eklendi. Gerekli prosedürleri tamamlanan karaciğer nakline Mart 2023'te başlanılması bekleniyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Duman konu hakkındaki detayları anlattı.

Haber 28-12-22 11:36

TURK Fatih Tutak 2 Michelin yıldızı alarak geceye damga vurdu! Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fatih Tutak ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer almayı başarı. 3 Michelin yıldızı almaya hak kazanan restoran olmazken, 2 yıldız ise sadece bir restorana verildi. O da Turk Fatih Tutak oldu. Aralarında Tuba Ünsal, Arzu Sabancı, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna’nın da bulunduğu birçok ünlü isim Fatih Tutak’ı tebrik etti.Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte ünlü şef hakkında merak edilenler

Magazin 12-10-22 09:38

Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı

Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı'na, Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1 Michelin Yıldızı'na layık görüldü - Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: - "İstanbul'un yeme, içme alanında sunduğu bu eşsiz zenginlik, uluslararası gastronomi otoritelerinin de ilgisine mazhar oluyor"

Yurthaber 11-10-22 23:38

Çocuklardaki obeziteye karşı okullarda ders önerisi

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral: - "(Türkiye'de çocuklarda obezite görülme oranı) 5 yaşa kadar yüzde 8,2, 6-18 yaş arasında da yüzde 8,5 civarlarında. Yüksek düzeyde. Bunu erişkinliğe geçtikten sonra da devam ettirmemek lazım" - "Derslerde, televizyonlarda, reklamlarda obezitenin kötü bir hastalık olduğu anlatılmalı. Çocuklara okullarda ders olarak anlatılmalı"

Yurthaber 14-08-22 11:04

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden bayramda kırmızı et tüketimine ilişkin bilgilendirme:

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketimi miktarı ve sıklığı artıyor. Etin fazla tüketilmesi, mide, karaciğer ve pankreası yorar. Bol tuzlu, yağlı kavurmalar olan bayram kahvaltıları ve özellikle akşamları toplu sofralardaki ağır yemeklerden kaçının"

Yurthaber 09-07-22 10:07

Ağız yarası oluşumunu azaltmak için vitamin takviyesi önemli

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Stres, vücut direncinin düşmesi, C vitamini eksikliği, Herpes virüsü, bazı bağırsak hastalıkları aftlara neden olabilir. Demir, fosfat, çinko, B1, B2, B6, B12 vitamin eksikliği, diş macunları ve bazı ilaçlar da ağızda afta neden olabilir"

Yurthaber 28-06-22 11:21

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-22 17:04

Gastroenteroloji ne demek? Gastroenteroloji kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Gastroenteroloji kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Gastroenteroloji ne demektir?

Egitim 18-05-22 00:05

Sahurda protein, lif, kalsiyum ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmeli

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Esin Korkut: - "Basit veya rafine karbonhidratlardan, tuzlu yiyeceklerden, kafeinli içeceklerden uzak durulması gerekiyor"

Yurthaber 20-04-22 09:48

Türk Gastroenteroloji Derneği'nden irritabl bağırsak sendromlu hastalara öneriler:

"Şişkinliği olan kişilerde baklagiller, lahana, brokoli, karnabahar gibi gaz yapan gıdalar tüketilmemelidir. Laktoz içeren süt ürünleri gibi diyetten çıkarılacak gıdalar diyetisyen yardımı ile belirlenmelidir" - "Günde 20-60 dakika ve haftada 3-5 gün yapılan fiziki aktivitenin yakınmaları azalttığı gösterilmiştir"

Yurthaber 18-04-22 16:29

Son üç ayda yaşadıklarınız çok önemli! Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin

Günlük yaşantıyı derinden etkileyen ve ülkemizde birçok kişide var olduğu tahmin edilen inflamatuvar bağırsak hastalıkları daha çok 20′li ve 30′lu yaşlarda görülüyor. 3 aydan uzun süren karın ağrısı, son 3 ayda kilo kaybı, son 3 ayda ateşlenme gibi birkaç aya yayılan belirtileriniz varsa bir gastroenteroloji uzmanına giderek gerekli tetkikleri yaptırmanız önemlidir.

Haber 11-03-22 14:49

Kocaeli'de hastalar salgın sürecinde internet polikliniği hizmetini sevdi

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin "internet polikliniği" hizmetiyle hastalar, internet üzerinden aile hekimliği, gastroenteroloji, genel cerrahi ve psikiyatri polikliniklerinden aldıkları randevuyla doktorlarla görüntülü görüşebiliyor - KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: - "Daha çok psikiyatride yapılmak kaydıyla ayda 3-5 bin arasında online muayene yapıyoruz. Online muayenelerimizden hastalarımız da çok mutlu"

Yurthaber 24-02-22 11:04

Uzmanından mide kanserinin sinsi belirtilerine karşı uyarı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Mide kanserinin en önemli nedeni genetik faktördür. Bu nedenle ailede mide kanseri öyküsü olan bireylerin, mutlaka endoskopik olarak belli aralıklarla tetkik edilmesi gerekmektedir" - "Erken yaşta sigara kullanımına başlayanlarda ve ağır içicilerde, mide kanseri riski 2 kat artış gösterir"

Yurthaber 08-02-22 12:22

Soğuk hava mide ve bağırsak problemlerini artıyor

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral: -"Kışın sağlığımıza dikkat etmek ve üşütmemek gerekir. Yüzümüz, ayaklarımız ve ellerimiz soğuğa en çok maruz kalan yerlerimizdir. Bunun sonucunda midede ağrı, yanma, ekşime, gastrit ve reflü şikayetinde artma, karında gaz, ishal ve karın ağrısı oluşabilir"

Yurthaber 28-01-22 11:53

Koronavirüs geçirenler dikkat! Her 2 kişiden birinde bu belirti kalıyor

Uzun zamandır hayatımızda olan koronavirüs, milyonlarca insana bulaştı ve çok sayıda kişinin ölümüne neden oldu. Hâlâ hakkında araştırmalar yapılan ve yeni bilgiler ortaya çıkan virüsle ilgili en merak edilen şey ise insanda bıraktığı hasar ve kalıcı belirtiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Berat Ebik, "3 bin koronavirüs hastasını inceledik. Her 2 koronavirüs hastasından en az 1'inde gastrointestinal (mide-bağırsak) sistemle ilgili belirti kalıyor." dedi.

Haber 29-12-21 09:42

Crohn ve Kolit belirtileri neler? Pandemide bağışıklık baskılayıcı ilaçlar bırakılmalı mı?

Covid-19'a yakalanma kaygısıyla Crohn ve Kolit hastalarının bağışıklığı baskılayan ilaçlarını kullanmayı bırakmalarının hastalıkları tetikleyeceğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Özdal Ersoy, ilaç bırakmak için mutlaka doktor tavsiyesi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-21 14:05

Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu: - "Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen ve toplumda özellikle 18-30 yaş arasındaki genç nüfusta daha yaygın görülen IBS, inflamatuar bağırsak hastalığı ya da bağırsak kanseri gibi daha ciddi olabilen bağırsak sorunlarıyla bağlantılı olmasa da yarattığı stres ve psikolojik sorunlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen önemli bir sorun oluşturuyor" - "Hastalık, tedavi edilmemesi durumunda hem yaşanan fizyolojik sorunlar hem de psikolojik etkileri nedeniyle çok ciddi iş gücü kayıplarına neden olabiliyor" - "Kovid-19 enfeksiyonunun bağırsaktaki mikrobiyota üzerindeki olası etkilerinden dolayı IBS, pandemi döneminde daha sık görülmeye başlandı"

Yurthaber 03-11-21 11:11

19 aylık Murat'ın midesinden 17 boncuk mıknatıs çıkarıldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki operasyonla midesindeki mıknatıslardan kurtulan çocuğun tedavisi sürüyor - Çocuk Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz: - "Bu cisimlerin yaklaşık 1 aydır midede olduğunu tahmin ediyoruz"

Yurthaber 24-10-21 13:01

Çikolatalı ve naneli gıdalarda boğaz reflüsüne dikkat

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Sarıkaya,: - “Boğaz ağrısı, ses kısıklığı, boğazda yumru hissi, boğazı temizleme ihtiyacı ve kronik öksürük, boğaz reflüsünün başlıca belirtileri olarak görülüyor"

Yurthaber 09-10-21 12:05

Demir eksikliğinde bu belirtilere dikkat: Toprak veya buz yeme isteği görülebilir

Dünya nüfusunun 4’te 1’inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir” dedi. Ayrıca, Doç. Dr. Soyer, demir eksikliğinin görüldüğü kişilerde toprak veya buz yeme isteğinin görülebileceğini açıkladı.

Haber 13-09-21 10:46

Kolon kanserinde erken teşhis büyük önem taşıyor

İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Batılı toplumlarda 50 yaşın üstünde olan gruplarda, 5 yılda bir yapılan kolonoskopik takip programlarına alınmış vakalarda kolon kanserinden ölüm oranının yüzde 85 düzeyinde azaldığı defalarca kez saptandı" - "Tüm organ kanserleri arasında önlenebilen tek tür kolon kanseri"

Yurthaber 19-08-21 10:13

Gece öksürükleri boğaz reflüsü belirtisi olabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Mide asidi, ses telleri ve boğaz ile temas ettiğinde öksürme, ses kısıklığı, boğaz temizleme hissi, boğazda takılma ve yutamama hissi olabilir. Geceleri veya yemekten sonra öksürüyorsanız boğaz reflüsü olabilirsiniz" - "Reflüye bağlı öksürük, sabah ve akşam alınan mide koruyucuları ile en geç 2 haftada düzelir. Sigara ve alkolün tüketilmemesinin yanı sıra reflüye neden olan gıdalardan uzak durulması gerekir"

Yurthaber 17-08-21 10:25

İrritabl barsak hastalığı nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir?

Hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon olarak da bilinen irritabl barsak hastalığı (IBS) belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal ve kabızlık ile anlaşılır. İrritabl barsak hastalığı tedavisi ile ilgili bilgi veren Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, hastalığın tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 12-08-21 16:29

Reflü tedavisinde önemli rol oynayacak 10 etkili öneri! Pandemide mutlaka uygulayın

Reflüye neden olan hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişimler pandemiyle birlikte artış gösterdi. Ülkemizde her 4 kişiden birinin kabusu olan reflüde tedavi için 10 etkili öneriden bahseden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, yeme alışkanlıklarından yatma düzenine, kıyafet seçiminden içecek tercihlerine kadar nasıl hareket edilmesi, nelerin seçilmesi gerektiğini anlattı. İşte reflü tedavisi için yapılması gerekenler...

Haber 28-07-21 13:54

Kurban eti buzlukta 1-2 hafta, derin dondurucuda 2-3 ay saklanabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Etin yanlış saklanması, pişirilmesi ve saklanması mide, karaciğer ve pankreas açısından risk oluşturabilir" - "Buzdolabında, bölünmüş ve sarılmış etleri, buzlukta eksi 2 derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda 2-3 ay arasında saklayabiliriz"

Yurthaber 20-07-21 10:17

18. yüzyılda herkesi dize getiren ilk satranç otomatının adı Türk’tü! The Turk adıyla biliniyordu

Dünyanın ilk satranç otomatı, 1734-1804 yılları arasında yaşayan Macar Kempelen tarafından geliştirilmiş, kurulduktan sonra karşısındaki kişiyle satranç maçı yapan "Türk" adındaki bir mekanizmaydı. Napolyon'dan Benjamin Franklin'e pek çok ünlü isimle maçlar yapan, hatta bu maçlardan bazılarını da kazanan "Türk"ün çalışma mekanizması hiçbir zaman tam olarak çözülemedi.

Trend 19-07-21 11:58

Obez çocuğun beslenmesi nasıl düzenlenmeli? Çocuklarda obezite nasıl hesaplanır?

Obez çocuğun beslenmesi diyet listesi ile düzene sokulması gerekir. Yaşıtlarına göre daha kilolu olan çocuklarda obez olup olmadığı hesaplama yapılarak ortaya çıkar. Peki obez çocuğun beslenmesi nasıl olmalı, doğru beslenme alışkanlığı nasıl kazandırılmalıdır? Konuyla ilgili bilgi veren Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Yzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz, çocuklarda obezite görülmesi durumunda nasıl tedavi uygulanması gerektiğini anlattı.

Kadin 07-07-21 13:46

Pankreas kanseri belirtileri nelerdir, endosonografinin önemi nedir?

Pankreas kanseri belirtileri genellikle geç ortaya çıkar. Bu nedenle pankreas kanseri belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, pankreas kanseri belirtilerini anlatarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 04-07-21 15:19

Çocuklarda iştahsızlık nedenleri nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık nasıl giderilir?

Çocuklarda iştahsızlık nedenleri sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğinden giderilmesi gereken bir durumdur. Çocuklarda iştahsızlık görülmesi durumunda nedenleri ile ilgili ilk olarak enfeksiyon olup olmadığına bakılır. Ardından tespit edilen bulgulara göre iştahsızlık nasıl giderilir sorusu cevaplanır. Konuyla ilgili bilgi veren Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz, çocuklarda iştahsızlığın sebep olabilecekleri ve tedavisi ile ilgili bilgiler verdi.

Kadin 30-06-21 15:57

Turk İlaç, Rus koronavirüs aşısı CoviVac'ın üretimi için anlaşmaya vardı

Turk İlaç, Rusya'da geliştirilen CoviVac adlı koronavirüs aşısının üretimi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak nihai anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşması imzaladı.

Haber 27-05-21 09:04

Btc Turk'ten 516 bin kullanıcının hangi verileri sızdırıldı? Btc Turk'ten hacklenme ve veri sızdırma iddialarına açıklama!

Kripto para borsası Btc Turk hacklenme iddialarına yönelik olarak açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada günlerdir gündemde olan sızıntı iddiaları doğrulandı.

Finans 18-05-21 11:33

18. yüzyılda herkesi dize getiren ilk satranç makinesi! Yabancı kaynaklarda The Turk adıyla geçiyor

Yabancı kaynaklarda The Turk ya da Mechanical Turk (Mekanik Türk) olarak geçen ilginç bir mekanik cihaza rastladınız mı? Satranç oynayan bu makine o yıllardaki Osmanlı kıyafetleri giyiyor ve görünümüyle bir Türk’ü anımsatıyordu. 18. yüzyılda icat edilen bu makine 1854 yılına kadar insanlar üzerinde etki kurmaya devam etti.

Trend 22-04-21 14:08

Reflü hastalarına Ramazan ayını acısız geçirmelerini sağlayacak öneriler

Ramazan ayını daha kolay geçirmek için reflü hastalarına önerilerde bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek, iftar ve sahur zamanlarında yeme alışkanlıklarının nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı.

Haber 14-04-21 17:11

Prof. Dr. Kadir Demir kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kadir Demir hangi çalışmalarda bulundu?

İstanbul Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Gastroenteroloji Uzmanı olan Prof. Dr. Kadir Demir bugün 14 Nisan tarihinde Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oluyor. Peki Prof. Dr. Kadir Demir kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kadir Demir hangi çalışmalarda bulundu? İşte yanıtı...

Haber 14-04-21 10:09

Oruç tutanlarda mide rahatsızlığının önlemesi için sahurun atlanmaması önerildi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Salih Tokmak: - "Azalan öğün sayısını az ve sık yiyerek, sahur ve iftar dahil 1-2 ara öğünle en az 4'e çıkarmak gereklidir"

Yurthaber 13-04-21 18:12

Demet Alişan konuğu Kadir Demir kimdir? Kadir Demir kaç yaşında, nereli, mesleği nedir?

Gündüz kuşağının en sevilen programlarından Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına katılan Prof. Dr. Kadir Demir'in hayatı merak edilmeye başladı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kadir Demir kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? İşte Prof. Dr. Kadir Demir hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Magazin 01-04-21 10:34

Stres bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Doktor tanı ve tedavisine ihtiyaç duyan IBS hastalarının yüzde 50'den fazlasında depresyon, anksiyete ya da somatizasyon bozukluğunun varlığı biliniyor" - "Tüm tedavi alternatiflerinin bir arada uygulanması başarı şansını artırıyor. Doğru tedavi için tecrübeli ve hastasından usanmayan, hastasına sürekli olarak bu hastalığı yeneceği ümidini vermeyi ilke edinmiş gastoenterologlara ihtiyaç vardır"

Yurthaber 30-03-21 10:41

Kanser nedenleri arasında sıcak çay da varmış! Çay tiryakileri bu habere dikkat

Sıcak çay, alkol ve sigara kullanımının yemek borusu kanseri riskini 5 kat artırdığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, düzenli olarak kaynar, 65 santigrat derecenin üstünde sıcaklıkta çay içenlere uyarıda bulundu. Göral, ' Günde 3-4 fincanı geçmeden ılık sıcaklıkta çay tüketilmeli' dedi.

Haber 25-03-21 10:23

Erken evrendeki mide ve bağırsak kanserlerine ameliyatsız çözüm

Aydın’da birçok yeni tedavi yöntemlerini uygulamasıyla dikkat çeken ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nde erken evrede olan, yayılmamış mide, bağırsak ve yemek borusu kanserlerinde tümörü açık ameliyata gerek kalmadan, ‘Endoskopik submukozal diseksiyon’ (ESD) adı verilen yöntemle çıkartma işlemi 3 yıldır başarıyla uygulanıyor.Güney Kore’de Korea Üniversity College Of Medicine Gastroenteroloji Endoskopi Bölümü Klinik Şefi Prof.

Yurthaber 23-03-21 10:55