Sendika yaptığı yazılı açıklamada, Giresun 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli bir sağlık çalışanının döner sermayesinin özellik arz eden riskli birimlere uygulanan katsayıdan ödenmesi için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikanın Ordu İdare Mahkemesinde dava açtığını belirtti.
Açıklamada, davada “döner sermaye kanununda işin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışan personel için yüzde 150 oranı, yüzde 200 olarak uygulanır” hükmünün yer aldığı kaydedildi.
Dava dilekçesinde, Acil sağlık hizmetlerinin tanımının yönetmelikte “Acil hastalık ve yaralanma hallerinde, konusunda özel eğitim almış ekipler tarafından, tıbbi araç ve gereç desteği ile olay yerinde, nakil sırasında, sağlık kurum ve kuruluşlarında sunulan tüm sağlık hizmetlerini, ifade eder.” şeklinde olduğuna dikkat çekildi.
Dilekçede, acil servislerde çalışanlar için yapılan ödemelerin 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görevli sağlık çalışanları içinde yapılmasının hukukun ve hakkaniyetin bir gereği olduğu belirtildi. 112’de çalışanların acil servis hizmetlerine doğrudan katkı sağladı da ifade edildi.
ANKA