HABER

"Türkiye'nin başarı öyküsü geçerli hale gelmiştir"

İSTANBUL(ANKA)- UniCredit Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Rampl, Türkiye'de özelleştirmenin etkili ve dengeli bir yolla başarıldığını, Türkiye'nin başarı öyküsünün artık geçerli bir hale geldiğini söyledi.

UniCredit Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Rampl, düzenlediği basın toplantısında son birkaç yıl içinde Türkiye'de olup bitenlerin büyük bir başarı öyküsü olduğunu söyledi. Çok hızlı gelişen ve yenilenen bir ekonomiye dayanan bir öykü olduğunu ifade eden Rampl, Türkiye'nin öyküsünü "istikrarlı" olarak nitelendirdi. Rample, Türkiye'de özelleştirmenin etkili ve dengeli bir yolla başarıldığını vurgulayarak, "Türkiye'nin başarı öyküsü geçerli bir hale gelmiştir" dedi.

"BÖLGE ULUSLARARASI EKONOMİNİN YENİ LİDERİ HALİNE GELECEK"

Türkiye'nin yalnızca önemli bir iç piyasa değil, aynı zamanda gelecekteki planları için önemli bir ortak olduğunu dile getiren Rample, Türkiye'nin rekabete açık ve istikrarlı piyasası, kurumsal yönetişimdeki başarısı ile son yıllarda doğrudan yabancı yatırımlar tarafından da desteklenen bir başarı hikayesi ortaya çıkardığını söyledi. Rampl, kendilerinin de bu başarı hikayesine bir miktar katkıda bulunduğu düşüncesinde olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki meslektaşlarından çok şey öğrendiklerini ve UniCredit'in Avrupa'da üçüncü, dünyada onuncu büyük banka konumuna dönüşmesinde büyük destek sağladıklarını vurgulayan Rampl, global iş açısından da her iki tarafın Orta Asya bölgesinin önemini kavradığını, bu bölgenin yakın gelecekte uluslararası ekonominin yeni liderleri haline geleceğini kaydetti. Dieter Rampl, Türkiye'nin potansiyelini tanıyan ilk gruplardan biri olduklarına dikkat çekerek, UniCredit Grubu'nun, Türkiye'nin, Orta Doğu bölgesindeki ilişkilerin normalizasyonu açısından sağladığı desteğini de takdir ettiğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ

Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında bir buluşma noktası ve köprü oluşturduğuna, bu özelliğinin, bu yıl Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılının başlamasıyla daha da önem kazanacağını kaydeden Rampl, şunları ifade etti:

"AB katılma yolunda daha büyük adımlar atacak bir ülke göremiyorum. Çok zor ve karmaşık bir süreç olduğunu biliyorum. UniCredit Grubunun derinden inandığı bir süreç bu. Her zaman bu alandaki desteğimizi sürdüreceğiz. Türkiye, AB'ye ihtiyaç duyuyor. AB de aynı derecede Türkiye'ye ihtiyaç duyuyor. Türkiye, sadece Avrupa ile Asya arasında bir köprü oluşturmakla kalmıyor. Aynı zamanda dünün Avrupasıyla, yarının Avrupası arasında da bir köprü rolünü üstleniyor. Daha büyük, daha sağlam ve daha açık bir Avrupa... Bu Avrupa, ancak Türkiye'nin varlığıyla, geleceğe daha huzurla ve tarihin kendisine verdiği rolü gerçek anlamda oynamanın rahatlığıyla bakabilecektir."

"BÜYÜME ATAĞINA GEÇTİK"

UniCredit Üst Yöneticisi (CEO) Alessandro Profumo da, Türkiye'ye geldikleri 2002 yılından sonraki süreçte doğru seçimi yaptıklarını, Türkiye'nin yüksek nüfusuna karşın bankacılık sektöründe penetrasyonun az olması nedeniyle büyük potansiyel içerdiğini kaydetti. Profumo, Türkiye'de birleşmenin ardından büyüme atağına geçtiklerini, son çeyrekteki rakamların çok olumlu olduğunu ve pazar paylarını bütün sahalarda geri kazandıklarını söyledi.Şu anda üçüncü ya da dördüncü sırada yer aldıkları için çok rahat bir pozisyonda bulunduklarını, daha yüksek bir pozisyona ilerleme şansına sahip olduklarına dikkat çeken Profumo, Unicredit Grubu olarak da çok güçlü bir uluslararası pozisyona ulaştıklarını söyledi. Profumo, "Türk şirketlerinin yurt dışında büyümesi için de kapasiteye sahibiz. Yabancı doğrudan yatırımın -kuvvetli bir mevcudiyetimiz olan ülkelerden- Türkiye'ye yönlendirilmesi anlamında da güçlü olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi.

"TÜRKİYE'DE UZUN VADELİ YATIRIMCIYIZ"

Profumo, 2002 yılında Türkiye'ye gelirken bazı şüpheleri olduğunu belirterek, "Türkiye'de uzun vadeli yatırımcıysanız, 6 yılın ardından durum nereye gider diye bir şüphe vardı. Ama bu kadar sürenin ardından baktığımız zaman, uzun vadeli değil, belki sonsuza kadar burada yatırımcı kalabiliriz. Bu kadar önemli bir ülke" değerlendirmesi yaptı. Profumo, UniCredit içindeki en fazla müşterilerinin 7 milyon ile Türkiye'de bulunduğunu, Türkiye'yi Polonya ve İtalya'nın takip ettiğini söyledi.

En Çok Aranan Haberler