Ulusal Vaskuler Ve Endovaskuler Cerrahi Dernegi Baskani Prof Dr Haberleri

Uzmanları uyardı: 50 yaş altı vakalarda artış yaşanıyor! 'Z kuşağı için büyük önem taşıyor'

Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar kansere dair kritik açıklamalarda bulundu.

Haber 2024-04-01 16:05:25

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı! Prof. Aydın duyurdu...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taşınması ve Yeni Cerrahpaşa Projesi inşa süreci ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın açıklama yaptı. Prof. Dr. Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır." diye konuştu.

Haber 2023-07-17 13:28:09

68 saatlik yolculuk! Türk ekibi Antarktika’ya ayak bastı 'Çok yorulduk ama başardık'

7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi 68 saatlik yolculuklarının ardından beyaz kıtaya ayak bastı. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy, "Buzullarla ilgili çalışmalar yapıp ekosistem ve yer bilimleri dahil olmak üzere 18 projeyi icra etmek için şu an Antarktika’dayız." şeklinde konuştu.

Haber 2023-02-04 11:10:30

Türkiye'den yer alan tek isim oldu! Prof. Dr. Hüseyin Arslan, mucitler 'Oscar'ını kazandı

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı. 169 mucit akademisyen arasında Türkiye’den tek isim olarak yer bulma başarısı gösteren Prof. Dr. Arslan 'Ülkem adına çok gururluyum" dedi.

Haber 2022-12-16 13:22:07

VEKAM Direktörü Prof. Dr. Yenişehirlioğlu'na Fransa Ulusal Liyakat Nişanı

Ülkenin en önemli şövalyelik nişanlarından biri kabul edilen Chevalier dans l’Ordre national du Mérite’in sahiplerinden biri bu yıl Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Çalışlar Yenişehirlioğlu oldu

Yurthaber 13-10-22 16:00

Sağlıklı yaşam meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Birçok çalışma orta düzeyde alkol alımının meme kanseri insidansında yüzde 30 ila yüzde 50 artışa neden olduğunu belirtiyor" - "Mamografi ile tarama çalışmalarının sonucunda meme kanserinin erken yakalanabileceği ve meme kanserinden ölümlerin azaltılabileceği gösteriliyor"

Yurthaber 29-09-22 10:30

Çocuklarına daha fazla vakit ayırabilmek için tüp mide ameliyatıyla 58 kilo verdi

Konya'da yaşayan 3 çocuk annesi Suna Torun: - "Onlarla (çocuklarla) parka gidemiyorsunuz. Kilolardan dolayı bir aktivite bile yapamıyoruz. Çalışıyorum, ayaklarım tutmadığı için direkt eve gidiyorum ve uzanma ihtiyacı hissediyordum. Vücut yoruluyor, ayaklarım çok ağrıyordu. 'Çocuklarım için yapmalıyım.' dedim" - Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "Suna hanımın kilo vermek için çabasına, eşlik eden hastalıklarına baktık. Alımı kısıtlayan bir yöntem olan tüp mide ameliyatına karar verdik. Suna hanım 116 kilo olarak girdiği ameliyat sonunda bugün yüzde 50 kilo kaybı ile 58 kiloya ulaştı. Artık istenen kilo düzeyine oturmuş oldu"

Yurthaber 26-09-22 11:12

Göz tansiyonu cerrahisinin etkisini artıran teknikle 100 hastayı sağlığına kavuşturdular

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara ve ekibi, glokom hastalarının tedavisindeki "GATT" cerrahisine kattıkları işlemle başarılı sonuçlara ulaştı - Prof. Dr. Mehmet Baykara: - "(Dikişsiz gonyoskopik cerrahi) 7-8 senedir dünyada var. Biz de yaklaşık 7 yıldır uyguluyoruz. Bu cerrahide klasik cerrahi yöntemine bir aşama daha ilave ettik ve bunu dergilerde de yayımladık. Gerçekten daha etkili bir şekilde göz içi basıncını düşürebiliyoruz"

Yurthaber 24-09-22 11:33

Obezite kanser riskini artırıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Her yıl 4 milyondan fazla bireyin hayatını kaybetmesine yol açan obezite, metabolik sendrom, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, artrit ve meme, kalın bağırsak ve prostat kanseri gibi bazı kanser türleri de dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununa neden olabiliyor"

Yurthaber 06-09-22 15:14

Hacettepe Üniversitesinde kafatası ve yüz kemiği kırıklıkları kursu

Kursta yurt dışından ithal edilen kadavralar üzerinden eğitim verildi - Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vargel: - "Türkiye'de motorlu araç, motosiklet ve elektrikli scooterların yoğun kullanılması nedeniyle yüz ve kafa yaralanmaları çok fazla meydana geliyor. Asistan ve uzmanlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak için bu kursu düzenliyoruz"

Yurthaber 03-09-22 16:45

Erzurum'da İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı düzenlendi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç: - "İdari hak arama mekanizması olarak diğer hak arama kurumlarından farklı biçimde, hatta dünyadaki diğer akran Ulusal İnsan Hakları kurumlarından da farklılık arz eder biçimde, başvuruları değerlendirirken idari para cezası uyguluyoruz"

Yurthaber 24-08-22 17:17

Deniz kaplumbağaları Mavi ve Deniz tedavi edilip mavi sulara uğurlandı

Hatay'da, yaralı yeşil deniz kaplumbağası ile hasta ve bitkin bulunan caretta caretta, Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım ve Tedavi Merkezi'nde sağlıklarına kavuştu - Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ: - "Yaralı ve hasta deniz kaplumbağalarını, yılın her sezonunda tedavilerini yaparak doğal ortamlarına bırakmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 18-08-22 11:02

İstanbul'da yayılımı artan Aedes sivrisineği alerjik reaksiyona yol açıyor

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay: - "Aedes sivrisineğinin ana belirtilerini gözlemlediğimizde çocuklar üzerinde sokma işleminden sonra normal sivrisineğe oranla daha büyük ve yara formunda belirtiler bıraktığı sonucunu görmekteyiz" - Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatma Merve Tepetam: - "Dişi sinekler, yumurtaları olgunlaşsın diye konakçıdan kan emiyor ve ısırdıklarında konakçıya bulaştırdıkları tükürük bezi sıvısı da alerjik ve immünolojik rahatsızlıklara sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı"

Yurthaber 05-08-22 15:41

Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığa giden yolu açıldı

Milli Mücadele'nin dönüm noktalarından, 103 yıl önce Atatürk'ün öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi, ulusal egemenliğin koşulsuz gerçekleştirilmesine karar verilen ilk kongre olma özelliği taşıyor - Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu: - "O dönemde Erzurum'da bulunan özellikle İngiliz görevliler ve yazarlar, hatıralarını yazarken, Erzurum'da Cumhuriyet'in temellerinin atılmakta olduğunu söylemişlerdir"

Yurthaber 22-07-22 12:04

Erzurum Şehir Hastanesi donanımlı kliniğiyle kalp ve damar hastalarına şifa oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın: -"Uygun hastalara robotik cerrahi yapıyoruz. Meme altından 4-5 santimetrelik küçük kesiyle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjential kalp hastalıkları, aort kapak cerrahisi işlemleri yapıyoruz"

Yurthaber 04-07-22 15:12

Türk çayının geleceğini koruyacak Ulusal Çay Gen Havuzu açıldı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Çay bu bölgenin bir gerçeği. Gelecek açısından baktığımızda, bu kadar çok rekabetin olduğu ortamda ne kadar çok katma değer katabilirsek, o kadar kıymetli hale getirebiliyorsunuz" - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: - "Bu çalışma ülkemizdeki tüm çay plantasyonlarının tarandığı ilk ve tek çalışmadır"

Yurthaber 03-06-22 12:32

Ulusal Su ve Atık Su Arıtma Çalıştayı ikinci gün oturumlarla sürüyor

İnönü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Fırat: - "Şebekelerdeki arızaların azaltılması ve yeni arızaların önlenmesiyle milyonlarca metreküp su tasarruf edilebilir"

Yurthaber 27-05-22 12:15

Mide kanserine ne iyi gelir? Mide kanseri için yemek sonrası belirtileri görmezden gelmeyin!

Mide kanseri belirtileri şiddetli ağrı ve halsizlikle anlaşılan bir hastalıktır. Hazımsızlık ve kusma gibi belirtileri de bulunan mide kanserine ne iyi gelir? Konuyla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir, mide kanserine iyi gelen yöntemleri anlatırken tedaviyle ilgili bilgiler de paylaştı. Ayrıca mide kanseri belirtilerini fark etmek için yemek sonrası yaşanan sorunlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 13-05-22 18:14

O besinleri sık tüketenler dikkat! Prof. Dr. Ender Dulundu karaciğer kanserinin sebeplerini açıkladı

Karaciğer ve pankreas hastalıklarının tedavi süreci son yıllarda merak edilen konuların başında gelirken, bu organların kanser sürecinde olası tedavisi de merak ediliyor. Konuyla ilgili meslek hayatı tecrübelerini, yaptığı ameliyatları ve karaciğer ile pankreas kanseri tedavisini Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Karaciğer, Safra yolu, Pankreas Cerrahisi Kliniği, Karaciğer Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Ender Dulundu ile konuştuk.

Haber 09-05-22 10:32

Novartis'ten Dünya Astım Günü’nde “Nefesini Kesme, Nefesleri Kes” kampanyası

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan: - "Toz, koku, duman, evcil hayvan tüyleri, hamam böceği, küf mantarları, ev tozu akarları gibi uyaranlarla şiddeti ve süresi değişiklik gösteren kuru öksürük, nefes darlığı, hırıltı, hışıltı ve göğüste baskı hissi gibi yakınmalarla kendini gösteriyor"

Yurthaber 29-04-22 12:39

Pandemide dünya estetik için Türkiye'ye koştu

ISAPS tarafından yapılan "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5. ülke olurken, en çok burun estetiği, bunu liposuction, meme, göz çevresi estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu takip etti - ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel: - "Rapora göre, tüm estetik işlemler dikkate alındığında Türkiye dünyada en çok işlem yapılan 5. ülke durumunda. Cerrahi olmayan işlemlerde dünya sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de yer aldığı enjekte edilebilen işlemler listesinde dünya dördüncüyüz"

Yurthaber 18-03-22 11:02

Türk cerrah 17 ülkede hekimleri eğitip çocuklara şifa dağıttı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Sağlık Bakanlığının görevlendirmesiyle binlerce çocuğa cerrahi operasyon yaparken bilgi ve birikimini de yerel hekimlerle paylaştı - Prof. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar: - "Amacım yalnızca oradaki hastaların sorununu çözmek değil, kalıcı işler yapmak. Dolayısıyla oradaki hekimleri yetiştirmek, tecrübelerini artırmak gerekiyor"

Yurthaber 14-03-22 11:12

7. Ulusal Minimal İnvaziv Ürolojik Cerrahi Kongresi Antalya'da devam ediyor

Minimal İnvaziv Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Özden: - "İyi huylu prostat büyümesinde kullandığımız su buharı yöntemi, kolay uygulanabilir bir tedavi. Önümüzdeki yıllarda daha sık kullanılan bir tedavi yöntemi olacak" - "Prostatın içinde su buharının etkisiyle olan değişiklikler, gerçekten sonuçlara baktığımızda iyi sonuçlar veriyor"

Yurthaber 13-03-22 12:40

Kocaeli'de hastalar salgın sürecinde internet polikliniği hizmetini sevdi

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin "internet polikliniği" hizmetiyle hastalar, internet üzerinden aile hekimliği, gastroenteroloji, genel cerrahi ve psikiyatri polikliniklerinden aldıkları randevuyla doktorlarla görüntülü görüşebiliyor - KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: - "Daha çok psikiyatride yapılmak kaydıyla ayda 3-5 bin arasında online muayene yapıyoruz. Online muayenelerimizden hastalarımız da çok mutlu"

Yurthaber 24-02-22 11:04

Netkent Üniversitesi eğitimde dijitalleşmenin öncüsü oldu

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay: - "Ulusal ve uluslararası öğrencileri bünyesinde bulunduran üniversitemiz, kurulduğu ilk günden bugüne kadar dijitalleşme hedefinde hem lokal hem de global fark yaratmaya ve öncü olmaya devam ediyor" - "12 programla salgın sürecine rağmen eğitime bir gün bile ara vermedik"

Yurthaber 22-02-22 15:19

Obezite ve egzersizden uzak bir yaşam meme kanseri riskini artırıyor

TÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer: - "Uygunsuz ve sağlıksız beslenmeden uzak durulmalı. Alkol kullanımıyla meme kanseri arasında da ilişki var"

Yurthaber 04-02-22 11:18

Yüz nakli olan Uğur Acar, geçen 10 yılda aynalarla barıştı

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar: - "Nakilden sonra düzenli işim, anlamlı bir hayatım, arkadaşlarım, çevrem oldu. Artık aynaya bakmak beni mutlu ediyor" - Operasyonu yapan Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Zorlu ve önemli bir ameliyattı, Türk tıbbı ve cerrahi için önemli bir basamaktı. Organ ve doku naklinde yeni bir dal oluştu"

Yurthaber 20-01-22 11:02

Erzurum'da kalp kapakçığı yetmezliği olan hasta göğüs kafesi açılmadan ameliyat edildi

Erzurum Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın: - "Bu küçük kesiyle yapılan ameliyat hastanın yoğun bakımdan daha kısa zamanda servise çıkmasını ve kısa sürede taburcu edilmesi sağlıyor"

Yurthaber 23-12-21 10:51

Kovid-19, damar hastalıkları riskini artırıyor

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şırlak: - "Koronavirüs, kalp damarı, atar veya toplar damar, vücudun herhangi bir yerindeki pıhtı sonucu gelişen damar sorunlarını iki, üç kat artırmış durumda. Bilimsel çalışmalarda bu ortaya konuldu" - "Normalde damar hastalıklarında ileri yaş grubu risk altındayken, Kovid-19'un yol açtığı pıhtılardan dolayı gençler için de risk oluşturuyor"

Yurthaber 19-12-21 11:12

Türk doktorların uyguladığı kronik meme iltihabı tedavisi tıp dünyasına örnek oldu

Erzurum'da doktorlar, kadınların korkulu rüyası olan meme iltihabı hastalığında önceden ağızdan veya yüzeye sürerek uygulanan yan etkileri yüksek kortizonu, iğneyle çok daha düşük dozlarda sorunlu bölgeye enjekte edip başarı sağlayarak hastalara umut ışığı oldu - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üyesi Fatih Alper: - "Bu tedavi hedefe yönelik nokta atışı sağladı. Sorunlu bölgeye ilacı verince ilacın hem lokal dağılım hem de lenfatik akımla dağılımında daha etkili olduğunu ortaya koyduk. Hastaların tedavi süreci önceden daha uzunken şimdi daha kısa ve etkin oluyor" - Fakültenin Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Bu hastalık daha çok doğum yapmış kadınlar ile menopoz öncesi genç kadınlarda görülüyor. İlk kez 1972'de tanımlanmış ama son 15 yılda yaygınlaştı"

Yurthaber 03-12-21 11:06

Kovid-19 hastalarına şaşılık uyarısı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüban Atilla: - "Koronavirüs sadece çocuklarda değil, büyüklerde de şaşılığa neden olabiliyor. Koronavirüsü illaki ağır atlatmak gerekmiyor, hafif geçirenlerde de rastlıyoruz" - "Erken tanıyla şaşılığı önleyebiliyoruz. Sonradan çıkan şaşılıkların büyük bir kısmı gözlükle düzeltilebiliyor ya da kayma miktarı azaltılabiliyor. Şaşılıkta cerrahi tedavilerde de oldukça başarılıyız" - "Göz sağlığını korumak için koronavirüsten korunmak, sağlıklı beslenmek, en az bir saat gün ışığından yararlanmak, bilgisayarı kol mesafesinde tutmak, arada mola verip uzaklara bakmak ve gözleri kapatarak dinlendirmek gerekiyor"

Yurthaber 21-11-21 11:32

Adalet Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Sertifika Programları düzenleyecek

İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesindeki sertifika programlarında, insan hakları alanındaki çalışmalarıyla bilinen yerli ve yabancı akademisyenler ile kamuda görevli eğiticiler yer alacak - Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul: - "Protokolün, ülkemizdeki insan hakları kültürünün yaygınlaştırılmasına ve bilinç düzeyinin artırılmasına katkı sunacağına inanıyorum" - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Bu sertifika programı ile insan haklarının felsefik temellerinin, ulusal, bölgesel ve uluslararası koruma mekanizmalarının, insan hakları, çevresel koruma ve iklim değişikliği bağlantısını ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi düzenine ilişkin kazanımların sağlanmasını amaçlıyoruz"

Yurthaber 18-11-21 12:26

Hayat kalitesini etkiliyor! İleri yaştaki ağrı sorunları tedavi edilebilir mi?

Yaş ilerlemesi ile çeşitli hastalıklardan da kaynaklanan ağrı sorunları yaşanabilir. Cerrahi yöntemlere başvurulmadan tercih edilebilecek ağrı tedavi yöntemlerini Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu sizler için anlattı.

Haber 14-11-21 12:00

Pankreas kanseri belirti vermeden sinsice ilerliyor! Tedavi için ameliyat gerekli mi?

Tüm kanserler arasında en ölümcül türlerinden biri olan pankreas kanseri sinsice ilerliyor. Geç belirti verdiğinden hastaların tedavi seçenekleri de kısıtlı oluyor. Özellikle 60 yaş sonrasında ortaya çıkan ve hızlı şekilde yayılım gösteren pankreas kanseri, erken evrede teşhis edildiğinde cerrahi yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Pankreas kanseri cerrahisindeki whipple tekniği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe, hastalık tedavisinde bu tekniğin öneminden bahsetti.

Haber 10-11-21 13:52

55. Ulusal Oftalmoloji Kongresi 3-7 Kasım'da Antalya'da yapılacak

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İzzet Can: - "Kongrede göz sağlığı ve tedavileri konusunda ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri değerlendireceğiz" - "Özellikle salgın şartlarında dijital hayatın yoğunluğu gözlerimizi bozdu. Bu dönemde göz hekimlerinin önemi daha fazla ortaya çıktı"

Yurthaber 31-10-21 12:21

Yöresel lezzetlerde hedef coğrafi işaretli ürünlerle katma değeri artırmak

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan: - "AB Komisyonunda tescilli ürünlerde henüz istediğimiz katma değeri yaratmış değiliz. Tescil birinci aşama, bundan sonra bu ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması için projeler hazırlayarak daha fazla katma değer yaratmamız gerekiyor" - "Uluslararası pazarlarda daha fazla coğrafi işaretli ürünün yer alması, Türkiye'nin zenginleşmesine, Türk ekonomisinin büyümesine, kişi başına düşen milli gelirin büyümesine çok önemli katkı sağlayacak" - "Şu anda ekosistemi oluşturmak için kamu daha fazla rol alıyor, çok da normal ancak bundan sonraki süreçte bu tür başvurular daha fazla üretici birlikleri tarafından yapılmalı hatta kamu kurumlarınca alınan tesciller daha sivil yapılara devredilmeli"

Yurthaber 31-10-21 11:13

6. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda dirençli kentler masaya yatırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe: - "Kuralsız, hızlı ve kalitesiz yapılaşma, yani dirençsiz yapı stoku, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri. Doğru teknikleri bularak, doğru mühendislik hesaplarıyla şehirler kurmak zorundayız. Yık, yap, olmazsa yenisini yap imkanı artık kalmamıştır. Su bitmiştir, nehirler kurudu. Bundan sonra deneme yapmaya vaktimiz yok" - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar: - "Yaşadığımız dönem, insanların çılgınca daha yaşanabilir yerlere gitmek adına, doğayla adeta dalga geçercesine evler, şehirler yapması sonrasında doğanın insandan intikam alması şeklinde karşımıza çıkıyor"

Yurthaber 25-10-21 14:53

Meme kanseri en sık 50 yaş üzerinde görülüyor! Aşırı margarin tüketiyorsanız dikkat

Meme kanseri riskinin 50 yaşından sonra arttığını vurgulayan Genel Cerrahi ve Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, “Annede 50 yaş altında meme kanseri görülmesi, hiç doğum yapmamış olmak, ilk âdetin 12 yaş altında görülmesi, geç menopoza girmek, yetersiz beslenme, doymamış yağları (margarinler) aşırı tüketmek ve fazla kilo meme kanseri riskini tetikleyen faktörler arasındadır” dedi.

Haber 22-10-21 07:23

Meme kanserinde erken tanı hayati öneme sahip

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çakmak: - "Hastalık ilerlediğinde hem tedavi şansı çok zorlaşıyor hem daha geniş tedaviler yapıp hastaların hayat kalitesini çok değiştirmemiz, bozmamız gerekiyor hem de ne yazık ki uzun dönemde kanserden kaybettiğimiz hasta sayıları çok artıyor"

Yurthaber 21-10-21 14:37

Uyumayan atölyelerde beyin fırtınası yaparak proje üretiyorlar

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesindeki "uyumayan atölyeler", insansız hava, kara ve su altı araçları geliştiren öğrencilere 7 gün 24 saat hizmet sunuyor - Rektör Prof. Dr. Arif Karademir: - "Ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanma güdüsüyle motive edilen atölyeleri sağlamak ve öğrenci kulüplerini desteklemek son derece önemli. Bu atölyeler aslında hayatın provası"

Yurthaber 21-10-21 11:27

Kanser hastalarını tedavi ettiği ameliyat masasına bu kez kendisi yattı

Meslek hayatı boyunca birçok kanser hastasını ameliyat eden genel cerrahi uzmanı Dr. Sonay Kıvrakdal, yakalandığı meme kanserinin erken evrede teşhis edilmesinin ardından tedaviyle sağlığına kavuştu - Dr. Sonay Kıvrakdal: - "Rutin kontrollerimi yaptırdığım esnada çok erken aşamada meme kanseri saptandı. Böylece minimal cerrahi işlem ve en az estetik kusurla memenin alınmasına gerek kalmadan hatta sonrasında kemoterapiye bile ihtiyaç olmadan bu hastalığı geride bırakabildim" - Ameliyatı yapan genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Ercüment Tekin: - "Erken dönemdeki tanı, daha küçük cerrahi müdahaleler ve tedavilerle hastanın normal yaşamına devam etmesine olanak sağlıyor"

Yurthaber 15-10-21 11:08

Kocaeli'de 6. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı başladı

Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, yurt içi ve yurt dışından deprem mühendisliği alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen konferans 3 gün sürecek - Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan: - "Bu bölgede ulusal deprem test merkezinin kurulmasının son derece faydalı olacağı kararını verdik. Bu deprem test merkezinde aslında çok farklı alanlarda ölçümler yapılacak. Burası uluslararası seviyede hizmet verecek bir yapı oluşturulacak"

Yurthaber 13-10-21 13:27

Meme kanserinde erken teşhis nasıl olur?

Meme kanseri belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak meme kanserinde erken teşhisi ve tedavi başarısını artırır. Erken tanı ile meme kanserinin tamamen tedavi edilebileceğini söyleyen Genel Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Deniz Böler, meme kanseri hakkında merak edilenleri cevapladı.

Haber 11-10-21 09:59

Karaciğeri yaklaşık 6 kat büyüyen hastaya hayat kurtaran operasyon

Hasta Özlem Günaydın: - "Yaklaşık 2,5 yıldır ciddi anlamda karın şişliğim vardı. Artık kişisel ihtiyaçlarımı karşılayamıyordum ve beni çok rahatsız ediyordu. Bunun haricinde yemek yiyemiyordum, çok ciddi kilo kaybım vardı" - "Ameliyatın ardından kendimde inanılmaz derecede hafiflik hissediyorum, karın şişliğimin olmaması beni çok şaşırttı" - Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Can: - "Hastamızda karaciğer öyle bir boyuta ulaşmıştı ki artık karnın içinde diğer organlara hiç yer kalmamıştı. Karaciğer aşağı kadar inerek idrar kesesine ve bütün bağırsaklara baskı uygulayacak seviyeye gelmişti" - "Normalde hacminin 1,5 litre olması gereken karaciğer, hastamızda yaklaşık 8,5 litreye ulaşmıştı"

Yurthaber 29-09-21 11:51

Konya Şehir Hastanesi hibrit ameliyathanesi ile 0-18 yaş kalp hastalarına şifa oluyor

Hastane bünyesinde yeni açılan Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniğindeki ameliyathane, girişimsel radyoloji ve cerrahi işlemlerin tek ameliyathanede gerçekleştirilmesini sağlayarak yoğun bakım gereksinimini, hasta iyileşme ve hastanede kalış süreleri ile radyasyona maruziyeti azaltıp daha hassas ve daha az travmatik müdahalelere imkan tanıyor - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç: - "Özellikli bir branş olduğu için çevre illerden de hasta kabulü yapıyoruz. Başka illerimizden uçak ambulans veya helikopter ambulansla gelen hastalarımız var. Şehrimizin, İç Anadolu Bölgesi'nin sağlık hizmetlerinde parlayan yıldızı olmasını hedefliyoruz. Şehir hastanemiz de bu açıdan büyük bir katkı sağlayacak"

Yurthaber 18-09-21 13:28

YÖKAK, Türk Eğitim Derneği Üniversitesine 5 yıl süreyle tam akreditasyon hakkı verdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas: - "2020 yılında ilk kez uygulanmaya başlanan Kurumsal Akreditasyon Programı ile Türkiye'deki üniversitelerin ulusal hedeflere katkısını ve dünyadaki görünürlüğünü artırmak amaçlanmaktadır" -"Başvuru yapan 60'a yakın üniversite içerisinden 9 üniversite Kurumsal Akreditasyon Programını başarıyla tamamladı"

Yurthaber 15-09-21 09:28

Bingöl'deki hayvan hastanesi, bölgedeki besicilere ve hayvanlara derman olacak

Bingöl Üniversitesince son teknolojiyle donatılan hayvan hastanesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere besicilerin ve hayvanseverlerin umut kaynağı olacak - Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak: "Bingöl'de SÜTAŞ'ın entgre tesisinin kurulmasıyla hayvan hastanemizin bu eksende besicilere ve hayvanseverlere hizmet edeceğini düşünüyoruz" - Bingöl Hayvan Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Keçeci: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok geniş alana sahip olan sayılı hayvan hastanelerindeniz. Özellikle ticari anlamda yapılan mandıracılara ve besicilere destek olacağız" - Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır: "Modern veya küçük işletmelerde hastalanan veya kazara yaralanan hayvanlarımızın cerrahi operasyonları yapılacak. Bingöl'ümüz ve bölgemiz açısından büyük bir şans"

Yurthaber 19-08-21 11:03

İstanbul'u kül bulutu sardı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan önemli uyarı

Yunanistan üzerinden gelen küller İstanbul'da kül bulutu oluşturdu. İTÜ Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Solunum yolu hastalıklarına hassas olanların bu havalarda dışarı çıkmaması lazım ve ulusal kalite izleme ağından kirletici miktarlarını takip etmesi gerekir" uyarısında bulundu.

Haber 06-08-21 17:31

Mide balonu obezite tedavisinde kullanılabilir mi?

Mide balonu, obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız, ilaçsız bir yöntemdir. Denetimli bir diyetle birlikte kilo kaybıyla ilişkili sağlık ve estetik faydaları elde etmenize yardımcı olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Haber 31-07-21 10:54