Vajinal Mantar Tedavisi Haberleri

Baharda o hastalıklar artıyor! 'Özellikle geceleri daha çok...'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarından olan kurdeşen, güneş alerjisi, alerjik deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve güneş lekeleri hakkında bilgi veren Kükürt, korunma yollarını anlattı.

Kadin 2024-04-18 11:25:33

Çanakkale'de toprak kayması! Saatler sonra acı haber geldi

Çanakkale'de bir köyde çeşme için kanal yapımı sırasında toprak kayması meydana geldi. Göçük altında kalanlar olduğu aktarıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken saatler sonra acı haber geldi. 2 kişi hayatını kaybederken bir kişinin ise tedavisi hastanede sürüyor.

Haber 2024-04-17 19:38:39

Mantar tüketirken bunlara dikkat! Vücudu zehirleyip ölümle sonuçlanabiliyor

Mantar zehirlenmesinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında arttığını belirten uzmanlar, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” dedi.

Haber 2024-04-16 15:24:34

Trabzonsporlu Hicran, lösemiye yenildi...

Trabzonspor’un 2020-21 sezonunda hazırladığı duygusal çubuklu forma tanıtımı videosunda babasıyla birlikte yer alan Hicran Yıldız (14), lösemi ve kas hastalığı tedavisi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Spor 2024-04-15 15:45:09

Diğer Haber Etiketleri

ayaklar dudak Göz Güneş ilik iltihap bahar hastalık Çanakkale mantar da, sezon Trabzonspor verildi yaşında antalya kuzugöbeği mantarı kuzugöbeği kardashian travis Travis Barker Kourtney Kardashian Brezilya cinsel organ Bitlis Uşak elde mantar hücre hücreler maya mantarı mon kısırlık akıntı tarif Ramazan Ramazan menüsü iftar Sahur Oyuncu Kadir İnanır Zonguldak ev sahibi Kiracı Acun Ilıcalı ele gizem memiç marfan sendromu lyme lyme hastalığı Bella Hadid Anwar Hadid varis varis belirtileri varis çorabı varis ne demek varis nedir varis tedavisi evde varis tedavisi bacakta varis demir eksikliği demir eksikliği belirtileri demir eksikliğine ne iyi gelir demir eksikliğinin belirtileri mide kanaması mide kanaması belirtileri obsesif kompülsif bozukluk okb ne demek ameliyat kanser Mide‎ Samsun yemek borusu Ardahan buzağı İstanbul Başakşehir Denizli ceset Lima Progeria balık kokusu kireçlenme osteoartrit osteoartrit nedir yabancı el sendromu romatizma psoriasis nedir romatoid artrit romatoid artrit belirtileri romatoid artrit nedir romatizma neden olur romatizma belirtileri romatizma nedir romatizma tedavisi romatizmal hastalıklar ankilozan ankilozan spondilit saçkıran saçkıran nedir topuk dikeni topuk dikeni tedavisi topuk dikenine ne iyi gelir nöroloji tanem sedef sedef hastalığı sedef hastalığı tedavisi Hastalık hastalığı hastalık hastası Lütfü Savaş Hatay Aydın apandisit apandis apandisit ağrısı nerede olur apandisit ameliyatı apandisit belirtileri gıda zehirlenmesi alerji alerji testi alerji testi nasıl yapılır alerji testi nerede yapılır kulak tıkanıklığı kulak tıkanıklığı nasıl açılır kulak tıkanıklığı nasıl geçer kulak tıkanıklığı neden olur kulak tıkanıklığına ne iyi gelir kulak tıkanması Kate Middleton Prens William ingiliz kraliyet ailesi kraliyet ailesi 5 yaş alara Jinekolog sinirli sağlıklı yaşam kadın sağlığı kadın hastalıkları İzmir Ege Üniversitesi istismar Kayseri

Kuzugöbeği mantarı sezonu başladı! Doğada nadir bulunuyor, kilosu 600 liradan satılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği kuzugöbeği mantarı toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen mantar, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, mantar sezonunun başlamasıyla birlikte kuzugöbeği avına çıkıyor.

Haber 15-04-24 11:30

Hamile kalmak için ilginç yollara başvurmuştu! Kourtney Kardashian kendi sütünü sağıp içti

Kourtney Kardashian hamile kalmak için seks orucundan vajina masajına kadar türlü denemelerde bulunmuştu. Tüp bebek tedavisi sonrasında hamile kalarak doğum yapmıştı. Son dönemin dikkat çeken isimlerinden Kourtney Kardashian itirafıyla şaşırttı.

Magazin 12-04-24 08:16

15 yaşındaki yeğeniyle aldattığı için sevgilisinin cinsel organını kesmişti! Barışma kararı herkesi şaşkına çevirdi

34 yaşındaki Daiane dos Santos geçtiğimiz yıl sevgilisi 39 yaşındaki Gilberto Nogueira de Oliveira'nın 15 yaşındaki yeğeniyle ilişkisi olduğunu öğrendikten sonra öfkeden deliye dönmüştü. İhaneti hazmedemeyen kadın sevgilisinin cinsel organını kestiği için manşetlerdeki yerini almıştı. Şu anda cezaevinde olan Santos ve tedavisi devam eden sevgilisi Oliveira'nın barıştığı ifade edildi.

Trend 09-04-24 10:32

Tedavisi tamamlanan tilki doğaya salındı

Bitlis’te vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunduktan sonra tedavi edilen tilki, doğal ortamına bırakıldı.

Yurthaber 05-04-24 11:37

Trüf mantarı avcısı ‘Radar’ kayboldu

Samsunlu avcı Fatih Gören, trüf mantarı toplamak için geldiği Uşak’ta “Radar” isimli mantar avcısı köpeğinin kaybolduğunu, köpeğini bulana 10 kilo doğal bal hediye edeceğini söyledi.

Yurthaber 04-04-24 15:48

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin 03-04-24 11:38

'Bugün iftara ne yapsam?' diye düşünenlere pratik ve leziz tarifler! Ramazan'ın 23. günü iftar menüsü

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 23. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 2 Nisan Salı iftar menüsünde kremalı mantar çorbası, karnıyarık, cacık ve kemalpaşa tatlısı tarifleri yer alıyor. Bu menünün yanına dilediğiniz bir salata çeşidi de ekleyebilirsiniz.

Yemek 02-04-24 10:18

Günlerdir yoğun bakımdaydı! Kadir İnanır yoğun bakımdan çıktı... İşte sağlık durumu

Geçtiğimiz hafta beynine pıhtı atması sonucu entübe edilen Kadir İnanır günlerdir yoğun bakımdaydı. Kadir İnanır'dan güzel haber geldi. İnanır'ın doktoru “Bugün Kadir İnanır'ın yoğun bakım tedavi süreci tamamlandı. Bundan sonraki aşama servis tedavisi şeklinde devam edecek" dedi.

Magazin 01-04-24 13:43

Makatından 15 cm'lik PVC borusu çıkarıldı! Tuvalet tartışmasında kiracılar deliye döndü, 67 yaşındaki ev sahibine dehşeti yaşattı... Korkunç iddia!

Ev sahibi-kiracı kavgası cinsel saldırıya dönüştü. Zonguldak'taki kira ve tuvalet gideri yüzünden kiracısı olan baba ve oğulla tartışan 67 yaşındaki ev sahibi, bir süre sonra makatında acı hissettiğini söyleyerek ambulans çağırmalarını istedi. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın makatından 15 cm uzunluğunda 2 cm çapındaki PVC boru çıkarıldı. Tedavisi süren Hasan S., kiracılarının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oldu. Kiracılar ise suçlamaları reddetti.

Haber 01-04-24 12:02

Survivor Gizem sakatlanmıştı! Gizem Memiç ve Yağmur Banda Survivor'dan elendi

Survivor All Star'da şoke eden diskalifiyeler yaşandı. Günlerdir adada olmayan ve tedavisi devam eden Gizem Memiç yarışmaya devam edemeyecek. Aynı şekilde Yağmur Banda da yarışmadan diskalifiye oldu. Gizem Memiç ve Yağmur Banda'nın durumunu Acun Ilıcalı açıkladı.

Magazin 31-03-24 07:05

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 30-03-24 11:58

Lyme hastalığı nedir, geçici midir? Lyme hastalığı belirtileri ve tedavisi

Doğanın güzelliklerinden keyif alırken, dikkat etmemiz gereken bir tehdit var: Lyme hastalığı. Bu hastalık, genellikle kene ısırıklarıyla taşınan bir bakteri olan Borrelia burgdorferi'nin neden olduğu bir enfeksiyondur. Sivrisinekler ve diğer böcekler gibi vektörler aracılığıyla insanlara bulaşabilir. Peki, lyme hastalığı nedir?

Haber 30-03-24 11:49

Varis nedir, neden olur? Varis belirtileri ve tedavisi

Varis, genellikle bacaklarda ve ayaklarda beliren, mor veya mavimsi renkte görülen genişlemiş ve kıvrılmış damarlar olarak tanımlanır. Varis kan damarlarının elastikiyetini kaybetmesi ve kanın geri akışının artması sonucu ortaya çıkar. Günümüzde hayat tarzının getirdiği, uzun süreli oturarak veya ayakta kalma gibi faktörler nedeniyle varis vakaları artmaktadır.

Haber 29-03-24 13:41

Demir eksikliği neden olur? Demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği belirtileri ve tedavisi

Demir vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Ancak, birçok kişi demir eksikliği yaşar ve bu durumun ciddi sonuçları olabilir. Demir eksikliği, vücudun yeterli miktarda demir alamaması veya demiri yeterince emememesi durumunda ortaya çıkar. Demir eksikliğiyle başa çıkmak mümkündür. Sağlıklı bir diyetle, demir açısından zengin yiyecekleri tüketmek önemlidir.

Haber 29-03-24 10:59

Mide kanaması nedir, neden olur? Mide kanaması belirtileri ve tedavisi

Mide sağlığı, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Ancak, çeşitli sebeplerle mide sorunları yaşanabilir. Bunların en ciddi olanı da mide kanamasıdır. Mide kanaması, hayatı tehdit eden bir durumdur ve erken tanı ve tedavi gerektirir. Peki, mide kanaması nedir, mide kanaması olan kişi ne yapmalı?

Haber 29-03-24 10:34

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nedir, belirtileri nelerdir? Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi nasıl yapılır?

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), insan zihninin karmaşık bir labirentinde dolaşan ve sıklıkla sıkıntıya yol açan bir fenomendir. Zihin, tekrar tekrar beliren ve mantıklı olmayan düşüncelerle dolup taşar; buna obsesyonlar denir. Bu obsesyonlar, kişinin endişe ve korkularını artırır, onları rahatsız eder ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Haber 28-03-24 12:16

Kanser hastasına midesinin alt bölümünden yemek borusu yapıldı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören Kadir Karataş'a, midesinin alt tarafından alınan parçayla yemek borusu yapıldı.

Yurthaber 28-03-24 11:49

Ardahan'da veterinere götürülürken pikaptan düşen buzağı tedavi edildi

Ardahan'da veterinere götürülürken pikaptan düşüp kaybolan buzağı, köylülerce bulunup tedavisi yapıldıktan sonra sahibine teslim edildi.

Yurthaber 28-03-24 11:46

İstanbul'da güpegündüz dehşet! Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında 7 kez bıçakladı: Ölmesi için başında bekledi

İstanbul'da sokak ortasında kan donduran olay! Başakşehir'de, 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Dilem Gül Karlı, 1 ay önce boşanma kararı aldığı eşi Ferhat Karlı tarafından takip edilip, sokak ortasında 7 kez bıçaklandı. Genç kadının yoğun bakımda tedavisi sürerken, şüpheli Ferhat Karlı, eşinin başında ölmesini beklediği sırada gözaltına alındı. Korkunç olayda 'amcaoğlu' detayı dikkat çekti.

Haber 28-03-24 11:33

Mantar aramaya çıkmışlardı! Korkunç manzarayla karşılaştılar: Özel güvenlik görevlisi...

Denizli’de mantar toplamak için ormanlık alana giren iki vatandaş, tüfekle göğsünden vurulmuş erkek cesedi buldu. Hayatını kaybeden şahsın özel güvenlik görevlisi olduğu tespit edildi. Şahsın intihar ettiği değerlendirilirken kesin ölüm sebebinin otopsi sonrası netleşeceği belirtildi.

Haber 27-03-24 11:08

Lima sendromu nedir, nedenleri nelerdir? Lima sendromu belirtileri ve tedavisi

Lima Sendromu, kaçırılan kişi ile kaçıran kişi arasında gelişen duygusal bağı ifade eden bir durumdur. Bu sendromda rehin alan ya da kaçıran kişi bir süre sonra kaçırılan ya da rehin alınan kişiye karşı bir bağ geliştirir. Kaçıran kişi kendisini kaçırılan kişinin yerine koyar, derin bir empati ve bağlılık geliştirir. Bu süreç içerisinde de 2 kişi arasında bir bağ kurulur. Peki, adını yaşanmış bir olaydan alan Lima sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Haber 26-03-24 18:32

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 26-03-24 18:21

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 26-03-24 12:45

Osteoartrit (kireçlenme) nedir? Osteoartrit (kireçlenme) belirtileri ve tedavisi

Osteoartrit yaygın olarak kireçlenme olarak bilinen, eklemlerde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olan bir eklem hastalığıdır. Bu hastalık genellikle yaşla birlikte ortaya çıkar ve eklemleri destekleyen kıkırdak dokusunun zamanla aşınması ve bozulmasıyla ilişkilidir. Osteoartrit, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

Haber 26-03-24 11:36

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Cotard Sendromu (Yürüyen Ceset Sendromu) nedir, neden olur? Cotard Sendromu belirtileri ve tedavisi

Cotard Sendromu, nadir görülen ancak oldukça farklı bir psikiyatrik bozukluktur. Bu sendrom hastaların kendi varlıklarını ya da bir kısmını kaybettiklerine inanmalarıyla karakterizedir. İnsanlar bedenlerinin parçalarının yok olduğuna, ölmüş olduklarına ya da hiç var olmadıklarına inandıklarında, genellikle bu sendromla ilişkilendirilirler. Peki, cotard ya da yürüyen ceset sendromu nedir, neden olur?

Haber 26-03-24 11:13

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 25-03-24 20:35

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Ankilozan Spondilit nedir? Ankilozan Spondilit belirtileri ve tedavisi

Ankilozan Spondilit kronik bir inflamatuar hastalık olup genellikle omurga ve pelvik bölgelerdeki eklemleri etkileyen bir tür romatizmal hastalıktır. Ankilozan Spondilit genellikle genç erişkinlerde başlar ve yaşam boyu devam edebilir. Bu hastalık, omurga kemiklerinin arasındaki eklemleri ve eklemleri esnekliğini kaybettirerek zamanla omurga hareketlerini kısıtlar. Bu durum, kişinin hareket kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 25-03-24 20:11

Saçkıran nedir, neden olur? Saçkıran tedavisi nasıl yapılır?

Saçkıran, saçlı derideki bağışıklık sistemi tarafından saç köklerine saldırılması sonucu oluşan otoimmün bir hastalıktır. Bu durum, yuvarlak veya oval şekilli kıllı lezyonların belirmesiyle karakterizedir ve genellikle saç dökülmesine neden olur. Saçkıran, yaş, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın her yaştan insanı etkileyebilir. Peki, saçkıran nedir ve neden olur?

Haber 25-03-24 13:22

Topuk dikeni neden olur, nasıl geçer? Topuk dikeni belirtileri ve tedavisi

Topuk dikeni ayak tabanında bulunan bağ dokusunun aşırı stres veya travma sonucu inflamasyona ve hasara uğramasıyla ortaya çıkan yaygın bir ayak sorunudur. Adını, topuğun altında bir diken hissi veren kemik çıkıntısından alır. Ancak bu ağrılı durumla mücadele etmek mümkündür ve doğru yaklaşım adım adım iyileşmeye giden yolda önemli bir adımdır.

Haber 25-03-24 13:12

Huntington hastalığı nedir? Huntington hastalığı belirtileri ve tedavisi

Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.

Haber 25-03-24 12:07

Kadir İnanır sağ tarafı felçli halde hastaneye kaldırıldı... Doktordan ilk açıklama: Entübe olarak yoğun bakıma alındı

Usta oyuncu Kadir İnanır'dan üzen haber geldi. Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır sağ tarafında felçle hastaneye kaldırıldı. Beyin damarında pıhtı attığı öğrenilen İnanır'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Kadir İnanır'ın sağlık durumu ve hastalığı hakkında doktordan açıklama geldi. Prof. Dr. Necdet Sağlam "Entübe olarak yoğun bakıma alındı" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İnanır'ın uyutulmuş olarak takibine karar verildiğini bildirdi.

Magazin 24-03-24 14:45

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 23-03-24 11:43

Hastalık hastalığı (Hipokondriyazis) nedir, neden olur? Hastalık hastalığı belirtileri ve tedavisi

Hastalık hastalığı, tıp literatüründe hipokondriyazis olarak bilinir ve kişinin gerçekte var olmayan veya normalden daha hafif semptomlara aşırı derecede odaklanmasıyla karakterizedir. Bu durumda, kişi kendini sürekli olarak hasta hisseder veya hastalıklar hakkında aşırı endişelenir, ancak tıbbi testler ve muayeneler genellikle herhangi bir ciddi sağlık sorununu doğrulamaz.

Haber 23-03-24 11:37

Son dakika: Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a seçim çalışması sırasında saldırı

Son dakika haberi: CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş'a Samandağ ilçesindeki seçim çalışması sırasında saldırı gerçekleşti. Kürsüde konuşma yaptığı sırada koşarak yanına gelen bir kişi, Lütfü Savaş'ı aşağı fırlattı. Olayın ardından açıklama yapan Savaş, psikiyatrik tedavi gören A.G. hakkında şikayetçi olmadığını ve tedavisi için her şeyi yapacağını söyledi.

Haber 22-03-24 20:09

Keşfedilen ölümcül mantarın Türkiye’deki ilk kaydı Aydın’da yapıldı

Ölümcül zehirli mantar türlerinden olan Galerina Venenata’nın Türkiye’deki ilk tespiti, birçok mantar çeşidinin yetiştiği Aydın’da yapıldı.

Yurthaber 22-03-24 15:29

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-24 15:25

Pemfigus hastalığı nedir, neden olur? Pemfigus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Pemfigus, cilt ve mukozalarda kabarcıklara neden olan nadir bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerini yanlışlıkla hedef alması sonucunda ortaya çıkar. Pemfigus hastalığı, özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Hint alt kıtası gibi belirli bölgelerde daha yaygın olarak görülür, ancak dünya genelinde herkesi etkileyebilir. Peki, Pemfigus hastalığı geçer mi?

Haber 21-03-24 15:16

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 21-03-24 13:06

Alerji testi nedir? Alerji testi nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Alerji günümüzde birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur ve vücudun bağışıklık sisteminin belirli maddelere aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler alerjenler olarak adlandırılır ve polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, mantar sporları ve bazı gıdalar gibi çeşitli maddeler olabilir. Alerjik reaksiyonlar, hafif deri döküntüleri veya burun tıkanıklığı gibi hafif semptomlardan anafilaksi gibi yaşamı tehdit eden durumlara kadar değişebilir.

Haber 21-03-24 11:40

Kulak tıkanıklığı nasıl geçer, ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı belirtileri ve tedavisi

Kulak tıkanıklığı, günlük yaşamı oldukça rahatsız edebilen ve sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kulak tıkanıklığı genellikle kulakta biriken kir, orta kulak iltihabı, havuz suyu, yüksek irtifa değişiklikleri veya sinüzit gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum işitme kaybına neden olabilir veya rahatsız edici bir his yaratarak kişinin genel yaşam kalitesini etkileyebilir.

Haber 21-03-24 11:03

İngiliz Kraliyet ailesinde neler oluyor? Kral Charles, Prenses Kate Middleton derken gözler Prens William'a çevrildi... Ünlü kahinin kehaneti korkuttu

Kraliyet ailesi, Kral Charles'ın kanser tedavisi görmesi ve Kate Middleton'un ameliyat olması nedeniyle son dönemin dünya basınında odak noktası haline gelmişti. Yaşayan Nostradamus Athos Salome'un kehanetleri bu kez gözlerin Prens William üzerine odaklanmasına neden oldu. Brezilyalı kahin Athos Salome'ye göre, Galler Prensi tahta çıkmak için acele etmekten kaçınmalı.

Trend 20-03-24 14:38

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 19-03-24 08:45

İzmir'de yoğun bakımdaki 63 yaşındaki kadına cinsel saldırı! Erkek hemşire eşiyle yemek yerken gözaltına alındı: Verilecen cezaya itiraz edildi

Geçen sene İzmir Ege Ünivesitesi Hastanesi'nde yaşanan olay Türkiye'de günlerce konuşulmuş iğrenç detaylar hafızalardan uzun süre silinmemişti. Bir erkek hemşire kanser tedavisi gören 63 yaşındaki kadına cinsel istismarda bulunmuştu. Yakınları olayla ilgili 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ancak verilen karara isyan ettiler. İşte detaylar....

Haber 18-03-24 11:18