Yağ Bezesi Haberleri

Yağ bezesi nedir, neden olur? Yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezeleri insanların ciltlerinde oluşan genellikle zararsız kitlelerdir. Ancak yağ bezeleri gerek sağlık açısından gerek de görüntü açısından bazen fiziksel ve psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilir. Yağ bezeleri fiziksel açıdan genellikle ağrısız ve tehlikesiz olsa da ciltte belirgin bir çıkıntı oluşturabilirler. Bu durum bireyin vücut imajını etkileyebilir ve öz güven kaybına neden olabilir. Peki, yağ bezesi neden olur?

Haber 07-01-2024 20:03

Yağ bezesi nedir, ne zaman tehlikeli? Yağ bezesi kanser riski taşır mı?

Yağ bezesi, deri altındaki yağ hücrelerinin anormal bir şekilde bir araya gelmesi sonucu oluşan, genellikle iyi huylu bir cilt oluşumudur. Genellikle yumuşak, hareketli ve ağrısızdır, ancak büyüdüğünde veya rahatsızlık verdiğinde cerrahi çıkarılma gerekebilir. Yağ bezeleri, vücudun farklı bölgelerinde görülebilir, ancak genellikle estetik kaygılar nedeniyle tedaviye başvurulur.

Haber 31-10-2023 09:55

Bir türlü kurtulamıyorum diyorsanız bu yöntemleri deneyin: Yağ bezelerini geçirmek için doğal çözüm

Yağ bezeleri istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Genellikle yüzde çıkan yağ bezelerini geçirmek isteyenler internet üzerinden 'Yağ bezeleri nasıl geçer?' gibi araştırmalarda bulunuyor. Yağ bezelerini geçirmek için doğal çözüm önerileri bulunuyor.

Haber 05-09-2022 14:22

Önemsiz diyerek geçmeyin! Mutlaka doktora başvurun

Yağ bezesi olarak bilinen lipom genellikle zararsız görülüyor. Toplumda sıklıkla görülen lipomların birçoğu zararsız olsa da bazı durumlarda tehlikeli durumlar meydana gelebiliyor. Sağlığınız için görülen lipomları göz ardı etmemeniz gerekiyor. Yağ bezeniz varsa mutlaka doktora başvurmalısınız.

Haber 20-06-2022 15:23

Yağ Bezesi

Yağ Bezesi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yağ Bezesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

'Yağ bezesidir' diyerek ihmal etmeyin! Kulak çevresinde ağrısız şişlik varsa…

Yüzümüzün sağ ve sol tarafında 3’er tane olmak üzere 6 büyük tükürük bezinin yanı sıra mukoza içerisine serpiştirilmiş yüzlerce küçük mikroskobik tükürük bezi yer alıyor. Bu bezlerin oluşturduğu tükürük salgısı, sindirime yardımcı olmak ve enfeksiyona yol açan mikroorganizmalara karşı savunma mekanizması oluşturmak gibi önemli işlevler üstleniyor.

Haber 06-04-2022 12:09