Sahra Çölü'nün altındaki Afrika ülkelerindeki çocukların yarısı sefalet içinde.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların yüzde 20'sinin sefalet içinde yaşadığını açıkladı.
UNICEF ve Dünya Bankası, 385 milyona yakın çocuğun günde yaklaşık 2 dolardan az parayla geçindiğini bildirdi.
İki kurum da, Sahra Çölü'nün altındaki Afrika ülkelerinde yaşayan çocukların yarısının, Güney Asya'daki çocukların da yüzde 30'dan fazlasının sefalet içinde yaşadığına dikkat çekti.
UNICEF ve Dünya Bankası, hükümetlere yoksul milyonlarca çocuğa yardım çabalarını arttırma çağrısında bulundu.
'Yoksulluk çocukları daha kötü etkiliyor'UNICEF BaşkanıAnthony Lake, "Yoksulluk çocukları daha çok etkiliyor ve onlara zarar veriyor. Fakirlik, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini engelliyor. Bu nedenle özellikle daha küçük yaştaki çocuklar, yoksulluktan en kötü etkilenen grup" dedi.
UNICEF: Dünyada 75 milyon çocuk eğitimden yoksunUNICEF: 2,4 milyon Suriyeli çocuk mülteci varUNICEF: 7 yaş altı 87 milyon çocuk çatışma bölgesindeBirleşmiş Milletler de 2030 yılına kadar sefaleti önlemeyi hedefliyor.
Örgütün 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden bazıları şunlar:
Yoksulluğu tamamen sona erdirmekAçlığı sona erdirmek, yiyecek güvenliği sağlamak, gıdaların besin değerlerini arttırmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemekHerkesin sağlıklı bir yaşama sahip olmasını sağlamak Herkese eşit ve kapsayıcı eğitim olanakları sağlamak ve herkes için hayat boyu öğrenim fırsatlarını desteklemekCinsiyet eşitliliğini sağlamak ve tüm kızlar ve kadınları güçlendirmekHerkes için sürdürülebilir su yönetimini ve temiz içme suyu sağlamakHerkes için karşılanabilir, güvenilir, sürdürülebilir enerji sağlamakSürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik kalkınma sağlamak ve herkes için üretici ve makul iş fırsatları yaratmak